Prihlásené práce

Doménové kategórie

A. Corporate Communication

10/10 COMMUNICATIONS s.r.o. v spolupráci s Foxhunter
POZDRAVY Z REPUBLIKY PIVA | Budweiser Budvar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V čase rôznych obmedzení môžeme hovoriť o šťastí, že sa nám podarilo zorganizovať event pod holým nebom. Prostredníctvom rôznych interaktívnych aktivít sme dali možnosť spotrebiteľom osobne navštíviť krajinu, kde PIVO RASTIE NA STROMOCH, a priblížili sme im príbeh značky BUDVAR.
MullenLowe GGK v spolupráci s MullenLowe GGK
Sny, drina a pandémia | VW Úžitkové vozidlá
Seriál: nie
Stručná charakteristika: VW Úžitkové vozidlá venovali svoj mediálny priestor cieľovej skupine originálnym spôsobom. Nakrútili príbeh piatich malých podnikateľov a priniesli povzbudivé posolstvo: sny si možno plniť aj v ťažkých časoch. Povzbudenie a inšpirácia zároveň. Unikátny dokument ako originálny branded content má síce 26 minút, ale napriek tomu množstvo spokojných divákov a pozitívnych reakcií.
Seesame v spolupráci s FleishmanHillard
50 rokov spolu – 50. výročie výroby nápoja Coca-Cola v Česku a na Slovensku | Coca-Cola ČR a SR Coca-Cola HBC Česko a Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Coca-Cola minulý rok oslávila v Česku a na Slovensku svoje 50. výročie výroby. Pri príležitosti výnimočného jubilea sme pripravili reputačnú kampaň, ktorá zdôraznila dôležitosť a prítomnosť značky v životoch Slovákov. Ukázali sme, že sa v nej skrýva veľký sentiment a je pre nás symbolom slobody. Nie je len „americký nápoj“. Zároveň sme predstavili CSR, udržateľnú a biznisovú stratégiu spoločnosti. Komplexnú kampaň sme postavili na historických dátach, exkluzívnom sociologickom prieskume, ambasádoroch, jubilejnom evente pre médiá a na CSR projekte „50 miest pre dobrý skutok“.
Seesame
Bye-bye plastové príbory | McDonald’s Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Jedným z hlavných pilierov gastrolídra na našom trhu – spoločnosti McDonald’s – je udržateľný spôsob podnikania, ktorý dlhoročne podčiarkuje aktívnymi krokmi vo svojom biznise. Tým najzásadnejším pre minulý rok bolo zrušenie plastových príborov. Vytvorili sme preto integrovanú kampaň s kľúčovou novinkou v centre pozornosti. Doslova sme na ňu posadili mienkotvorné osobnosti, influencerov, médiá a v neposlednom rade, zákazníkov. Spolu s lokálnym umelcom sme z príborov vytvorili limitovanú sériu lavičiek po Slovensku. Rozpovedali sme na nej nielen príbeh McDonald’s.
SKPR STRATEGIES, s. r. o.
Immocap je Dobrý sused: Ako si Nový Istropolis získava Bratislavčanov | Immocap Group, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nový Istropolis a jeho kultúrno-spoločenská funkcia, kvalitné verejné priestory, zeleň, či celková premena mŕtvej zóny na Trnavskom mýte na živú mestskú štvrť nezískava u Bratislavčanov len podporu, ale aj odpor časti odbornej i laickej verejnosti. Aj kvôli náročnému schvaľovaciemu procesu projektu si jeho komunikácia žiada strategický insight, správne časovanie správne podaných informácií správnym cieľovým skupinám, kontinuálny press office a podporu susedov. Tých získava Immocap v spolupráci s SKPR úspešne na svoju stranu aj projektom Dobrý sused.
Slovenská sporiteľňa v spolupráci s Zaraguza
Budúcnosť je vaša | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vplyvom historických udalostí aj pandémie patria Slováci k najväčším pesimistom v Európe. Krajine sa ekonomicky darí, no spoločnosť je polarizovaná a vládne blbá nálada. SLSP ako inovatívny a zodpovedný líder priniesol v ťažkých časoch odvážny pozicioning, ktorého cieľom je inšpirácia k tešeniu sa na budúcnosť. Nový komunikačný koncept BUDÚCNOSŤ JE VAŠA odštartoval emotívnym príbehom Žofie. Jej radosť zo života a pozitívny pohľad do budúcnosti oslovili Slovensko. Žofia sa stala najznámejšou komunikáciou medzi bankami za posledné 4 roky a  druhou najznámejšou u mladých ľudí
Zoznam príspevkov
Wiktor Leo Burnett v spolupráci s
Aj digitálna aj s pobočkami | 365.bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na bankovom trhu doposiaľ nebola tak zásadná transformácia ako zmena 365.banky na plnoformátovú banku. Výzvou bolo ako výrazne vyprofilovanú digitálnu banku otvoriť širšiemu publiku bez toho, aby sa to negatívne prejavilo na existujúcich klientoch.

Pre 365.bank sme vytvorili nový pozicioning „Digitálna s pobočkami“, ktorého odlaunchovaním sme o 45 % zvýšili spontánnu znalosť značky. Súčasne sme o 32,5 % zvýšili preferencie značky, čím sme 365.bank dostali na 4. miesto a nechali za sebou Mbank aj ČSOB – pred ňou zostali len tradičné banky s násobne väčším trhovým podielom.

B. Business to Business PR (B2B)

KPMG Slovensko spol. s r.o.
CX- cesta k srdcu zákazníka | KPMG na Slovensku
Seriál: nie
Stručná charakteristika: KPMG prinieslo na Slovensko prieskum, ktorý pravidelne hodnotí top značky sveta a zostavuje rebríček zákaznícky najobľúbenejších firiem. Slovenský rebríček za rok 2021 je zostavený na základe skúsenosti 2,500 zákazníkov s viac ako 100 nominovanými značkami.

Výsledkom je štúdia, ktorá obsahuje hodnotenia daných firiem aj rozhovory s najlepšími značkami na Slovensku. Rebríček Top50 bol komunikovaný na médiá aj ocenené firmy. Informácia sa rýchlo organicky šírila. Výsledkom je získaná mediálna hodnota vo výške 665,000 eur a množstvo nových biznis kontaktov ako bonus.
Zoznam príspevkov
Mayer/McCann-Erickson, s.r.o.
Winegut X-mas 21 | Rigips
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zobrali sme klasický, až klišé vianočno-novoročný darček pre biznis partnerov a svojsky ho preniesli do stavebného sveta Rigips. Biznis partneri spoločnosti Rigips namiesto “štandardnej” fľaše vína dostali úplne nový produkt, ktorý sme vymysleli špeciálne pre nich. Vytvorili sme Winegut X-mas21 - darčekový set na výrobu domáceho vareného vína. Set sme navrhli podľa dizajn manuálu značky a po vzore skutočných stavebných produktov Rigips od samotného balenia, obsahu, cez wording až po videonávod.
Zoznam príspevkov
MEDIA CENTRAL, s.r.o.
Najväčšia konferencia o bazénoch na svete | Compass Europe s. r. o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bazenárske a wellness odvetvie posledné roky zaznamenáva celosvetový boom. Rýchly vývoj branže si žiadal pomoc pri vytváraní vhodného podnikateľského prostredia a legislatívy na domácom trhu. Iniciatívy sa chopila spoločnosť COMPASS EUROPE, ktorá sa stala zakladajúcim členom Slovenskej asociácie podnikateľov v oblasti bazénov, sáun a wellness. Svoju pozíciu slovenského biznis a komunikačného lídra následne povýšila na celosvetovú úroveň vďaka organizácii najväčšej odbornej konferencie v Dubaji pre 300 obchodných parterov a expertov z dvadsiatich krajín sveta.
PRime time, s.r.o.
Komunikačný launch TOMRA Collection Slovensko: Ako sme sa podieľali na spustení zálohového systému iba za 365 dní | TOMRA Collection Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť TOMRA je svetový líder v oblasti triedenia, a to aj v oblasti systémov pre zber a triedenie nápojových obalov. Preto sa TOMRA rozhodla vstúpiť do slovenského projektu zálohovania nápojových obalov, ktorý vláda SR schválila na jeseň 2020. Jedinečnosť tohto komunikačného projektu spočíva v tom, že bolo v priebehu jedného roka nielen pripraviť obsah komunikácie, etablovať všetky základné komunikačné kanály (web, sociálne siete), ale aj nastaviť komunikačnú stratégiu tak, aby sme dosiahli čo najvyššiu znalosť, share of voice a spojili ju s kľúčovými posolstvami.
Produkcia s.r.o. v spolupráci s Produkcia s.r.o.
Fenomén Kybernetická bezpečnosť | ALISON Slovakia, Aliter Technologies, CyberArk, ESET, Flowmon, Micro Focus, Palo Alto, Synapsa, Verkada
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V prílohe Hospodárskych novín Kybernetická bezpečnosť sa spojilo sa deväť konkurenčných aj spolupracujúcich značiek a štátne autority. Následne sa pripojil IT portál a vybudoval živý komunitný model spolupráce. Žiadna z uvedených firiem a inštitúcií by nedokázala samostatne generovať taký masívny obsah a zároveň pravidelne kreovať efektívny a silný komunikačný priestor, čo sa týka médií aj komunikačných kanálov. Téma kybernetickej bezpečnosti spojila ich záujem a vytvorila obrovský komunikačný priestor pre prezentáciu ich práce a úsilia.
Zoznam príspevkov
Promiseo
Ako preraziť vo fintech oblasti a získať nových klientov | Payout
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovenská platobná brána Payout nás oslovila, aby sme jej pomohli získať klientov a zaradiť sa medzi stabilných hráčov, ktorí pôsobili na trhu (banky, zahraničné platobné brány). Po analýze konkurencie a cieľovej skupiny sme si zadefinovali stratégiu a základné USP, vďaka ktorým sme sa mohli odlíšiť. Zdôrazňovali sme výhody Payoutu oproti iným firmám a predstavili sme ich tím. Takto sa pôvodne neznámej firme aj vďaka našim aktivitám darí rýchlo rásť a získavať si dôveru nových klientov.
Zoznam príspevkov
Seesame
McDonald’s franšízová kampaň | McDonald’s Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť McDonald’s je s aktuálnym počtom 38 vlastných prevádzok gastrolídrom na slovenskom trhu. Podnikanie je založené na sile značky, prinášajúcej inovácie, kvalitnú ponuku produktov a servisu, ako aj rodinnú atmosféru. Veľkú časť svojho biznisu stavia gastrolíder na franšízach, v ktorých rozširovaní vidí svoju budúcnosť. Cielenou PR kampaňou, s ohľadom na úzko profilovanú cieľovú skupinu, sme koncom roka zahájili úspešný nábor nových franšízantov. Nábor uchádzačov podľa prísnych kritérií spoločnosti tak prebiehal v časoch, kedy bol gastro segment takmer na kolenách.
SKPR STRATEGIES, s. r. o. v spolupráci s Crossline, s.r.o.
Lidl Akadémia | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V čase pandémie a lockdownov sme prišli s nápadom ako zaujať nových dodávateľov a upevniť vzťahy s existujúcimi. Predstavili sme projekt Lidl Akadémia. Vytvorili dizajn, atraktívne spracovali príbehy už existujúcich dodávateľov, dali dokopy odbornú brožúru a oslovili potenciálne nových adeptov na virtuálny event - online konferenciu a interaktívne webináre. Do aktívneho dialógu s Lidl sa nám podarilo zapojiť nové spoločnosti, ktoré sa do procesu „zalistovania“ báli vstúpiť. Projekt považujeme za ďalší úspešný krok v podpore rozvoja spolupráce so slovenskými dodávateľmi.
Slovenská sporiteľňa v spolupráci s Zaraguza
Terminál v mobile | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pandémia zmenila slovenskú ekonomiku a fungovanie podnikateľov. Nakupovanie online, gastro cez okienka aj digi riešenia sa stali novým štandardom. Významne narástol záujem o bezhotovostné platby. Priniesli sme spolu s Global Payments svetovú inováciu TERMINÁL V MOBILE, ktorá zmení smartfón na platobný terminál. Riešenie sa stalo ideálnym pre taxikárov, kuriérov, remeselníkov, trhovníkov, lekárov či menšie obchody, ktoré chcú umožniť bezpečnú platbu kartou. Naša inovácia sa vďaka cielenej komunikácii na B2B segmet stala úspešnou a medzi podnikateľmi obľúbenou.

C. Business to Consumer PR (B2C)

10/10 COMMUNICATIONS s.r.o.
Fľaša SodaStream s čičmianskym vzorom | SodaStream Slovensko (Fast Plus, a. s.)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Fľašu SodaStream s lokálnym vzorom má okrem Slovenska iba 12 spomedzi 46 krajín, kde sa značka predáva. Naša fľaša s čičmianskym motívom originálne a hrdo spája tradičné a súčasné, minulosť a dnešok, rozvoj a udržateľnosť. Svojim vzorom oslovuje domácich, ale zaujme aj zahraničných návštevníkov. Jedinečná slovenská fľaša SodaStream je zároveň strážcom pitného režimu, odkazujúcim na hodnoty našej krajiny, a súčasne aj symbolom ochrany prírody, ktorá je jednou z kľúčových hodnôt svetového lídra v oblasti sýtenej vody.
Zoznam príspevkov
10/10 COMMUNICATIONS s.r.o. v spolupráci s SMPP
SENCORMÁNIA | Fast Plus, a. s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: SENCOR je jednou z mála značiek, ktoré nás sprevádzajú celé generácie. Poznali ho naši rodičia aj starí rodičia. V r. 2021 oslávil brand 50 rokov na SK trhu a preto sme komunikáciu postavili na tomto výročí. SENCORMÁNIA hľadala najstarší spotrebič Sencor v SR a nám sa tak interaktívnou formou podarilo posilniť jej poznateľnosť. Vďaka príbehom majiteľov retro spotrebičov, ktorí sa zapojili do súťaže, sme získali jedinečný PR obsah a vysoký organický reach na FB. A našli sme aj najstarší Sencor.
Zoznam príspevkov
10/10 COMMUNICATIONS s.r.o.
SodaStream x Pepsi | SodaStream Slovensko (Fast Plus, a. s.)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V polovici minulého roka prišla na nápojový trh revolučná novinka - Pepsi, Mirinda aj 7Up sa už dajú vyrobiť aj doma! A to vďaka originálnym príchutiam SodaStream x Pepsi.
1st CLASS AGENCY v spolupráci s AC&C Public Relations
KLÁŠTORNÁ KALCIA – NAJNÁROČNEJŠIE REMESLÁ | KOFOLA ČESKOSLOVENSKO
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť Kofola oživila pred tromi rokmi minerálnu vodu Kláštorná, ktorú na posilnenie povedomia o zvýšenom obsahu vápnika nazvala Kláštorná Kalcia (KK). Komunikácia značky bola od začiatku zameraná práve na benefity vápnika pre ľudské telo, v roku 2021 zvlášť v spojení s fyzicky náročnými aktivitami. V PR komunikácii sme sa preto zamerali na náročné remeslá a priniesli unikátnu štúdiu a prieskum náročnosti tradičných slovenských remesiel.
Kreatívna Dvojica
Bad Luck Brian promuje neviditeľné strojčeky | Ortodoncia Klostermann
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ortodoncia Klostermann chcela zvýšiť záujem o neviditeľné strojčeky medzi mladými vo veku 18-35 rokov.

Na zviditeľnenie kampane sme využili pochybnosti verejnosti o tom, že malá klinika môže mať licenciu na použite známeho meme v kampani. Keď licenciu začali spochybňovať aj ľudia z reklamy, ponúkli sme Refresheru tip a vopred nahraté video Bad Luck Briana, v ktorom potvrdzuje spoluprácu.

Refresher vďaka tomu kampaň šíril cez všetky svoje platformy, čím sme získali mediálny priestor zadarmo a neviditeľné strojčeky Ortodoncie Klostermann predstavili viac než 140000 mladým.
PR Clinic v spolupráci s Jandl
Každá láska je láska | Pernod Ricard Slovakia s.r.o. (Absolut Vodka)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovensko je homofóbna krajina, v ktorej sa ľudia z LGBTI komunity boja prejsť comingoutom zo strachu z odmietnutia, predsudkov, osočovania či v horšom prípade fyzickým atakom. ABSOLUT preto prišla s aktiváciou, v rámci ktorej aj hetero majorita mohla zažiť comingout na vlastnej koži. Aj vďaka rôznorodým lovestories a najznámejšiemu hymnusu na lásku sme dokázali, že majorita dokáže byť tolerantná a namiesto polarizácie sme otvorili dvere tolerantnosti a akceptácii. Dôkazom je 90% pozitívneho sentimentu na social, 66% pozitívnych výstupov v médiách a zásah cieľovky v miliónoch.
Reputationn, s.r.o.
Nová destinácia pre moderný mestský život. Toto sú Nivy! | HB Reavis
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Toto sú Nivy! Roky očakávaná autobusová stanica letiskového typu obohatená o ďalšie dôležité moderné mestotvorné funkcie – zelenú strechu so širokými možnosťami voľnočasových aktivít a výhľadom na nový „downtown“ Bratislavy, modernú mestskú tržnicu a nákupné centrum. Uvedenie tohto unikátneho projektu do života sa stretlo s veľkým záujmom verejnosti aj médií. Úspech komunikačnej kampane na seba nenechal dlho čakať a z miliónteho návštevníka sa Nivy tešili už na 24. deň od otvorenia.
Respect APP s.r.o.
TikToky zo supermarketu | Kaufland
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na Slovensku TikTok stále nespustil reklamné rozhranie. Vedeli sme, že rozbehnúť ho bez akejkoľvek mediálnej podpory, to bude chcieť špeciálny prístup. Ako sa lepšie priblížiť cieľovke ako tým, že vtipne ukážeme, že vieme ako žijú a čo pri nakupovaní zažívajú? Prišli sme teda s konceptom, ktorý kombinuje natívne TikTokové trendy v hudbe, strihu a vizualite s insightami z nakupovania.
Seesame
Launch Samsung Galaxy S21 5G | Samsung Electronics Czech and Slovak
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť Samsung predstavuje každý rok novinky v rámci svojej vlajkovej série smartfónov – Samsung Galaxy S. Prémiové produkty sú osobitne adresované generácii Z. Vytvorili sme preto integrovanú kampaň, ktorá zvýšila atraktívnosť nových smartfónov u mladej generácie. S prepojením na lokálnych umelcov sme uviedli novinku na trh, viazanú k limitovanej edícii. Základným pilierom kampane sa stala jedinečná kombinácia – nové farebné smartfóny a originálne grafiky na stenu na mieru, z dielne Bratiska. Edícia vznikla s jasným napojením na kľúčové benefity novinky a jej farby.
SKPR STRATEGIES, s. r. o. v spolupráci s SKPR STRATEGIES s.r.o.
Fili bez sáčkov | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pokiaľ chcete nakúpiť, nepotrebujete každý tovar zabaliť do igelitového vrecka. Aj toto je odkaz aktivity FILI BEZ SÁČKOV, ktorý je súčasťou projektu Nenechajme to plávať. K znižovaniu používania plastových obalov dochádza na Slovensku pomaly. Zákazníci Lidl majú možnosť dobrovoľne prispieť 1 centom za každé vrecko na revitalizáciu riek. Potrebný bol nový impulz. Na jeden deň sme sáčky stiahli z predajne v Podunajských Biskupiciach. Zákazníkov sme šokovali, ponúkli im udržateľnú alternatívu a vysvetlili, prečo je dôležité plasty nepoužívať a nezaťažovať životné prostredie.
SKPR STRATEGIES, s. r. o. v spolupráci s Crossline, s.r.o.
Slovenskô | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako dať ochutnať nový produkt, ako ho sprostredkovať publiku v čase lockdownu? Prišli sme na to. V sťažených podmienkach na PR komunikáciu sme uviedli na trh a predstavili novinárom novú privátnu značku Slovenskô. Išlo o jedinečný launch spojený so zážitkom, tradíciou, vtipom, ale aj odbornými informáciami, dátami a skúsenosťou z praxe. Prioritou bolo upriamiť pozornosť verejnosti i novinárskej obce na úplne nový rad produktov vyrobených z lokálnych surovín a na domácej pôde.
SKPR STRATEGIES, s. r. o.
Yoga pre všetkých | Lenovo Slovensko, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Notebooky značky Yoga od spoločnosti Lenovo patria dlhodobo medzi najkvalitnejšie spotrebiteľské notebooky na trhu a stali sa synonymom pre inovácie. Ich rôznorodosť a príchod na náš trh mesiac po predstavení sú však komunikačnou výzvou. Aby sme opäť vzbudili záujem o tieto zariadenia u novinárov, ktorých potrebujeme na recenzovanie, aj u konečného spotrebiteľa, skombinovali sme media event s influencerskou kampaňou na social media. Napriek produktovej komunikácii sa nám podarilo hovoriť nielen o benefitoch zariadení, ale i o značke Yoga ako inovatívnej a inšpiratívnej.

D. Corporate Social Responsibility

AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
Jednorodič už je téma. Vážna téma. | BILLA s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: BILLA otvorila novú celospoločenskú tému a inšpirovala k pomoci mnohých. Na Slovensku je 150 000 jednorodičov, ktorí na výchovu svojich detí zostali sami. Kvôli chýbajúcemu príjmu partnera sú ohrození chudobou, no štát im nepomáha. Na ich problémy ako prvá odvážne poukázala BILLA a širokej verejnosti predstavila novú skupinu ľudí, ktorí potrebujú našu pomoc. Cez projekt CHLEBODARCA počas r. 2021 finančne a materiálne podporila dovedna 133 jednorodičov a originálnymi PR aktivitami vyzývala ľudí k pomoci. Odvtedy sa k pomoci jednorodičom pridali aj ďalšie spoločnosti.
casual v spolupráci s MUW Saatchi&Saatchi, Wavemaker, Best Shot
ENTER konferencia | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby Slovensko bolo úspešnou krajinou, musí byť prepojené - nielen infraštruktúrou ale aj digitálne inteligentnými a gramotnými ľuďmi. V Telekome pomáhame naplniť tento cieľ cez platformu ENTER , ktorá vznikla v roku 2020. V prvom roku sme sa zamerali na budovanie zručností učiteľov a detí. Okrem vzdelávania je pre nás dôležité aj zdieľanie know-how a inšpirácia k zmene. Preto sme pre mladých ľudí, učiteľov, odborníkov ale i rodičov zorganizovali konferenciu ENTER.
Dedoles s.r.o v spolupráci s -
Ponožková výzva 2021 | Dedoles
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dedoles sa s projektom Ponožková výzva (PV) snaží zvýšiť povedomie o Downovom syndróme (DS), vyzdvihnúť rozmanitosť a vyzvať na akceptáciu inakosti. 21. marca sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Ponožky Dedoles sú známe tým, že každá je iná, no spolu tvoria dokonalý pár a ľudia nimi vyjadrujú svoju jedinečnosť. Podpora ľudskej jedinečnosti je jednou z firemných hodnôt Dedolesa. Preto sme sa spojili so spoločnosťou Downovho syndrómu na Slovensku. Do PV bolo možné zapojiť sa kúpou ponožiek Dedoles. Z ich marcového predaja bolo darovaných 10 % na pomoc ľuďom s DS, spolu 25 552, 90 €
Elite / Monday Lovers,s.r.o.
Viete, čo sa stane, ak zasadíte starý mobil? | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Orange Slovensko v ​rámci CSR aktivít dlhodobo organizuje zber nefunkčných telefónov. Okrem predajní a festivalov sa v roku 2021 uskutočnil aj 3. ročník zberu starých telefónov na slovenských školách. Najúspešnejšie školy získali financie na realizáciu svojho environmentálneho projektu. Aby sme zaujali žiakov, učiteľov a rodičov, vytvorili sme online kampaň, ktorá okamžite upútala pozornosť vďaka jednoduchej otázke: „Viete, čo sa stane, ak zasadíte starý mobil?“
ESET
Bezpečne na nete | ESET
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bezpečne na nete (BNN) je dlhodobý vzdelávací projekt spoločnosti ESET, ktorého centrálnym bodom je stránka Bezpecnenanete.sk podporená množstvom sprievodných aktivít. Téma bezpečnosti na internete je v DNA ESETu aj našich produktoch. Ako slovenská firma cítime spoluzodpovednosť za úroveň digitálnej gramotnosti na Slovensku. Ambíciou projektu je preto zvýšenie znalosti v kyberbezpečnosti a zároveň priradenie tejto témy k našej značke. V reputačnom prieskume spoločnosti ESET (2muse, 1500 respondentov, 2021) podporene zaregistrovalo aktivity spojené s BNN 14% Slovákov.
Zoznam príspevkov
Neopublic s.r.o.
AKO SME SLOVÁKOV NAUČILI, ŽE OHORKY NEPATRIA NA ZEM #CIGARETOVNIK | SZZV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Toto je príbeh Cigaretovníka a kampane, ako sme naučili Slovákov že cigaretové ohorky nepatria na zem a zmenili správanie viac ako 66 % slovenských fajčiarov, ktorých zasiahla kampaň. Slovenskí fajčiari majú veľmi skreslené predstavy o zložení ohorkov. Kampaň CIGARETOVNÍK mala pripomenúť, že ohorok nepatrí na zem. Okrem komunikácie v médiách, spolupráce s influencermi a informačného videa na Youtube, sme v mestách alokovali aj citylighty s key messages: „Z ohorku ti žiadny cigaretovník nevyrastie. Nehádž ho na zem.“ Cigaretovník je korporátna komunikácia tabakových výrobcov.
Neopublic s.r.o.
BÚVAJ DIEŤA KRÁSNE | Procter & Gamble Czech Republic, s.r.o., brand Pampers Preemies
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pampers je ikonická značka plienok. Našou úlohou bolo vymyslieť lokálny čisto slovenský kreatívny komunikačný koncept na podporu predčasne narodených detí. Nešlo o žiadnu adaptáciu globálnej kampane. Kampaň Búvaj dieťa krásne priniesla uspávanku od Peťa Cmoríka, dražbu krásnych ilustrácií od Tiny Minor, podpory od Kristíny Tormovej a príbehy maličkých detí zo združenia OZ Malíček. Kampaň bábätiek zasiahla cez 700 tisíc žien, mamičiek, babičiek. Uspávanku si do dnešného dňa pustilo viac ako 160 000 detí. Vyzbierali sme peniaze na podporu predčasne narodených detičiek.
Zoznam príspevkov
Neopublic s.r.o.
Letný rekord s TIPOSom | Tipos
Seriál: nie
Stručná charakteristika: TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. aktívne podporuje množstvo dobročinných projektov zo športovej, sociálnej a kultúrnej oblasti. Našou úlohou bolo vytvorenie kreatívneho projektu, ktorý by počas leta ľudí motivoval k športu, podporil poznateľnosť slovenských vodných plôch s turistickým potenciálom a zároveň upozornil na ekologický problém našich vodných tokov. Plavkyňa Soňa Rebrová v rámci Letného rekordu s TIPOSom preplávala vzdialenosť 52 492,01 metrov, v čase 1 379 minút, čo predstavuje takmer 23 hodín strávených vo vode. 47 výstupov, 3,5 miliónový reach
Seesame v spolupráci s Free Andy Agency, Zenith Media
Zdieľaj s rozumom | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Technológie sú dobrý sluha, ale zlý pán. Okrem veselých memečiek sa nimi šíria aj lži a nenávistné prejavy. Kampaň „Zdieľaj s rozumom“ učila ľudí neveriť každej blbosti na webe. Deepfake video so Zlaticou Puškárovou, ktoré kampaň odštartovalo, zasiahlo 2 milióny ľudí a stalo sa organicky najvirálnejším spotom O2. Na kampaňový web prišlo 117 000 ľudí. Až 27 000 z nich si spravilo kvíz mediálnej gramotnosti, a získalo tak neobmedzené mobilné dáta na deň zadarmo. O tom, ako nenaletieť hlúpostiam v kampani prehovorili nielen psychológovia a influenceri, ale aj bývalí konšpirátori.
SKPR STRATEGIES, s. r. o.
Fontány plné odpadu | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Negatívne dopady plastového odpadu na prírodu sú nespochybniteľné. A hoci Lidl dlhodobo upozorňuje na tento problém cez Nenechajme to plávať, prostredníctvom ktorého sa podarilo dostať z našich riek už 1200 ton odpadu, potrebovali sme dať signál - stačilo. Navrhli sme šokujúce odprezentovanie kampane, ktoré bolo v uliciach neprehliadnuteľné - dať odpad do historických fontán na rušných miestach. Už pri inštalácii na nás volali políciu, čo bol jasný signál, že „plasťáky“ do fontán nepatria a náš zámer ľudí pobúriť a vyprovokovať k zmene správania a vnímania dopadu sa nemíňa účinku.
Slovenská sporiteľňa v spolupráci s Zaraguza, Wavemaker, hlavné mesto Bratislava
Sochám zima neublíži, ľuďom áno | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt SOCHÁM ZIMA NEUBLÍŽI, ĽUĎOM ÁNO komunikoval inovatívnu zbierku na pomoc ľuďom bez domova v Bratislave, ktorú pripravila Slsp v spolupráci s mestom Bratislava. Išlo o bezhotovostnú zbierku, ktorej výťažok bol určený pre organizácie pomáhajúce ľuďom v núdzi. V komunikácii sme využili ikonické bratislavské sochy, ktoré sa na niekoľko týždňov stali influencermi a z influencerov sme naopak urobili živé sochy. V priebehu 6 týždňov ľudia do zbierky prispeli takmer 11 500 € a vďaka inovácii GOODPAY od SLSP sme tak neziskovky podporili celkovo sumou 26 500 €.
Wiktor Leo Burnett
Späť do normálu - 365.bank | 365.bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 365.banka je banka, ktorá vždy mala a bude mať svoj názor. Ozvali sme sa proti hoaxom, ozvali sme sa proti konšpiráciám a ako dnešná banka sme nemlčali ani vtedy, keď sa bolo treba vyjadriť k očkovaniu.

Ako prvá značka sme zaujali jednoznačné stanovisko a vakcináciu komunikovali ako jedinú cestu, ako sa vrátiť späť do normálu.

Tému sme ďalej rozvíjali aj v súvislosti s dezinformáciami a finančnou situáciou Slovákov. Výsledok? Otvorili sme diskusiu o dôležitosti vakcinácie a získali spontánnu odozvu. Zarobené média dosiahli hodnotu až 10-násobku nákladov kampane.

E. Internal Communication/Employee branding

365.bank
365 dní k novej Trišesťpäťke | 365.bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V čase, keď všetci riešili koronu, my v 365-ke sme stáli pred výzvou, aká nie je na trhu bežná. Na pozadí pandémie sme pripravovali transformáciu bankovej skupiny, ktorá bola jedinečnou udalosťou slovenského bankového trhu. Tradičná Poštová banka si so svojou dcérskou bankou vymenili pozície. Jednou z kľúčových aktivít a dôležitou súčasťou zmeny bola interná komunikácia - komplexná, s novými formátmi a efektívne zacielená na informovanie o novom smerovaní značky. Podporila hrdosť a angažovanosť, zároveň spojila a motivovala kolegov v náročnom čase strategickej zmeny.
Elite / Monday Lovers,s.r.o.
Interný podcast Pri štrúdli | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Orange Slovensko je jeden z najväčších operátorov na Slovensku, a preto nie je prekvapením, že sa v rámci svojich aktivít venuje naozaj všeličomu. Bohužiaľ, pri tejto veľkosti firmy, o niektorých aktivitách nevedia ani samotní zamestnanci. Aby sme im na pravidelnej báze predstavili kľúčové oblasti, ktoré sú pre Orange podstatné, vytvorili sme podcast - Pri štrúdli. Ten dáva priestor samotným zamestnancom predstaviť v moderovanom rozhovore na čom pracujú, aké úspechy dosiahli a čím vedia pomôcť napríklad aj svojim kolegom na iných oddeleniach.
Neopublic s.r.o.
Interné vlogy spoločnosti TIPOS – podpora internej komunikácie | Tipos
Seriál: nie
Stručná charakteristika: TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. je spoločnosť, ktorej jediným akcionárom je štát. Napriek tomu, že jej približne 160 zamestnancov generuje obrat vo výške cca 1 mld. EUR, v spoločnosti neexistovala do roku 2020 žiadna pravidelná a štruktúrovaná interná komunikácia. Na konci roka 2020 preto komunikačné oddelenie spoločnosti prišlo s nápadom pravidelných newsletterov, ktorých súčasťou sa od apríla 2021 stal aj vlog, v ktorom sa objavujú zamestnanci spoločnosti.
Neopublic s.r.o.
LEBO - interná kampaň na podporu zaočkovanosti v spoločnosti TIPOS | Tipos
Seriál: nie
Stručná charakteristika: TIPOS je spoločnosť, ktorej jediným akcionárom je štát. Jej cca 160 zamestnancov generuje obrat spoločnosti vo výške cca 1 mld. EUR, pričom zisk spoločnosti tvorí nemalý príjem štátneho rozpočtu a slúži najmä na financovanie športu na Slovensku. Bolo nesmierne dôležité, aby zamestnanci spoločnosti pochopili potrebu očkovania proti koronavírusu a osvojili si snahu chrániť pred koronavírusom nielen seba a rodinných príslušníkov, ale aj ostatných kolegov a ich blízkych. K zaočkovanosti na úrovni 82 % sme dospeli aj vďaka internej kampani, ktorej hlavným nástrojom bol spot LEBO
Neuropea
S odpadom hráme čistú hru | Danucem Slovensko a.s. (CRH a.s.)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Danucem vyvíja množstvo aktivít na zredukovanie svojej environmentálnej stopy. Najväčší dosah týchto zmien však príde až v momente, keď ich opodstatnenosť pochopia samotní zamestnanci a stanú sa ich ambasádormi aj externom prostredí, k čomu smeroval aj projekt S odpadom hráme čistú hru. Na úspechu tohto logisticky náročného projektu sa podpísala prepracovaná stratégia, intenzívna spolupráca agentúry a klienta, využitie inovatívnych formátov na sprostredkovanie contentu, hravé nudging prvky, ako aj zapojenie komunikačných ambasádorov z radov zamestnancov do realizácie.
PR agentúra LIKE (ACONN, s.r.o.) v spolupráci s PR agentúra LIKE, Bratislava
Diverzita a inklúzia – V Tescu je každý vítaný | TESCO STORES SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Tesco zamestnáva takmer 9 000 kolegov rôznych národností (33), ktorí pochádzajú z odlišných prostredí, majú rôzne myšlienky a nápady. Tesco vždy presadzovalo rovnaké šance pre všetkých a inkluzívna kultúra je neoddeliteľnou súčasťou jeho hodnôt: Správať sa k ostatným tak, ako chcú, aby sme sa k nim správali. Pri tejto príležitosti spustilo externé a interné aktivity, pričom dôležitou súčasťou bol Festival diverzity pre kolegov a zverejnenie unikátnej prvej Správy o napĺňaní stratégie v oblasti diverzity a inklúzie, v ktorej Tesco zdieľa pokrok aj jeho plány do budúcnosti.
Promiseo
IT volá domov | Fpt Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V čase, kedy sa IT spoločnosti predbiehajú v ponuke práce pre seniornú IT cieľovku, je nevyhnutné pripraviť dlhodobý hiring koncept, ktorý spoločnosť odlíši, no zároveň dokáže generovať kvalitné životopisy a pozitívne povedomie o spoločnosti. Pripravili sme komunikáciu, ktorá sa inšpirovala kultovým filmom, ktorý je známy aj pre našu cieľovú skupinu a v rámci jednotlivých fáz mala v sebe skrytú myšlienku „IT volania domov“. Kombinácia takejto kreatívy a lákavých bonusov či benefitov nám zabezpečila dlhodobé zvýšenie počtu a kvality prijatých životopisov.
Zoznam príspevkov
Seesame
Seesame appka | Selfpromo
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Biznisové prostredie charakterizujú neustále zmeny a schopnosť na ne reagovať. Povedať už dnes, akú zmenu bude treba vo firme presadiť o 10 rokov, je takmer nemožné. No či to bude business development, vzdelávanie alebo triedenie odpadu, vždy pôjde v prvom rade o kolektívnu zmenu správania. Predstavujeme našu novinku - Seesame appku. Odmeňujeme ňou ľudí za ich extra úsilie, a spájame kolegov aj v čase keď sa nevidíme. Je skvelým motivačným nástrojom pre vedenie, zábavou pre zamestnancov a cool element pre HR a employer branding hlavne smerom k mladým talentom.
SKPR STRATEGIES
Lidloviny | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naša „bezpapierová“ filozofia sa odzrkadľuje v internej komunikácii pomocou nášho intranetu či úspešnej aplikácie We are Lidl, ktorú využíva vyše 70% našich zamestnancov. Situácia spojená s pandémiou však nastolila otázku opätovnej obnovy tlačeného periodika, aby sa k informáciám mohli dostať naozaj všetci, a nielen tí, ktorí majú technické vybavenie. Vyše 80% našich zamestnancov totiž nemá firemné počítače a prístup na intranet majú len cez MAT terminál. Z tohoto dôvodu vznikli Lidloviny.
SKPR STRATEGIES
We are Lidl | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Našim kolegom sme chceli priniesť komunikačný kanál, ktorý im umožní prístup k informáciám kedykoľvek a kdekoľvek. Za týmto účelom sme spustili internú mobilnú aplikáciu s názvom WE ARE LIDL. Tá funguje ako spojenie intranetu v modernom prevedení, každý kolega si ju môže stiahnuť do svojho súkromného zariadenia, čím buduje zamestnaneckú komunitu v online prostredí. WE ARE LIDL predstavuje priestor na otázky, ktoré vždy zodpovieme a aj preto sa teší veľkej obľube až u 73% zamestnancov.
SKPR STRATEGIES v spolupráci s SKPR STRATEGIES, s.r.o.
Lidl srdcom | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Grantový program Lidl srdcom je zameraný výlučne na zamestnancov a ich rodiny, ktorí čelia ťažkým životným situáciám alebo sociálnej núdzi. Podpora spočíva vo finančnom príspevku až do výšky 2 500 eur a je vyplatená spolu s mesačnou mzdou. Podmienkou žiadosti o tento príspevok je trvalý pracovný pomer. Proces je celkom anonymný. V takomto prípade je Lidl pre zamestnanca istotou aj v neľahkých chvíľach. Aj vďaka dôvere, ktorú sme si prostredníctvom citlivej a diskrétnej komunikácie vo vnútri spoločnosti získali, sme mohli pomôcť 80 kolegom sumou 87 500 eur.
SKPR STRATEGIES v spolupráci s Crossline, s.r.o.
Na slovíčko | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľom Lidl internej komunikácie je, aby bola čo najtransparentnejšia, moderná a osobná. Rozhodli sme sa preto pre tvorbu vlogov Na slovíčko, ktoré sme ako ďalší komunikačný kanál zaradili do aplikácie We are Lidl. Prostredníctvom dialógu cez vedenie spoločnosti prinášame ľuďom aktuálne témy, zmeny, ale aj úspechy firmy. Predstavujeme v nich aj jednotlivé úseky a oddelenia. Cez aplikáciu vyzývame kolegov, aby kládli svoje otázky priamo vybranému respondentovi. Náš záväzok je jasný - odpovedať na všetky otázky, aj keď sú ostré a na telo. Krátky formát videí sa teší veľkej obľube.
SKPR STRATEGIES v spolupráci s Róbert Slovák a jeho priatelia, s.r.o., SKPR STRATEGIES s.r.o. a Crossline s.r.o.
Rôzni=rovní | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť Lidl Slovensko otvára tému diverzity a inklúzie na pracovisku. Predstavuje ambasádorku pre diverzitu, zverejňuje výsledky zamestnávateľskej ankety a zameriava sa na vážny problém na pracovnom trhu - ženy v súčasnosti zarábajú za rovnakú prácu približne o 20% menej, než muži. Lidl tento rozdiel nerobí, preto vzniká miestnosť optickej ilúzie - Ames room, na ktorej tento jav ilustruje a ďalej s ňou pracuje. Projekt je dlhodobý a zahŕňa viacero fáz od úvodnej tlačovej konferencie, cez kampaň rovnosti v odmeňovaní, až po špeciálnu komunikáciu v deň platovej (ne)rovnosti.
Slovenská sporiteľňa v spolupráci s Zaraguza
Záhrada v Slovenskej sporiteľni alias najväčší garden-office na Slovensku | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mať cool pracovné prostredie, s dobrou kávou, hudbou a navyše bez veľkých investícií? A prečo nie. Obzvlášť, keď pri návrate z koronovej online izolácie späť do pracovných priestorov chceme byť zodpovední. V Slovenskej sporiteľni sme si povedali, že átrium našej centrály, kam preniká aj fresh air, upravíme na ZÁHRADU alias najväčší garden-office na Slovensku. Aby sme vytvorili priestor, kam je radosť prísť a ktorý dostane našu firemnú kultúru do gúglovských výšin. Lebo ako hovorí stará korporátna múdrosť: „povedz mi, kde mítinguješ, a ja ti poviem, v akej banke pracuješ.“
Swiss Re v spolupráci s 1st CLASS AGENCY
Jedno Swiss Re, tisíce unikátnych odtlačkov prstov | Swiss Re Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rok 2021 bol pandemicky pre komunikáciu so zamestnancami opäť náročný a prebiehal najmä z domu. V internej komunikácií sme preto začali rozbiehať nové komunikačné inovácie a kanály - Yammer a Sharepoint Online - ktoré mali prispieť k vyššej a lepšej interakcií so zamestnancami. Získať ľudí pre využívanie nových platforiem bolo náročné, nechceli zmenu. Preto sme využili ako ideálny moment oslavu 15. výročia a digitálnu kampaň, pripravovanú k výročiu Swiss Re Bratislava so zjednocujúcim vizuálom, ktorý ich všetkých vtiahol do sveta interných komunikačných kanálov.

F. Krízová komunikácia/Issues management

365.bank
Transformácia 365.bank | 365.bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Strategická transformácia 365.bank bola ostro sledovanou zmenou, najkomplikovanejším a najdôležitejším momentom histórie bankovej skupiny. Okem iného predznamenávala aj hroziace krízové situácie, odmietnutie, resp. nepochopenie zo strany médií, verejnosti alebo klientov, na ktoré bolo potrebné sa pripraviť. Aby sme mali situáciu pod kontrolou, zvolili sme proaktívnu komunikáciu na všetky cieľové skupiny a zabezpečili, aby informácie odzneli v správnom čase (v dostatočnom predstihu), správnym smerom a v adekvátnej forme (rozbaľovaním v čase).
Dedoles s.r.o
Dúhové komentáre | Dedoles
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dedoles má v súčasnosti v SR znalosť značky na úrovni 94 % a tak sme sa rozhodli využiť silu našej značky na podporu LGBT+ komunity, na čo nemá každá značka odvahu vzhľadom na postoj širokej verejnosti. Vytvorili sme špeciálnu Pride kolekciu. Tú sme spolu s našou podporou voči tejto komunite otvorene komunikovali počas júna na sociálnych sieťach, čo sa stretlo s veľkou kritikou a vlnou nenávisti. Na všetky hejty sme zareagovali v priebehu pár dní kampaňou Dúhové komentáre ako formu realizácie krízovej komunikácie (KK) na vzniknutú situáciu v online priestore. Za každý komentár, či už pozitívny alebo negatívny, ktorý sa objavil pod Pride príspevkom na FB a IG Dedoles, sme sa rozhodli venovať 1 euro Fondu pre podporu LGBT+ komunity v Nadácii Pontis. Rovnakú kampaň sme spustili aj v Českej republike a 20 Kč za každý komentár sme darovali organizácii Prague Pride
Dynamic Relations 2000 s.r.o.
Striekačiek je dosť, len ich treba objednať | Chirana T. Injecta
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na prelome januára a februára 2021 sa objavili informácie, že nemáme dosť injekčných striekačiek pre vakcináciu. Navyše sa rozrušená verejnosť dozvedela, že vakcinačné centrá nemajú striekačky s nulovým mŕtvym bodom a nedokážu z ampulky vytiahnuť 6, ale iba 5 dávok vakcíny. Médiá sa začali obracať na nášho klienta s otázkami, ako je to možné. Z prostredia vlády zazneli ostré výrazy o zhabaní produkcie a podobne. Chaotická komunikácia vtedajšieho vedenia Ministerstva zdravotníctva nás donútila povedať, aká je skutočná pravda. A preukázať, že problém nevznikol v Chirana T. Injecta.
MEDIA CENTRAL, s.r.o.
Krízové riešenie v hotelovom segmente | Best Hotel Properties a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovenské hotely a reštaurácie utrpeli počas koronakrízy najviac za posledné desaťročia, pričom rok 2021 priniesol množstvo ďalších otázok, ktoré súviseli s obmedzeniami a značnými zmenami v ich fungovaní. Stratégia krízovej komunikácie zahŕňala súbor aktivít, ktoré podnietili celospoločenskú diskusiu o situácii v hotelierstve a pomohli vytvoriť tlak na vládne štruktúry, ktoré rozhodujú o pomoci odvetviu, čo bolo cieľom kampane. Skupina Best Hotel Properties (BHP) využila komunikačnú príležitosť a stala sa ownerom danej témy v spolupráci s Asociáciou hotelov a reštaurácii
Neopublic s.r.o.
LEBO - interná kampaň na podporu zaočkovanosti v spoločnosti TIPOS | Tipos
Seriál: nie
Stručná charakteristika: TIPOS je spoločnosť, ktorej jediným akcionárom je štát. Jej cca 160 zamestnancov generuje obrat spoločnosti vo výške cca 1 mld. EUR, pričom zisk spoločnosti tvorí nemalý príjem štátneho rozpočtu a slúži najmä na financovanie športu na Slovensku. Bolo nesmierne dôležité, aby zamestnanci spoločnosti pochopili potrebu očkovania proti koronavírusu a osvojili si snahu chrániť pred koronavírusom nielen seba a rodinu, ale aj ostatných kolegov a ich blízkych. K zaočkovanosti na úrovni 82 % sme dospeli aj vďaka internej kampani, ktorej hlavným nástrojom bol videospot LEBO.
Seesame v spolupráci s Triad, Dentsu, Kantar Hoffman
IKEA – Za bezpečný domov | IKEA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre IKEA sme exekuovali komunikačný koncept, ktorý upozorňuje na stereotypné zmýšľanie Slovákov o domácom násilí a rovnako upriamuje pozornosť na pomoc obetiam. Formou integrovanej kampane postavenej na dátach z rozsiahleho prieskumu sme nahliadli do celospoločenského nastavenia v tejto oblasti. Problematika odchodu z násilného vzťahu a zároveň spôsoby pomoci obetiam sa dostali do centra pozornosti vďaka online tlačovej konferencii, influencerskej podpore a presne cieleným komunikáciám umiestneným v obchodnom dome IKEA Bratislava.
SKPR STRATEGIES v spolupráci s SKPR STRATEGIES, s.r.o.
Stop dezolátom v Lidl | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Lidl Slovensko potreboval zakročiť proti prepadom dezolátov. Rýchlo, vecne a zrozumiteľne sa vyjadriť ku týmto neprípustným činom. Vysvetliť ako zákazníkom, tak zamestnancom, že im záleží na ich bezpečnosti a verejne odsúdiť nezodpovedné počínanie antivaxerov. V čase globálnej pandémie, kedy si ľudia chránia zdravie, pre vírus sa vyhýbajú otvoreným kontaktom a téma očkovania vyslovene polarizuje spoločnosť, zásadne odsúdil „ohrozovanie“ ľudí v prevádzkach. Takýto postoj vygeneroval stovky pozitívnych reakcií na SoMe a stanovisko Lidl spracovali všetky relevantné médiá.

G. Politická komunikácia, politické PR, Public Affairs

AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
Gastro potrebuje zníženie DPH ako soľ | Slovenské združenie výrobcov piva a sladu
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Gastro odvetvie sa stalo jednou z najväčších obetí pandémie. Nedostačujúce a často zlyhávajúce schémy pomoci pre tento segment priviedli platformu #StaleMameChut(SMCH) združujúcu prevádzkovateľov gastro podnikov a ich dodávateľov k nastoleniu náročného cieľa – zníženiu DPH pre gastro. Myšlienka zníženia DPH z 20 % na 10% v sektore zarezonovala a bola prijatá ako vítaná pomoc. Silná a veľmi aktívna komunikácia SMCH, oslovenie relevantných influencerov a odborníkov priniesli výsledok v podobe predstavenie návrhu na zníženie DPH na 10 % zo strany Ministerstva financií SR.
Ministerstvo dopravy a výstavby SR v spolupráci s interná realizácia Odborom komunikácie MDV SR
LIVESTREAM - OPÝTAJTE SA MINISTRA | Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pandémia, prísne opatrenia a podstavy v redakciách nás prinútili presunúť komunikáciu s verejnosťou do online priestoru. Vytvorili sme pravidelný livestream OPÝTAJTE SA MINISTRA, kde sa ho bežní ľudia, ale aj novinári môžu opýtať na všetko, čo súvisí s dianím v rezorte. Projekt si za krátky čas získal veľkú pozornosť verejnosti a médií. Vďaka livestreamu sme zaznamenali 2073 mediálnych výstupov. Len na Facebooku a Youtube si diskusie pozrelo spolu 156 880 ľudí. Vďaka zrozumiteľnému jazyku a otvorenej komunikácii sa z livestreamu stal relevantný a pravidelný zdroj informácií.
Zoznam príspevkov
Neopublic s.r.o. v spolupráci s Neopublic
AKO NÁM MESTÁ A OBCE, POMOHLI S KAMPAŇOU #CIGARETOVNÍK | SZZV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cigaretové ohorky nepatria na zem. Ako ale v tejto téme osloviť politikov, ministerstvá, obce a kraje, ktoré nám pomôžu s osvetovou kampaňou? Kampaň CIGARETOVNÍK mala pripomenúť, že ohorok nepatrí na zem. Okrem komunikácie v médiách, spolupráce s influencermi sme v mestách alokovali aj citylights. Popri tom sme pripravili špeciálne grafické balíčky s vizuálmi Cigaretovníka, dostali sme sa do parlamentu a oslovili župana Drobu, ktorý nám mal pomôcť dostať tému k ďalším županom. Masívne sme komunikovali aj so starostami a primátormi vrátane Ministerstva životného prostredia.
PA Matters
Očkovanie vo firmách | Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľom projektu bolo podporiť záujem o očkovania proti COVID-19 zapojením veľkých zamestnávateľov. Projekt prebiehal od júna 2021 do dnešného dňa a zapojilo sa do 56 firiem. Vďaka sprístupneniu očkovania na pracovisku sa podarilo poskytnúť firmám podporu na zníženie rizika výpadku pracovnej sily. Ministerstvo zdravotníctva vyhodnotilo projekt očkovania na pracovisku za mimoriadne úspešný Vďaka efektívnej spolupráce s najväčšími zamestnávateľmi bolo Slovensko jedno z prvých krajín EÚ, ktoré spustilo očkovanie na pracovisku. Projekt sme realizovali bez nároku na odmenu.
PRime time, s.r.o. v spolupráci s Branding Slovakia Consultancy
Komunikačný launch projektu novej nemocnice Sv. Martina | Branding Slovakia Consultancy
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt hypermodernej Univerzitnej nemocnice Sv. Martina sa pripravoval niekoľko rokov, no až Plán obnovy EÚ priniesol príležitosť tento projekt uskutočniť. Ako ho však presadiť v silnej konkurencii podobných zdravotníckych projektov? Projektový tím prišiel s odvážnou myšlienkou využiť návštevu Svätého otca v septembri 2021 na Slovensku a zaradiť do jeho programu požehnanie základného kameňa novej nemocnice. Autorom sa v rekordnom čase podarilo nadchnúť pre túto myšlienku nielen cirkev, ale aj kľúčové štátne orgány, a to s vynikajúcimi komunikačnými výsledkami.
Róbert Slovák a jeho priatelia s.r.o.
Bratislava sa ráta | Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň Bratislava sa ráta potrebovala osloviť všetkých obyvateľov Bratislavy a motivovať ich k účasti na sčítaní obyvateľstva. Edukovala, mobilizovala a popri hlavnej línii komunikácie sa cielene rozvetvovala k špecifickým skupinám obyvateľov. Ku kampani primátora sa vďaka komunikačným balíčkom pridali aj starostovia mestských častí a vytvorili tak jednotnú komunikáciu mesta. Výsledok online sčítania prekonal nielen odhady Štatistického úradu, ale aj cieľ zadávateľa, čo sa vo finále odrazí na mestskom rozpočte na najbližších 10 rokov.
Seesame
Akademická štvrťhodinka - 15 minút pre lepšie školy | Slovenská akreditačná agentúra pre vysoké školstvo
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Akademická štvrťhodinka je kampaň, vďaka ktorej prebehol doposiaľ najrozsiahlejší a najreprezentatívnejší prieskum názorov študentov vysokých škôl na Slovensku. K vyplneniu 15-minútového dotazníka sme motivovali viac ako šestinu zo 130 tisíc študentov. V komunikácii sme prihliadali na rôznorodé publiká a prihovárali sa študentom aj jazykom menšín. Povedomie a dôveryhodnosť SAAVŠ a prieskumu, ktorý získal podporu študentov, škôl aj verejnosti, sme budovali cez sociálne siete, médiá, influencerov, komunikačné kanály univerzít a študentské spolky.

H. Regional Relations

AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
Norná stena zachraňuje Ružín | 365.bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aktivita súkromnej banky rozhýbala vládu a inšpirovala k zásadným aktivitám. Ružínska priehrada sa radí medzi najväčšie ekologické katastrofy Východného Slovenska. Každoročne sa z nej vyloví viac ako 100 ton naplaveného odpadu. 365.bank má ekológiu v DNA, a preto nemohla zostať dlhšie ľahostajná. Banka zorganizovala pomoc a venovala Ružínu nornú stenu na zachytávanie odpadu. Čo je ale najdôležitejšie, rozhýbali sme tak kompetentných, ktorí z Ružína spravili ukážkový projekt novej iniciatívy Za čisté Slovensko bez odpadov a plastov.
AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
Ružinovské lavičky za plastové fľaštičky | BILLA s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V spolupráci s mestskou časťou sa BILLA rozhodla ďalej rozvíjať dlhoročné susedské vzťahy v zázemí svojej centrály. Strategicky prepojila test zálohovania plastových obalov a plechoviek na to, aby prispela k rozvoju Ružinova a spravila z neho krajšie miesto pre život. Projekt motivoval ľudí urobiť správnu vec a vzdelával o potrebe zálohovania, zmobilizoval Ružinovčanov, a vo finále ich aj zblížil vďaka vytvoreniu komunitných piknikových sedení z recyklovaného plastu. BILLA ukazuje, že byť dobrým susedom znamená zaujímať sa.
MEDIA CENTRAL, s.r.o.
Ako bezpečne dostať turistov do regiónu Trnava | Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rok 2021 bol pre cestovný ruch jedným z najťažších a zároveň tým s najväčším potenciálom. Bolo potrebné sa pozrieť inak nielen na komunikáciu regiónu Trnava, ale primárne aj na samotné aktivity a atrakcie, ktoré ponúka. Prostredníctvom súboru nových projektov sme počas roka dokázali nielen udržať pozornosť médií i potenciálnych návštevníkov, ale aj priviesť ich do regiónu vďaka atraktívnym a hlavne bezpečným aktivitám šitým na mieru rôznorodým cieľovým skupinám. Trnava sa tak v roku 2021 stala príkladom a motiváciou pre ostatné regióny SR.
Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
Juchú, Juchú! Už obchádzame Prešov | Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Obchádzam už Prešov - projekt otvorenia D1 s kampaňou s výrazným regionálnym rozmerom. Pôvodne jednoduchý event sme zmenili na veľkolepý zážitok cielený pre región - súťaž pre verejnosť o účasť na strihaní pásky cielená na spádovú oblasť, livestream spred portálu tunela cielený na spádovú oblasť, let balónom ako zážitok pre obyvateľov regiónu, jedinečná šou regionálnej kapely Heľenine oči, moderátor Slavo Jurko ako rodený Prešovčan, identita kampane vychádzala z erbu a farebnosti mesta Prešov a mnoho ďalšieho.
Neopublic s.r.o.
Letný rekord s TIPOSom na podporu poznateľnosti slovenských vodných plôch s turistickým potenciálom | Tipos
Seriál: nie
Stručná charakteristika: TIPOS aktívne podporuje množstvo dobročinných projektov zo športovej, sociálnej a kultúrnej oblasti. Našou úlohou bolo vytvorenie kreatívneho projektu, ktorý by počas leta ľudí motivoval k športu, podporil poznateľnosť slovenských vodných plôch s turistickým potenciálom a zároveň upozornil na ekologický problém našich vodných tokov. Plavkyňa Soňa Rebrová v rámci Letného rekordu s TIPOSom preplávala vzdialenosť 52 492,01 metrov v rôznych regiónoch Slovenska, v čase 1 379 minút, čo predstavuje takmer 23 hodín strávených v slovenských vodách.
Promiseo
Z Košíc do Dublinu | Letisko Košice - Airport Košice, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Letisko Košice, brána do sveta z východného Slovenska, aj napriek neľahkej situácii nenechávalo v roku 2021 nič na náhodu. Okrem iných leteckých spojení, ktoré sa objavili ako novinky, sa otvorila dlho očakávaná linka do írskeho Dublinu. Práve toto spojenie bolo žiadané u širokej verejnosti a pre letisko bolo vysokou prioritou, aby uspokojili dopyt cestujúcich. Keďže v tomto segmente to bolo v posledných rokoch naozaj turbulentné a pre mnoho ľudí sa stalo cestovanie skôr stresom ako radosťou, tak stála pred nami úloha, ako čo najefektívnejšie informovať o zriadení tejto linky.
Zoznam príspevkov
Róbert Slovák a jeho priatelia s.r.o.
Bratislava sa ráta | Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň Bratislava sa ráta potrebovala osloviť všetkých obyvateľov Bratislavy a motivovať ich k účasti na sčítaní obyvateľstva. Edukovala, mobilizovala a popri hlavnej línii komunikácie sa cielene rozvetvovala k špecifickým skupinám obyvateľov. Ku kampani primátora sa vďaka komunikačným balíčkom pridali aj starostovia mestských častí a vytvorili tak jednotnú komunikáciu mesta.Výsledok online sčítania prekonal nielen odhady Štatistického úradu, ale aj cieľ zadávateľa, čo sa vo finále odrazí na mestskom rozpočte na najbližších 10 rokov.
SKPR STRATEGIES, s. r. o.
Immocap je Dobrý sused: Ako si Nový Istropolis získava Bratislavčanov | Immocap Group, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Náš prieskum verejnej mienky ukázal, že až 82% Bratislavčanov víta projekt Nový Istropolis a dlhodobá komunikácia klienta a PR agentúry prináša výsledky. Projekt však naráža aj na odpor časti odbornej i laickej verejnosti, volajúcej po zachovaní pôvodnej architektúry. Pre náročný schvaľovací proces projektu si komunikácia žiada strategický insight, správne časovanie správne podaných informácií správnym cieľovým skupinám. K tým kľúčovým patria aj susedia Nového Istropolisu, ktorých si Immocap samostatnou komunikáciou úspešne získava špeciálnym projektom Dobrý sused.
Svet zdravia, a. s. v spolupráci s Autorská projekt PR tímu Svet zdravia, a. s.
V krvi sa zachová tá vaša stužková | SVET ZDRAVIA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koncept Stužkovej predstavuje výrazný prínos pre širokú verejnosť, keďže riadenou komunikáciou s cieľovou skupinou maturantov prilákal na regionálnej úrovni stovky prvodarcov v čase, keď tradičné výzvy konkurenčných transfúznych staníc zlyhali. Stáli darcovia nestačili doplniť krv kvôli karanténe a očkovaniu. 7-členný PR tím ponúkol za pár dní hematologickým oddeleniam autorský originálny nápad oslovenia maturantov, zapojenia riaditeľov stredných škôl a miestnej samosprávy, aby úspešne zvýšili zásoby krvi a pomohli tisíckam pacientov v hraničnej situácii.

Špeciálne kategórie

A. Traditional media PR

1st CLASS AGENCY
PARTNERS v médiách | PARTNERS GROUP SK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt PARTNERS v médiách je ukážkou poctivého a dlhodobého PR. Stojí za ním dôkladné navnímanie komplexnej DNA spoločnosti, jej hodnôt, filozofie a nastavenie strategických komunikačných cieľov, ale aj schopnosť agentúry pružne reagovať na meniace sa potreby a rast klienta. Je tiež ukážkou dlhodobo budovaných media relations, vďaka čomu sa podarilo sprostredkovateľskú spoločnosť PARTNERS vyprofilovať ako top odborníka na osobné financie v médiách, medzi novinármi a aj u širokej verejnosti. Výsledkom je vysoká spontánna medializácia s výbornými kvalitatívnymi výsledkami.
365.bank
Kampaň očkovanie | 365.bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 365.bank ako banka pre dnešných ľudí sa dlhodobo snaží poukazovať na kľúčové témy, ktoré rezonujú v spoločnosti. Očkovanie je jednou z nich. Banku vnímame ako autoritu, ktorá disponuje mediálnym priestorom, preto by mala svojimi názormi formovať postoje ostatných. Vakcináciu považujeme za jedinú cestu, ako sa vrátiť späť do normálu. Preto sme sa očkovanie rozhodli verejne podporiť. Agentúra WLB pre 365.bank pripravila online video „Späť do normálu“ (https://www.youtube.com/watch?v=va92d5_hzEg), očkovanie sme následne in-house rozvíjali v PR vo viacerých oblastí
Zoznam príspevkov
casual
Objavte nekonečné krásy Slovenska | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koronakríza zmenila nielen to, ako pracujeme, ako sa učíme, či ako nakupujeme - ale aj to, ako organizujeme tlačové konferencie. V spolupráci s Telekomom sme v posledných mesiacoch zorganizovali viacero online streamov, a hoci sme sa každý z nich snažili čo najviac ozvláštniť, tento bol skutočne výnimočný. Áno, áno. Vieme, že to hovoria všetci - ale robili ste už tlačovku na štyroch miestach súčasne?
Dynamic Relations 2000 s.r.o.
Zlatíčko: Ako sme za 9 dní vypravili prvý vlak do Číny | BUDIŠ a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bolo to rýchle a zaujímavé. BUDIŠ a.s. získal historicky prvý kontrakt s čínskou spoločnosťou, ktorá si objednala 736 ton dojčenskej vody Zlatíčko. Do 10 tisíc kilometrov vzdialeného mesta Sian mal vodu dopraviť historicky prvý vlak vypravený zo Slovenska s takýmto nákladom. Mali sme iba 9 dní na prípravu a zvolili si cestu tradičného, poctivého PR. Rýchlo zhromaždiť potrebné a pútavé informácie a v predstihu presvedčiť médiá, že „toto nemôžu zmeškať“. Špeciálne vypravenému vlaku nakoniec na termináli v Dunajskej Strede zamávalo viac ako 20 novinárov, vrátane všetkých televízií.
KOMUNIKA
SRDCE PRE AFRIKU | Nadácia Integra
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pro bono kampaň komunikovala projekt Nadácie Integra PODPORA DETÍ, ktorý pomáha deťom v Afrike získať vzdelanie, a tým sa vymaniť sa z kruhu hlbokej chudoby. Hlavným cieľom bol zisk 50 nových sponzorov, ktorí podporia vzdelanie detí mesačnou finančnou čiastkou. Využili sme silu tradičných médií, aby sme zasiahli bez výdavkov čo najviac ľudí a zvýšili tak povedomie o projekte. K úspechu viedla nielen úprimná komunikácia zo strany nadácie, ale aj skúsenosti sponzorky, ktorá sa v kampani vyjadrovala. Vďaka 22 dobre cieleným mediálnym výstupom sme získali až 167 sponzorov.
PR Clinic
Naučme Slovákov na fľašovinu! | Plzeňský Prazdroj Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľom Prazdroja je dosiahnuť plnú cirkularitu nápojových obalov, stanovil si preto za cieľ podporiť predaj piva v najekologickejšom obale: vratnej sklenenej fľaši. S výzvou zmeniť spotrebiteľské správanie v tak špecifickej kategórii, akou sú obaly na pivo, sme začali pracovať na jar 2021. V snahe zachytiť cieľovú skupinu a získať si jej sympatie sme zvolili vejár cielených PR aktivít, ktoré nám pomohli motivovať spotrebiteľa. Výsledok je hmatateľný - vratné sklenené fľaše sú dnes druhým najobľúbenejším obalom na Slovensku a ich predaj tvorí tretinu celkového objemu Prazdroja.
Zoznam príspevkov
Produkcia s.r.o. v spolupráci s Produkcia s.r.o.
Fenomén Kybernetická bezpečnosť | ALISON Slovakia, Aliter Technologies, CyberArk, ESET, Flowmon, Micro Focus, Palo Alto, Synapsa, Verkada
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pôvodne printová príloha Hospodárskych novín Kybernetická bezpečnosť sa zmenila na komunitný projekt. Na projekte sa podieľalo osem partnerov a dvaja odborní garanti. Časť obsahu sa preklápa na hnonline.sk aj na portál živé.sk s podporou aktuality.sk. Publicitu podporuje komunita KB zdieľaním na sociálnych sieťach, projekt sa prezentuje na odborných podujatiach, časť dát zdieľa agentúra s ďalšími médiami v redakčnom obsahu.
Zoznam príspevkov
Reputationn, s.r.o.
Nová destinácia pre moderný mestský život. Toto sú Nivy! | HB Reavis
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Príď a zaži Nivy - novú zážitkovú destináciu priamo v hlavnom meste! Pretože presne o tom je nový multifunkčný projekt s autobusovou stanicou, jedinečnou gastro zónou a mestskou tržnicou, širokou ponukou nákupných možností a unikátnou zelenou strechou s množstvom príležitostí na aktívne trávenie voľného času aj relax. Po veľkolepom otvorení sme stáli pred ďalšou neľahkou výzvou, ako po prvom ošiali z nového centra naučiť ľudí do Nív chodiť a tráviť v nich čas. A to sme sa rozhodli urobiť nielen cez klasické PR formáty, ale aj spoluprácou s influencermi a obsahom zaujímavým pre potenciálnych návštevníkov Nív.
Seesame
ESET Science Award | ESET a Nadácia ESET
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ocenenie výnimočných vedcov ESET Science Award zaznamenalo v roku 2021 vďaka mediálnej podpore nárast poznateľnosti o 8%. Kombináciou spontánnej publicity a mediálnych partnerstiev sa podporilo povedomie o vedcoch a ich práci. Návšteva držiteľa Nobelovej ceny, séria popularizačných podujatí, účasť medzinárodnej poroty a slávnostné udeľovanie ocenení ESET Science Award, priniesli počas mesiaca viac ako 300 výstupov. Okrem všetkých celoštátnych televízií, denníkov s najväčším dosahom, sme zasiahli aj mnohé moderné formáty ako sú podcasty.
WAVEMAKER
Dobré správy v Dobrom ráne | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas uvedenia nového komunikačného konceptu „Budúcnosť je vaša“ sme potrebovali vyvážiť prebytok negatívneho spravodajstva v médiách v súvislosti s nastupujúcou treťou vlnou pandémie a podporiť asociáciu značky s tešením sa na budúcnosť.
Vytvorili sme preto moderný komunikačný formát šitý na mieru kampani, a to v podcaste, modernom a obľúbenom médiu mladých a mestských ľudí.
Pre naše Dobré správy sme využili reklamné bloky v pravidelnom dennom podcaste Dobré ráno denníka SME. Každý deň sme tak poslucháčom priniesli dobrú správu dňa spolu s hlavným claimom kampane.

B. Digital PR

10/10 COMMUNICATIONS s.r.o.
SodaStream x Pepsi | SodaStream Slovensko (Fast Plus, a. s.)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V polovici minulého roka prišla na nápojový trh revolučná novinka - Pepsi, Mirinda aj 7Up sa už dajú vyrobiť aj doma! A to vďaka originálnym príchutiam SodaStream x Pepsi.
1st CLASS AGENCY
McDonald´s Cup video tréningy | McDonald´s Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Jeseň 2020 a takmer celý rok 2021 nepriali detským športovým krúžkom a turnajom. Kvôli obmedzeniam boli všetky, vrátane 22. ročníka McDonald's Cup - Majstrovstiev Slovenska vo futbale najmenších futbalistov, pozastavené. Aktívny pohyb a hry detí boli výrazne obmedzené. McDonald´s, spoločne so Slovenským futbalovým zväzom, s podporou ministerstva školstva pripravili sériu individuálnych a skupinových online video tréningov, aby rozhýbali usedené deti doma po online vyučovaní, hre na počítači či mobile. 13 tréningových videí zaujalo, má zásah takmer 1 mil.
Kreatívna Dvojica
Bad Luck Brian promuje neviditeľné strojčeky | Ortodoncia Klostermann
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ortodoncia Klostermann chcela zvýšiť záujem o neviditeľné strojčeky medzi mladými vo veku 18-35 rokov.

Na zviditeľnenie kampane sme využili pochybnosti verejnosti o tom, že malá klinika môže mať licenciu na použite známeho meme v kampani. Keď licenciu začali spochybňovať aj ľudia z reklamy, ponúkli sme Refresheru tip a vopred nahraté video Bad Luck Briana, v ktorom potvrdzuje spoluprácu.

Refresher vďaka tomu kampaň šíril cez všetky svoje platformy, čím sme získali mediálny priestor zadarmo a neviditeľné strojčeky Ortodoncie Klostermann predstavili viac než 140000 mladým.
PR.Konektor, s.r.o.
Milka Valentín a Milka Deň Maminiek | Mondelēz International
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Milka je love brand pre mnohé vekové skupiny, no najmä pre mladých ľudí a rodiny. Cieľom oboch kampaní bola aktivácia produktov „I love Milka“ pri príležitosti Dňa sv. Valentína a Dňa Maminiek, kedy sa celoročne predá najviac bonboniér a zároveň aj kvetov. Preto sme sa ich rozhodli v kampani spojiť. Keďže situácia bola veľmi nepriaznivá a rýchlo sa šíriaci koronavírus ohrozoval prevádzku kamenných predajní kvetov, rozhodli sme sa osloviť online kvetinárstvo Kvety.sk, ktoré ku každej objednávke nad 30 eur pribalilo svojim zákazníkom bonboniéru Milka. Pralinky Milka sme chceli dostať do každej domácnosti a zapojiť ich do prípravy sladkých dezertov pre celú rodinu. Na spoluprácu sme preto oslovili populárnu cukrárku a milovníčku pečenia Adrianu Polákovú, ktorá pralinky zakomponovala do cheescaku a madleniek a odkomunikovala na svojich sociálnych sieťach okrem receptov aj svoje vnímanie Valentína a Dňa maminiek. Obe kampane podporili posty na IG a FB účtoch kvety.sk a nechýbali ani súťaže o kytice od Kvety.sk s bonboniérami Milka. Kvetinárstvo Kvety.sk dostalo veľké množstvo pozitívnych správ od svojich zákazníkov, ktorí im ďakovali za príjemné prekvapenie v podobe bonboniéry Milka. Veľmi pozitívny ohlas mali aj súťaže o limitované edície kytíc Milka, či už na IG/FB účtoch Kvety.sk alebo Adriany Polákovej. Šortyho sme zapojili pri príležitosti Dňa maminiek, keďže sám bol relatívne čerstvým rodičom. Oslovili sme tým publikum mladých rodín, ktoré inšpiroval k poďakovaniu sa nielen svojím mamám, ale aj partnerkám a matkám svojich detí
Promiseo
#OverujSiFakty | Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach
Seriál: nie
Stručná charakteristika: #OverujSiFakty vzniklo v čase, keď sa na internete roztrhlo vrece s dezinformáciami, no relevantné orgány nestíhali reagovať. Ako vzdelávacia inštitúcia, ktorá kladie dôraz na presnosť a pravdivosť informácií, bola Univerzita Pavla Jozefa Šafárika tou správnou voľbou, ktorá by mala proti dezinformáciám zakročiť. A keďže jednou z najzraniteľnejších skupín je Generácia Z, ktorá nie je naučená kriticky myslieť, stalo sa naším cieľom otvoriť jej oči a prinútiť ju filtrovať obsah na internete.
Zoznam príspevkov
PS:Digital v spolupráci s PS:Digital, Creativevisuals sk
Toto sú Nivy - dron video Nivy mall | Centrum Nivy, HB Reavis
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nivy sú projekt, na ktorý čakala celá Bratislava.Vidina novej štvrte, ktorá má v sebe obsiahnuť niekoľko unikátnych riešení (podzemná autobusová stanica, zelená strecha), vyvolávala nemalé očakávania. Jedinečnosť a unikátnosť tohto projektu tkvie v jeho architektúre, pri stavbe bolo aplikovaných hneď niekoľko unikátnych riešení. Ako ich ale predstaviť v online tak, aby to bolo pútavé, aby sme ľudí „nezaťažovali“ dátami a docielili WOW moment. Našou odpoveďou bolo unikátne dronové video, vďaka ktorému nám predstavenie celých Nív netrvalo hodiny a ani dni, my sme to zvládli za 44s
PS:Digital v spolupráci s PS:Digital, autor kreatívneho konceptu Mayer Mccann erickson
Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 - Cieľovka? Všetci. Naozaj všetci! | Štatistický úrad SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako sa pripraviť na niečo, na čo sa nedá pripraviť? Niečo, čo má cieľovku 5,5 mil. ľudí? Niečo, čo sa neustále vyvíja a mení v čase a tri štvrtiny prvotných nápadov môžete po pár dňoch zahodiť do koša?
My sme sa na to podujali a pripravili sme stratégiu a následne exekúciu komunikácie na sociálnych sieťach pred, počas a po sčítaní obyvateľov, prvého štátneho čisto elektronického projektu, pri ktorom bola cieľová skupina celé Slovensko.
PS:Digital v spolupráci s PS:Digital, PS:Events, Creativevisuals sk
Virtuálny VýLET s NBS | Národná banka Slovenska
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spolu s NBS už nejaký ten rok pracujeme na tom, aby bola vnímaná ako moderná inštitúcia, aby bežný človek aspoň tušil, čo vlastne robí.
Túto zmenu vnímania realizujeme predovšetkým prostredníctvom komunikácie na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, avšak vždy raz do roka, počas Bielej noci, sa nám naskytne príležitosť pripraviť pre ľudí niečo špeciálne, čo posunie vnímanie NBS želaným smerom.
A preto sme pre ľudí pripravili jedinečný zážitok vďaka ktorému sa mohli preletieť z budovy NBSky až na budovu SRo. A keď vás už takýto zážitok emočne nespojí s NBSkou tak my už nevieme čo.
PS:Digital v spolupráci s PS:Digital
Mám to v paži | PS:Digital
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nečakali sme na vyhlásenie štátneho tendra na tému očkovanie. Z vlastnej iniciatívy sme vymysleli (aj z vlastného vrecka zafinancovali) celú digitálnu kampaň Mám to v paži. Takto sme chceli podporiť očkovanie a zároveň poďakovať zdravotníkom, ktorým sme venovali celý zisk z predaja tričiek a Kresiek.
Respect APP s.r.o.
TikToky zo supermarketu | Kaufland
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na Slovensku TikTok stále nespustil reklamné rozhranie. Vedeli sme, že rozbehnúť ho bez akejkoľvek mediálnej podpory, to bude chcieť špeciálny prístup. Ako sa lepšie priblížiť cieľovke ako tým, že vtipne ukážeme, že vieme ako žijú a čo pri nakupovaní zažívajú? Prišli sme teda s konceptom, ktorý kombinuje natívne TikTokové trendy v hudbe, strihu a vizualite s insightami z nakupovania.
Seesame
Odborná lekárska spoločnosť - miliónový influencer na Facebooku | Slovenská spoločnosť alergológie a klinickej imunológie - SSAKI
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Internet je plný nielen trénerov ale aj odborníkov na medicínu. Preto sme SSAKI presvedčili, že je čas začať komunikovať témy alergie a imunity na sociálnych sieťach. Tam kde ľudia trávia čas a kde prirodzene čerpajú informácie. Vďaka SSAKI dostávajú ľudia do feedu nielen pekné no najmä správne a bezpečné rady. Pomohli sme si aj chatbotom ktorý rozoznal chrípku od COVIDU, či 20 lekármi v community managemente. SSAKI je miliónovým influencerom a profil sme po úspešnom roku práve posunuli aj na IG za mladšou cieľovkou.
Seesame
IKEA – #zaferovydomov | IKEA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pri príležitosti MDŽ sme otvorili tému rodovej rovnosti a spustili kampaň #zaferovydomov, s ktorou sme poukázali na stereotypy v zmýšľaní ľudí a motivovali ich k spravodlivej deľbe práce doma. Skutočná rovnosť sa totiž začína doma. Keďže stereotypy v zmýšľaní sa dedia po starších generáciách, rozhodli sme sa prerušiť tento proces a zamerali sme sa na edukáciu mileniálov a gen Z. Kampaň sme podporili Instagram výzvou, v ktorej si influenceri vymenili na týždeň úlohy. Nechýbalo množstvo vtipných situácií, interakcia s fanúšikmi či gamifikácia, ale aj slová rešpektu na konci výzvy.
SKPR STRATEGIES, s. r. o.
Yoga pre všetkých | Lenovo Slovensko, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Notebooky značky Yoga od spoločnosti Lenovo patria dlhodobo medzi najkvalitnejšie spotrebiteľské notebooky na trhu a stali sa synonymom pre inovácie. Ich rôznorodosť a príchod na náš trh mesiac po predstavení sú však komunikačnou výzvou. Aby sme opäť vzbudili záujem o tieto zariadenia u novinárov, ktorých potrebujeme na recenzovanie, aj u konečného spotrebiteľa, skombinovali sme media event s influencerskou kampaňou na social media. Napriek produktovej komunikácii sa nám podarilo hovoriť nielen o benefitoch zariadení, ale i o značke Yoga ako inovatívnej a inšpiratívnej.
Slovenská sporiteľňa v spolupráci s Zaraguza
Aj ľudia ako vy investujú | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na Investičné sporenie nám prinášala každý mesiac tisíce nových klientov cez pobočku a viac ako 1000 nových klientov cez apku George. Ako však pokračovať v budovaní povedomia o sporení, ktoré má šancu ochrániť úspory pred infláciou? Vytvorili sme jednoduchý webový nástroj, kde si návštevníci zadajú svoj vek, bydlisko a nástroj im ukáže, ako investujú im podobní ľudia. Kampaň bola postavená na programatic banneroch, vďaka čomu sme vedeli potenciálnym klientom ukázať pre nich relevantnú dynamickú kreatívu. Sporenie si z nich priamo v Apke George otvorilo takmer 500 klientov.
SLOVNAFT, a.s. v spolupráci s Elite Monday Solutions
Sused Slovnaft: Dobrý sused dá vždy vedieť | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rafinéria Slovnaft spracúva ropu vo Vlčom hrdle už viac ako 60 rokov. Svojou činnosťou ovplyvňuje okolie, ľudia, žijúci v susedstve Slovnaftu vidia, cítia a počujú, keď sa niečo deje. Aby mali okamžitý prehľad o činnosti rafinérie, pripravili sme unikátnu aplikáciu Sused Slovnaft. Obsahuje kalendár aktivít s potenciálne negatívnymi sprievodnými javmi, obsah cielený na komunitu či informácie z meracích staníc. Rafinérie obvykle komunikujú striedmo. My však chceme viesť dialóg. A ľudia to ocenili. Dodnes si ju stiahlo vyše 2500 ľudí a využívajú ju aj miestne samosprávy a komunity.
Socialists
Kraj sveta: Hrdý na to, čo v ňom nenájdeš | Košice Región Turizmus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V lete 2021 chceli 2/3 Slovákov tráviť dovolenku na Slovensku. Ako z nich osloviť čo najviac, aby zvážili návštevu regiónu Košice?

Vďaka správnemu insightu sme aj napriek nevýhodnému status quo (nízke dotácie, chýbajúce lákadlá) dokázali ponúknuť to, čo hľadali - veci, ktoré im na predevelopovaných destináciách vadili, ale u nás ich nenájdu.

Pre nízky media budget sme stavili na odvážnu kreatívu vymedzujúcu sa voči konkurencii, čo vyvolalo jej reakciu a spontánne PR. To reputačne pomohlo značke.

C. Experience PR

10/10 COMMUNICATIONS s.r.o. v spolupráci s Foxhunter
POZDRAVY Z REPUBLIKY PIVA | Budweiser Budvar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V čase rôznych obmedzení môžeme hovoriť o šťastí, že sa nám podarilo zorganizovať event pod holým nebom. Prostredníctvom rôznych interaktívnych aktivít sme dali možnosť spotrebiteľom osobne navštíviť krajinu, kde PIVO RASTIE NA STROMOCH, a priblížili sme im príbeh značky BUDVAR.
1st CLASS AGENCY
Celodenný workshop H3KNISA | iniciatíva Na veku záleží
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Celodenný workshop H3KNISA z 10.9.2021 na SOŠ Masmediálnych a informačných štúdií v BA bol pilotný projekt, ktorého výsledky priniesli nový strategický koncept iniciatívy Na veku záleží. Na základe viac ako pol roka diskusií, štúdií a prieskumov s pedagógmi a tínedžermi vznikol unikátny jeden deň bez vyučovania plný inšpiratívnych workshopov s lektormi, ktorých tínedžeri vnímajú ako svoje prirodzené autority a sú ochotné im načúvať. Záujem študentov bol veľký a za hodinu boli rezervácie na workshopy zaplnené. Lektori a pedagógovia boli nadšení. Záujem prejavili ďalšie školy.
1st CLASS AGENCY v spolupráci s Elite / Monday Lovers
Otužovanie za ľudí bez domova | Depaul Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nezisková organizácia Depaul Slovensko počas tejto zimy spustila kampaň Otužilec. Kampaňou sme chceli priblížiť ľuďom pocit, ktorí prežívajú na ulici každú zimu a zároveň využiť komunikačný ruch okolo aktuálne trendu otužovania. Jednou z častí kampane bol aj event – charitatívne Otužovanie za ľudí bez domova, ktorého sa zúčastnilo viac ako 150 otužilcov Bratislavy a okolia, ktorí podporili Depaul a šírili svojimi myšlienku ďalej medzi svoju komunitu a followerov.

AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
Po Tokiu s cestovinovým pádlom | BILLA s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Olympionici M. Beňuš a Žampovci majú stovky nových známostí a ľudia zážitky, vďaka stánku BILLA na Olympijskom festivale. BILLA dlhodobo podporuje aktívny životný štýl. Ako hlavný partner festivalu unikátne prepojila zákazníkov so športovcami, a spolu so SOŠV preniesla na Slovensko olympijskú atmosféru. BILLA prebudila u návštevníkov športového ducha aktivitami, pri ktorých si zmerali sily s vrcholovými športovcami. Keďže k výkonu patrí aj strava, spoločnosť návštevníkom predstavila výrobky slovenských dodávateľov, ktorí si, podobne ako olympionici, zaslúžia medailu.
AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
#SHARE THE ROAD - Na ceste sme si všetci rovní | Continental Barum s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Klientovou dlhodobou víziou je bezpečnosť na cestách, a preto prostredníctvom kampane #ShareTheRoad (Podeľ sa o cestu) sa opäť prihlásil do celospoločenskej diskusie za zvýšenie ohľaduplnosti medzi účastníkmi cestnej premávky. Urobili sme to kreatívnou formou a viditeľnou outdoor kampaňou. 1) V spolupráci s mestskou časťou Bratislava Nové mesto sme umiestnili na často využívané cestné úseky tabule s originálnymi vizuálmi, ktoré šírili posolstvo tolerancie na cestách. 2) Kampaň sa objavila aj v televízii, online a top tier auto moto médiách. Zapojili sme aj známe influencerky.
DIVINO v spolupráci s Ogilvy CZ
List Ježiškovi | LEGO Trading
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadaním bolo odpromovať tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu z portfólia LEGO®. Napriek pandemickej situácii sme zorganizovali offline zážitkové popoludnie pre influencerov a inovatívne raňajky pre médiá. To všetko za 24 hodín.

Prenajatý byt s výhľadom na Bratislavu sme „zariadili“ stavebnicami LEGO a pre hostí sme pripravili rôzne kreatívne aktivity. Vďaka atmosfére, ktorú sa podarilo vytvoriť, sa event stal virálnym a dosiahol nadštandardný počet výstupov s investíciou 0 eur do promo.

Projekt vznikol na základe kreatívy DIVINO s mentoringom českej pobočky Ogilvy.
Dynamic Relations 2000 s.r.o.
Cirkulárny život PET fľaše | General Plastic
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spustenie zálohovacieho systému PET fliaš a hliníkových plechoviek je jednou z tém roku 2022. Klient, ktorý je jedinou slovenskou firmou, ktorá realizuje celý recyklačný cyklus PET fľaše, sa v roku 2021 rozhodol nielen verejne podporiť systém zálohovania, ale aj vysvetliť ako funguje cyklus vzniku, zániku a znovuzrodenia PET fľaše. Úlohou bolo rýchlo a zreteľne zviditeľniť klienta ako kľúčového hráča v procese recyklácie PET fliaš a zdôrazniť hodnotu cirkulárnej ekonomiky v tomto segmente. Zvolili sme press trip do fabriky v Senici a pripravili detailnú ukážku celého procesu.
Elite / Monday Lovers,s.r.o.
Selfie meč | Hrad Beckov, n.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako priblížiť hrad Beckov bližšie k modernej generácii? „SELFIE MEČ„ je netradičným riešením, ktoré prepája stredovek s digitálnou dobou a smartfónmi. Návštevníkom umožňuje interaktívny a tematický zážitok vďaka unikátnej selfie fotke s historickým mečom a zároveň podporuje propagáciu hradu na sociálnych sieťach.
Zoznam príspevkov
Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
Juchú, Juchú! Už obchádzame Prešov | Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Obchádzam už Prešov - projekt Otvorenia nového úseku D1, v minulosti jednoduchý event sme zmenili na veľkolepý zážitok. Úspešní sme boli najmä vďaka:
- súťaži pre verejnosť o účasť na strihaní pásky,
- jedinečnému livestreamu spred portálu tunela pre 20.000 sledovateľov,
- letu balónom ako zážitku s nezvyčajným pohľadom na D1,
- jedinečnej šou kapely Heľenine oči, ktorá z korby kamióna roztancovala celý Prešov.
Neopublic s.r.o.
Letný rekord s TIPOSom na vodných plochách | Tipos
Seriál: nie
Stručná charakteristika: TIPOS aktívne podporuje množstvo dobročinných projektov zo športovej, sociálnej a kultúrnej oblasti. Našou úlohou bolo vytvorenie kreatívneho projektu, ktorý by počas leta ľudí motivoval k športu, podporil poznateľnosť slovenských vodných plôch s turistickým potenciálom a zároveň upozornil na ekologický problém našich vodných tokov. Plavkyňa Soňa Rebrová v rámci Letného rekordu s TIPOSom preplávala na Slňave, Kráľovej Oravskej priehrade, Liptovskej Mare, Zemplínskej šírave - 52 492,01 metrov, v čase 1 379 minút, čo predstavuje takmer 23 hodín strávených vo vode.
PR Clinic v spolupráci s PR Clinic, Wiktor Leo Burnett, Socialists, PHD
Tankujte INAQ | ŠKODA AUTO Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kvôli šetreniu CO2 či peknému dizajnu si elektromobil málokto kúpi. Prieskum Ipsos ukázal, že Slovákov by ku kúpe elektroauta najviac motivovala úspora na PHM. Vytvorili sme cross marketingovú aktivitu so Slovnaftom a jednu z čerpačiek sme na hodinu premenili na „nabíjaciu“ stanicu. Ľudia si vyskúšali, ako jazdiť za tretinové náklady. Niekoľkokilometrové kolóny pred pumpou a mediálny buzz spôsobil, že sme investovaných 60-tisíc eur multiplikovali na hodnotu takmer 400-tisíc eur (AVE) a vygenerovali viac ako 4,5 mil. impresií.
PR.Konektor, s.r.o. v spolupráci s Konektor Social
Oriflame Akadémia | Oriflame
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Oriflame akadémia ponúka prehľad a skúsenosti, predstavuje rôzne možností práce, ktorá prináša slobodu a ďalšie výhody. Na druhej strane predstavuje pozitívne vzory a príbehy úspešných nezávislých mladých žien zo Slovenska, aj z Českej republiky. Projekt rozpracovali, vytipovali témy, zabezpečili osobnosti, pripravili dramaturgiu a scenáre k jednotlivým video lekciám, zabezpečili moderátorky, účinkujúce a nakoniec všetko odkomunikovali prostredníctvom PR a sociálnych sieti. Od 7.10.2021 do 31.1.2022 sme dosiahli 19 PR výstupov, reach cez 1 750 000, AVE 20 536 Eur, 6 videí doteraz reach 1 206 000 a 3 000 000 impresií
PRime time, s.r.o. v spolupráci s Sicily Style
Prestige Fashion Event | Sicily Style
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Prestige Fashion Event vznikol ako reakcia na konkurenčnú módnu prehliadku, kde boli modelky diskriminované na základe konfekčnej veľkosti a na mólo sa nedostali. Organizátorka, módna návrhárka Sicily Style, s podporou agentúry PRime time ním uviedla v slovenskom módnom priemysle unikátny koncept charitatívnej fashion show so silným anti-diskriminačným a spoločenským odkazom. Pilotný projekt s nízkym rozpočtom a skromnými očakávaniami priniesol nevídanú pozornosť médií, celebrít, influencerov, partnerov a v neposlednom rade vizibilitu značke Sicily Style.
Promiseo
Nessieme vám Vianoce | Ness Košice
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Prepojiť kúzelnú atmosféru Vianoc s dobročinnou akciou, ktorá okrem zábavy a silných príbehov predstavila divákom 5 jedinečných neziskových a dobročinných organizácií z lokálneho prostredia, bolo pre nás potešením. Počas vianočného vystúpenia Ondreja Kandráča sme v online priestore predstavili zástupcov týchto organizácií, ktorí poukázali nielen na potrebu pomáhať druhým, ale mali možnosť prejaviť aj veľkú vďaku tým, ktorí im v ostatnom roku podali pomocnú ruku. To všetko sme vysielali naživo prostredníctvom sociálnych sietí a miestneho Rádia Košice.
Promiseo
Virtuálny Deň otvorených dverí UPJŠ 2021 | Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dni otvorených dverí vysokých škôl, počas ktorých by ste sa mohli porozprávať s budúcimi profesormi či spolužiakmi sú už dávnou minulosťou. V čase pandémie je ich realizácia v online priestore už bežnou praxou. Odprezentovať a čo najviac autenticky priblížiť prostredie, v ktorom študent môže stráviť niekoľko ďalších rokov je však skutočná výzva, s ktorou sme sa popasovali a vďaka vhodne zvolenej komunikácii a vystavanému programu sme získali až 16 300 pozretých minút.
Zoznam príspevkov
PS:Digital v spolupráci s PS:Digital, PS:Events, Creativevisuals sk
Virtuálny VýLET s NBS | Národná banka Slovenska
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spolu s NBS už nejaký ten rok pracujeme na tom, aby bola vnímaná ako moderná inštitúcia, aby bežný človek aspoň tušil, čo vlastne robí.
Túto zmenu vnímania realizujeme predovšetkým prostredníctvom komunikácie na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, avšak vždy raz do roka, počas Bielej noci, sa nám naskytne príležitosť pripraviť pre ľudí niečo špeciálne, čo posunie vnímanie NBS želaným smerom.
A preto sme pre ľudí pripravili jedinečný zážitok vďaka ktorému sa mohli preletieť z budovy NBSky až na budovu SRo. A keď vás už takýto zážitok emočne nespojí s NBSkou tak my už nevieme čo.
Seesame
Behaviorálny výskum: Ako naučiť ľudí, aby nehádzali odpadky na zem? | ENVI - PAK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Behaviorálny výskum poskytuje nové príležitosti pre plánovanie komunikačných kampaní. Prostredníctvom prestížneho partnerstva s Ústavom verejnej politiky FSEV UK Bratislava a The Behavioural Insights Team London sme pre OZV ENVI - PAK iniciovali projekt, ktorý pomocou poznatkov z behaviorálnej psychológie povzbudil zmeny v správaní ľudí a motivoval ich k tomu, aby nehádzali odpad na zem. Inovatívny projekt priniesol až 74 % zníženie objemu voľne pohodeného odpadu vo výskumných lokalitách. Výstupy sme využili pri optimálnom nastavení komunikácie s ďalšími mestami a obcami.
Seesame
IKEA – Pyžamová párty v IKEA – spánková revolúcia | IKEA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nedostatok spánku môže do veľkej miery vplývať na kvalitu života. Spolu s IKEA sme sa preto rozhodli upozorniť na dôležitosť plnohodnotného spánku a spustiť spánkovú revolúciu. A ako ak nie priamo z postele? Pre influencerov sme si pripravili neopakovateľný zážitok v podobe pyžamovej párty priamo v IKEA. Vďaka nej sme odprezentovali nielen široké portfólio produktov zo spánkového sortimentu, ale aj dôležité tipy, vďaka ktorým sa naučili mať radi aj pondelkové rána. Posilnili sme vizibilitu značky na sociálnych sieťach, ale aj vzťahy s influencermi a predaj spánkového sortimentu.
SKPR STRATEGIES v spolupráci s SKPR STRATEGIES, Róbert Slovák a jeho priatelia, s.r.o
Ames room | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť Lidl Slovensko sa rozhodla zamerať na tému rovnosti príležitostí na pracovnom trhu. Ženy totiž v súčasnosti zarábajú za rovnakú prácu približne o 20% menej, než muži. Lidl tento rozdiel nerobí, preto sa tento fakt rozhodol ilustrovať formou optickej ilúzie. Vzniká tak Ames room - miestnosť, v ktorej sa dvaja rovnako vysokí ľudia javia ako postavy rôzneho vzrastu. Táto ilúzia sa objavuje v online videách, v TV spote a samotnú miestnosť si môžu fyzicky vyskúšať aj zákazníci, či zamestnanci diskontu pri jeho prevádzkach.
SKPR STRATEGIES, s. r. o.
Fili bez sáčkov | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pokiaľ chcete nakúpiť, nepotrebujete každý tovar zabaliť do igelitového vrecka. Aj toto je odkaz aktivity FILI BEZ SÁČKOV, ktorý je súčasťou projektu Nenechajme to plávať. K znižovaniu používania plastových obalov dochádza na Slovensku pomaly. Zákazníci Lidl majú možnosť dobrovoľne prispieť 1 centom za každé vrecko na revitalizáciu riek. Potrebný bol nový impulz. Na jeden deň sme sáčky stiahli z predajne v Podunajských Biskupiciach. Zákazníkov sme šokovali, ponúkli im udržateľnú alternatívu a vysvetlili, prečo je dôležité plasty nepoužívať a nezaťažovať životné prostredie.
Slovenská sporiteľňa v spolupráci s Zaraguza, Aliancia Stará tržnica
TUBE v Starej tržnici - ako zažiť súčasné umenie z inej perspektívy? | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Unikátny umelecký zážitok a emócia, ktorú si každý môže vyskúšať na vlastnej koži. Počas leta to mohli zažiť ľudia v hlavnej sále Starej tržnice, kde sme nainštalovali veľkorozmerné umelecké dielo – monumentálnu modrú sieť. Site-specific inštaláciu s názvom TUBE vytvorilo rakúsko-chorvátske zoskupenie Numen/For use. Sieť pre malých aj veľkých návštevníkov bola dostupná 10 týždňov a osobne si ju vyskúšalo 18 000 návštevníkov.

TUBE bol pilotným projektom letnej prezentácie súčasného vizuálneho umenia Starej tržnice v spolupráci so Slsp a festivalom Biela noc.

D. Nonprofit PR

AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
#Zakopnime, aby sme už nikdy viac nezakopli | o.z. Antikomplex.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Denne prechádzame okolo zlatistých dlaždíc vložených do chodníkov po celom Slovensku a stále mnohí nevedia čo znamenajú. K 10. výročiu projektu Kameňov zmiznutých v SR venovaných obetiam nacistického režimu sme vytvorili kampaň #Zakopnime, aby sme už nikdy viac nezakopli s myšlienkou - poučiť sa z chýb minulosti. Vytvorili sme koncept a scenár videa, v ktorom účinkovala prezidentka SR Z. Čaputová, získali podporu influencerov K. Tormová, V. Vincze, S. Sviteková a dosiahli silný zásah na soc. sieťach, v tradič. médiách a výrazne zviditeľnili projekt a myšlienku v očiach verejnosti.
Elite / Monday Lovers,s.r.o. v spolupráci s 1st CLASS AGENCY
Títo otužilci sa nemajú kde zohriať | Depaul Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zima je najdôležitejšie obdobie, kedy nezisková organizácia Depaul Slovensko a ľudia bez domova potrebujú najviac pomáhať. Tohtoročná zimná komunikačná kampaň Depaul využila tému a rozruch okolo aktuálneho trendu - otužovania. Chlad má na ľudské telo blahodárne účinky, no nie, ak ste mu nedobrovoľne vystavení tak dlho ako ľudia bez domova. Tí musia vydržať v mrazoch celé noci a nie len pár minút.

Túto ideu sme pretavili do mrazivej kampane spojenú s témami podchladenia a do zapojenia otužilcov ako ambasádorov. A výsledok? Až 93% nárast pravidelných darcov.
KOMUNIKA
SRDCE PRE AFRIKU | Nadácia Integra
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pro bono kampaň komunikovala projekt Nadácie Integra PODPORA DETÍ, ktorý pomáha deťom v Afrike získať vzdelanie, a tým sa vymaniť z kruhu hlbokej chudoby. Hlavným cieľom bol zisk 50 nových sponzorov, ktorí podporia vzdelanie detí mesačnou finančnou čiastkou. Využili sme silu tradičných médií, aby sme zasiahli bez nákladov čo najviac ľudí a zvýšili tak povedomie o projekte. K úspechu viedla nielen úprimná komunikácia zo strany nadácie, ale aj skúsenosti sponzorky, ktorá sa v kampani vyjadrovala. Získali sme 167 sponzorov, ktorí prejavili záujem dať týmto deťom šancu na budúcnosť.
Promiseo
Pre nevidiacich a slabozrakých to nie je iba hra | Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Biela pastelka, rovnako ako všetky neziskové organizácie, bojovala v tomto náročnom korona období o priazeň darcov. Z toho dôvodu sme potrebovali kampaň založenú na silnom insighte zo života. Prostredníctvom Slepej baby sme našej cieľovke pripomenuli, aké je to ocitnúť sa v koži nevidiaceho a snažiť sa identifikovať svet okolo seba iba pomocou zvuku a dotykov. A zafungovalo to natoľko, že sme dosiahli historický výnos.
Seesame
Nedávame to | OZ IPčko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Psychologická poradňa IPčko sa v pandémii dostala pod rastúci tlak volaní o pomoc. IPčko sa dostalo do situácie, kedy dokázalo odpovedať len na každý šiesty kontakt. Súrne potrebovalo vyzbierať 40 000 € na pokrytie nákladov na psychológov. Vďaka krízovému fundraisingu sme v krátkom čase nielen vyzbierali viac peňazí, ako potrebovali, no vybudovali sme organizácii aj základňu pravidelných darcov. Vďaka nim IPčko ustojí dlhšie obdobie a do konca roka získa spolu viac ako dvojnásobok potrebných financií. Zapojili sme influencerov, zmobilizovali komunitu IPčka a zaujali média.
Seesame v spolupráci s Mannschaft
Bezdomovectvo sa nemusí stať ich realitou | OZ Vagus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: OZ Vagus pomáha ukončovať bezdomovectvo už 10 rokov. Málo ľudí však vie, že nepomáhajú iba na ulici, no snažia sa bezdomovectvu aj predchádzať. Vo vianočnej kampani sme chceli poukázať na to, že bezdomovectvo sa nemusí stať realitou ľudí v núdzi. Vagus im môže pomôcť. Potrebuje však na to pravidelnú podporu, keďže ide o dlhodobý proces. V kampani sme využili kreatívne prepojenie reality, ako príbytku, a reality ako skutočnosti. Napriek silnej konkurencii Vagus vyzbieral viac ako 43 000 eur a získal 167 nových pravidelných darcov. Vďaka nim si do konca roka pripíše ďalších 30 000 eur.
SKPR STRATEGIES, s. r. o. v spolupráci s Respect APP, s.r.o.
Úsmev ako dar: Deti v núdzi musí byť počuť | Úsmev ako dar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rodín v núdzi je na Slovensku veľa a pandémia ich počet ešte zvýšila. Deti z týchto rodín však nie je v spoločnosti počuť, preto im hlas prepožičali mediálne známe tváre ako Kristína Tormová, Karin Haydu či Frlajs. Ich posolstvá a výzva na pomoc zazneli aj z úst Sajfu, Adely či Števa Martinoviča. Kampaň na podporu verejnej zbierky odštartovala v polovici novembra media eventom, na ktorý nadviazala online aj TV kampaň. Nešlo však iba o awareness, ale reálnu pomoc rodinám, pre ktoré sa počas jedného mesiaca kampane vyzbierali desiatky tisíc eur. Lebo keď sa pomôže rodine, pomôže sa deťom.

E. Content in PR

10/10 COMMUNICATIONS s.r.o. v spolupráci s SMPP
SENCORMÁNIA | Fast Plus, a. s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: SENCOR je jednou z mála značiek, ktoré nás sprevádzajú celé generácie. Poznali ho naši rodičia aj starí rodičia. V r. 2021 oslávil brand 50 rokov na SK trhu a preto sme komunikáciu postavili na tomto výročí. SENCORMÁNIA hľadala najstarší spotrebič Sencor v SR a nám sa tak interaktívnou formou podarilo posilniť jej poznateľnosť. Vďaka príbehom majiteľov retro spotrebičov, ktorí sa zapojili do súťaže, sme získali jedinečný PR obsah a vysoký organický reach na FB. A našli sme aj najstarší Sencor.
Zoznam príspevkov
AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
#Zakopnime, aby sme už nikdy viac nezakopli | o.z. Antikomplex.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Komunikácia projektov pre MVO nemá vysoké budgety a naša nebola výnimkou. Preto sme museli zaujať nápaditou a zrozumiteľnou ideou. Tú sme potom premieňali na viaceré formy a formáty kvalitného obsahu. To bol kľúč k úspechu 10. výročia osádzania Kameňov zmiznutých (Stolpersteine) v SR. Prostredníctvom kampane #Zakopnime, aby sme už nikdy viac nezakopli sme vyrozprávali príbeh, ktorý dokázal kreatívne spojiť svety obetí fašizmu a súčasníkov. Urobili sme to slovom (koncept od A po Z, slogan, scenár) i obrazom (ilustrácia a jej animácia, video). Fungovalo to – viď výsledky.
casual v spolupráci s MUW Saatchi&Saatchi, Wavemaker, Best Shot
ENTER konferencia | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby Slovensko bolo úspešnou krajinou, musí byť prepojené - nielen infraštruktúrou ale aj digitálne inteligentnými a gramotnými ľuďmi. V Telekome pomáhame naplniť tento cieľ cez platformu ENTER , ktorá vznikla v roku 2020. V prvom roku sme sa zamerali na budovanie zručností učiteľov a detí. Okrem vzdelávania je pre nás dôležité aj zdieľanie know-how a inšpirácia k zmene. Preto sme pre mladých ľudí, učiteľov, odborníkov ale i rodičov zorganizovali konferenciu ENTER.
Crossline.media
OVB Stories | OVB Holding AG
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Čo má spoločné chorvátsky veslár, maďarský gymnasta a slovenská strelkyňa? Okrem toho, že sú to olympijskí šampióni tak sú to aj klienti najväčšej európskej siete finančných poradcov OVB. Pri príležitosti 50. výročia založenia sa spoločnosť rozhodla prerozprávať svoju históriu, hodnoty a piliere prostredníctvom 15 príbehov svojich klientov z 11 krajín, a natočila tak najväčšiu storytellingovú kampaň v histórii firmy. A možno aj v histórii európskeho korporátu. Vznikol tak unikátny hub autentického videocontentu, fotografií, PR textov a obsahu od Poľska až po Španielsko.
Zoznam príspevkov
Divino s.r.o.
Výzva na deviatu | Dr. Oetker
Seriál: nie
Stručná charakteristika: „Tvoriť, inšpirovať a byť inšpirovaný“ je heslo, z ktorého vychádza nielen filozofia spoločnosti Dr. Oetker, ale aj kampaň – Výzva na deviatu. Tá predstavuje víziu založenú na periodicite s cieľom kontinuálne podnecovať ku kreatívnemu pečeniu, prinášať moderné pohľady na pečenie a vytvoriť nové tradície. Preto zapájame aj 9 food blogerov, ktorých úlohou je vytvoriť tematicky recept s dôrazom na kreatívu a inovatívny prístup. Aby sme aktivovali aj našich fanúšikov, dostali kľúčovú úlohu – ich hlas rozhoduje o tom, ktorý recept a bloger sa stane víťazom výzvy.
Dynamic Relations 2000 s.r.o. v spolupráci s GALTON Brands; Fruits
Podcast RATTATA: Názorová paľba Igora Rattaja a jeho hostí | Igor Rattaj, TMR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: S Igorom Rattajom a Tatry Mountain Resorts spolupracujeme už tretí rok. Podstatnú časť pôvodného strategického konceptu zničila pandémia. Postupne sme však vytvorili špeciálny FB profil iGOr a rozvinuli pravidelné publikovanie názorov. V roku 2021 sme pridali podcast RATTATA, ktorý je dnes jedným z jeho hlavných komunikačných kanálov. A významne prispieva k efektívnej komunikácii jeho postrehov a námetov do verejnej diskusie. Podcast RATTATA prepája hostí z rôznych oblastí do dvoch tém – skĺbenie cestovného ruchu a ochrany prírody.
MullenLowe GGK v spolupráci s MullenLowe GGK
Sny, drina a pandémia | VW Úžitkové vozidlá
Seriál: nie
Stručná charakteristika: VW Úžitkové vozidlá venovali svoj mediálny priestor cieľovej skupine originálnym spôsobom. Nakrútili príbeh piatich malých podnikateľov a priniesli povzbudivé posolstvo: sny si možno plniť aj v ťažkých časoch. Povzbudenie a inšpirácia zároveň. Unikátny dokument ako originálny branded content má síce 26 minút, ale napriek tomu množstvo spokojných divákov a pozitívnych reakcií.
Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
Juchú, Juchú! Už obchádzame Prešov | Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V minulosti jednoduchý event sme zmenili na event plný obsahu:
- informačno-edukačná kampaň využívajúca prevažne najpopulárnejšiu platformu - video so súťažno-interaktívnym charakterom
- jednotná grafická a dizajnová identita
- okrem portálu NDS bola vytvorená špeciálna landing page www.obchadzamuzpresov.sk
- PR kampaň v regionálnom spravodajstve
- audioformáty v rozhlasovom dopravnom spravodajstve
- influencer marketing
- reklamné tabule na odpočívadlách a stavbe
- reklamné tlačoviny
Neopublic s.r.o.
BÚVAJ DIEŤA KRÁSNE | Procter & Gamble Czech Republic, s.r.o., brand Pampers Preemies
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pampers je ikonická značka plienok. Našou úlohou bolo vymyslieť lokálny čisto slovenský kreatívny komunikačný koncept na podporu predčasne narodených detí. Nešlo o žiadnu adaptáciu globálnej kampane. Kampaň Búvaj dieťa priniesla jedinečný a unikátny obsah, ktorého cieľom bolo upútať mamičky a ženy naprieč rôznymi komunikačnými kanálmi: Prišla uspávanka od Peťa Cmoríka, krásne ilustráciie od Tiny Minor, podpora od K.Tormovej a príbehy maličkých detí zo združenia OZ Malíček. Kampaň zasiahla cez 700 tisíc žien, mamičiek, babičiek. Uspávanku si pustilo viac ako 160 000 detí.
Zoznam príspevkov
Neuropea
Hovorme o RA | AbbVie s.r.o
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Edukačná kampaň zameraná na zvýšenie povedomia o reumatoidnej artritide (RA) a najmä motiváciu pacientov k aktívnemu prístupu k liečbe svojho ochorenia a otvorenej komunikácii s lekármi. Kampaň sme odštartovali pacientskym prieskumom, od výsledkov ktorého sme sa odrazili pri smerovaní ďalšej kampane v spolupráci s najvýznamnejšou pacientskou organizáciou, odborníkmi a dôveryhodnou ambasádorkou kampane. Vplyv otvorenej komunikácie lekár – pacient na výsledky liečby a kvalitu života pacientov je novým pohľadom do tejto témy, s potenciálom dlhodobého prínosu pre pacientov.
PR Clinic v spolupráci s PR Clinic, JANDL
Každá láska je láska | Pernod Ricard Slovakia s.r.o. (Absolut Vodka)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovensko je homofóbna krajina, v ktorej sa ľudia z LGBTI komunity boja prejsť comingoutom zo strachu z odmietnutia, predsudkov, osočovania či v horšom prípade fyzickým atakom. ABSOLUT preto prišla s aktiváciou, v rámci ktorej aj hetero majorita mohla zažiť comingout na vlastnej koži. Aj vďaka rôznorodým lovestories a najznámejšiemu hymnusu na lásku sme dokázali, že majorita dokáže byť tolerantná a namiesto polarizácie sme otvorili dvere tolerantnosti a akceptácii. Dôkazom je 90% pozitívneho sentimentu na social, 66% pozitívnych výstupov v médiách a zásah cieľovky v miliónoch.
Seesame
Reporty pre ľudí, ktorí nečítajú reporty | GLOBSEC Policy Institute
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Reporty Globsecu pomenúvajú zásadné fenomény nášho sveta. Pozerajú sa naprieč krajinami na to, ako vnímame geopolitiku, nakoľko prepadáme dezinformáciám, alebo akým výzvam čelia demokracie v strednej a východnej Európe. Ich zistenia sú pre pochopenie tohto zložitého sveta kľúčové, no často je náročné podať ich zrozumiteľným spôsobom. Náš dizajn a dátové vizualizácie už 5 rokov dávajú vážnym zisteniam Globsecu stráviteľnú podobu. Vďaka tomu ich dokáže Globsec lepšie tlmočiť politikom, diplomatom aj médiám po celom svete.
Seesame
Život podľa vlastných predstáv | Swiss Life Select Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kvalitný obsah pomáha autenticky ukázať dôležitosť finančného poradenstva. V príbehoch inšpiratívnych respondentov komunikujeme poslanie koncernu – „Pomáhať ľuďom žiť život podľa vlastných predstáv“. Náš koncept je postavený na variabilite foriem: Každý mesiac pripravujeme video, podcast a textové interview, ktoré spája práve respondent. Ide pritom o spolupracovníkov spoločnosti, jej klientov, ale aj osobnosti, ktoré so značkou nijako nesúvisia. Content dosahuje najlepšie výsledky v efektivite kampaní divízie Swiss Life International.
Zoznam príspevkov
Slovenská sporiteľňa v spolupráci s Zaraguza, Wavemaker
UČEBNICA UČENIA | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Obsahová kampaň UČEBNICA UČENIA bola reakciou Slovenskej sporiteľne na Deň učiteľov. Vznikla v čase pandemickej krízy na jar 2021, kedy okrem lockdownu či krachujúceho horeca sektoru, museli rodičia riešiť dištančné vzdelávanie svojich detí. Preto vznikla prvá učebnica pre rodičov, aby sa naučili, ako majú učiť svoje deti. Aby sme rodičov zaujali, komunikáciu praktického obsahu v podobe e-booku sme zaobalili do kreatívneho a zábavného obsahu. Do kampane sme preto zapojili aj komičku Simonu Salátovú, ktorá pripravila prvý autorský standup na tému dištančného vzdelávania.
Slovenská sporiteľňa v spolupráci s SME Creative, Wavemaker
Natívny portál george.sme.sk | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Špeciálny kontentový portál george.sme.sk je natívny projekt Slovenskej sporiteľne a obsahovej agentúry SME Creative. Je pokračovaním úspešného projektu moderni.sme.sk, cez ktorý sme prezentovali príbehy úspešných slovenských firiem a ľudí, ktorí menia Slovensko na modernú krajinu. Projekt george.sme.sk cez atraktívny natívny obsah na podstránke george.sme.sk prepája značku Slovenskej sporiteľne s témami, ako investovanie, fintechy, či budúcnosť. Forma a obsah sú koncipované tak, aby priniesli kvalitný obsah pre mladú a mestskú cieľovú skupinu.
Zoznam príspevkov
SLOVNAFT, a.s.
Kvalita palív zo Slovnaftu: ako vďaka dobrému contentu zostať v kontakte so zákazníkmi aj v čase zníženej mobility | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Celoročný PR seriál na podporu predaja palív a zvýšenie povedomia o ich kvalite tvorili tri časti: jarná, letná a zimná. Ich obsahom boli PR články, videá, podcasty, audio info pre instore radio a infografiky. Celkovo 19 výstupov bolo určených pre špecifickú skupinu zákazníkov: majiteľov motocyklov. Hlavnými spíkrami témy boli jazdec rely Dakar Štefan Svitko a manažér vývoja palív Slovnaftu Miroslav Mrzula. Tematická škála pokrývala informácie o palivách a ich vplyve na výkon motora až po tipy na letnú dovolenku na motorke či zásady bezpečnej jazdy na dvoch kolesách v chladnom počasí
Zaraguza v spolupráci s Zaraguza
Zelené nápady by ZSE | ZSE
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Energetické spoločnosti sú kvôli ich vplyvom na životné prostredie vnímané čím ďalej tým viac negatívne. Ako líder trhu sme chceli ukázať, že práve my vieme priniesť pozitívnu zmenu. Okrem produktových riešení, sme si chceli budovať imidž spoločensky zodpovednej značky aj cez atraktívny obsah. Priniesli sme platformu Zelené nápady, kde sme na jednej strane dali priestor témam “greenfluencerov” a na druhej strane dávali ľuďom tipy na udržateľný životný štýl v rôznych oblastiach.
Zoznam príspevkov

F. Creativity in PR

1st CLASS AGENCY
H3KNISA | Na veku záleží
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt H3KNISA iniciatívy Na veku záleží si zaslúži pozornosť hneď z viacerých kreatívnych pohľadov – H3KNISA názov, logo a vizualita, IG profil a celodenný workshop / deň bez vyučovania na školách. Každá časť projektu nesie v sebe hlbší význam a zmysel, ktorých kreatívna myšlienka a prevedenie dalo priestor vzniku nového strategického konceptu iniciatívy, ktorý má za cieľ motivovať rizikovú skupinu stredoškolákov, chce odomknúť ich potenciál, hecnúť ich heknúť si svoj život k lepšiemu, bez cigariet.
DIVINO v spolupráci s Crossline Production & PR, Zaraguza
Rozlúčka s poslednou vkladnou knižkou | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt sprevádza kreatívnou rozlúčkou s vkladnou knižkou, ikonickou produktovou hviezdou Slovenskej sporiteľne. Mohli sme ju vystaviť v múzeu alebo darovať významnej osobnosti. No my sme sa rozhodli, že ju pošleme tam, kam patrí – ku skutočným hviezdam. V popredí je príbeh hrdinky – poslednej vkladnej knižky, ktorú sprevádza moderátor na celej jej ceste z banky až na odletovú plochu. Dobrodružstvo divákom sprostredkoval influencer Matúš Krnčok, ktorý predstavil aj modernú alternatívu vkladnej knižky - digitálne sporenie v aplikácii George.
Divino s.r.o. v spolupráci s BBDO, Carat
Puding v novej forme | Dr. Oetker
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Puding patrí k tradičným a osvedčeným výrobkom spoločnosti Dr. Oetker už od roku 1923. Doma je predsa tam, kde je puding. Jeho tradičná forma je roky známa z obalov pudingu.
„Puding v novej forme“ je unikátna viacfázová kampaň, ktorá priniesla moderný pohľad na známy dezert. Do kampane sme pozvali mladých študentov dizajnu UPRUM, prostredníctvom ktorých sme historicky po prvýkrát navrhli nový dizajn pre doteraz klasickú pudingovú formu a vytvorili nové prepojenie na mladú cieľovú skupinu. Naviac sme obohatili SK a CZ trh funkčným dizajnovým produktom v podobe formičiek na puding.
Kreatívna Dvojica
Bad Luck Brian promuje neviditeľné strojčeky | Ortodoncia Klostermann
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ortodoncia Klostermann chcela zvýšiť záujem o neviditeľné strojčeky medzi mladými vo veku 18-35 rokov.

Na zviditeľnenie kampane sme využili pochybnosti verejnosti o tom, že malá klinika môže mať licenciu na použite známeho meme v kampani. Keď licenciu začali spochybňovať aj ľudia z reklamy, ponúkli sme Refresheru tip a vopred nahraté video Bad Luck Briana, v ktorom potvrdzuje spoluprácu.

Refresher vďaka tomu kampaň šíril cez všetky svoje platformy, čím sme získali mediálny priestor zadarmo a neviditeľné strojčeky Ortodoncie Klostermann predstavili viac než 140000 mladým.
MullenLowe GGK v spolupráci s MullenLowe GGK
Sny, drina a pandémia | VW Úžitkové vozidlá
Seriál: nie
Stručná charakteristika: VW Úžitkové vozidlá venovali svoj mediálny priestor cieľovej skupine originálnym spôsobom. Nakrútili príbeh piatich malých podnikateľov a priniesli povzbudivé posolstvo: sny si možno plniť aj v ťažkých časoch. Povzbudenie a inšpirácia zároveň. Unikátny dokument ako originálny branded content má síce 26 minút, ale napriek tomu množstvo spokojných divákov a pozitívnych reakcií.
PR Clinic v spolupráci s PR Clinic, Wiktor Leo Burnett, Socialists, PHD
Tankujte INAQ | ŠKODA AUTO Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kvôli šetreniu CO2 či peknému dizajnu si elektromobil málokto kúpi. Prieskum Ipsos ukázal, že Slovákov by ku kúpe elektroauta najviac motivovala úspora na PHM. Vytvorili sme cross marketingovú aktivitu so Slovnaftom a jednu z čerpačiek sme na hodinu premenili na „nabíjaciu“ stanicu. Ľudia si vyskúšali, ako jazdiť za tretinové náklady. Niekoľkokilometrové kolóny pred pumpou a mediálny buzz spôsobil, že sme investovaných 60-tisíc eur multiplikovali na hodnotu takmer 400-tisíc eur (AVE) a vygenerovali viac ako 4,5 mil. impresií.
PRime time, s.r.o. v spolupráci s Branding Slovakia Consultancy
Komunikačný launch projektu novej nemocnice Sv. Martina | Branding Slovakia Consultancy
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt hypermodernej Univerzitnej nemocnice Sv. Martina sa pripravoval niekoľko rokov, no až Plán obnovy EÚ priniesol príležitosť tento projekt uskutočniť. Ako ho však presadiť v silnej konkurencii podobných zdravotníckych projektov? Projektový tím prišiel s odvážnou myšlienkou využiť návštevu Svätého otca v septembri 2021 na Slovensku a zaradiť do jeho programu požehnanie základného kameňa novej nemocnice. Autorom sa v rekordnom čase podarilo nadchnúť pre túto myšlienku nielen cirkev, ale aj kľúčové štátne orgány, a to s vynikajúcimi komunikačnými výsledkami.
Promiseo
Pre nevidiacich a slabozrakých to nie je iba hra | Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Biela pastelka, rovnako ako všetky neziskové organizácie, bojovala v tomto náročnom korona období o priazeň darcov. Z toho dôvodu sme potrebovali kampaň založenú na silnom insighte zo života. Prostredníctvom Slepej baby sme našej cieľovke pripomenuli, aké je to ocitnúť sa v koži nevidiaceho a snažiť sa identifikovať svet okolo seba iba pomocou zvuku a dotykov. A zafungovalo to natoľko, že sme dosiahli historický výnos.
Promiseo
#OverujSiFakty | Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach
Seriál: nie
Stručná charakteristika: #OverujSiFakty vzniklo v čase, keď sa na internete roztrhlo vrece s dezinformáciami, no relevantné orgány nestíhali reagovať. Ako vzdelávacia inštitúcia, ktorá kladie dôraz na presnosť a pravdivosť informácií, bola Univerzita Pavla Jozefa Šafárika tou správnou voľbou, ktorá by mala proti dezinformáciám zakročiť. A keďže jednou z najzraniteľnejších skupín je Generácia Z, ktorá nie je naučená kriticky myslieť, stalo sa naším cieľom otvoriť jej oči a prinútiť ju filtrovať obsah na internete.
Zoznam príspevkov
Seesame v spolupráci s Free Andy Agency, Zenith Media
Zdieľaj s rozumom | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Technológie sú dobrý sluha, ale zlý pán. Okrem veselých memečiek sa nimi šíria aj lži a nenávistné prejavy. Kampaň „Zdieľaj s rozumom“ učila ľudí neveriť každej blbosti na webe. Deepfake video so Zlaticou Puškárovou, ktoré kampaň odštartovalo, zasiahlo 2 milióny ľudí a stalo sa organicky najvirálnejším spotom O2. Na kampaňový web prišlo 117 000 ľudí. Až 27 000 z nich si spravilo kvíz mediálnej gramotnosti, a získalo tak neobmedzené mobilné dáta na deň zadarmo. O tom, ako nenaletieť hlúpostiam v kampani prehovorili nielen psychológovia a influenceri, ale aj bývalí konšpirátori.
Seesame
Nedávame to | OZ IPčko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Psychologická poradňa IPčko sa v pandémii dostala pod rastúci tlak volaní o pomoc. IPčko sa dostalo do situácie, kedy dokázalo odpovedať len na každý šiesty kontakt. Súrne potrebovalo vyzbierať 40 000 € na pokrytie nákladov na psychológov. Vďaka krízovému fundraisingu sme v krátkom čase nielen vyzbierali viac peňazí, ako potrebovali, no vybudovali sme organizácii aj základňu pravidelných darcov. Vďaka nim IPčko ustojí dlhšie obdobie a do konca roka získa spolu viac ako dvojnásobok potrebných financií. Zapojili sme influencerov, zmobilizovali komunitu IPčka a zaujali média.
Seesame v spolupráci s Mannschaft
Bezdomovectvo sa nemusí stať ich realitou | OZ Vagus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: OZ Vagus pomáha ukončovať bezdomovectvo už 10 rokov. Málo ľudí však vie, že nepomáhajú iba na ulici, no snažia sa bezdomovectvu aj predchádzať. Vo vianočnej kampani sme chceli poukázať na to, že bezdomovectvo sa nemusí stať realitou ľudí v núdzi. Vagus im môže pomôcť. Potrebuje však na to pravidelnú podporu, keďže ide o dlhodobý proces. V kampani sme využili kreatívne prepojenie reality, ako príbytku, a reality ako skutočnosti. Napriek silnej konkurencii Vagus vyzbieral viac ako 43 000 eur a získal 167 nových pravidelných darcov. Vďaka nim si do konca roka pripíše ďalších 30 000 eur.
SKPR STRATEGIES v spolupráci s SKPR STRATEGIES, Róbert Slovák a jeho priatelia, s.r.o
Ames room | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť Lidl Slovensko sa rozhodla zamerať na tému rovnosti príležitostí na pracovnom trhu. Ženy totiž v súčasnosti zarábajú za rovnakú prácu približne o 20% menej, než muži. Lidl tento rozdiel nerobí, preto sa tento fakt rozhodol ilustrovať formou optickej ilúzie. Vzniká tak Ames room - miestnosť, v ktorej sa dvaja rovnako vysokí ľudia javia ako postavy rôzneho vzrastu. Táto ilúzia sa objavuje v online videách, v TV spote a samotnú miestnosť si môžu fyzicky vyskúšať aj zákazníci, či zamestnanci diskontu pri jeho prevádzkach.
SKPR STRATEGIES, s. r. o.
Fontány plné odpadu | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Negatívne dopady plastového odpadu na prírodu sú nespochybniteľné. A hoci Lidl dlhodobo upozorňuje na tento problém cez Nenechajme to plávať, prostredníctvom ktorého sa podarilo dostať z našich riek už 1200 ton odpadu, potrebovali sme dať signál - stačilo! Navrhli sme šokujúce odprezentovanie kampane, ktoré bolo v uliciach neprehliadnuteľné - dať odpad do historických fontán na rušných miestach. Už pri inštalácii na nás volali políciu, čo bol jasný signál, že „plasťáky“ do fontán nepatria a náš zámer ľudí pobúriť a vyprovokovať k zmene správania a vnímania dopadu sa nemíňa účinku.
Socialists
Kraj sveta: Hrdý na to, čo v ňom nenájdeš | Košice Región Turizmus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V lete 2021 chceli 2/3 Slovákov tráviť dovolenku na Slovensku. Ako z nich osloviť čo najviac, aby zvážili návštevu regiónu Košice?

Vďaka správnemu insightu sme aj napriek nevýhodnému status quo (nízke dotácie, chýbajúce lákadlá) dokázali ponúknuť to, čo hľadali - veci, ktoré im na predevelopovaných destináciách vadili, ale u nás ich nenájdu.

Pre nízky media budget sme stavili na odvážnu kreatívu vymedzujúcu sa voči konkurencii, čo vyvolalo jej reakciu a spontánne PR. To reputačne pomohlo značke.
Svet zdravia, a. s. v spolupráci s Autorská projekt PR tímu Svet zdravia, a. s.
V krvi sa zachová tá vaša stužková | SVET ZDRAVIA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koncept Stužkovej predstavuje výrazný prínos pre širokú verejnosť, keďže strategicky riadenou komunikáciou s cieľovou skupinou maturantov prilákal na regionálnej úrovni stovky prvodarcov v čase, keď tradičné výzvy konkurenčných transfúznych staníc zlyhali. Stáli darcovia nestačili doplniť krv kvôli karanténe či očkovaniu. Sieť ponúkla za pár dní svojim hematologickým oddeleniam autorský originálny nápad oslovenia maturantov, zapojenia riaditeľov stredných škôl a miestnej samosprávy, aby úspešne zvýšili zásoby krvi a pomohli tisíckam pacientov v hraničnej situácii.

G. Data in PR

1st CLASS AGENCY v spolupráci s AC&C Public Relations
KLÁŠTORNÁ KALCIA – NAJNÁROČNEJŠIE REMESLÁ | KOFOLA ČESKOSLOVENSKO
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť Kofola oživila pred tromi rokmi minerálnu vodu Kláštorná, ktorú na posilnenie povedomia o zvýšenom obsahu vápnika nazvala Kláštorná Kalcia (KK). Komunikácia značky bola od začiatku zameraná práve na benefity vápnika pre ľudské telo, v roku 2021 zvlášť v spojení s fyzicky náročnými aktivitami. V PR komunikácii sme sa preto zamerali na náročné remeslá a priniesli unikátnu štúdiu a prieskum náročnosti tradičných slovenských remesiel.
365.bank
SMARTIE - detská banková aplikácia | 365.bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 365.bank priniesla prvú bankovú aplikáciu pre deti SMARTIE. Túto novinku sme chceli odkomunikovať spôsobom, ktorý osloví nielen technologické médiá, ale dosiahne čo najširšiu spontánnu publicitu v rámci mainstreamových médií. Produkt sme preto zaobalili do témy finančnej gramotnosti, o ktorej vieme, že je jedným z problémov slovenského školstva. Vsadili sme tak na potenciál mediálne atraktívnej témy, ku ktorej sme navyše ako banka priniesli riešenie – detskú bankovú aplikáciu.
Neopublic s.r.o. v spolupráci s Neopublic
AKO SME VĎAKA DÁTAM ZMENILI SPRÁVANIE ĽUDÍ, KTORÍ ODHADZUJÚ OHORKY #CIGARETOVNÍK | SZZV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Málokedy má PR agentúra možnosť na základe dát a ich analýzou pripraviť komplexnú kampaň na zmenu správania cieľovej skupiny. A tak vznikla kampaň Cigaretovník. Viac ako 20 % slovenských fajčiarov hodí ohorok cigarety na zem. A viac ako 50 % fajčiarov verí, že cigaretové ohorky sú biologicky odbúrateľné a rovnaký počet nevie, že obsahujú istú formu plastov. Ako trochou zábavy inšpirovať ľudí, aby rozmýšľali o záchrane nášho životného prostredia pred odpadom z ohorkov cigariet inak? A ako týchto ľudí vďaka dátam osloviť na rôznych komunikačných kanáloch?
Seesame
Reporty pre ľudí, ktorí nečítajú reporty | GLOBSEC Policy Institute
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Reporty Globsecu pomenúvajú zásadné fenomény nášho sveta. Pozerajú sa naprieč krajinami na to, ako vnímame geopolitiku, nakoľko prepadáme dezinformáciám, alebo akým výzvam čelia demokracie v strednej a východnej Európe. Ich zistenia sú pre pochopenie tohto zložitého sveta kľúčové, no často je náročné podať ich zrozumiteľným spôsobom. Náš dizajn a dátové vizualizácie už 5 rokov dávajú vážnym zisteniam Globsecu stráviteľnú podobu. Vďaka tomu ich dokáže Globsec lepšie tlmočiť politikom, diplomatom aj médiám po celom svete.
Seesame
Behaviorálny výskum: Ako naučiť ľudí, aby nehádzali odpadky na zem? | ENVI - PAK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Behaviorálny výskum poskytuje nové príležitosti pre plánovanie komunikačných kampaní. Prostredníctvom prestížneho partnerstva s Ústavom verejnej politiky FSEV UK Bratislava a The Behavioural Insights Team London sme pre OZV ENVI - PAK iniciovali projekt, ktorý pomocou poznatkov z behaviorálnej psychológie povzbudil zmeny v správaní ľudí a motivoval ich k tomu, aby nehádzali odpad na zem. Inovatívny projekt priniesol až 74 % zníženie objemu voľne pohodeného odpadu vo výskumných lokalitách. Výstupy sme využili pri optimálnom nastavení komunikácie s ďalšími mestami a obcami.

H. Integrated campaign

AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
Stojíme za jednorodičmi | BILLA s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: BILLA otvorila novú celospoločenskú tému a inšpirovala k pomoci mnohých. Na Slovensku je 150 000 jednorodičov, ktorí na výchovu svojich detí zostali sami. Ide o nehomonogénnu skupinu ľudí, sú medzi nimi tak starší ovdovení, ako aj mladí ozvedení, a ďalšie ťažké osudy. Na oslovenie jednorodičov preto bolo nutné použiť veľa kanálov v integrovanej kampani s jednotným posolstvom. O to viac, že o podporu sme žiadali aj širokú verejnosť, aby sa do pomoci zapojila. CHLEBODARCA v 2021 podporil dovedna 133 jednorodičov a originálnymi PR aktivitami zaangažoval veľa ďalších ľudí a firiem.
Neopublic s.r.o. v spolupráci s Neopublic
AKO SME SLOVÁKOV NAUČILI, ŽE OHORKY NEPATRIA NA ZEM #CIGARETOVNIK | SZZV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Toto je príbeh Cigaretovníka a integrovanej komunikačnej kampane, ako sme naučili Slovákov že cigaretové ohorky nepatria na zem a zmenili správanie viac ako 66 % slovenských fajčiarov, ktorých zasiahla kampaň. Slovenskí fajčiari majú veľmi skreslené predstavy o zložení ohorkov. Kampaň CIGARETOVNÍK mala pripomenúť, že ohorok nepatrí na zem. Okrem komunikácie v médiách, spolupráce s influencermi a informačného videa na Youtube, sme v mestách alokovali aj citylighty s key messages: „Z ohorku ti žiadny cigaretovník nevyrastie. Nehádž ho na zem.“
PR agentúra LIKE (ACONN, s.r.o.) v spolupráci s PR agentúra LIKE, Bratislava
25 rokov Tesca na Slovensku | TESCO STORES SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ide o celoročnú kampaň zameranú na informovanie verejnosti a kolegov o dôležitých míľnikoch a aktivitách Tesca počas 25 rokov pôsobenia v SR.
Kampaň kládla dôraz na hodnoty Tesca, kvalitný obsah a autentickým spôsobom vzbudila pozornosť naprieč cieľovými skupinami v čase, kedy je čoraz ťažšie zaujať a získať si ich pozornosť aj vplyvom náročnej koronakrízy. Kampaň komplexne zahŕňala všetky komunikačné kanály a cielila na verejnosť, zákazníkov, biznis partnerov, komunity, stakeholderov i kolegov.
Seesame
Zo spomienok sa útržky stať nemusia: Aby sa demencia netýkala každého seniora | SOCIA – Nadácia na podporu sociálnych zmien s podporou Biogen a Komunálna poisťovňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Už sa vám niekedy stalo, že ste chceli niečo povedať a v polovici vety ste sa zasekli, lebo ste si nevedeli spomenúť? Aj to môžu byť prvé príznaky demencie - ochorenia, ktoré je na Slovensku dlhodobo stigmatizované a spájané výlučne so seniormi. Presvedčiť preto štyridsiatnikov, že o svoju pamäť by sa mali starať už v skoršom veku, bolo veľkou výzvou. Vďaka integrovaným komunikačným kanálom: digitálu, TV, rádiu a media partnerstvám sa nám ich napokon podarilo presvedčiť. Za 2 týždne sa nám podarilo 5 násobne prekročiť stanovený cieľ v počte prihlásených ľudí, ktorí sa dali vyšetriť včas.
Seesame v spolupráci s Free Andy Agency, Zenith Media (spolupracujúce agentúry)
Zdieľaj s rozumom | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Technológie sú dobrý sluha, ale zlý pán. Okrem veselých memečiek sa nimi šíria aj lži a nenávistné prejavy. Kampaň „Zdieľaj s rozumom“ učila ľudí neveriť každej blbosti na webe. Deepfake video so Zlaticou Puškárovou, ktoré kampaň odštartovalo, zasiahlo 2 milióny ľudí a stalo sa organicky najvirálnejším spotom O2. Na kampaňový web prišlo 117 000 ľudí. Až 27 000 z nich si spravilo kvíz mediálnej gramotnosti, a získalo tak neobmedzené mobilné dáta na deň zadarmo. O tom, ako nenaletieť hlúpostiam v kampani prehovorili nielen psychológovia a influenceri, ale aj bývalí konšpirátori.
SKPR STRATEGIES v spolupráci s Róbert Slovák a jeho priatelia, s.r.o., SKPR STRATEGIES s.r.o. a Crossline s.r.o.
Rôzni=rovní | Lidl Slovenská republika v.o.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť Lidl Slovensko otvára tému diverzity a inklúzie na pracovisku. Predstavuje ambasádorku pre diverzitu, zverejňuje výsledky zamestnávateľskej ankety a zameriava sa na vážny problém na pracovnom trhu - ženy v súčasnosti zarábajú za rovnakú prácu približne o 20% menej, než muži. Lidl tento rozdiel nerobí, preto vzniká miestnosť optickej ilúzie - Ames room, na ktorej tento jav ilustruje a ďalej s ňou pracuje. Projekt je dlhodobý a zahŕňa viacero fáz od úvodnej tlačovej konferencie, cez kampaň rovnosti v odmeňovaní, až po špeciálnu komunikáciu v deň platovej (ne)rovnosti.
Slovenská sporiteľňa v spolupráci s E-Motion, Crossline Production & PR, Wavemaker, Zaraguza
AKO MIKA HÄKKOL KOMUNIKÁCIU | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt AKO MIKA HÄKKOL KOMUNIKÁCIU predstavuje skvelú ukážku pozitívnych efektov integrovanej komunikácie, s rôznymi cieľovými skupinami, kanálmi, posolstvami a formátmi. Hlavným pilierom bola najväčšia biznis konferencia jesene #akonato a jej keynote spíker Mika Häkkinen. Dvojnásobný majster sveta v F1 bol „hero“ komunikácie na massmarketové publikum, interkomu či imidžovej biznis komunikácie (integrovaná bola aj nová biznis cena FéliX). Využili sme množstvo formátov cez 9 rôznych kanálov. Výsledný efekt sa dostavil v podobe silného zásahu na všetky cieľovky.
Wiktor Leo Burnett
Transformácia 365.bank na plnoformátovú banku | 365.bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na bankovom trhu doposiaľ nebola tak zásadná transformácia ako zmena 365.banky na plnoformátovú banku.

Aby sme mali situáciu pod kontrolou, zvolili sme proaktívnu komunikáciu na všetky cieľové skupiny a zabezpečili, aby informácie odzneli v správnom čase, správnym smerom a v adekvátnej forme.

Vyvrcholením transformácie 365.bank bol launch nového pozicioningu „Digitálna s pobočkami“. Komunikáciou sme o 45 % zvýšili spontánnu znalosť značky. Súčasne sme o 32,5 % zvýšili preferencie značky a získali spontánnu odozvu v celkovej hodnote 187,79 tis. € AVE.

I. Small budget

10/10 COMMUNICATIONS s.r.o.
Fľaša SodaStream s čičmianskym vzorom | SodaStream Slovensko (Fast Plus, a. s.)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Fľašu SodaStream s lokálnym vzorom má okrem Slovenska iba 12 spomedzi 46 krajín, kde sa značka predáva. Naša fľaša s čičmianskym motívom originálne a hrdo spája tradičné a súčasné, minulosť a dnešok, rozvoj a udržateľnosť. Svojim vzorom oslovuje domácich, ale zaujme aj zahraničných návštevníkov. Jedinečná slovenská fľaša SodaStream je zároveň strážcom pitného režimu, odkazujúcim na hodnoty našej krajiny, a súčasne aj symbolom ochrany prírody, ktorá je jednou z kľúčových hodnôt svetového lídra v oblasti sýtenej vody.
Zoznam príspevkov
AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA
Gastro potrebuje zníženie DPH ako soľ | Slovenské združenie výrobcov piva a sladu
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Gastro sa stalo jednou z najväčších obetí pandémie, veď HoReCa bola vždy zatvorená ako prvá. Opakovane a na dlho. A aký rozpočet by ste čakali od odvetvia, ktoré postupne krachuje a prosí o záchranu? Kampaň "Gastro potrebuje zníženie DPH ako soľ" bola aj tak - s výnimkou rozpočtu - plná faktov a emócií. Detailná práca s odbornými štúdiami a analýzami a zapojenie odvetvových odborníkov v línii na vládu a parlament, ale aj odľahčená línia cez influencerov na širokú verejnosť, priniesli výsledok, v ktorý už málokto čo i len dúfal. Návrh na zníženie DPH na 10% pre gastro zo strany MF SR.
casual
Objavte nekonečné krásy Slovenska | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koronakríza zmenila nielen to, ako pracujeme, ako sa učíme, či ako nakupujeme - ale aj to, ako organizujeme tlačové konferencie. V spolupráci s Telekomom sme v posledných mesiacoch zorganizovali viacero online streamov, a hoci sme sa každý z nich snažili čo najviac ozvláštniť, tento bol skutočne výnimočný. Áno, áno. Vieme, že to hovoria všetci - ale robili ste už tlačovku na štyroch miestach súčasne?
Dynamic Relations 2000 s.r.o.
Zlatíčko: Ako sme za 9 dní vypravili prvý vlak do Číny | BUDIŠ a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bolo to rýchle a zaujímavé. BUDIŠ a.s. získal historicky prvý kontrakt s čínskou spoločnosťou, ktorá si objednala 736 ton dojčenskej vody Zlatíčko. Do 10 tisíc kilometrov vzdialeného mesta Sian mal vodu dopraviť historicky prvý vlak vypravený zo Slovenska s takýmto nákladom. Mali sme iba 9 dní na prípravu a zvolili si cestu tradičného, poctivého PR. Rýchlo zhromaždiť potrebné a pútavé informácie a v predstihu presvedčiť médiá, že „toto nemôžu zmeškať“. Poistkou boli 2 platené výstupy. Pár dní po akcii sme klientovi poslali sumár: za necelých 5 000 € dostal výstupy v hodnote 100 000 €.
GETLIKE
#ockovanie | Familypark
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Len hodinu jazdy autom od Bratislavy, neďaleko Neziderského jazera, sa rozprestiera najväčší rodinný zábavný park v našom regióne - rakúsky Familypark. V dôsledku protiepidemických opatrení bol však v roku 2021 pre slovenských návštevníkov ťažko dostupným. V lete 2021 sa ale situácia na chvíľu zastabilizovala a hranice sa otvorili. Dôležité však bolo dodržiavať platné opatrenia, pretože len tak si mohli slovenské rodiny užiť krásny spoločný deň. Kampaň #ockovanie mala dva ciele. Predstaviť Familypark ako bezpečnú destináciu a motivovať ľudí k očkovaniu proti covid-19.
Zoznam príspevkov
Neopublic s.r.o.
Letný rekord s TIPOSom | Tipos
Seriál: nie
Stručná charakteristika: TIPOS aktívne podporuje množstvo dobročinných projektov zo športovej, sociálnej a kultúrnej oblasti. Našou úlohou bolo vytvorenie kreatívneho projektu, ktorý by počas leta ľudí motivoval k športu, podporil poznateľnosť slovenských vodných plôch s turistickým potenciálom a zároveň upozornil na ekologický problém našich vodných tokov. Plavkyňa Soňa Rebrová v rámci Letného rekordu s TIPOSom preplávala na Slňave, - 52 492,01 metrov, v čase 1 379 minút, čo predstavuje takmer 23 hodín strávených vo vode. 47 výstupov, 3,5 miliónový reach. Kampaň bola mini rozpočtová do 10K.
PRime time, s.r.o. v spolupráci s Branding Slovakia Consultancy
Komunikačný launch projektu novej nemocnice Sv. Martina | Branding Slovakia Consultancy
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt hypermodernej Univerzitnej nemocnice Sv. Martina sa pripravoval niekoľko rokov, no až Plán obnovy EÚ priniesol príležitosť tento projekt uskutočniť. Ako ho však presadiť v silnej konkurencii podobných zdravotníckych projektov? Projektový tím prišiel s odvážnou myšlienkou využiť návštevu Svätého otca v septembri 2021 na Slovensku a zaradiť do jeho programu požehnanie základného kameňa novej nemocnice. Autorom sa v rekordnom čase podarilo nadchnúť pre túto myšlienku nielen cirkev, ale aj kľúčové štátne orgány, a to s vynikajúcimi komunikačnými výsledkami.
Promiseo
Pre nevidiacich a slabozrakých to nie je iba hra | Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Biela pastelka, rovnako ako všetky neziskové organizácie, bojovala v tomto náročnom korona období o priazeň darcov. Z toho dôvodu sme potrebovali kampaň založenú na silnom insighte zo života. Prostredníctvom Slepej baby sme našej cieľovke pripomenuli, aké je to ocitnúť sa v koži nevidiaceho a snažiť sa identifikovať svet okolo seba iba pomocou zvuku a dotykov. A zafungovalo to natoľko, že sme dosiahli historický výnos.
PS:Digital v spolupráci s PS:Digital
Mám to v paži | PS:Digital
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nečakali sme na vyhlásenie štátneho tendra na tému očkovanie. Z vlastnej iniciatívy sme vymysleli (aj z vlastného vrecka zafinancovali) celú digitálnu kampaň Mám to v paži. Takto sme chceli podporiť očkovanie a zároveň poďakovať zdravotníkom, ktorým sme venovali celý zisk z predaja tričiek a Kresiek.
Seesame
Zamestnávatelia: neočakávaný tromf na zvýšenie zaočkovanosti | SPP, a. s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V januári 2021 bola na Slovensku ochota ľudí dať sa zaočkovať hrozivo nízka. Veľmi slabá vládna kampaň vôbec nepomohla. Ľudia podľa prieskumov uvádzali ako najdôveryhodnejší zdroj informácií svojich zamestnávateľov, preto sme sa rozhodli zapojiť túto silu. Pre spoločnosť SPP sme pripravili komplexnú internú kampaň, ktorá nenásilným spôsobom motivovala k vakcinácii a najmä prinášala overené a dôveryhodné informácie. Vďaka tomu sme dosiahli o 50 % vyššiu zaočkovanosť, než bol celoštátny priemer.
Seesame
Fresh & Tasty by Samsung | Samsung Electronics Czech and Slovak
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Samsung, okrem smartfónov, vytvára i kvalitné spotrebiče do domácností. Na jar sme sa preto rozhodli pripraviť kampaň na podporu portfólia chladničiek. Vytvorili sme online seriál receptov Fresh & Tasty by Samsung, ktorý formou nenúteného obsahu a za pomoci ambasádorov, vzbudil chuť po nových chladničkách. V rámci integrovanej kampane sme postavili do centra pozornosti 8 videí z dielne ambasádorov, v ktorých sme prepojili studenú kuchyňu s hero produktom a vytvorili sériu studených receptov. Chutný obsah sme zdieľali na vlastných kanáloch a cez médiá.
SLOVNAFT, a.s.
Vianočný online koncert pre Slovnaft napokon urobil radosť aj širokej verejnosti | SLOVNAFT, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovnaft zamestnáva 3300 ľudí, stovky z nich viac ako 10 rokov. Spoločenské akcie tu majú tradíciu a sú vnímané ako dôležité. Pred Vianocami sme preto ľuďom chceli ponúknuť niečo špeciálne. So Slovenskou filharmóniou (SF) sme dohodli exkluzívny online livestream ich tradičného Vianočného koncertu. Zhoršená pandemická situácia však v decembri divadlá zavrela úplne. Preto sme rozšírili spoluprácu so SF a priniesli stream koncertu aj širokej verejnosti. Pôvodne interná aktivita s malým rozpočtom tak mala aj nečakaný pozitívny reputačný efekt.