Zoznam prihlásených prác

A - PRINT A POSTER

A1 - Tlačová inzercia pre komerčné produkty a služby

BOJOVNÍCI ZA ZDRAVIE | DÔVERA
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Každý boj sa dá vybojovať, ak uveríte, že sa dá vybojovať.
Bojovníci za zdravie sú ľudia, ktorí našli dôveru v seba a rozhodli sa neprehrať.
Motivačná imageová kampaň.
Túžidlo | Joico Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Túžba páčiť sa sebe aj svojmu okoliu je vlastná každej žene. Personifikovaním ľudských vlastností sme premenili túžby človeka na túžby vlasov, ktoré v našom kreatívnom koncepte zohrávajú kľúčovú rolu. Keby si vlasy mohli vybrať, siahli by po kvalite a starostlivosti značky JOICO.
Vďaka slovnej hračke, kombinujúcej slová „túžiť“ a „tužidlo“, vznikol novotvar „túžidlo“, ktorý definuje celkový kreatívny koncept. Finálny výsledok s ústredným sloganom a vizuálom kampane odzrkadľuje túžby vlasov každej ženy: Túžidlo, po ktorom vlasy túžia.
Strašidlá | Siecit
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Väčšina ľudí je v problematike IT stratená. Je pre nich hotovou nočnou morou. Objekty zložené z pomotaných káblov, počítačov, RAMiek a iného príslušenstva metaforou predstavujú IT očami obyčajných ľudí, ktorí tejto oblasti nerozumejú – straší ich, neposlúcha, boja sa neznámeho… Vizuály sú v súlade s jednoduchým wordingom postaveným na otázke a odpovedi.
Predstavujú 3 kľúčové produkty a bežné problémy klientov, ktoré Siecit denne rieši. Prepracovanou vizualitou sme docielili WOW efekt a jasne sa odlíšili od konkurencie.
Vizuály: strašidlo, mimozemšťan a pirát.
A4 Avant | Audi Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľom printu bolo pripomenúť novú A4 a A4 Avant, ktoré prišli na trh koncom minulého roka.
Inšpirácia, či kreatívna idea je úplne zrejmá z exekúcie. Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása. Krása tohto nápadu spočíva v tom, že A4 (Audi) sa dostalo na A4 (formát). Ale keďže A4 (Audi) bolo navyše Avant, muselo dostať nejaký formát navyše.
Print je netradičný aj tým, že sme nepoužili vizuál auta. Keďže však šlo o pripomínaciu kampaň nedávno uvedeného modelu, klient toto riešenie schválil.
Anglický preklad nosnej myšlienky: It is clear without words.
Alobalový print | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme špeciálny print z alobalu, ktorý blokuje signál, vďaka čomu mohol čitateľ pokračovať v čítaní bez toho, aby ho vyrušoval telefón.

klasický print sme teda premenili na funkčné riešenie problému.
Spriaznené duše | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Svadba Petra Sagana bola minulý rok mediálnou udalosťou roka. My sme rozhodli mu verejne zablahoželať prostredníctvom printu v Novom Čase v deň, keď bolo celé číslo venované práve svadbe Saganovcov.
Tento časopis | Prvá stavebná sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudí sme oslovili priamo v pohodlí ich domovov, keď si v pokoji čítajú časopis a majú čas – povedali sme im, že tento časopis by si mohli čítať aj vo svojom úplne novom byte.
Olympiáda | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas olympiády dokáže Zlatý Bažant urobiť aj zo súperov priateľov. Vizuál vznikol pre časopis Slovenského olympijskeho výboru OLYMPIA, ktorý bude v predaji od 25. 5. 2016.
Štastie | J&T Banka, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Pohľad experta preniká pod povrch - do samotnej podstaty.

A2 - Poster pre komerčné produkty a služby

VEĽKÝ voz, VEĽKÝ zážitok | SUZUKI
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Promo SUV modelu SUZUKI VITARA, kde sme využili paralelu „Veľkého vozu“, ktorý je každému známy z oblohy s novým modelom SUV.
Bahnom maľované | Kúpele Piešťany
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vizuál vychádza z novej imageovej kampaňe, ktorá odzrkadľuje estetiku plagatov a pohladnic zo zaciatku 20. storocia. V jednom z vizuálov sme komunikovali svetový unikát medzi liečivými procedúrami - piešťasnké bahno. Má ozdravujúce účinky na pohybové ústrojenstvo a lieči mnohé choroby. Vytvorili sme teda aj unikátnu verziu tohto vizuálu. Na jeho tvorbu sme použili samotný produkt – bahno.
Meníme pohľad na kávu | Ebenica Coffee
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Zabudnite na kávové vizuálne stereotypy a klišé. Ebenica mení pohľad na kávu nielen počas jej výroby, ale aj v komunikácii.
Storočie radosti | The Coca - Cola Company
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Legendárna kontúrovaná Coca-Cola fľaša oslavovala 100 rokov. Pripojili sme sa ku gratuláciám z celého sveta a využili ten moment, keď otvoríte vychladenú fľašu Coca-Cola a objaví sa jemný opar vytvárajúci ilúziu dymu. Moment, ktorý je rovnako magický, ako keď sfúknete sviečky na narodeninovej torte.
Zážitok, z ktorého vám naskočia zimomriavky | MONDIEU
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Úlohou bolo odpromovať nové príchute zmrzlín v sieti bistier a kaviarní MONDIEU – mrkvovú a ementálovú.
Klasické rozprávkové scény, kedy mačka naháňa myš a vlk chce dostať zajaca sú v prípade nových zmrzlín figurujúcich v týchto scénach prevrátené naruby.

vizuál MAČKA versus MYŠ
Mačka si uchmatla neodolateľnú ementálovú zmrzlinu, ukrýva sa aby si ju vychutnala, no nahnevaná myš ju chce stoj čo stoj dostať…

vizuál VLK versus ZAJAC
Vlka vymákol s jeho zmrzlinou zajac, ktorý sa s ním nehodlá maznať…

Vizuály sú umocnené wordingom: Zážitok, z ktorého vám naskočia zimomriavky.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Experience that will give you the chills. The task was to promote new ice-cream flavors – carrot and emmental cheese - served in bistro and café chain MONDIEU.
Potraviny, ktoré vznikli z lásky | YEME Plnochutné potraviny
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Vizuálny koncept, ktorý sprevádzal otvorenie nového obchodu s potravinami komunikuje vznik obchodu s emocionálnym nádychom. Štylizované potraviny nachádzajú v sebe zaľúbenie a ich spojením vznikajú nové potraviny (obchod).
Aby váš psík nebol váš vodca | Pet Park
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Insight:
Každý majiteľ psa už zažil moment,
keď ani nevedel ako sa to stalo a zrazu bol pánom situácie jeho domáci miláčik. Pod tlakom okolností sa podriadil jeho diktátu a robil presne to, čo mu bolo „prikázané“. Hlavnou myšliekou kampane je práve preto chovateľské pravidlo číslo jeden: „Pes by nikdy nemal byť vodcom svorky. Vždy musí podliehať príkazom človeka.“

Exekúcia:
Psíci ponášajúci sa na vodcu Tretej ríše diktujú majiteľom príkazy, ktoré predstavujú situácie dôverne známe každému majiteľovi psa.

Payoff:
Každý z produktov ponúka jednoznačné riešenie problému nastoleného v headline a zároveň predstavuje kľúčový insight kampane - Aby váš psík nebol váš vodca.
Bažant 73 | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Pivo ako zo starej doby dostalo aj kampaň ako z roku 1973.

A4 - Verejnoprospešná činnosť pre neziskové organizácie

Mr. Čistič / Pivo / Tampón | VŠMU - Istropolitana Projekt
Dôvod na úsmev | Úsmev ako dar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vypĺňanie daňového priznania a platenie daní je pre množstvo ľudí nepríjemná vec. Ale je dobré vedieť, že aj pri tejto nudnej a nevítanej činnosti sa nájde dôvod na úsmev – možnosť poslať 2 % deťom z detských domovov.
Od mamičky alebo od otecka | Úsmev ako dar
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Úsmev ako dar už roky pracuje na tom, aby malo každé dieťa rodinu. V sérii printov sme preto ukázali, akí sú rodičia v životoch detí dôležití. Vychádzali sme zo štandardných reklám, v ktorých sa produkty prezentujú ako tie najlepšie. Ale v skutočnosti dieťaťu nezáleží na benefitoch produktu a značke, ale na tom, aby svoj chlebík a džúsik dostalo od mamičky alebo od otecka.

B – OUT OF HOME

B1 - Komerčné produkty a služby

Sídliskový sen | RYTMUS
Seriál: nie
Stručná charakteristika: TOTO NENI POSTER, TOTO JE ŽIVOT.
Keď ide o rodinu, ide o všetko. Najmä rómom. Silný príbeh dostane aj navonok tak silného frajera, akým je Rytmus. Čo môže teda silnejšie predznačiť tému filmu, ako rómska SLZA ?
BOJOVNÍCI ZA ZDRAVIE | DÔVERA
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Každý boj sa dá vybojovať, ak uveríte, že sa dá vybojovať.
Bojovníci za zdravie sú ľudia, ktorí našli dôveru v seba a rozhodli sa neprehrať.
Motivačná imageová kampaň.
Živel – VITARA S | SUZUKI
Seriál: nie
Stručná charakteristika: OOH kampaň pre športového dravca SUZUKI VITARA-S, ktorý sa nezľakne žiadneho prírodného živla, lebo sám sa považuje za ŽIVEL.
Fernet Stock Grand | Imperátor s.r.o
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Launch produktu Fernet Stock Grand, ktorý dozrieva v dubových sudoch
Riešenie:
Brandy s cieľovkou nad 35 rokov tradične vylučujú online terminológiu zo svojich insightov, no práve v tom sme videli príležitosť a predstavili vyzretý pohľad našej cieľovky na dnešný svet online komunikácie. V outdoore a POS sme stavili na najviac ikonický výraz dnešnej doby – Selfie a skombinovali ho s klasickou vychutnávacou pózou alkoholového sveta. Posunuli sme tak klišé reklamy na alkohol do trošku modernejšieho svetla.
Cieľovka:
Muži, 35 – 45 rokov, stredná až vyššia trieda, náročnejší konzumenti

Anglický preklad nosnej myšlienky: This is how grown-ups do selfies. You need to age into it
Prvé billboardy s celulitídou | Mark Scrub
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kávový peeling Mark Scrub pomáha ženám odstraňovať nedokonalosti pokožky. Po viacerých online kampaniach bolo našou úlohou predstaviť ho zaujímavou formou aj offlinovému svetu. Vytvorili sme preto sériu billboardov so skutočnou celulitídou, kde sme v prospech nášho klienta využili problematickú vlastnosť tohto média – hrbolčeky a nerovnosti pri lepení. Vďaka tomu sme netradičným spôsobom poukázali na hlavný benefit peelingu Mark Scrub – hladkú pokožku, a to aj pri probléme, ktorý trápi mnohé ženy už v mladom veku.
Anglický preklad nosnej myšlienky: To present Mark Scrub as product that succesfully helps with imperfections of skin, we created the billboards with real cellulite, where we used typical problematic feature of this media (paper wrinkles) for our gain.
Petra a ryba | VÚB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 3D animácia v Digiboarde, ktorá pôsobí tak verne, akoby to bolo skutočné akvárium.
Tvoja mama chce naspäť svoju dózu | Tatrakon
Seriál: nie
Bezúč. spotr. úver | Tatra banka, a.s.
Farmárske piny | Nový Fresh Market
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Obľúbený bratislavský Fresh Market menil svoju adresu. Na odkomunikovanie tejto zmeny sme využili známy symbol - lokalizačný pin. Nafotili sme si sériu našich originálnych farmárskych &pinov&, ktorými sme zároveň potvrdili pozicioning trhoviska, kde zákazníci nájdu poctivé farmárske produkty a po novom aj poctivé gastro prevádzky.
Zbavte sa zimných pneumatík | GOLEM CLUB
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Úlohou bolo pripraviť imidžovú kampaň na rozbehnutie sezónneho náboru do siete posilňovní Golem.
Idea vnikla na základe paralely – na jar ľudia prezúvajú pneumatiky a po zime majú zároveň potrebu sa zbaviť „pneumatík“, (nadbytočného tuku).

Práca je jednoduchým a doslovným vyjadrením insightu s prepracovanou exekúciou.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The idea originated in the following parallel – People change winter car tires for summer tires in spring and they also have the urge to get rid of their winter spare “tires” (to get rid of the fat they gained during the winter).
Nechajte zmiznúť spomienky na ťažkú, prehýrenú noc | IMUNA PHARM a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Úlohou bolo odpromovať nový produkt spoločnosti IMUNA, ktorého predaj sa spustí už čoskoro.
Po prehýrenej noci plnej alkoholu by človek na druhý deň najradšej na včerajší večer zabudol – nechal by ho zmiznúť. Na tomto insighte je založená idea vizuálov.

Na plochách interaktívnou formou ľudia v symbolickej rovine vidia účinky Alcohelpu – nechať zmiznúť včerajší ťažký večer.
Po pár sekundách sústredenia sa na tabletku Alcohelpu tri ikony zaznamenávajúce včerajší ťažký večer na ploche zmiznú.

(séria troch vizuálov: divoká firemná párty, narodeninová oslava a schôdzka naslepo).
Anglický preklad nosnej myšlienky: Make the last-night party memories disappear. Interactive advertising boards allow people to see the effects of Alcohelp and - at a symbolical level - they can make the last-night party memories disappear.
ZSE meet-pointy | ZSE
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Všetci vieme, aké je ťažké s niekým sa stretnúť na Pohode. Aby sme ľuďom uľahčili orientáciu, doniesli sme na Pohodu 19 solárnych lámp, ktoré sa cez deň nabíjali a večer svietili – a tieto lampy sme využili ako meet-pointy. Každá lampa mala vlastný dizajn, takže ľudia mali 19 osobitých meet-pointov. Mohli sa stretnúť pod blackmetalovou lampou s netopiermi, pod šachovnicovou ska lampou či lovesongovou lampou so srdiečkami.
Zoznam príspevkov
4KA_Viazanosť vám nepristane | Swan Mobile
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Viazanosť nepristane nikomu. Deformuje pohľad človeka na hodnoty, zotročuje ho. Bez viazanosti je človek slobodnejší a môže sa slobodne rozhodovať. Vo vizuáloch je znázornená metafora zviazania a deformácie tváre.

Mobilní operátori svojím zákazníkom často kladú rôzne podmienky. A len pri splnení týchto podmienok majú zákazníci možnosť využívať výhody.

4ka je iná. Nekladie svojím zákazníkom žiadne obmedzujúce podmienky, nerobí rozdiely.

Vo 4ke má každý slobodu, jasné podmienky a výhodné ceny. Vo 4ke žiadna viazanosť neexistuje.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Binding is not suit you
Aby váš psík nebol váš vodca | Pet Park
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Insight:
Každý majiteľ psa už zažil moment,
keď ani nevedel ako sa to stalo a zrazu bol pánom situácie jeho domáci miláčik. Pod tlakom okolností sa podriadil jeho diktátu a robil presne to, čo mu bolo „prikázané“. Hlavnou myšliekou kampane je práve preto chovateľské pravidlo číslo jeden: „Pes by nikdy nemal byť vodcom svorky. Vždy musí podliehať príkazom človeka.“

Exekúcia:
Psíci ponášajúci sa na vodcu Tretej ríše diktujú majiteľom príkazy, ktoré predstavujú situácie dôverne známe každému majiteľovi psa.

Payoff:
Každý z produktov ponúka jednoznačné riešenie problému nastoleného v headline a zároveň predstavuje kľúčový insight kampane - Aby váš psík nebol váš vodca.
Výklad v OD Dunaj | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Pivo ako zo starej doby dostalo aj kampaň ako z roku 1973.
&Originálny& outdoor z doby minulej - výklad v OD Dunaj sme použili na predstavenie nového piva a zároveň pozýval ľudí do pop-up Pohostinstva 73.
Periskopy | Správa slovenských jaskýň
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby ľudia videli, že aj pod povrchom zeme sa ukrýva more neobjaveného, vytvorili sme podzemné periskopy s ktorými sa dá nahliadnuť do najkrajších slovenských jaskýň.

B3 - Verejnoprospešná činnosť pre neziskové organizácie

Plášte | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Expresívna vizualita vo verejnom priestore vzbudzuje záujem médií, ktoré šíria informácie o misii humanitárnej organizácie Magna.
Mr. Čistič / Pivo / Tampón | VŠMU - Istropolitana Projekt
Krajší svet na Pohode | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nadácia Orange každoročne prezentuje svoje aktivity na letnom festivale Pohoda. A keďže dlhoročným mottom nadácie je &robiť svet krajším&, rozhodli sme sa túto myšlienku vziať doslovne.

C - Film

C1 - Televízna reklama pre komerčné produkty a služby

BOJOVNÍCI ZA ZDRAVIE | DÔVERA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Každý boj sa dá vybojovať, ak uveríte, že sa dá vybojovať.
Bojovníci za zdravie sú ľudia, ktorí našli dôveru v seba a rozhodli sa neprehrať.
Motivačná imageová kampaň.
Zoznam príspevkov
Čakateľ | NAY
Seriál: nie
Stručná charakteristika: BRIEF
V zadaní sme mali odkomunikovať nový benefit predajní NAY - výmenu tovaru bez čakania.

RIEŠENE
Ako to oznámiť všetkým zákazníkom?
Vytvorili sme fiktívnu postavičku pána Igora - podivína, ktorý miluje čakanie. TV spot má podobu medajlóniku, v ktorom predstavuje svoje divné hobby.

Miesto produktových spotov sme vytvorili zapamätateľnú story, kde je hlavnou témou čakanie. A koho takéto absurdné hobby nebaví - nech ide do NAY.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Waiting Man
Zoznam príspevkov
Chata | Tesco Mobile
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vtipná postavička nevie pochopiť štedrosť Tesco mobile, čím jej robí reklamu.
Zoznam príspevkov
Sochy | Tesco Mobile
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Každá socha vám povie, ktorá ponuka je lepšia ako tá od Tesco mobile, pretože… mlčí. A lepšej ponuky niet.
Trojkolka | VÚB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spotrebný úver komunikujeme ako nástroj na plnenie detských snov.
Zoznam príspevkov
Bolesť má zmysel | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V reklame netradičný pohľad na bolesť, ktorý umožnilo spojenie lieku proti bolesti s pomocou humanitárnej organizácii.
Zoznam príspevkov
Duch | Niké
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zábavným spôsobom ukazujeme insight, že pre skutočného tipéra je radosť z tipovania viac ako peniaze.
Zoznam príspevkov
Facepalm | Kooperativa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia na Slovensku si dnes poisťujú naozaj všeličo od auta, cez domácnosť, dovolenku, až po časti tela. Často však zabúdajú na to najdôležitejšie - svoj vlastný život. Ak si ho nepoistia, po nešťastí na to môže doplatiť celá rodina. Nebude chápať, ako jej blízky mohol byť taký nezodpovedný, že ich nechal s dlhmi na krku a len sa chytá za hlavu. Z tohto dôvodu sme chceli ľudí vyrušiť, nech si to uvedomia teraz a nie až keď bude neskoro.Pre naše posolstvo využívame dobre známy &facepalm& a pochmúrnu tému ukazujeme s nadhľadom a humorom značke vlastným.
Zoznam príspevkov
DATAHIT - Nonstop | O2
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie: Jednoducho odkomunikovať mechaniku novej služby DATAHIT, ktorá prenáša neminuté dáta a minuté automaticky obnovuje. Surfovanie v mobile tak robí jednoduchším a efektívnejším.

Riešenie: Našli sme univerzálnu tému (nadčasové hity) a vhodné “médium” (Miro Žbirka) cez ktoré odovzdať posolstvo širokej cieľovke.

Prečo: Nevtieravé a prirodzené spojenie charizmatickej osobnosti s produktom a svetom značky. Značky, ktorá doteraz nemala celebritu v hlavnej kampani a celebrity, ktorá ešte v reklame “sama za seba” nikdy neúčinkovala.
Anglický preklad nosnej myšlienky: DATAHIT allows you to use data on your mobile without interruption. Miro Žbirka, a charismatic and “timeless” singer/songwriter demonstrates this feature using his own songs and typical deadpan humour.
Zoznam príspevkov
Sviečka | O2
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Čo je to najcennejšie, čo vám môže na Štedrý večer reklama ponúknuť? Ešte výhodnejší paušál, z ktorého budete happy? Nablýskaný telefón, s ktorým sa budete cítiť ako hviezda? Možno by jednoducho postačil svätý pokoj.

A presne to sme aj všetkým divákom dopriali – reklamu bez reklamy a 15 sekúnd na pripomenutie toho, čo je na Vianoce skutočne dôležité.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The best thing you can advertise to the viewers on Christmas Eve is a break from ads.
Zoznam príspevkov
4KA_Viazanosť vám nepristane | Swan Mobile
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Viazanosť nepristane nikomu. Deformuje pohľad človeka na hodnoty, zotročuje ho. Bez viazanosti je človek slobodnejší a môže sa slobodne rozhodovať. V TV spote je znázornená metafora zviazania a deformácie tváre ako aj proces oslobodenia a radosti z uvoľnenia.

Mobilní operátori svojím zákazníkom často kladú rôzne podmienky. A len pri splnení týchto podmienok majú zákazníci možnosť využívať výhody.

4ka je iná. Nekladie svojím zákazníkom žiadne obmedzujúce podmienky, nerobí rozdiely.

Vo 4ke má každý slobodu, jasné podmienky a výhodné ceny. Vo 4ke žiadna viazanosť neexistuje.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Binding is not suit you
Naučte deti jesť zeleninu | Palma
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď sa deti boja brokolice, stačí z nej urobiť pomazánku. Málo populárnemu segmentu margarínov sme našli relevantné miesto - základ pre zeleninové nátierky.
Zoznam príspevkov
Bažant 73 | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Pivo ako zo starej doby dostalo aj kampaň ako z roku 1973.
Mamičky | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Teraz si môžete byť naozaj istí, že Radler 0,0 neobsahuje ani kvapku alkoholu. Dohliadajú na to najlepší kontrolóri kvality - hurbanovské mamičky.
Zoznam príspevkov
Otvoriť a zatvoriť je WOOW | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Radler 00 priniesol inováciu - 0,5l PET fľašu, čím sa ešte viac priblížil segmentu soft-drinkov. Obskúrny benefit sme odkomunikovali prostredníctvom insightu - čo sa raz otvorí, musí sa dať aj zavrieť!
Zoznam príspevkov
Investičný vklad | J&T Banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Najlepšie riešenie leží medzi dvoma krajnosťami.
Zoznam príspevkov

C2 - Kinoreklama pre komerčné produkty a služby

Bondovský kinospot | Prvá stavebná sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme kinospot, v ktorom sme Lišiaka prezentovali v bondovskom štýle. Vychádzali sme priamo zo záberov z posledných Bondoviek a spot, ktorý využíval priestorový zvuk aj dokonalý obraz, sme púšťali špeciálne pred novým filmom o Jamesovi Bondovi Spectre. Takto sme Lišiaka odprezentovali ako agenta bondovského formátu.

C3 - Online film a video pre komerčné produkty a služby

Prinášame klasiku do moderného života | Slovenská sporiteľňa a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ponuka
Sponzoring festivalu Viva Musica!
Zadanie
Odkomunikovať, že Slovenská sporiteľňa je generálnym partnerom festivalu Viva Musica.
Riešenie
Sponzoringom festivalu prináša Slovenská sporiteľňa klasiku späť do moderného života. Preto sme pre účely kampane oživili najväčšieho klasika všetkých dôb – Beethovena a konfrontovali ho s výdobytkami dnešnej doby. Vytvorili sme sériu 13-tich funny videí, v ktorých sa Beethoven napríklad skúšal prihlásiť na Facebook, hejtoval songy na Youtube, testoval najmodernejšie Appky, písal si s Eliškou na zoznamke, urobil vtipnú paródiu na známy Ice Bucket Challenge a dokonca sa skúsil vyhľadať cez Google. Videá dokumentovali jeho narábanie s modernými technológiami. Boli použité ako Youtube prerolly a ako content na Facebookovom profile samotného Beethovena, Slovenskej sporiteľne a festivalu Viva Musica! .
Anglický preklad nosnej myšlienky: We are bringing the classics back to modern life
Tri kilá | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Po Vianociach majú všetci smelé plány – chcú zhodiť nabrané kilečká. My sme ľuďom v januárovej kampani povedali, že teraz je naopak čas pribrať – tri kilá, ktoré môžu dostať navyše k pôžičke od Slovenskej sporiteľne. Na sociálnych sieťach sme využili kombináciu videa s vtipnými postami, postavenými na hlavnej hrdinke kampane.
Zoznam príspevkov
Rande s Jankom Koleníkom | EDUSCHO
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Náš klient Eduscho chcel odmeniť svoje verné zákazníčky. Miesto príbalových darčekov sme navrhli darovať im video-rande s idolom, ktorý suverénne zvíťazil vo Facebook ankete.
Oslovili sme Janka Koleníka, ktorý s nadhľadom zahral svoju rolu zvodcu, pričom zákazníčky oslovoval krstným menom.

Video bolo exkluzívnym darčekom len pre zákazníčky, ktoré si kúpili balenie kávy Eduscho Mocca Grande.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Date with Janko Koleník
Byť mladým? To sa oplaaa! | VÚB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Decká sa častokrát nevedia dočkať dospelosti, lebo si myslia, že zrazu budú mať všetky výhody sveta.

V kampani na Účet pre mladých od VÚB sme im preto ukázali, že aj mladosť môže mať oveľa viac výhod ako dospelosť.

Vzali sme ich hrdinky z televíznej obrazovky a postavili ich do polohy, v ktorej urobia všetko preto, aby sa stali mladými a získali tak Účet pre mladých zadarmo s množstvom výhod.

Potom sme rozohrali kampaň na všetkých kanáloch a sociálnych sieťach, kde mladí fungujú a oslovili ich tak známou a o to viac zábavnou formou.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Cuky and Luky pretend to be young again, so they can get personal account for youngsters by VÚB
Do pätice všetko dobré | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ak má v O2 neobmedzené volania jeden, majú ich aj ďalší štyria.

Aby sme to ukázali čo najnázornejšie a zároveň najjednoduchšie, privolali sme do kampane štyroch profesionálnych mímov.

Tí potom vybehli do ulíc, kde názorne napodobňovali náhodných okoloidúcich. A mali taký úspech, že okrem veľkému engagementu online navštívili aj sedem ďalších slovenských miest a jeden z najväčších festivalov na Slovensku.
Anglický preklad nosnej myšlienky: We explained the proposition of O2 - sharing unlimited calls with 4 others - by performing with professional mimes in the streets.
Videopozvánky na festivaly | ST.NICOLAUS - trade, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Séria pozvánok v rôznych hudobných žánroch, ktoré sa divákom spúšťali podľa toho, akú hudbu hľadali na Youtube.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Don't listen to music at home, go to festival!
Metaxa 12* Ide o chuť | Rémy Cointreau
Seriál: nie
Morca-face | Tatrakon
Seriál: nie
Tvoja mama chce naspäť svoju dózu | Tatrakon
Seriál: nie
Ľudove vozidlá | Volkswagen Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Edícia Slovakia sú balíky výbav pre VW Golfa VW Polo, ktoré boli navrhnuté s ohľadom na najčastejšie požiadavky slovenského zákazníka. Našou úlohou bolo tradičnú výbavu odkomunikovať netradične.Téma slovenskosti sa pri edícii Slovakia priam ponúkala. Vychádzali sme z toho, že mnoho systémov a prvkov výbavy sa označuje slovom s cudzím základom, prípadne rovno cudzím slovom. Slová ako airbag, tempomat alebo bluetooth sú pri automobiloch tak zavedené, že sa nad nimi už vlastne ani hlbšie nezamýšľame. Preto sme „angažovali“ najznámejšieho bojovníka za slovenčinu, národného buditeľa z 19. storočia, Ľudovíta Štúra. Jeho úlohou bolo vyzvať Slovákov, aby v súvislosti s automobilmi používali viac slovenčiny. Do konceptu zapadla aj zhoda krstného mena nášho hrdinu s prekladom názvu značky (ľudový / volks). Zhodou okolností pripadlo na rok 2015 aj 200. výročie jeho narodenia. Toto výročie nám skôr pomohlo, bola to aktuálna téma a ľudia jej boli otvorení.
Hromadná zasúvačka | Rádio Expres
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Je veľa iniciatív, ktoré motivujú ľudí k voľbám. Väčšinou sú nudné a moralizujúce. My sme sa na to pozreli inak.
Šanca pre odborníkov | Šanca
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako by to vyzeralo v bežnom živote, keby nami platení odborníci riešili veci ako slovenskí politici? Odpoveďou je virálne video pre politickú stranu Šanca, ktorá sa profiluje ako strana odborníkov.
Video s takmer pol milióna videniami sa stretlo s vysoko pozitívnym ohlasom a s minimom hejtov, čo je v prípade virálnej reklamy obrandovanej akoukoľvek politickou stranou skoro nemožné. Video na stránku Šance pritiahlo tisíce fanúšikov. Aj v politickej reklame sa dá robiť trefná, inteligentná a vkusná kreativita.
Zoznam príspevkov
O2 - Ako neutopiť CEO | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Každá spoločnosť chce ľudí, ktorý jej rozumejú. V prípade O2 to znamená rozumieť bublinkám ktoré sú v DNA značky od jej vzniku. A samozrejme rozumieť nadsázke, na ktorú si každá veľká spoločnosť netrúfne. Koľko CEO ste videli robiť takúto šialenosť?
Navyše, bonusom tohto videa je, že funguje na každú jednú ponuku, ktorú kedy O2 otvorí. Už len stačí, aby ste si rozumeli.
Zoznam príspevkov
Fínsky Tréner | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Mladí hokejisti z Orange HK20 každoročne počas Vianočných sviatkov bojujú na juniorským majstrovstvách sveta o titul. Ako však počas tohto hektického obdobia zaujať a udržať pozornosť publika?

Vytvorili sme fiktívnu postavu fínskeho trénera, ktorý prišiel chlapcom pomôcť s prípravou. A nachytali sme nie len ich, ale aj celý internet. Výsledné videá sme priebežne uverejňovali na FaceBookovej stránke Slovenského zväzu ľadového hokeja, Orangeu, HK20 a videá spontánne prebrali aj médiá.
Fofola - online spoty | Kofola Československo
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Zadanie:
Úlohou kampane bola podpora predaja 0,5l formátu Kofoly pre cieľovú skupinu 16-24 rokov. Propozíciou produktu je pozitívne pobláznenie a zábava.

Idea:
Aby sme šírili túto emóciu, použili sme online celebritu - psíka Tunu. Mať celebritu v kampani však nestačí. Preto sme Tunovi vytvorili unikátny charakter, ktorý si ani jeho najvernejší fanúšikovia doposiaľ nevedeli predstaviť. Za pomoci siedmich 3D animátorov sme Tunovi nanovo vytvorili kostru, svalstvo, srsť a pohyby. V desiatich internetových spotoch sme z neho spravili nezbedného psíka, ktorého divák zakaždým pristihne pri neplechách, ktoré vyvádza. Psík sa pritom vždy snaží odvrátiť pozornosť od škôd, ktoré spôsobil, svojou legendárnou hláškou: “Dáš si Fofolu?” Podarilo sa nám tak dostať produkt do headlinu kampane a spraviť z neho kultovú hlášku, ktorá zľudovela.

Výsledky:

• Viac ako 30 miliónov zhliadnutí online videí len na oficiálnych kanáloch Kofoly (78,5 % organických v mediálnej hodnote 327 000 €)
• Rekordné čísla Facebook interakcií. (560 000 lajkov, 54 000 komentárov, 200 000 zdieľaní)
• Google vo svojom projekte YouTube Rewind zverejnil najpopulárnejšie videá roku 2015. Vo svete sa do TOP 10 dostali len dve reklamy, spoty pre Kofolu obsadili v regionálnom rebríčku až prvé štyri miesta a preskočili také mená ako ViralBrothers alebo GoGo.
• V ďalšom rebríčku najúspešnejších reklamných spotov Ads Leaderboard 2015 získala agentúra až 10 miest v prvej pätnástke najmä vďaka Fofole.
• Najvyšie doteraz namerané hodnoty pri emočnom trackingu Emotion ID, ktoré predbehli doteraz všetky merané slovenské reklamy (2Muse: Emotion Tracking)
• Vďaka organickému šíreniu kampaňového obsahu Reach Facebook page dosiahol rekordných 494,81%, pričom globálny benchmark Facebook page s 500 000 – 999 999 fanúšikov je Reach na úrovni 7,47%
• počet remixov a užívateľských verzií spotov (Len na YouTube existuje viac ako 4800 videí s Fofolou mimo oficiálnu kampaň, ktoré majú viac ako 3 milióny videní bez mediálnej podpory)
Anglický preklad nosnej myšlienky: Wanna Fofola?
Popradská káva - Praví kávičkári | Baliarne obchodu, a.s. Poprad
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie: Neodplašiť pôvodnú cieľovú skupinu a osloviť novú, mladšiu, pre klasickú Popradskú kávu.

Problém: Mladí ľudia mali voči Popradskej káve predsudky kvôli jej obalu, cene alebo pôvodu. Netušia, že ide o kvalitnú kávu.

Riešenie: Vytvorili sme sériu párodií s hercami na štýl YouTube scénok. 3 skupiny kávičkárov - hipsteri, čajočky a manažéri - hodnotili vymyslené kávy, no všetky boli Popradské, a tak ju nechtiac chválili.

Paródie sme doplnili o skutočný test v talianských uliciach. Náhodným okoloidúcim sme dali ochutnať 2 kávy: taliansku a slovenskú, no v oboch šálkach bola Popradská.

Výsledky:
- Najúspešnejšia kampaň v histórii Popradskej kávy, ktorá zvýšili predaje o dvojciferné číslo (konkrétne číslo chce klient uverejniť v Effie)
-Kampaň Praví kávičkári sa dostala do rebríčka YouTube Trends (viac ako 2,5 milióna videní)
-Marketing journal zaradil kampaň medzi TOP 10 svetových kampaní 2015 (haluz:)
Zoznam príspevkov

C4 - Selfpromo

5 sekundový showreel | Playground13
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Trendy v online marketingu sa menia rýchlosťou svetla.

Dnes je nevyhnutné vedieť zaujať v nekonečnom vlákne noviniek a informácií z newsfeedu, či pre-rolle v prvých 3 či 5tich sekundách!

A tak sme hyperbolicky reagovali na YouTube TrueView &Skip button& a vytvorili sme doslova nepreskočiteľnú reklamu!

A keďže je fakt, že veci sa stále zrýchľujú, v roku 2016 už musí stačiť 5 sekúnd na showreel!

PS: Aj keď náš showreel dosiahol za mesiac 18,585 zhliadnutí, aby bolo toto číslo zobrazené ako public view count, je nutné aby malo video dĺžku viac ako 11 sekúnd, s čím sme počítali, no neodradilo nás to uskutočniť túto ideu! :)
Česko Slovensko má talent | Slovenská produkčná, a.s. - TV JOJ
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Piata séria populárnej televíznej šou Česko Slovensko má talent štartovala v roku 2015 s novými moderátormi a novými členmi poroty. Imidžová programová upútavka predstavila nových a už známych protagonistov ako novodobých hrdinov, ktorí urobia všetko pre to, aby šou oživili svojím účinkovaním i novými prvkami ako je &zlatý buzzer&, o ktorí v piatej sérii bojovali všetci - porotcovia i súťažiaci.
Imidžová upútavka oslovovala univerzálne cieľové skupiny, preto si jej tvorcovia vybrali za svoj hlavný výrazový motív analógiu so známym Jamesom Bondom.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Fifth series of TV format started with new protagonists that brought to show new features. Modern-day heroes bring to the screen a new content and new adventures. A trailer featuring all the protagonists of the TV show.
Living the life | Turizmus regiónu Bratislava
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism predstavila v lete 2015 klip k songu „Living the life“. Pod hitom sú podpísané zvučné mená slovenského hudobného biznisu a klip je plný toho naj v Bratislavskom regióne. S hudbou Viktora Hazarda a s hlasom Miša Bieleho sú odteraz spojené adrenalínové zoskoky, raftovanie ale aj víno z Malých Karpát.
Logom bratislavského regiónu je od teraz „Living the life“. Klipom a letným hitom „Living the life“ Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism ukazuje, ako sa dá žiť svoj život na Záhorí, v Pezinku, Senci, Bratislave, na rafte, na bajku aj na tobogane. Jednoznačným cieľom bolo a je, aby si ľudia prišli náš „Living the life“ vyskúšať na vlastnej koži.
Song „Living the life“ produkoval Viktor Hazard, text a spev mal na starosti nemenej známy Mišo Biely. Prvotná cieľovka bola jasná, preto prvé kroky s čerstvým dielkom viedli rovno do Europy 2, kde sa Biely&Hazard s „Living the life“ okamžite dostali do rotácie a v priebehu dvoch týždňov bola v hitparáde Top22 Europy 2 na druhom mieste.
V spolupráci s produkčnou firmou UGLY AGENCY & PRODUCITON s. r. o., s Viktorom Hazardom, Mišom Bielym a už aj s rádiom Europa 2 vznikol na 9 lokáciách letný klip presne podľa požiadaviek Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism. Klip akčný, adrenalínový, mladý, svieži a bez gýčových obrázkov, na ktoré sme v podobných prezentáciách zvyknutí. Bratislavský kraj nie je len regiónom pre rybárov, hubárov a plavcov. Bratislavský región má čo ponúknuť mladým akčným ľuďom, ktorých západ slnka nad lesom už nezaujíma. Klip je súčasťou prezentácií Bratislavského samosprávneho kraja na domácich aj zahraničných turistických veľtrhoch.

C5 - Verejnoprospešná činnosť a neziskové organizácie

Objavte radosť v drobnostiach | Liga proti rakovine
Seriál: nie
Stručná charakteristika: BRIEF

Mali sme odkomunikovať žiadosť o 2% formou, ktorá by zodpovedala citlivej téme onkologických chorôb.


RIEŠENIE

Ako byť citlivý a vyhnúť sa pritom všetkým klišé? Rozhodli sme sa ukázať vlastnosť ľudí s onkologickými chorobami tešiť sa z drobností. Z vecí, ktoré nám ostatným pripadajú všedné.

Napríklad každé nové ráno je pre onkopacienta malým víťazstvom. V TV spote preto predstavujeme skutočnú pacientku Gabiku, ktorá opisuje svoje pocity po zobudení. My ostatní, ktorým ráno pripadá otravné a ponáhľame sa na prvý míting, sa môžeme od nej veľa učiť.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Enjoy the little things
Zoznam príspevkov
Príroda bez cenzúry | EKOTOPFILM
Seriál: nie
Stručná charakteristika: ZADANIE
Mali sme zverejniť pozvánku na ďalší ročník festivalu o prírode a trvalo udržateľnom rozvoji s ambíciou osloviť najmä mladých ľudí.

RIEŠENIE
Aký je unikát filmov o prírode?
Zatiaľ čo filmy z ľudského sveta sú spútané pravidlami (prekrývajú sa násilné scény, vulgarizmy i sex), dokumenty o prírode ukazujú realitu takú, akou naozaj je - vo svojej surovosti i nehe. Nik sa nepohorší nad tým, keď levy žerú srnu alebo sa pária slony. V TV spote sme poukázali na tento unikát jednoduchou úpravu záberov z prírody - prekrytím tých miest, ktoré by v ľudskom svete robili problém.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Uncensored nature
Zoznam príspevkov
Mr. Čistič / Pivo / Tampón | VŠMU - Istropolitana Projekt
Povedz mi to do očí | Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nadácia OSF sa rozhodla bojovať proti rozšírenému fenoménu hejtovania na internete. Pri tvorbe kampane sme vychádzali z myšlienky, že hejteri nemajú odvahu povedať svoj hejt do očí. Preto sme fenomén hejtu, tak typický pre online priestor, preniesli do reálneho života. Nakrútili sme dokumentárne štylizované videá, v ktorých sme známe osobnosti konfrontovali s ich internetovými hejtermi. Absurdnosť vzniknutých situácií tak poukázala na hlúposť online hejtovania a zbabelosť hejterov.
Zoznam príspevkov
Pre niektoré deti sú rodičia len sen | Úsmev ako dar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V spote pre Úsmev ako dar, ktorý sa už roky stará o to, aby malo každé dieťa rodinu, sme ukázali dievčatko, ktoré vyrastá samé a na to, že má mamu, sa musí len hrať. Pretože to, čo je pre niektoré deti samozrejmosť, je pre iné len sen.
Zoznam príspevkov

D - Rádio

D1 - Komerčné produkty a služby

Čakateľ | NAY
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Prostredníctvom rádia chcel klient odkomunikovať, že zákazník už na výmenu tovaru nemusí čakať.
Vytvorili sme fiktívnu postavu pána Igora, ktorý miluje čakanie. Kým v TV spote sme predstavili jeho medajlónik, v rádiu sme unikátnym spôsobom využili reklamný blok. Pán Igor čaká na jeho koniec a pripomína sa po každom spote. Sériou krátkych formátov tak dokázal obsadiť takmer celý reklamný blok.

Anglický preklad nosnej myšlienky: Waiting Man
Zoznam príspevkov
Ticho | Rigips
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na predstavenie produktu, ktorého hlavným benefitom je akustická izolácia sme využili rozhlas - teda médium pracujúce len so zvukom. Namiesto rozprávania o produktových benefitoch sme tieto benefity priamo demonštrovali tak, že sme &rušivým& provokatívnym spôsobom využili ticho v éteri. Umožnili sme tak poslucháčom (ne)počuť otravné zvuky, ktoré vďaka akustickej doske Rigips už nebudú musieť znášať.
Zoznam príspevkov
Výstava vláčikov | Polus City Center
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vyrozprávať o čom bude event sa dá aj bez slov. Preto sme pre “Výstavu vláčikov v Poluse” vytvorili minimalistický spot založený na zvukovej atmosfére. Aby sme zdôraznili samotné posolstvo, tak sme najprv nechali poslucháča v napätí, prečo v rádiu vysielajú ruch železnice? Charakterický zvuk idúcého vlaku je totiž pre milovníkov železnice a deti tým najlepším lákadlom a ideálnym spôsobom, ako ich zaujať v záplave ukecaných rozhlasových spotov.
Zoznam príspevkov
Od detailu po celý dom | Prvá stavebná sporiteľňa
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Vďaka úveru od Prvej stavebnej sporiteľne si môžu ľudia dopriať malé zmeny v domácnostiach, ako novú vaňu, ale aj väčšiu rekonštrukciu kúpeľne a dokonca aj celý nový dom. V každom spote sme využili gradáciu, aby sme ukázali, na čo všetko sa dá úver použiť. Môžete s ním zmeniť len jednu vec alebo celý dom.
OMV - Šelmy | OMV
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rozhlasový spot, ktorý jasne komunikuje základný benefit OMV prémiových paliv v zime - odolnosť voči vysokým mrazom.
Zoznam príspevkov
Treska slovenská | Ryba Žilina
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď sa na Slovensku povie Treska, málokto si predstaví rybu žijúcu v oceáne. My poznáme predovšetkým tresku v majonéze. A o čo je taká treska horšia od tej oceánskej? O nič. Tak sme ju v našej kampani zaradili medzi ostatné tresky a hľadali paralely medzi jej životom a životom ostatných rýb. Zistené fakty sme verejnosti predostreli populárno-vedeckou formou.
Vedeli ste napríklad, že najväčší úhyn Tresky slovenskej je na raňajky?
Zoznam príspevkov
Čo počujú deti | Palma
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nestrašte deti cviklou, urobte im radšej pomazánku a naučíte ich jesť zeleninu za 5 minút.
Zoznam príspevkov
Nemiešajte alkohol so šoférovaním | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Alkohol sa nemá miešať a už vôbec nie so šoférovaním. Spot bol vysielaný počas Veľkonočných sviatkov, kedy ľudia soférujú aj pijú viac, než je bežné.
Zoznam príspevkov
Bažant 73 | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pivo ako zo starej doby dostalo aj kampaň ako z roku 1973.
Zoznam príspevkov
Dlhodobo najvýhodnejší vklad | J&T Banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Iba jediná banka ponúka dlhodobo najvýhodnejší terminovaný vklad. Dokonca ani netreba hovoriť ktorá.
Zoznam príspevkov

D2 - Selfpromo

Living the life | Turizmus regiónu Bratislava
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism predstavila v lete 2015 klip k songu „Living the life“. Pod hitom sú podpísané zvučné mená slovenského hudobného biznisu a klip je plný toho naj v Bratislavskom regióne. S hudbou Viktora Hazarda a s hlasom Miša Bieleho sú odteraz spojené adrenalínové zoskoky, raftovanie ale aj víno z Malých Karpát.
Logom bratislavského regiónu je od teraz „Living the life“. Klipom a letným hitom „Living the life“ Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism ukazuje, ako sa dá žiť svoj život na Záhorí, v Pezinku, Senci, Bratislave, na rafte, na bajku aj na tobogane. Jednoznačným cieľom bolo a je, aby si ľudia prišli náš „Living the life“ vyskúšať na vlastnej koži.
Song „Living the life“ produkoval Viktor Hazard, text a spev mal na starosti nemenej známy Mišo Biely. Prvotná cieľovka bola jasná, preto prvé kroky s čerstvým dielkom viedli rovno do Europy 2, kde sa Biely&Hazard s „Living the life“ okamžite dostali do rotácie a v priebehu dvoch týždňov bola v hitparáde Top22 Europy 2 na druhom mieste.

D3 - Verejnoprospešná činnosť pre neziskové organizácie

Príroda bez cenzúry | EKOTOPFILM
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Hlavnou ideou kampane Príroda bez cenzúry je pozrieť si filmy o prírode, nespútané akýmikoľvek konvenciami z ľudského sveta.
Nikoho nenapadne sa pohoršovať, keď lev žerie zebru alebo sa pária slony.
Ako na to poukázať vo zvukovom médiu?
Podkladom v rádio spote je skutočný komentár o párení šimpanzov, prepísaný z prírodovedného portálu. Ide o komentár, ktorý bežne počúvame na Animal Planet. Akurát sme BEEP signálom prekryli niektoré slová. Výsledok? Spot ľudí zaujal, napriek tomu, že niektoré rádiá ho odmietli nasadiť ako kontroverzný. Pričom pohoršenie vyvolávala len fantázia ľudí, nie skutočný obsah, vo voľnej prírode tak bežný.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Uncensored nature
Zoznam príspevkov
Daruj Vianoce | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spot postavený na v kontexte kontroverzných darčekoch, ktoré ale znamenajú pre obdarovaného dobrý pocit z pomoci tým, čo to najviac potrebujú.
Zoznam príspevkov
Mária / Matej | VŠMU - Istropolitana Projekt
Seriál: áno
Od mamičky alebo od otecka | Úsmev ako dar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Úsmev ako dar už roky pracuje na tom, aby malo každé dieťa rodinu. Preto sme ľuďom ukázali, akí sú rodičia v živote detí dôležití. Vychádzali sme zo štandardného reklamného jazyka, v ktorom sa produkty popisujú ako tie najlepšie. No v skutočnosti je deťom jedno akej kvality a značky je produkt, dôležité je to, či mu chlebík pripraví mamička alebo otecko.
Zoznam príspevkov

E - Interactive & online

E1 - Websites & Microsites

Limitovaná hypotéka | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pri lowbudget hypokampani sme využili špecifiká sociálnych sietí a ochotu ľudí zapájať sa do aktivít, na ktorých môžu participovať.
Vytvorili sme microsite, previazanú na facebook a twitter. Užívatelia mohli lajkom a tweetom predĺžiť platnosť limitovanej hypotéky s unikátnym úrokom. Ponuku predĺžili o 1175 hodín. Bounce rate na stránke bol neuveriteľný – len 2%.
Aliancia za hovädzinu | Street burger
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľ:
Úlohou bolo pritiahnuť ľudí, aby vyskúšali burgre Street 54

Riešenie:
Využili sme horúcu tému referenda a vtipne ho ohli. Naša &Aliancia za hovädzinu& vyzývala ľudí, aby podporili tradičné hovädzie mäso. Za 3xÁNO získali k burgru pivo. Microsite dopĺňali FB posty.

Silné stránky kampane:
Napojenie aktuálnej témy na produkt, vtipné copy, nenásilne podané info o kvalite našich burgrov, odprezentované celé portfólio.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Alliance for traditional beef
Liptovečka | Liptov
Seriál: nie
Stručná charakteristika: ZADANIE
Ukázať odkiaľ pochádza horské mlieko, ktoré dáva Liptovským syrom a bryndzi výnimočnú chuť a kvalitu.

IDEA
Prenesli sme ľudí priamo na pastviny a umožnili im sledovať skutočný život ovečky na salaši v Hybe pomocou GPS lokátora.

MECHANIKA
Do hlavnej úlohy kampane sme obsadili jednu z ovečiek, od ktorej máme mlieko.
Prvou časťou bol kasting, v ktorom si ľud vybral aktérku.
Následne sme na výhernú ovečku prichytili GPS lokátor a sledovali ju v real time priamo na pastvinách.
Ľudia mohli tipovať, koľko nachodí, koľko mlieka prinesie či akú nadmorskú výšku zvládne.
Súčasťou kampane bola aj spotrebiteľská sútaž a náučné videá s bačom, ktorý sa stará o naše ovečky.
Anglický preklad nosnej myšlienky: GPS sheep
Šariš Mapa východniarov | Pivovary Topvar a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Všade dobre, srdcom na východe.

Hovorí sa, že východniari sú všade vo svete, rozhodli sme sa preto spojiť ich a vytvorili sme Mapu východniarov. Online aktivitu, cez ktorú sa mohli východniari vo svete prihlásiť ku svojim koreňom a napísať nám odkiaľ pochádzajú.
Zároveň mohli poslať domov pozdrav svojim blízkym a my sme im poslali kúsok domova v podobe plechoviek Šariš alebo letenky domov.

Vedeli ste, že najviac východniarov Londýne je z Prešova? Zistite viac na: http://saris-mapa.bytriad.sk/
Slová, ktoré robia radosť | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slová sa nielen rozprávajú a počúvajú, ale odteraz sa ich môžete aj dotknúť.

Aktivácia &Slová, ktoré robia radosť& ponúkla ľuďom možnosť nahrať priamo na webe odkaz pre svojich blízkych. Každý hlas, jeho melódia a odkaz vytvorili unikátnu zvukovú stopu, ktorú sme vytlačili v 3D tlačiarni. Vytvorili sme tak prívesok, ktorí ľudia mohli darovať svojmu blízkemu ako prejav náklonnosti a pripomienku, aby sa ozvali.
Zoznam príspevkov
SQLá práca | Orange Slovensko, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Orange dlhodobo hľadal DWH administrátora so skvelou znalosťou SQL databáz. No žiadny z kandidátov nespĺňal náročné požiadavky a na pozíciu sa hlásili iba absolventi. Miesto prehŕňania sa životopismi nekvalifikovaných uchádzačov, sme sa rozhodli vytvoriť prvé sito už v samotnej žiadosti. Ak si totiž chcel zaslať svoj životopis, musel si sa najprv hacknúť do databázy na našej stránke a tam nechať svoj kontakt. Na stránku smerovala bannerová kampaň napísaná SQL jazykom, uverejnená na IT portáloch v SR a ČR.

E2 - Digital integrated campaigns 2 or more DIFFERENT and SEPARATE elements for the same concept (e.g. 1 banner, 1 email, 1 website)

Prinášame klasiku do moderného života | Slovenská sporiteľňa a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Klient: Slovenská sporiteľňa
Zadanie: Odkomunikovať, že SLSP je generálnym partnerom festivalu Viva Musica, kde sa hrá klasická hudba v modernom prevedení Sponzoringom festivalu prináša SLSP klasiku späť do moderného života. Preto sme pre účely kampane oživili najväčšieho klasika všetkých dôb – Beethovena a
konfrontovali ho s výdobytkami dnešnej doby. Hlavnou súčasťou kampane boli videá, v ktorých sa Maestro učil používať moderné technológie. Založili sme mu aj
Facebook profil, kde svojich fanúšikov informoval o všetkom, čo počas svojho pobytu v Pressburgu zažil. Vo všetkých výstupoch kampane sa objavoval product placement
banky. Facebook profily festivalu a banky boli vzájomne prepojené. Beethovenove videá a príspevky sa objavovali na obidvoch z nich.
Anglický preklad nosnej myšlienky: We are bringing the classics back to modern life
Eduscho Mocca Rande | EDUSCHO
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako zaujať zákazníčky Eduscho?
Miesto príbalových darčekov sme im ponúkli sériu Grande rande.

Stačil kód z nálepky na káve Eduscho Mocca Grande a zákazníčky si mohli na webe užiť užiť video-rande s idolmi, ktorí zvíťazili v na facebook ankete. Tí navyše predvádzali činnosť, ktorú má naša cieľovka v obľube.

Tradičná značka tak okrem výrazného zvýšenia predaja káv nabrala nový dych a otvorila sa novým zákazníčkam.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Mocca Grande brings the Grande date
Byť mladým? To sa oplaaa! | VÚB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Decká sa častokrát nevedia dočkať dospelosti, lebo si myslia, že zrazu budú mať všetky výhody sveta.

V kampani na Účet pre mladých od VÚB sme im preto ukázali, že aj mladosť môže mať oveľa viac výhod ako dospelosť.

Vzali sme ich hrdinky z televíznej obrazovky a postavili ich do polohy, v ktorej urobia všetko preto, aby sa stali mladými a získali tak Účet pre mladých zadarmo s množstvom výhod.

Potom sme rozohrali kampaň na všetkých kanáloch a sociálnych sieťach, kde mladí fungujú a oslovili ich tak známou a o to viac zábavnou formou.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Cuky and Luky pretend to be young again, so they can get personal account for youngsters by VÚB
Budiš - Stojíme za hasičmi | Slovenské pramene a žriedla, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dobrovoľní hasiči stoja za svojimi komunitami. My sme sa v rámci promo Hasičskej edície Budiš rozhodli otestovať, ako veľmi stoja komunity za nimi. Hasiči s najvyššou podporou v obci vyhrajú nové vybavenie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: support your local volunteer firemen and help them win firefighting equipment
Pohovor | Zoznam, s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dohodli sme sa s prestížnymi SK firmami a spolu s nimi sme vytvorili unikátne joby, ktoré sa nedali zohnať nikde inde - len na portáli Kariéra. Ak sa k nich chceli dostať, museli absolvovať Pohovor plný neobvyklých otázok.
Anglický preklad nosnej myšlienky: test you out-of-the-box thinking to get unique job opportunities
Letné festivaly s Nicolauskou | ST.NICOLAUS - trade, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Súťaž o lístky, v ktorej sme odmeňovali najvernejších fanúšikov na základe ich aktivity na facebooku Nicolausky. Na súťažnú microsite ich pozývala séria videí, ktoré boli naviazané na hudobný žáner, ktorý hľadali na youtube. Napríklad: Hľadali metal - pustila sa im metalová pozvánka.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Don't listen to music at home, go to festival!
Vďaka učiteľom | Tesco
Metaxa 12* Ide o chuť | Rémy Cointreau
Seriál: nie
Morca-face | Tatrakon
Seriál: nie
Tvoja mama chce naspäť svoju dózu | Tatrakon
Veľkonočná výzva | Tesco
Karta, ako ju hlas stvoril | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Povedz mi to do očí | Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nadácia OSF sa rozhodla bojovať proti rozšírenému fenoménu hejtovania na internete. Pri tvorbe kampane sme vychádzali z myšlienky, že hejteri nemajú odvahu povedať svoj hejt do očí. V kampani sme 4 známe osobnosti konfrontovali s ich internetovými hejtermi.
Celú komunikáciu, ktorá prebiehala hlavne na Facebooku, internetových diskusiách a blogoch, sme smerovali na hlavnú webovú stránku, kde mali ľudia možnosť dozvedieť sa o problematike hejtu viac. Ľudia začali na kampaň okamžite reagovať a hashtag #povedzmitodooci doslova zľudovel. Začali ním spontánne označovať nenávistné komentáre a vytvárať tak ďalší obsah kampane.
Použité digitálne nástroje: Facebook, Youtube, web, hashtag, blog.
Ľudove vozidlá | Volkswagen Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Edícia Slovakia sú balíky výbav pre VW Golfa VW Polo, ktoré boli navrhnuté s ohľadom na najčastejšie požiadavky slovenského zákazníka.Téma slovenskosti sa pri edícii Slovakia priam ponúkala. Vychádzali sme z toho, že mnoho systémov a prvkov výbavy sa označuje slovom
s cudzím základom, prípadne rovno cudzím slovom. Slová ako airbag, tempomat alebo bluetooth sú pri automobiloch tak zavedené, že sa nad nimi už vlastne ani hlbšie nezamýšľame. Preto sme „angažovali“ najznámejšieho bojovníka za slovenčinu, národného buditeľa z 19. storočia, Ľudovíta Štúra. Jeho úlohou bolo vyzvať Slovákov, aby v súvislosti s automobilmi používali viac slovenčiny. Do konceptu zapadla aj zhoda krstného mena nášho hrdinu s prekladom názvu značky (ľudový / volks). Zhodou okolností pripadlo na rok 2015 aj 200. výročie jeho narodenia. Toto výročie nám skôr pomohlo, bola to aktuálna téma a ľudia jej boli otvorení.
Dátové vreckové | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Potrebovali sme rozdátovať Slovensko a naučiť Slovákov kupovať si dáta navyše. Vymysleli sme preto Dátové vreckové. Rodičia teda už deťom nemusia dávať peniaze, ale posielať im za odmenu dáta.
Reklama po vychodňarsky | Pivovary Topvar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V minulom roku sme predstavili nový TV spot pre Šariš, ktorý si okamžite získal srdcia Východu. Všetky marketingové ukazovatele hovorili o úspešnom spote a hlavne, páčil sa východniarom. Z tohto dôvodu sa mal vysielať znovu aj tento rok, a tak sme v MUW Saatchi & Saatchi prišli pred Šariš s ideou na update spotu - dáme východniarom priestor hovoriť do reklamy a ešte viac ju priblížime cieľovke. Skrátka, ako povedia, tak bude.
Každý deň sú Vianoce | Shoppie.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vianoce sú obdobím, kedy ľudia radi nielen darčeky dostávajú, ale ich aj doprajú druhým. Na tejto emócii sme vystavali kampaň pre eshop s elektronikou Shoppie.sk, ktorej cieľom bolo zvýšiť traffic na stránke a zároveň vyzbierať minimálne 10 000 emailových adries, ktoré mohol následne klient použiť vo svojej marketingovej komunikácii.

Naše kreatívne riešenie spočívalo v mechaniek súťaže, ktorá bola založená na princípe &pošli to ďalej&, kedy si ľudia nielen želali, ktorý z 12 darčekov chcú vyhrať, ale zároveň pozývali do hry aj ďalších kamarátov a motivovali ich tak, aby sa do súťaže zapojili.
Jednotlivé spotrebiče si mohli súťažiaci personifikovať, čo vytvorilo prepojenie kampane s predošlými aktivitami značky Shoppie.sk, a tak komunikácia značka vyznela konzistentne.

Podporu kampane sme realizovali prostredníctvom premysleného systému prospectingu a remarketingu prostredníctvom FB Ads a Google Dispaly Network. V kreatívach sa ľuďom prihovárali samotné spotrebiče, ktoré ich pozývali do hry a zároveň sa samé predstavovali a presviedčali ich, prečo by si mali vybrať práve ich (smart TV, super Smarthphone, PC,...). V prospectingu sme v tom čase využili aj nové formáty FB Ads ako carousel ads, sliedeshow a podobne.
Remarketing sme smerovali na ľudí, ktorí navštívili shoppie.sk v jednotlivých produktových kategóriách a následne ich vyzývali k súťaženia o produkt, ktorý si prezerali, ako aj na tých, ktorí ukončili proces prihlásenia sa do súťaže v istom kroku.

Na základe tejto kombinácie kreatívneho riešenia v mechanike súťaže, pútavého vizuálneho stvárnenia a zároveň kreatívneho riešenia v reklame sme ciele &nielen& dosiahli, ale ich dokonca aj prekonali. Pre klienta sme vyzbierali cca 12 000 relevantných emailových kontaktov, čo znamená aj viac ako 12 000 vytvorených personalizovaných spotrebičov a zároveň počas trvania kampane bola stránka zobrazená viac ako 234 000-krát. Ľudia sa kampaňou bavili a ukázali, že naozaj počas Vianoc doprajú nielen sebe, ale aj svojím priateľom.
Rozprávajme sa viac | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rozprávajme sa viac, svet bude krajší. Začiatkom roka 2016 sme mali za úlohu odprezentovať ponuku neobmezdených volaní pre O2 Paušály. Vedeli sme, že pre mnohých, najmä mladých ľudí sú omnoho príťažlivejšie dáta ako volania, preto sme sa rozhodli vytvoriť tému, ktorá zaujme všetkých a zastreší náš produkt.

Kampaň Rozprávajme sa viac odštartovalo online video experiment. Súčasťou kampane bola aj aktivácia &Slová, ktoré robia radosť&. V nej ľudia mohli nahrať svoj odkaz a nechať si ho vytlačiť v 3D tlačiarni ako prívesok.
Becher Ateliér | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako omladiť klasickú značku a pritom ju spojiť s umením a zručnosťou?
Vytvorili sme online ateliér, v ktorom traja mladí ilustrátori prekreslovali fotky ľudí na malé umelecké diela. Zároveň do nich zakomponovali symboly Becherovky vrátane produktov.
Z atleliéru sa stal hit internetu. Každý deň už o polnoci uploadovali desiatky ľudí svoje fotky plné zážitkov a dúfali, že si ich ilustrátori vyberú.
Výsledkom boli stovky facebook profiloviek ľudí s brandom becherovky, stovky obrázkov na instagrame a trendy hastagy. Nakoniec sme dokonca uskutočnili ozajstnú vernisáž.
Becherovka má už viac ako 200 rokov, ale nikdy nevyzerala tak mlado a sviežo.
Popradská káva - Praví kávičkári | Baliarne obchodu, a.s. Poprad
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie: Neodplašiť pôvodnú cieľovú skupinu a osloviť novú, mladšiu, pre klasickú Popradskú kávu.

Problém: Mladí ľudia mali voči Popradskej káve predsudky kvôli jej obalu, cene alebo pôvodu. Netušia, že ide o kvalitnú kávu.

Riešenie: Vytvorili sme sériu párodií s hercami na štýl YouTube scénok. 3 skupiny kávičkárov - hipsteri, čajočky a manažéri - hodnotili vymyslené kávy, no všetky boli Popradské, a tak ju nechtiac chválili.

Paródie sme doplnili o skutočný test v talianských uliciach. Náhodným okoloidúcim sme dali ochutnať 2 kávy: taliansku a slovenskú, no v oboch šálkach bola Popradská.

Výsledky:
- Najúspešnejšia kampaň v histórii Popradskej kávy, ktorá zvýšili predaje o dvojciferné číslo (konkrétne číslo chce klient uverejniť v Effie)
-Kampaň Praví kávičkári sa dostala do rebríčka YouTube Trends (viac ako 2,5 milióna videní)
-Marketing journal zaradil kampaň medzi TOP 10 svetových kampaní 2015 (haluz:)
Fofola | Kofola Československo
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Úlohou kampane bola podpora predaja 0,5l formátu Kofoly pre cieľovú skupinu 16-24 rokov. Propozíciou produktu je pozitívne pobláznenie a zábava.

Idea:
Aby sme šírili túto emóciu, použili sme online celebritu - psíka Tunu. Mať celebritu v kampani však nestačí. Preto sme Tunovi vytvorili unikátny charakter, ktorý si ani jeho najvernejší fanúšikovia doposiaľ nevedeli predstaviť. V kampani sme z neho spravili nezbedného psíka, ktorého divák zakaždým pristihne pri neplechách, ktoré vyvádza. Psík sa pritom vždy snaží odvrátiť pozornosť od škôd, ktoré spôsobil, svojou legendárnou hláškou: “Dáš si Fofolu?” Podarilo sa nám tak dostať produkt do headlinu kampane a spraviť z neho kultovú hlášku, ktorá zľudovela.

Digitálna kampaň:
Našich desať 3D spotov sme v dvoch vlnách postupne nasadili na Facebook a Youtube, kde doslova spôsobili senzáciu.
Šušľajúci jazyk kampane sa stal natoľko populárnym, že ním samotná cieľovka začala na internete komunikovať.
Rozhodli sme sa im to uľahčiť a priniesli sme im webový Fofola prekladač, ktorý akýkoľvek text preložil do nášho šušlavého jazyka a Fofola klávefnicu - jedinečnú aplikáciu, ktorá pri četovaní automaticky prepisovala napísaný text do fofolštiny. Ľudia tak mohli v našom jazyku komunikovať naprieč všetkými platformami - na Facebooku, WhatsAppe, Viberi, Instagrame, atď. Okrem toho Fofola klávefnica umožňovala posielať zábavné emotikony či gify s hrdinom našej kampane.
Vďaka aktivite fanúšikov sa aj outdoorová kampaň dostala do onlinu. Vizuály s Tunom a jeho neplechami boli pre ľudí také zábavné, že sa s našimi billboardmi a citylightmi sami spontánne fotili a svojimi selfiečkami zaplavili internet.
Kapitolou samou o sebe sú memečká a paródie s hrdinom a jazykom našej kampane. Nielen, že sa počítajú v tisícoch, ale taktiež sa pričinili o ešte väčšie šírenie už i tak úspešnej kampane.


Výsledky:

• Viac ako 30 miliónov zhliadnutí online videí len na oficiálnych kanáloch Kofoly (78,5 % organických)
• Rekordné čísla Facebook interakcií. (560 000 lajkov, 54 000 komentárov, 200 000 zdieľaní)
• Google vo svojom projekte YouTube Rewind zverejnil najpopulárnejšie videá roku 2015. Vo svete sa do TOP 10 dostali len dve reklamy, spoty pre Kofolu obsadili v regionálnom rebríčku až prvé štyri miesta a preskočili také mená ako ViralBrothers alebo GoGo.
• V ďalšom rebríčku najúspešnejších reklamných spotov Ads Leaderboard 2015 získala agentúra až 10 miest v prvej pätnástke najmä vďaka Fofole.
• Najvyšie doteraz namerané hodnoty pri emočnom trackingu Emotion ID, ktoré predbehli doteraz všetky merané slovenské reklamy (2Muse: Emotion Tracking)
• Vďaka organickému šíreniu kampaňového obsahu Reach Facebook page dosiahol rekordných 494,81%, pričom globálny benchmark Facebook page s 500 000 – 999 999 fanúšikov je Reach na úrovni 7,47%
• Prvé miesto v AppStore a viac ako 80 000 stiahnutí aplikácie Fofola Klávefnica pre iOS a Android.
• počet remixov a užívateľských verzií spotov (Len na YouTube existuje viac ako 4800 videí s Fofolou mimo oficiálnu kampaň, ktoré majú viac ako 3 milióny videní bez mediálnej podpory)
Anglický preklad nosnej myšlienky: Wanna Fofola?
Karta, ktorá sa nedá kúpiť | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby mladí niečo chceli, nemôžete im to len tak ponúknuť. Preto sme vymysleli Kartu, ktorá sa nedá kúpiť. Tú sme v rámci teasingu poslali youtuberom, ktorí ňou odomýkali prekvapenia pre svojich fanúšikov. Nemohol ju mať nik iný. Po niekoľkých týždňoch sme ju slávnostne predstavili aj pre ostatných. Naozaj sa nedala kúpiť. Bola totiž zadarmo k novému Študentskému účtu v Tatra banke. Stačilo splniť 5 interaktívnych úloh vo videách na webe www.tatraacademy.sk a mohla byť vaša.

Výsledky:
-2 000 000 pozretí videí
-68 000 získaných emailov
-konverzia na stránke vyššia ako pri Rytmusovej finančnej akadémii (Dve ceny Effie)
- ale čo je najdôležitejšie, tisícky otvorených účtov s Kartami, ktoré sa nedajú kúpiť.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Card you cannot buy

E4 - Socia Media Facebook, Twitter, Blogs

Prinášame klasiku do moderného života | Slovenská sporiteľňa a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Odkomunikovať, že Slovenská sporiteľňa je generálnym partnerom festivalu Viva Musica.
Riešenie:
Sponzoringom festivalu prináša Slovenská sporiteľňa klasiku späť do moderného života. Preto sme oživili najväčšieho klasika všetkých dôb – Beethovena a založili mu vlastný Facebookový profil. Maestro na ňom zdieľal so svojim internetovým publikom všetko, čo na svojom pobyte v dnešnom svete zažil. Aktívne komunikoval s fanúšikmi, organizoval im súťaže o vstupenky, postoval uletené meme a videá a vyzýval fanúšikov, aby mu radili s počítačovými problémami. Beethovena sme pridali aj do záujmových skupín týkajúcich sa bývania v Bratislave či rôznych susedských búrz, ktoré využíval na vlastnú vtipnú inzerciu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: We are bringing the classics back to modern life
Limitovaná hypotéka | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pri lowbudget hypokampani sme využili špecifiká sociálnych sietí a ochotu ľudí zapájať sa do aktivít, na ktorých môžu participovať.
Pripravili sme “social” hypokampaň postavenú na interaktivite. Užívatelia mohli lajkom a tweetom predĺžiť platnosť limitovanej hypotéky s unikátnym úrokom.
Kraslice na želanie | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slovenská sporiteľňa dlhodobo podporuje chránené dielne. V imidžovej aktivite na Facebooku sme ako prvý veľký brand na Slovensku využili facebook live stream cez aplikáciu Mentions. Dve slečny z chránenej dielne počas Veľkej noci maľovali naživo kraslice, podľa prianí našich fanúšikov. Kraslice sme im nielen namaľovali, ale aj doručili.
Povedz mi to do očí | Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nadácia OSF sa rozhodla bojovať proti rozšírenému fenoménu hejtovania na internete. Pri tvorbe kampane sme vychádzali z myšlienky, že hejteri nemajú odvahu povedať svoj hejt do očí. V kampani sme 4 známe osobnosti konfrontovali s ich internetovými hejtermi. Hlavným médiom bol Facebook, kde sa s problematikou hejtu najčastejšie stretávame. Hashtag #povedzmitodooci zľudovel a ľudia ním začali spontánne označovať nenávistné komentáre.
Hviezdna ponuka | Slovak Teleom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Telekom sa profiluje ako inovátor a tak sme do jeho portfólia zaradili niečo z budúcnosti. Bol práve Medzinárodný deň Star Wars a preto sme ponuku rozšírili o svetelný meč z kultovej série. Nafotili sme produktové fotky a postli na sociálne siete.
Zoznam príspevkov
Mobilný románik | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Chceli sme mladým ukázať, že zamilovať sa do nového mobilu je teraz ľahšie ako inokedy vďaka ponuke Telekomu. Zatiahli sme ich preto do Mobilného romániku na Tindri.
4G šampón | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naša tv kampaň vyvolala reakciu šéfa O2 na Twitteri a my sme na túto reakciu promptne reagovali a zaujali tak všetkých jeho followerov. Vytvorili sme 4G šampón.
Zoznam príspevkov
Týždne breathariánskej kuchyne | FOXFORD
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Začiatkom roka 2015 sa začal v médiach objavovať človek, ktorý tvrdil, že už 2 roky nič nejedol (Breatharián: ten, čo žije zo vzduchu). Foxford ako poriadna hipsterská kaviareň vychádza v ústrety tomuto najnovšiemu trendu a do svojej ponuky skrze FB fanpage zaraďuje nové menu s názvom: Týždne breathariánskej kuchyne, v ktorom si môže zákazník objednať nič v tej najchutnejšej forme.
Vysharuj si nadupaný notebook | Lenovo Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Lenovo miluje Slovákov a Slováci milujú súťaže. Ale súťaží je na Facebooku viac, ako by bolo zdravé. Ako teda urobiť súťaž tak, aby si ju ľudia všimli, bola relevantná k produktu, ktorý je modulárny a navyše zvýšila klientovi engagement na jeho Facebook stránke v extrémnej miere za minimálne náklady?

Všetci poznáme súťaže typu &zdieľaj a vyhraj&, ktoré vždy zaručujú veľmi vysoký engagement pre vyhlasovateľa. Problém je, že tento typ súťaží je na Facebooku v skutočnosti zakázaný. Facebook nám z organických možností ponúka iba komentovanie a &lajkovanie& príspevkov ako povolené mechaniky. Žrebovanie z fanúšikov, či zo spomínaných zdieľaní príspevku je jednoducho proti pravidlám.

Preto sme to vymysleli takto: Otaguj v komentári pod príspevkom kamaráta, komu by si doprial nový notebook od Lenovo a získate ho obaja. Otagovaním kamaráta sme zabezpečili, že sa súťaž šírila virálne. Takto označeným kamarátom totiž prišlo upozornenie priamo na Facebooku, že im ich FB priateľ dopraje výhru a oni sa väčšinou tiež zapojili do hry a označili ďalších ľudí.

Na to, aby sme deklarovali modularitu propagovaného notebooku Lenovo Z50, ktorý môže slúžiť od jednoduchého nástroja na administratívu až po &nadupadný& stroj pre gamerov a zvýšili organický zásah súťaže, vymysleli sme malý update: Za každých 1 000 shares príspevku sme výherné notebooky trošku vylepšili. Napr: 1 000 shares - externá grafická karta, 3 000 shares - lepší procesor Intel, 5 000 shares - vačší HDD a pod. (vid obrazok)

Na konci súťaže sa žrebovalo iba z komentárov pod príspevkom, takže sme pravidlá o zdieľaní neporušili. Zároveň sme však zdieľania využili na maximalizáciu zásahu.

Výsledkom súťaže bolo:
9 409 total interactions (likes, comments, shares), z toho bolo 5 234 shares
13,1 % engagement rate
98 300 zasiahnutých používateľov, z ktorých drvivá väčšina bola získaná organicky (v tom čase viac ako dvojnásobok Facebook fanúšikov)
2. najúspešnejší slovenský Facebook post za 9/2015 podľa Socialbakers
Spokojní klient aj fanúšikovia :)
ČSOB SOB | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Špeciálny Facebook post a profilová fotka na Facebooku pred Vianocami.
Tatratea - Je to vec srdca | Karloff
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Sú veci, pri ktorých neviete presne povedať, prečo sa vám páčia. Jednoducho to tak cítite. To je aj prípad Tatratea - legendárneho alkoholu z tatranských chát. Získa si vás na prvý pohľad. Ale čím to je? Krásnou fľašou, kvalitným produktom alebo slovenským pôvodom? Ťažko povedať.

Na tomto pocite sme dokázali vybudovať neexistujúci príbeh značky. Príbeh, ktorý chytá ľudí za srdce. Už viac ako rok ho meníme na zmysluplný obsah na sociálnych sieťach, ktoré sú jedným z hlavných komunikačných kanálov značky.
1. Apríl | Orange Slovensko, a.s. - FunFón
Seriál: nie
Stručná charakteristika: FunFón sa rozhodol podporiť svoju ponuku na hovory len za 1CENT kampaňou v období 1. apríla.
1. apríl je sviatkom, keď si ľudia robia zo svojich kamarátov srandu, snažia sa ich vtipne nachytať, robia si z nich “šoufle”!
Práve preto sa FunFón rozhodol tento dátum využiť pre seba, pretože ktorá iná slovenská značky by mala byť spojená s najvtipnejším dátumom v roku! FunFón umožnil svojim zákazníkom vtipne nachytať svojich kamarátov. Nie štandardne, ale tak, že si FunFónistii mohli na “telefonické nachytávky” najať toho najpovolanejšieho zábavného týpka a tým je Pišta Lakatoš, najväčší King funfónistov. Funfónisti vymysleli aprílové telefonické nachytávky a Pišta ich realizoval za nich. Tak sa z Pištu Lakatoša stal “nájomný joker” a funfónisti boli hrdí, že taká celebrita, ako je Pišta king volal práve nim. Samozrejme toto celé s podporou produktu volania len za 1CENT.
Pohoda 2015 | Bažant Pohoda
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bábätkám v logu Pohody tiahlo na dvadsiatku, no do roku 2015 ani nemukli. Najvyšší čas naučiť ich hovoriť. MAKE MY LOGO TALK!
Nosná časť kampane prebiehala na Facebooku, kde hovoriace bábätká zmenili suché ohlasovanie headlinerov na zábavný hádankový teasing. Jeden deň sme postli zašifrovaného interpreta, na druhý deň správnu odpoveď v coveri. Bábätká svojimi nekonečnými blábolmi pomohli ukecať ľudí, aby vykúpili všetky lístky a zažili najlepšiu Pohodu ever.
Centofka | Orange Slovensko, a.s. - FunFón
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Funfón potreboval vyhrať agresívny cenový boj s konkurenciou. Rozhodol sa preto, ako prvý operátor, dať Funfónistom do rúk cenu volaní a esemesiek. Nech sami rozhodnú, za koľko chcú volať.
Cenu si Funfónosti mohli znížiť cez interaktívny flashový post, dostali na to však len 72 hodín...
Fofola - Drzé komentáre | Kofola Československo
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Insight:
Značky sa na Facebooku snažia byť slušné a priateľské.
Čo však robiť, keď je hrdinom vašej kampane nezbedný, šušľavý pes?

Idea:
Preniesli sme charakter psíka aj do community managementu a fanúšikov zabávali nezbednými komentármi.

Efekt:
Nezbedné odpovede povzbudili fanúšikov k aktivite. Napísali nám viac ako 54 000 komentárov.

Drzosť šetrí budget:
A nezľakli sme sa ani svetovej celebrity; Keď DJ Paul van Dyk zverejnil na Instagrame fotku s odkazom “What the…”, poslali sme mu domov Kofolu s drzým odkazom.
Reakcia zasiahla až 450 000 ľudí, získala 5300 Lajkov, 505 zdieľaní a 191 komentárov. A to všetko bez podpory a s mediálnym budgetom 0 eur.
Zoznam príspevkov
Najsmutnejší status na svete | Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Jeden z najpopulárnejších statusov značky Zlatý Bažant využil to, že si od fanúšikov nepýtal pozítívne reakcie, ale práve tie negatívne. Vtipne tak reagoval na nové Facebook Reactions a zároveň odporomoval uzatvárateľnú fľašu pre Radler, pri ktorej sa vám už pivo nerozleje.
Zoznam príspevkov
Fofola Fnapchat | Kofola Československo
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Problém:
Teenageri sa z Facebooku presúvajú na Snapchat. Najväčší problém: na Snapchate nemôžete šíriť vopred pripravené video, iba obsah nahratý naživo.
Ako pokračovať v príbehoch novej kampane Fofola so šušlajúcim psíkom a Pánom Meflónom, bez použitia náročnej 3D animácie?

IDEA:
Prvý Snapchat z pohľadu psa.
Vďaka snímaniu z vlastného pohľadu, unikátnemu jazyku kampane, nezameniteľnému hlasu hlavného hrdinu a pánovi Meflónovi, sme sa elegantne vyhli komplikovanej animácii a priniesli ľuďom nové príbehy obľúbenej dvojice, ktorými bavíme fanúšikov ďalej a okamžite. Tí ich tak milovali, že nám od nadšenia denne prichádzajú stovky súkromných Snapov od fanúšikov.
Stali sme sa jednou z prvých veľkých značiek v regióne, ktoré Snapchat využívajú naplno a ďalej rozvíjajú na tejto sociálnej sieti koncept kampane. Čo je však najdôležitejšie - vďaka chytrému twistu v komunikácii už nemusíme čakať na 3D štúdio, reagujeme hneď a autenticky.

Prečo na tejto sociálnej sieti komunikujeme v češtine aj na Slovákov? Kedže Snapchat neumožňuje cieliť obsah podľa krajiny, vybrali sme najobľúbenejší dabing oboch krajín, šušľanie v češtine:)

E5 - Other interactive digital solutions /screensavers, widgets, tickers, organisers, calendars, diaries, counters, calculators, etc.

Demencia nie je nadávka | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme robota, ktorý detekoval v diskusiách slovo demencia a automaticky odpovedal, že slovo nie je nadavka, ale vážne ochorenie.

Chito - Koktejl emócií | Kofola
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Chito je značka, ktorá sa spája so skúsenosťami (vznikla už v roku 1969) a s barmanmi. Tak ako sa hovorí, že skúsený barman už na prvý pohľad vie, aký drink jeho zákazník potrebuje tak sme aj my vytvorili podobný zážitok priamo pre barmanov.
Na prestížnych barmanských konferenciach sme vytvorili interaktívny screen, v ktorom kamera rozoznala emóciu tváre a podľa toho navrhla špeciálny drink.
Každá emócia mala svoju dvojičku v chuti (napríklad šťastie - sladká, prekvapenie - ostrá) a všetky kombinácie dopredu pripravil v podobe originálnych drinkov majiteľ prestížnych českých barov Tomáš Vlachýnsky.

Barmani tak dostali odporúčanie na drink presne podľa ich nálady a následne im ho v stánku aj namiešali. Jednoducho, čo na tvári, to v pohári.
Zoznam príspevkov
Stanica Nivy mapa | HB Reavis, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: HB Reavis pripravuje unikátny projekt prestavby chátrajúcej autobusovej stanice Nivy na moderné nákupné centrum. A unikátny projekt, potrebuje aj unikátnu prezentáciu: Okrem celkového Corporate Identity sme preto kombináciou 3D mapy a animácie vytvorili &živé& mesto, ktoré veľmi názorne odprezentovalo prednosti lokality i projektu, na veľtrhu v Cannes.

E6 - Mobile & Apps

Fofola klávefnica | Kofola Československo
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Insight:
Teenageri trávia hodiny četovaním na svojich smartfónoch. Počas kampane Fofola sa navyše zamilovali do nášho unikátneho jazyka a sami ním začali komunikovať na sociálnych sieťach komunikovať.

Idea:
Rozhodli sme sa im to uľahčiť a vytvorili sme Fofola Klávefnicu - unikátnu aplikáciu, ktorá pri četovaní automaticky prepisovala text do fofolštiny. Ľudia tak mohli v našom jazyku komunikovať naprieč všetkými platformami - na Facebooku, WhatsAppe, Viberi, Instagrame, atď. Okrem toho klávefnica umožňovala posielať zábavné emotikony či gify s hrdinom našej kampane.

Výsledky:
Fofola Klávefnica sa veľmi rýchlo po zverejnení dostala na 1. miesto v Appstore. Do dnešného dňa si ju na oboch operačných systémoch stiahlo a nainštalovalo viac ako 80 000 ľudí.
Čo je však najdôležitejšie: namiesto spotu, ktorý trvá len pár sekúnd, sme sa stali súčasťou telefónu na každodennú zábavu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Wanna Fofola?

E7 - Selfpromo

PF to be memembered | Core4 spol. s. r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie
Vytvoriť Pf-ku silne ukotvenú v online, ktorá by komunikovala inú esenciu ako klasické prianie
Riešenie
Využili sme meme ako obľúbený, ľahko zdieľateľný funny obsah. Hrdinov populárnych memečiek sme nahradili ľuďmi z Core4, ktorí s memečkovskou iróniou dávajú klientom cenné rady do roku 2016. Aby mali klienti tieto marketigové pravdy celý rok poruke, združili sme ich na microsite, odkiaľ ich zdieľali na všetky sociálne siete medzi svojich kolegov. Dokázali sme, že meme sa ešte stále dá kreatívne využiť novým spôsobom, navyše v koncepte, ktorý sa oslobodzuje od klasického priania a pracuje s originálnou esenciou PF-ky.
Cieľová skupina
Klienti Core4
Anglický preklad nosnej myšlienky: All the digital truths you need to memember
3 oriešky - selfpromo nemusí byť self | Effectivity POWERED BY PUBLICIS
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Namiesto samoúčelnej firemnej funny PF-ky sme chceli ukázať, že naša práca vie byť aj užitočná. V senickom útulku, ktorý má kapacitné problémy, sme našli 3 psíky, ktoré už dlho nikto nechcel. Ich príbehy sme prerozprávali spôsobom a la Tim Burton a zavesili na stránku trioriesky.dog.
Miesto PF-ky klientom prišiel link na web so žiadostou o sharovanie. Sharovanie sme podporili aj na firemnom Facebooku.
Vďaka našim videám sa podaril malý zázrak - všetci 3 psíci si našli nových pánov. Môže byť lepšie selfpromo?
Boyo odchádza z MBV | MADE BY VACULIK
Seriál: nie
Konšpirátori | Všetci marketéri
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Verejná databáza webových stránok s neserióznym, klamlivým, podvodným, konšpiračným alebo propagandistickým obsahom. Pomôžeme zabrániť tomu, aby sa reklama inzerentov zobrazovala na weboch, ktoré môžu poškodiť ich reputáciu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: We are the public database of websites with problematic content, e.g. unreliable, misleading, fraudulent, propagandistic or conspirative. Our aim is to help advertisers exclude their ads from websites that could harm their reputation.

E8 - Interactive & online pre neziskové organizácie

Môže sa to stať komukoľvek z nás | Depaul Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Veľké množstvo ľudí si myslí, že ľudia bez domova si môžu za svoj osud sami. Mnohí z nich však skončili na ulici kvôli chorobe, smrti blízkych alebo sú obete podvodov. Aby sme podporili posolstvo &Môže sa to stať komukoľvek z nás&, vytvorili sme fotomontáže známych celebrít zobrazených na ulici. Tie sme šírili cez rozsiahle základne zapojených celebrít na Facebooku (spolu takmer 1 300 000 fanúšikov). Vďaka tomu sme za nulový mediálny budget výrazne odbúrali predsudky voči ľuďom bez domova, čo potvrdili aj stovky zdieľaní, tisícky lajkov a veľa pozitívnych komentárov pod príspevkami.
Anglický preklad nosnej myšlienky: &It can happen to anyone&. Anybody can end up on the street, because many times it´s not their fault. We supported this claim with pictures of celebrities looked like a homeless people and shared them on their FB fanpages with hundreds of thousands fans
#SomNarcis | Liga proti rakovine
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako dostať myšlienku Dňa narcisov medzi tínedžerov tak, aby sme ich zároveň zapojili do kampane? No predsa pomocou celebrít, hashtagov a selfíčiek.
Pre Ligu proti rakovine a ich Deň narcisov 2016 sme pripravili kampaň #SomNarcis. Tú sme rozdelili na nebrandovanú teasingovú a hlavnú fázu. Teasingovú fázu sme postavili na celebritách s veľkou fanúšikovskou základňou, ktorých „kauza ohovárania“ sa pretriasala v bulvárnych médiách.
Adela obvinila Juniora z toho, že je narcis. Junior si to samozrejme nenechal a obvinil Sajfu. No a Sajfa... sa nakoniec priznal a odhalil myšlienku kampane. Vyzval ľudí, aby 15. apríla prispeli na dobrú vec, nezabudli si pri tom cvaknúť selfie a šírili myšlienku solidarity so svojimi kamarátmi na Facebooku a Instagrame. Občas je totiž fajn byť narcisom, najmä ak tým môžeme niekomu pomôcť.
Postupne sa ku kampani pridávali známe mená ako Celeste Buckingham, Gogo, Dominika Cibulková a mnohí ďalší. Motivovali ľudí, aby si tiež robili fotky a šírili ich na sociálnych sieťach s hashtagom #SomNarcis.
Na Deň narcisov sa kampaňová microsite, ktorá agregovala ohashtagované príspevky zo sociálnych sietí, začala zapĺňať príspevkami. Do konca Dňa narcisov sa nám podarilo vytvoriť trendujúci Instagram hashtag (1600 príspevkov s hashtagom) a na Facebooku sa do kampane zapojilo viac ako 87 000 používateľov.
Čo je však dôležitejšie, kampaň vyzbierala o 600% viac online príspevkov v porovnaní s minulým rokom. Na čísla offline zbierky si ešte chvíľu počkáme, no čiastkové výsledky už teraz ukazujú, že Slovensko bolo 15. 4. 2016 plné narcisov a my sa z toho veľmi tešíme.
Daruj Vianoce | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň postavená na v kontexte kontroverzných darčekovch, ktoré ale znamenajú pre obdarovaného dobrý pocit z pomoci tým, čo to najviac potrebujú.
Záhady | Dobrý Anjel
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dobrí anjeli držia ochrannú ruku nad tými, ktorí to potrebujú, no nie je ich vidieť voľným okom. Aby sme získali viac nových Dobrých anjelov, rozhodli sme sa ich zviditeľniť. Pohrali sme sa s kamerovými záznamami z pobočiek troch najväčších mobilných operátorov a odkomunikovali sme tak miesta, kde sa nimi môžu ľudia stať. Nazvali sme ich Miesta Anjelov, lebo na týchto miestach sa anjeli skutočne objavujú.
Mr. Čistič v banneri | VŠMU - Istropolitana Projekt
Seriál: nie
Stručná charakteristika: .
Povedz mi to do očí | Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nadácia otvorenej spoločnosti je medzinárodná nezisková organizácia, ktorá sa v rámci témy extrémizmu venuje aj boju proti hejtovaniu na internete. Pri tvorbe kampane sme vychádzali z myšlienky, že hejteri nemajú odvahu povedať svoj hejt do očí. V kampani sme 4 známe osobnosti konfrontovali s ich internetovými hejtermi. Celú komunikáciu, ktorá prebiehala hlavne na Facebooku, internetových diskusiách a blogoch, sme smerovali na hlavnú webovú stránku www.povedzmitodooci.sk, kde mali ľudia možnosť dozvedieť o problematike hejtu viac. Hashtag #povedzmitodooci zľudovel a ľudia ním začali spontánne označovať nenávistné komentáre.
Zriedkavé ležanie so Sajfom | Slovenská aliancia zriedkavých chorôb
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Posledný februárový deň je dňom zriedkavých chorôb. Po minuloročnej aktivite zriedkavé ležanie, do ktorej sa zapájali rôzni ľudia, sme tento rok nechali ležať Sajfu na celý jeden deň. Sajfa musel robiť všetko po ležiačky – od raňajok, cez moderovanie, až po večerné nákupy potravín. Pri tom všetkom ho sledovali nielen okoloidúci – celý deň sme Sajfu nakrúcali. YouTubové a Facebookové videá a fotky sme obohatili live vysielaniami na Facebooku a na YouTube aj snapchatovaním.

F - Techniques

F1 - Direct marketing - dvoj a trojdimenzionálny mailing (komunikácia s priamo osloveným potenciálnym spotrebiteľom)

Prilba | Homola Sport s.r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zaujať potenciálnych sponzorov nie je pre mladého športovca jednoduché. Ako sa teda nestratiť v stovkách žiadostí v centrále Red Bullu a zaujať tak, aby jeden z top manažérov Thomas Überall bol ochotný počúvať? Úspešnému pretekárovi Maťovi Homolovi sme navrhli unikátny direct mail – pretekársku prilbu. Do jej tela sme nainštalovali prehrávač, ktorý po nasadení spúšťal v prilbe náš odkaz a zvukovú stopu zachytávajúcu priebeh pretekov. Spolu s prilbou sme posielali štýlovú brožúru, ktorá obsahovala informácie o pretekárovi, jeho úspechoch a jeho mediálnej sile.
Tichá noc | Rigips
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vianočné sviatky sú sviatky pokoja. Nechali sme sa teda pri tvorbe PF-ky inšpirovať jedným z atribútov pokojných vianočných sviatkov - tichom. Vytvorili sme originálnu PF-ku, ktorú sme vyrobili priamo z produktu - modrej akustickej dosky, ktorá neprepúšťa nežiadané zvuky. Naše posolstvo sme natlačili priamo na dosku. Tak sme prepojili hlavný benefit výrobku (zvukovú izoláciu) s myšlienkou sviatkov a klienti aj obchodní partneri tak mali okrem netradičnej PF - ky doma alebo v kancelárii, hmatateľnú vzorku inovácie od Rigipsu.
4G šampón | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naša tv kampaň vyvolala reakciu šéfa O2 na Twitteri a my sme na túto reakciu promptne reagovali a zaujali tak všetkých jeho followerov. Vytvorili sme 4G šampón.
Zoznam príspevkov
Plány na rok 2016 | Cresco Group
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Plány patria k novému roku aj k developérskej spoločnosti Cresco Group. Preto posielali svojim klientom k novému roku plány bytu naplnené pozitívnymi prianiami.
Slová, ktoré robia radosť | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slová sa nielen rozprávajú a počúvajú, ale odteraz sa ich môžete aj dotknúť.

Aktivácia &Slová, ktoré robia radosť& ponúkla ľuďom možnosť nahrať priamo na webe odkaz pre svojich blízkych. Každý hlas, jeho melódia a odkaz vytvorili unikátnu zvukovú stopu, ktorú sme vytlačili v 3D tlačiarni. Vytvorili sme tak prívesok, ktorí ľudia mohli darovať svojmu blízkemu ako prejav náklonnosti a pripomienku, aby sa ozvali.
Zoznam príspevkov
Becher Ateliér | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako omladiť klasickú značku a pritom ju spojiť s umením a zručnosťou?

Vytvorili sme online ateliér, v ktorom traja mladí ilustrátori prekreslovali fotky ľudí na malé umelecké diela. Zároveň do nich zakomponovali symboly Becherovky vrátane produktov.
Z atleliéru sa stal hit internetu. Každý deň už o polnoci uploadovali desiatky ľudí svoje fotky plné zážitkov a dúfali, že si ich ilustrátori vyberú.

Nakoniec sme dokonca uskutočnili ozajstnú vernisáž a poslali ľuďom ich brandované portréty aj poštou.

Od Becherovky, ktorá má už viac ako 200 rokov, ale nikdy nevyzerala tak mlado a sviežo.

F2 - Publikácie (tlačoviny, knihy, publikácie, ktoré majú vzťah ku komerčnej a marketingovej komunikácii)

Pejko - knižka o sporení | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Finančná gramotnosť detí a mladých je u nás veľmi chabá. Preto sme v kampani na Detské sporenie vytorili rozprávkovú knižku, ktorá cez originálne príbehy učí deti sporiť. Príbehy napísali komerčnejší, ale aj menej komerční autori. Doplnená bola o neokukané ilustrácie študentov VŠVU. Knižka mala nádych limitovanej edície. Kúpiť sa nedala, dostal ju však každý kto svojmu potomkovi otvoril sporenie pre deti.
Knižka mala u detí aj ich rodičov obrovský úspech a prispela k zvýšeniu predaja detských sporení o 300%. Pre veľký úspech sa po niekoľkých mesiacoch dotlačilo ďalších 10 000 kusov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Children and young people do not receive adequate financial education in schools. We decided to show them the importance of saving from a young age by what they love - fairytale book.
Elita | J&T Banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na svojom blogu Jet.sk prináša J&T Banka inšpiratívne príbehy o úspešných a bohatých ľuďoch. Hľadali sme darček pre klientov a vznikol nápad vydať tieto populárno-vedecké články ako knihu.
V spolupráci s Archeologickým ústavom SAV sme vytvorili publikáciu ELITA. J&T Banka sa však nemôže uspokojiť len so súborom článkov. Aby sme nezapadli do priemerných publikácii typu &100 ľudí, ktorí...& navrhli a zrealizovali sme elegantnú a minimalistickú grafickú formu , hodnú privátnej banky.
Limitovaná edice kalendáře ZETOR 2016 | ZETOR TRACTORS a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Hlavní myšlenkou těchto kalendářů je propojit sílu strojů značky ZETOR s krásou a elegancí něžného pohlaví, a vytvořit tak kombinaci dvou protikladů. Kalendář si dále klade za cíl povznést image značky a upevnit povědomí o značce ZETOR i u širší veřejnosti, nejen u zemědělců a farmářů, kteří s traktory primárně pracují. Limitovaná edice je vydávaná v omezeném množství, v každém vydání je kladen důraz na originalitu a specifické zobrazení. Aktuální limitovaná edice kalendářů ZETOR umělecky ztvárňuje nejen myšlenku kombinace síly a krásy, ale také historii značky ZETOR a její budoucí vize. Kalendář je tak netradičním vyjádřením prestiže, síly, stability a zároveň moderního směřování značky ZETOR. Na návrhu a realizaci kalendáře se podílel známý slovenský fotograf Martin Fridner.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Calendars Zetor 2016 artistically portrays the primary idea of the combination of strength and beautyand also brand's history, including its future visions. Calendar unconventionally expresses prestige, strength, stability and direction of modern ZETOR.

F3 - Obalový dizajn (obal výrobku)

Monuments | Monuments, Movie by Peter Mercell
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Sada darčekových USB kľúčov vyrobená zo skateboardov, ktoré precestovali pol Európy a použili sa pri nakrúcaní dokumentárneho filmu.

Vzorky kľúčov doručíme.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Most authentic gift from skaters to skaters
Karta, ako ju hlas stvoril | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na limitovanú edíciu kreditnej karty od Tatra banky už tradične zahŕňala aj požiadavku vytvoriť špeciálne balenie pre najvyšších predstaviteľov banky. Pri tvorbe návrhu sme vychádzali z výtvarného vizuálu karty, ktorú sme umiestnili na
stojan v tvare plechovice od farby, ktorou je karta vytvorená. Limitovaná edícia tejto karty bola venovaná opernej speváčke Adriane Kučerovej, ktorá ju vytvorila vlastným hlasom.
Kniha venovaná karte | Tatra banka, a.s.
Obráť obal na zážitok | Rajo a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: K obalu dezertu Rajo Delissimo sme pristúpili inovatívnym spôsobom. Vytvorili sme unikátnu sériu 30 zážitkov, pričom každému sme priradili vlastnú art direction.

V duchu claimu (Obráť chvíľu na zážitok) sme aj spôsobom vizualizácie motivovali zákazníčky k tomu, že produkt treba otočiť.
ŠOFO cola | Slovenské pramene a žriedla, a.s.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Nový dizajn obalov ŠOFOcola sa nesie na farebných vlnách. Koncept umožňuje kombinovať farby čiar podľa najrozmanitejších chuťových variácií. Takisto sa však s ním dá hrať aj v prípade limitovaných verzií, čoho príkladom je zimná edícia - uštrikovaná na Slovensku, alebo letná, ktorá príde už čoskoro.

F4 - Promotion (POS materiály, akcie na podporu predaja a lojality zákazníkov, špeciálne ponuky, kupóny, súťaže, buzz marketing, in-store aktivity, merchandising a pod. )

Pejko - knižka o sporení | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Finančná gramotnosť detí a mladých je u nás veľmi chabá. Preto sme v kampani na Detské sporenie vytorili rozprávkovú knižku, ktorá cez originálne príbehy od známych autorov učí deti sporiť. Knižku dostal každý kto svojmu potomkovi otvoril sporenie pre deti. Kampaň mala obrovský výtlak v médiách, prispela k zvýšeniu predaja detských sporení o 300% a pre veľký úspech sa po niekoľkých mesiacoch dotlačilo ďalších 10 000 kusov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Children and young people do not receive adequate financial education in schools. We decided to show them the importance of saving from a young age by what they love - fairytale book.
Naťahovací leták Kolagén | STADA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako zrealizovať promotion nového produktu proti vráskam? V malej krajine a za minimálny budget?

Klientova predstava bola vytlačiť tisícky letákov, ktoré po týždni skončia v košoch. My sme navrhli iný prístup: vytlačiť oveľa menej letákov, ale zato špeciálnych - z elastického materiálu, ktorý pripomína ľudskú pokožku. Každý zákazník si mohol vlastnými rukami vyskúšať účinok Kolagénu.

Nový druh letáku zaujal klientov v čakárňach salónov, návštevníkov výstav ako aj centrálu nášho nemeckého klienta STADA, kde momentálne uvažujú o jeho nasadení do iných krajín.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Stretchy Leaflet
Zoznam príspevkov
Slovák ako vyšitý | Peugeot
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kľúčové posolstvo, že Peugeot je vyrábaný na Slovensku podčiarkujeme použitím tradičnej slovenskej výtvarnej techniky – vyšívania.
Zoznam príspevkov
Tvoja mama chce naspäť svoju dózu | Tatrakon
Seriál: nie
Chito - Koktejl emócií | Kofola
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Chito je značka, ktorá sa spája so skúsenosťami (vznikla už v roku 1969) a s barmanmi. Tak ako sa hovorí, že skúsený barman už na prvý pohľad vie, aký drink jeho zákazník potrebuje tak sme aj my vytvorili podobný zážitok priamo pre barmanov.
Na prestížnych barmanských konferenciach sme vytvorili interaktívny screen, v ktorom kamera rozoznala emóciu tváre a podľa toho navrhla špeciálny drink.
Každá emócia mala svoju dvojičku v chuti (napríklad šťastie - sladká, prekvapenie - ostrá) a všetky kombinácie dopredu pripravil v podobe originálnych drinkov majiteľ prestížnych českých barov Tomáš Vlachýnsky.

Barmani tak dostali odporúčanie na drink presne podľa ich nálady a následne im ho v stánku aj namiešali. Jednoducho, čo na tvári, to v pohári.
Zoznam príspevkov
Fofola - premenovanie fliaš | Kofola Československo
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Insight:
Šušlajúci jazyk kampane na Kofolu tak zľudovel, že celé Československo začalo svoj najobľúbenejší nápoj nazývať Fofola.

Ako ešte viac pomôcť predaju pollitrového formátu Kofoly a podporiť buzz okolo kampane Fofola?

Idea:
Zareagovali sme na tento fenomén a premenovali sme Kofolu na Fofolu; Stalo sa tak vôbec po prvý raz v 56-ročnej histórii legendárnej značky.

Výsledky:
6 300 000 premenovaných fliaš,
25 % medziročný nárast predaja Kofoly na Slovensku počas hlavnej sezóny a 20 % nárast predaja v Česku.
A najmä tisíce prekvapených fanúšikov, ktorí sa s novými fľašami spontánne fotili a svojimi fotkami zahltili sociálne siete.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Wanna Fofola?
Karta, ktorá sa nedá kúpiť - KARTA | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Toto je skutočne celá prihláška, jedna karta. Našou úlohou bolo zaujať mladých ľudí pre študenský účet Tatra banky. Tak sme premenovali kartu. Mladí nechcú platinové, farebné, skateboardové, hravé... platobné karty. Chcú také, ktoré im zvýšia status a môžu sa o nich baviť s priateľmi. Preto sme kartu študentského účtu premenovali na Kartu, ktorá sa nedá kúpiť. Obmedzili sme k nej prístup a tak ju mladí chceli. Názov navyše nebol len o jej nedostupnosti v úvode, ale aj o dostupnosti pri rozbehnutí kampane. Karta, ktorá sa nedá kúpiť sa vo finále nedala kúpiť preto, lebo bola zadarmo k študentskému účtu TB.
Zoznam príspevkov

F5 - Corporate a Brand identity

Piešťany zdravia | Kúpele Piešťany
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Piešťany Piešťanské kúpele liečia už viac ako 200 rokov. V novej imageovej kampani a identite sme sa inšpirovali práve obdobím, ktoré vystihuje časy najväčšej obľúbenosti kúpeľov Piešťany. Vytvorili sme unikátny štýl, ktorý je týmto obdobím priamo inšpirovaný a zároveň veľmi súčasný, aby ladil s komplexnou komunikáciou kúpeľov. V novom korporátnej identite sme vychádzali totiž z dobových pohľadníc a vizuálov, aby sme zachovali významnú historickú
hodnotu, akú Piešťanské kúpele jednoznačne predstavujú.
GRAPE FESTIVAL | Grape Agency
Seriál: nie
Stručná charakteristika: HOLOGRAPHIC
CRYSTALS
RAINBOW
MELTING
SHINY
PSYCHADELIC
COLOURFULL
Anglický preklad nosnej myšlienky: Colourfull holographic identity for summer music festival, year 2015.
Zoznam príspevkov
YEME Corporate identity | YEME Plnochutné potraviny
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vizuálna a komunikačná identita značky YEME Plnochutné potraviny, nového konceptu obchodu s potravinami.

F6 - Best copywriting

Tri kilá | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Po Vianociach majú všetci smelé plány – chcú zhodiť nabrané kilečká. My sme ľuďom v januárovej kampani povedali, že teraz je naopak čas pribrať – tri kilá, ktoré môžu dostať navyše k pôžičke od Slovenskej sporiteľne.
Havran | VŠMU - Istropolitana Projekt
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Interná kampaň pre VŠMU pri príležitosti 21. ročníka festivalu divadelných vysokých škôl Istropolitana Projekt.
Viac ako 50 osobitne napísaných plagátov študentom
a pedagógom VŠMU s interným kontextom bolo presne to, čo spustilo lavínu energie a pozornosti. A o to nám išlo, vyprovokovať ich, aby sa ukázali na festivale.
ODPORÚČAME POZRIEŤ SI AJ PRILOŽENÉ PDF.
Šanca pre odborníkov | Šanca
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako by to vyzeralo v bežnom živote, keby nami platení odborníci riešili veci ako slovenskí politici? Odpoveďou je virálne video pre politickú stranu Šanca, ktorá sa profiluje ako strana odborníkov.
Video s takmer pol milióna videniami sa stretlo s vysoko pozitívnym ohlasom a s minimom hejtov, čo je v prípade virálnej reklamy obrandovanej akoukoľvek politickou stranou skoro nemožné. Video na stránku Šance pritiahlo tisíce fanúšikov. Aj v politickej reklame sa dá robiť trefná, inteligentná a vkusná kreativita.
Zoznam príspevkov
Treska slovenská | Ryba Žilina
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď sa na Slovensku povie Treska, málokto si predstaví rybu žijúcu v oceáne. My poznáme predovšetkým tresku v majonéze. A o čo je taká treska horšia od tej oceánskej? O nič. Tak sme ju v našej kampani zaradili medzi ostatné tresky a hľadali paralely medzi jej životom a životom ostatných rýb. Zistené fakty sme verejnosti predostreli populárno-vedeckou formou.
Vedeli ste napríklad, že najväčší úhyn Tresky slovenskej je na raňajky?
Bažant 73 | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Pivo ako zo starej doby dostalo aj kampaň ako z roku 1973.
Investičný vklad | J&T Banka, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Najlepšie riešenie leží medzi dvoma krajnosťami.
Zoznam príspevkov
Pohoda 2015 | Bažant Pohoda
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bábätkám v logu Pohody tiahlo na dvadsiatku, no do roku 2015 ani nemukli. Najvyšší čas naučiť ich hovoriť. MAKE MY LOGO TALK!
Nosná časť kampane prebiehala na Facebooku, kde hovoriace bábätká zmenili suché ohlasovanie headlinerov na zábavný hádankový teasing. Jeden deň sme postli zašifrovaného interpreta, na druhý deň správnu odpoveď v coveri. Bábätká svojimi nekonečnými blábolmi pomohli ukecať ľudí, aby vykúpili všetky lístky a zažili najlepšiu Pohodu ever.

F7 - Best artdirection

Strašidlá | Siecit
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Vychádzali z faktu, že väčšina ľudí je v problematike IT stratená. Je pre nich hotovou nočnou morou. Netušia, ako veci fungujú, čo všetko v rámci IT manažmentu a digitalizácie procesov potrebujú, čo robiť, ak sa vyskytne problém. Aby sme ukázali, čoho sa ľudia boja, pripravili sme silný koncept postavený na obrazoch „objektov“ zložených z pomotaných káblov, počítačov, RAMiek a iného príslušenstva. Tieto objekty metaforou predstavujú IT očami obyčajných ľudí, ktorí tejto oblasti nerozumejú – straší ich, neposlúcha, boja sa neznámeho. Vizuály sú prepojením precíznej ilustrácie a 3D vizuality. Prepracovanou vizualitou sme docielili WOW efekt a jasne sa odlíšili od konkurencie.
Zaujímavosťou je, že ilustrátor je vlastne maliar, ktorý robí aj voľnú tvorbu a tvorí tak, že využíva vlastné 3D vizualizácie, následne ich premaľováva a vzájomne kombinuje. Túto techniku využil aj pri kampani.
Bahnom maľované | Kúpele Piešťany
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vizuál vychádza z novej imageovej kampaňe, ktorá odzrkadľuje estetiku plagatov a pohladnic zo zaciatku 20. storocia. V jednom z vizuálov sme komunikovali svetový unikát medzi liečivými procedúrami - piešťasnké bahno. Má ozdravujúce účinky na pohybové ústrojenstvo a lieči mnohé choroby. Vytvorili sme teda aj unikátnu verziu tohto vizuálu. Na jeho tvorbu sme použili samotný produkt – bahno.
Meníme pohľad na kávu | Ebenica Coffee
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Zabudnite na kávové vizuálne stereotypy a klišé. Ebenica mení pohľad na kávu nielen počas jej výroby, ale aj v komunikácii.
Tvár mesta | Komunitná nadácia Bratislava (KNB)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Komunitná nadácia Bratislavy vytvorila projekt – www.pammap.sk, v ktorom cez dobové fotografie, filmy a audiozáznamy má návštevník možnosť spoznať históriu mesta. Fakt, že sa podoba mesta mení, podobne ako sa mení ľudská tvár, sme využili pri tvorbe vizuálu. V citylightoch, kde bývajú obvykle umiestnené aktuálne mapy mesta, sme našli kreatívny priestor a umiestnili do nich vizuál Komunitná nadácia Bratislavy. Citylight tak plnil funkciu historickej mapy, a zároveň komunikoval projekt Tvár mesta.
Zbavte sa zimných pneumatík | GOLEM CLUB
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Úlohou bolo pripraviť imidžovú kampaň na rozbehnutie sezónneho náboru do siete posilňovní Golem.
Idea vnikla na základe paralely – na jar ľudia prezúvajú pneumatiky a po zime majú zároveň potrebu sa zbaviť „pneumatík“, (nadbytočného tuku).

Práca je jednoduchým a doslovným vyjadrením insightu s prepracovanou exekúciou.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The idea originated in the following parallel – People change winter car tires for summer tires in spring and they also have the urge to get rid of their winter spare “tires” (to get rid of the fat they gained during the winter).
Tatratea - Je to vec srdca | Karloff
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Sú veci, pri ktorých neviete presne povedať, prečo sa vám páčia. Jednoducho to tak cítite. To je aj prípad Tatratea - legendárneho alkoholu z tatranských chát. Získa si vás na prvý pohľad. Ale čím to je? Krásnou fľašou, kvalitným produktom alebo slovenským pôvodom? Ťažko povedať.

Na tomto pocite sme dokázali vybudovať neexistujúci príbeh značky. Príbeh, ktorý chytá ľudí za srdce. Už viac ako rok ho meníme na zmysluplný obsah na sociálnych sieťach, ktoré sú jedným z hlavných komunikačných kanálov značky.
Fofola | Kofola Československo
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Úlohou kampane bola podpora predaja 0,5l formátu Kofoly pre cieľovú skupinu 16-24 rokov. Propozíciou produktu je pozitívne pobláznenie a zábava.

Idea:
Aby sme šírili túto emóciu, použili sme online celebritu - psíka Tunu. Mať celebritu v kampani však nestačí. Preto sme Tunovi vytvorili unikátny charakter, ktorý si ani jeho najvernejší fanúšikovia doposiaľ nevedeli predstaviť.

Exekúcia:
Za pomoci siedmich 3D animátorov sme Tunovi nanovo vytvorili kostru, svalstvo, srsť a pohyby. V našich scenároch sme z neho spravili nezbedného psíka, ktorého divák zakaždým pristihne pri neplechách, ktoré vyvádza. Psík sa pritom vždy snaží odvrátiť pozornosť od škôd, ktoré spôsobil, svojou legendárnou hláškou: “Dáš si Fofolu?” Podarilo sa nám tak dostať produkt do headlinu kampane a spraviť z neho kultovú hlášku, ktorá zľudovela.

Výsledky:
Exekúcia našich spotov bola pre divákov natoľko brilantná, že spolu dosiahli viac ako 30 miliónov videní, z čoho bolo až 78 % organických. Len vďaka tomu sme na médiách ušetrili 327 000 eur. Videám sa nesmierne darilo aj na Facebooku, kde zaznamenali viac ako 800 000 interakcií.
Na Slovensku v meraniach emočného trackingu Emotion ID Kofola predbehla doteraz všetky sledované reklamy a dokonca prekonala spoty zo SuperBowlu.
Aj preto Fofola na konci roka kraľovala rebríčku najpopulárnejších videí - YouTube Rewind, keď obsadila hneď prvé štyri miesta.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Wanna Fofola?

F8 - Selfpromo

Marketingový trhák | MUW Saatchi & Saatchi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako dosiahnuť, aby mal klient vašu PF-ku na stole celý rok? Tak, že mu dáte dôvod, každý deň do nej nahliadnuť. Náš kreatívny direct mail to dokázal.
Omaľovánka pre inovatívnych marketérov | Zaraguza
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby sme vytvorili novoročný pozdrav pre klientov Zaraguzy, ktorý im nielen poďakuje za doterajšiu spoluprácu, ale pomôže hravo zvládnuť náročne situácie v roku 2016,
rozhodli sme sa parodovať mainstream antistresové omaľovávanky. Biznis s nimi je obrovský a len v USA vzrástol ich predaj z 1 milióna kusov na 12 miliónov za jediný rok. Existujú už na všetky témy. Umelecké, prírodné, s nadávkami, alebo od 18 rokov. Stále ale chýbala verzia zameraná na marketérov. Využili sme preto insighty zo sveta reklamy a marketingových oddelení a vymaľovať ste si tak mohli QR kód ktorý nikdy nik nepoužil, alebo miniomaľovávanku pre zaneprázdnených, ktorej vymaľovanie trvá sekundu. Navyše v nich klienti našli odkazy na svoje kampane, aj v nich uvideli kreatívcov, ktorí pre nich cez rok pracovali. Omaľovávanky sa stali hitom a museli sme ich reálne vyrobiť vyše 150 a tisícky fanúšikov potešiť ich SK/CZ/ENG verziami na stiahnutie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Inovative anti-stress colouring book for marketers

F9 - Techniques pre neziskové organizácie

Anjeli strážni | BSOS / MV SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Staň sa anjelom strážnym. Pre tých, na ktorých Ti záleží.

Obchodovanie s ľuďmi, či novodobé otroctvo, nie je žiadna holywoodska fikcia, ale reálna hrozba pre mladých ľudí, ktorí cestujú za prácou či brigádou do zahraničia.

V rámci prevenčných a osvetových projektov zameraných na túto oblasť, bol vytvorený internetový portál www.anjelistrazni.sk, ktorý zapája do takejto prevencie najbližšie okolie rizikových či iných potenciálnych obetí a v prípade náznaku akéhokoľvek problému budú práve ich najbližší, ako prví informovaní o možných problémoch či nebezpečí.

Na podporu znalosti a úžitkových vlastnosti tohto portálu bola vytvorená komunikačná stratégia zameraná na cieľovú skupinu mladých ľudí (16-35) a ich priateľov, rodinu či dobrých známych.

Jej cieľom bolo nabádať, aby sme sa každý stali anjelom strážnym pre svojich priateľov, susedov, príbuzných, blízkych, ktorí cestujú za prácou či brigádou do zahraničia - aby sme im boli neustále na blízku, a tým vytvárali pocit vzájomného bezpečia. Stať sa tak anjelom strážnym pre tých, ktorých máme radi, o ktorých máme strach a na ktorých nám záleží.

Posolstvo znelo: Mne sa to nemôže stať, ale mojim blízkym áno.
Stanem sa preto ich Anjelom strážnym.

Kľúčovými slovami či emóciami komunikácie sa stali: BLÍZKOSŤ, BEZPEČIE, RODINA, PRIATEĽSTVO, SPÁJANIE SA, CESTOVANIE, OCHRANA“.

Ambasádormi komunikácie sa stali tri známe osobnosti – Traja anjeli strážni – výtvarníčka Natália Ložeková a herci Táňa Pauhofová a Robert Roth. Tieto osobnosti cez svoje unikátne schopnosti – kreslený komiks s hereckými výjavmi - komunikovali emóciu, aby sme sa zaujímali o tých ľudí, na ktorých nám záleží.

Ako jedným z nosičov tohto posolstva sa stal komiks - stále atraktívny formát pre mladých ľudí. Na rozdiel od iných osvetových komiksov, využité boli unikátne a kreatívne schopnosti všetkých troch ambasádorov projektu tak, aby vzbudili emóciu a záujem o obsah a problematiku a následne navštívili portál www.anjelistrazni.sk.

Komiks „Anjeli strážni“ predstavuje krátky príbeh o tom, ako ľahko sa môže mladý človek stať obeťou obchodníkov s ľuďmi. Príbeh o tom, ako jednoduché je naletieť podvodníkom a aj o tom, ako tomu predchádzať. A to aj s následným odkazom na návštevu portálu www.anjelistrazni.sk.

Komiks je súčasťou komplexného komunikačného programu a je distribuovaný prostredníctvom promotérov a promobikov na vysokoškolských internátoch vo veľkých slovenských mestách, na celoslovenskej výstave pracovných ponúk JOB EXPO v Nitre ako aj v rámci odborných prednášok na stredných školách či detských domovoch a krízových centrách na Slovensku.
Nové šaty pre Mládež ulice | Občianske združenie Mládež ulice
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Občianske združenie Mládež ulice prišlo s veľmi jasným zadaním – „Nemáme jednotné šaty. Ľudia nás nespoznávajú, naša komunikácia je roztrieštená a vizuálne chaotická.“ Pri hľadaní riešenia sme sa zamerali nielen na kreatívny potenciál mládeže, ktorá navštevuje klub, ale aj samotných pracovníkov – dobrovoľníkov, ktorí s obrovským nasadením pomáhajú deťom a mládeži v teréne a pripravujú pre nich množstvo voľnočasových aktivít. Celý princíp je založený na využití prvkov, ktoré vizuálnu komunikáciu združenia jasne vyšpecifikujú: maliarka šmuha, reálne predmety, ktoré určujú tému plagátu, voľne písané texty a logo vo forme pečiatky. Celý vizuál je následne odfotený a pripravený na šírenie svetom. Všetky využité prvky majú zároveň elektronickú podobu, takže v prípade potreby, je možné vytvoriť vizuály aj vo vysokom rozlíšení a kvalite.
Nový princíp vizuálnej komunikácie sa stal nielen poznávacím znamením občianskeho združenia, ale aj voľnočasovou aktivitou, ktorá prináša deťom veľa zábavy a zároveň nasleduje princípy arte-terapie a pomáha im tak zabudnúť na každodenné trápenia a problémy.
Anglický preklad nosnej myšlienky: New dress for Youth of the street

G - MEDIA

G1 - Klasické médiá - TV, rádio, kino, print, poster, outdoor, budovy, objekty a zariadenia (výnimočné kreatívne využitie klasických nosičov, mediálna kreativita, mediálne plánovanie)

Naťahovací leták Kolagén | STADA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako zrealizovať launch nového produktu proti vráskam? V malej krajine a za minimálny budget?
Klientova predstava bola vytlačiť tisícky letákov, ktoré po týždni skončia v košoch. My sme navrhli iný prístup: vytlačiť oveľa menej letákov, ale zato špeciálnych - z elastického materiálu, ktorý pripomína ľudskú pokožku. Každý zákazník si mohol vlastnými rukami vyskúšať účinok Kolagénu.
Nový druh letáku zaujal klientov v čakárňach salónov, návštevníkov výstav ako aj centrálu nášho nemeckého klienta STADA, kde momentálne uvažujú o jeho nasadení do iných krajín.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Stretchy Leaflet
Zoznam príspevkov
Prvé billboardy s celulitídou | Mark Scrub
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kávový peeling Mark Scrub pomáha ženám odstraňovať nedokonalosti pokožky. Po viacerých online kampaniach bolo našou úlohou predstaviť ho zaujímavou formou aj offlinovému svetu. Vytvorili sme preto sériu billboardov so skutočnou celulitídou, kde sme v prospech nášho klienta využili problematickú vlastnosť tohto média – hrbolčeky a nerovnosti pri lepení. Vďaka tomu sme netradičným spôsobom poukázali na hlavný benefit peelingu Mark Scrub – hladkú pokožku, a to aj pri probléme, ktorý trápi mnohé ženy už v mladom veku.
Anglický preklad nosnej myšlienky: To present Mark Scrub as product that succesfully helps with imperfections of skin, we created the billboards with real cellulite, where we used typical problematic feature of this media (paper wrinkles) for our gain.
Zoznam príspevkov
Budiš - Stojíme za hasičmi - Lokálne médiá | Slovenské pramene a žriedla, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aj obyčajné offlinové média môžu fungovať virálne, stačí využiť silné komunity, dať im správne nástroje a nechať ich robiť kampaň za nás a zadarmo. Miestne samosprávy sme premenili na reklamné agentúry, ktoré si vďaka nám naplánovali a viedli kampane vo svojich obciach.
Anglický preklad nosnej myšlienky: How to spread word about our campaign in small town and villages? Turn municipal authorities into advertising agencies!
A4 Avant | Audi Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľom printu bolo pripomenúť novú A4 a A4 Avant, ktoré prišli na trh koncom minulého roka.
Inšpirácia, či kreatívna idea je úplne zrejmá z exekúcie. Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása. Krása tohto nápadu spočíva v tom, že A4 (Audi) sa dostalo na A4 (formát). Ale keďže A4 (Audi) bolo navyše Avant, muselo dostať nejaký formát navyše. Print je netradičný aj tým, že sme nepoužili vizuál auta. Keďže však šlo o pripomínaciu kampaň nedávno uvedeného modelu, klient toto riešenie schválil.
Anglický preklad nosnej myšlienky: It is clear without words.
Zelený Telekom | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Magentová farba je pre Telekom typická a posvätná. Nikto ju doteraz v žiadne kampani nezmenil. Keď však Peter Sagan vyhral už štvrté zelené tričko v poradí, bol to dobrý dôvod na zmenu a tak Telekom na pár dní prefarbil všetky svoje aktuálne kampane a mediálne nosiče.
Zoznam príspevkov
Nepočujúci to nemajú EASY | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Chceli sme upozorniť na problém nepočujúcich detí a preto sme v regulérnej produktovej kampani Telekomu vypli zvuk. Aby si všetci uvedomili, že nepočujúce deti a ich rodičia to nemajú EASY.
Alobalový print | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme špeciálny print z alobalu, ktorý blokuje signál, vďaka čomu mohol čitateľ pokračovať v čítaní bez toho, aby ho vyrušoval telefón.

klasický print sme teda premenili na funkčné riešenie problému.
Reklama po vychodňarsky | Pivovary Topvar
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V minulom roku sme predstavili nový TV spot pre Šariš, ktorý si okamžite získal srdcia Východu. Všetky marketingové ukazovatele hovorili o úspešnom spote a hlavne, páčil sa východniarom. Z tohto dôvodu sa mal vysielať znovu aj tento rok, a tak sme v MUW Saatchi & Saatchi prišli pred Šariš s ideou na update spotu - dáme východniarom priestor hovoriť do reklamy a ešte viac ju priblížime cieľovke. Skrátka, ako povedia, tak bude.
DATAHIT - rádio | O2
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako v rádiu odkomunikovať niečo tak abstraktné ako je prenos a obnova dát? Slovné hračky? Nie! Hra so zvukom? Kdeže! Čo takto “prinútiť” rádio fungovať presne tak ako náš produkt? To už je iná pesnička!

Spot sme preto rozdelili na dve nadväzujúce časti a nasadili ho vždy v jednom reklamnom bloku. S pomocou Mekyho nadčasového hitu sme tak mohli dať poslucháčom “zažiť” to, čo získajú so službou Datahit.
Anglický preklad nosnej myšlienky: We found a way how to demonstrate the mechanics of our product directly in the radio ad. How? We split it in two subsequent halves and aired them in the same commercial break. It goes without saying that we used a timeless hit song in the process.
Zoznam príspevkov
Bondovský kinospot | Prvá stavebná sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme kinospot, v ktorom sme Lišiaka prezentovali v bondovskom štýle. Vychádzali sme priamo zo záberov z posledných Bondoviek a spot, ktorý využíval priestorový zvuk aj dokonalý obraz, sme púšťali špeciálne pred novým filmom o Jamesovi Bondovi Spectre. Takto sme Lišiaka odprezentovali ako agenta bondovského formátu.
Inovatívny product placement v seriáli Horná Dolná | Poštová banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naším cieľom bolo odkomunikovať nový koncept Poštovej banky a ich produkt Dobrá pôžička. Ako riešenie sme zrealizovali inovatívny product placement v seriáli Horná Dolná, ktorý sa svojím prostredím a humorným ladením podobal nášmu konceptu. Vytvorili sme tu novú postavu poštárky, ktorá v seriáli prezentovala Poštovku a Dobrú pôžičku.
Unikátne bolo jedinečné prepojenie konceptu so seriálom a vytvorenie prirodzeného product placementu, ktorý bol výraznou súčasťou 2 častí seriálu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Innovative product placement in two TV series Horna Dolna, where we created new character of postwoman that represented product Dobra pozicka.
Výklad v OD Dunaj | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pivo ako zo starej doby dostalo aj kampaň ako z roku 1973.
&Originálny& outdoor z doby minulej - výklad v OD Dunaj sme použili na predstavenie nového piva a zároveň pozýval ľudí do pop-up Pohostinstva 73.
Retro predpoveď počasia | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Súčasťou kampane na Zlatý Bažant 73 bola aj predpoveď počasia. V deň oslobodenia sme televíznych divákov prekvapili predpoveďou počasia, ktoré vyzeralo rovnako, ako v 70tych rokoch. V rámci sponzorského odkazu ho uviedla legendárna Nora Beňačková

G2 - New media (kreatívne použitie netradičných alebo nových nosičov)

Zateplená vtáčia búdka | ISOVER
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako odkomunikovať, že ISOVER dokáže zatepliť každý domov prostredníctvom jedinej PF-ky?

Vytvorili sme si nové médium - prvú zateplenú vtáčiu búdku na svete. A namontovali do nej kameru. Live Stream z búdky zavesili na web a link aj s odkazom ISOVERU poslali všetkým jeho klientom.

Stačilo už len pridávať krmivo a búdka sa čoskoro zaplnila sýkorkami. Priamo pod odkazom Isoveru: Dokážeme zatepliť každý domov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Bird House with thermal insulation
Zoznam príspevkov
Hviezdna ponuka | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Telekom sa profiluje ako inovátor a tak sme do jeho portfólia zaradili niečo z budúcnosti. Bol práve Medzinárodný deň Star Wars a preto sme ponuku rozšírili o svetelný meč z kultovej série. Klasické produktové posty sme zmenili na oslavu bezhraničného inovátorstva.
Zoznam príspevkov
Mobilný románik | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Chceli sme mladým ukázať, že zamilovať sa do nového mobilu je teraz ľahšie ako inokedy vďaka ponuke Telekomu. Zatiahli sme ich preto do Mobilného romániku na Tindri.
Demencia nie je nadávka | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme robota, ktorý detekoval v diskusiách slovo demencia a automaticky odpovedal, že slovo nie je nadavka, ale vážne ochorenie.
Swipe Walter on Tinder | Walter Schnitzelsson
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Skupina Walter Schnitzelsson hrala tento rok koncert na najprestížnejšnom showcase festivale Eurosonoc Nordeslaag v holandskom Groningene. Ako ale zaujať na obrovskom evente, kde sa o pozornosť 42 100 návštevníkov a 4 100 hudobných profesionálov bije vyše 350 hudobných zoskupení vo vyše 10 koncertných priestoroch rozložených po celom meste a navyše so “slovenským” budgetom?

Okrem klasického proma vo forme rozdávania flyerov profesionálom, networkingu, či geolokalizovanej Facebook reklamy sme kapele navrhli inovatívnu smart kampaň cez sociálnu sieť Tinder.

Tinder je najobľúbenejšia zoznamovacia platforma v USA a Západnej Európe. Často sa používa pri cestovaní do nového mesta, kde mladí ľudia chcú nadviazať kontakty, či nájsť si program na večer. Používateľovi sa ukazujú profily ďalších požívateľov podľa veku a geografickej vzdialenosti, ktorú si vyberie. Následne im buď dá “like” alebo “dislike”. Ak si dvojica navzájom dá “like”, tak sa im otvorí možnosť spoločného chatu a ďalej je to už na nich.

Vychádzali sme z insigthu, že pomer žien a mužov medzi fanúšikmi skupiny je výrazne naklonený na ženské publikum. Dôležité je aj to, že spevák Jozef Rezník je veľmi charizmatický a fotogenický a rovnako tak aj ostatní členovia Jakub Joštiak a Miro Michale. Každý, kto sa pohybuje v hudobnom biznise vie, že keď na koncert dostaneme ženy, tak muži prídu automaticky tiež. Preto sme sa rozhodli kampaň smerovať na ženy, ktoré sa nachádzajú v Groningene a okolí. Ak tam prídu, máme vyhrané.

Keďže väčšina fanúšičok je do svojej obľúbenej kapely platonicky zamilovaná a náš nápad spočíva v opätovaní ich “lásky” a pozvaní na koncert. Preto sme skupine založili Tinder profil, na ktorom sme uverejnili ich fotky s popisom v ktorom bolo uvedené, že ide o kapelu a nechýbali ani miesto a čas koncertu na Eurosonicu.

Zachytili sme tak pozornosť nielen stoviek obyvateliek Groningenu, ale aj mnohých hudobných profesionálok, či žien z iných vystupujúcich kapiel, ktoré sa nachádzali v danej lokalite.

Výsledok dopadol lepšie ako sme predpokladali - koncertná sála bola aj vďaka babám z Tinderu absolútne plná a pred vstupom stali desiatky ďalších, ktorých už SBS služba nepustila dnu, pretože koncert Walter Schnitzelsson preplnil kapacitu priestoru.
ZSE meet-pointy | ZSE
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Všetci vieme, aké je ťažké s niekým sa stretnúť na Pohode. Aby sme ľuďom uľahčili orientáciu, doniesli sme na Pohodu 19 solárnych lámp, ktoré sa cez deň nabíjali a večer svietili – a tieto lampy sme využili ako meet-pointy. Každá lampa mala vlastný dizajn, takže ľudia mali 19 osobitých meet-pointov. Mohli sa stretnúť pod blackmetalovou lampou s netopiermi, pod šachovnicovou ska lampou či lovesongovou lampou so srdiečkami.
Zoznam príspevkov
Chito - Koktejl emócií | Kofola
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Chito je značka, ktorá sa spája so skúsenosťami (vznikla už v roku 1969) a s barmanmi. Tak ako sa hovorí, že skúsený barman už na prvý pohľad vie, aký drink jeho zákazník potrebuje tak sme aj my vytvorili podobný zážitok priamo pre barmanov.
Na prestížnych barmanských konferenciach sme vytvorili interaktívny screen, v ktorom kamera rozoznala emóciu tváre a podľa toho navrhla špeciálny drink.
Každá emócia mala svoju dvojičku v chuti (napríklad šťastie - sladká, prekvapenie - ostrá) a všetky kombinácie dopredu pripravil v podobe originálnych drinkov majiteľ prestížnych českých barov Tomáš Vlachýnsky.

Barmani tak dostali odporúčanie na drink presne podľa ich nálady a následne im ho v stánku aj namiešali. Jednoducho, čo na tvári, to v pohári.
Zoznam príspevkov
Periskopy | Správa slovenských jaskýň
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Aby ľudia videli, že aj pod povrchom zeme sa ukrýva more neobjaveného, vytvorili sme podzemné periskopy s ktorými sa dá nahliadnuť do najkrajších slovenských jaskýň.

G3 - Sponzoring a špeciálne eventy

Tvoja mama chce naspäť svoju dózu | Tatrakon
Seriál: nie

G4 - Branded content

Pejko - knižka o sporení | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Finančná gramotnosť detí a mladých je u nás veľmi chabá. Preto sme v kampani na Detské sporenie vytorili rozprávkovú knižku, ktorá cez originálne príbehy od známych autorov učí deti sporiť. Knižku dostal každý kto svojmu potomkovi otvoril sporenie pre deti.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Children and young people do not receive adequate financial education in schools. We decided to show them the importance of saving from a young age by what they love - fairytale book.
Do normálu s Gitkou | Strongbow
Seriál: nie
Slová, ktoré robia radosť | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slová sa nielen rozprávajú a počúvajú, ale odteraz sa ich môžete aj dotknúť.

Aktivácia Slová, ktoré robia radosť ponúkla ľuďom možnosť nahrať priamo na webe odkaz pre svojich blízkych. Každý hlas, jeho melódia a odkaz vytvorili unikátnu zvukovú stopu, ktorú sme vytlačili v 3D tlačiarni. Vytvorili sme tak prívesok, ktorí ľudia mohli darovať svojmu blízkemu ako prejav náklonnosti a pripomienku, aby sa ozvali.
Zoznam príspevkov
Becher Ateliér | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako omladiť klasickú značku a pritom ju spojiť s umením a zručnosťou?
Vytvorili sme online ateliér, v ktorom traja mladí ilustrátori prekreslovali fotky ľudí na malé umelecké diela. Zároveň do nich zakomponovali symboly Becherovky vrátane produktov.
Z atleliéru sa stal hit internetu. Každý deň už o polnoci uploadovali desiatky ľudí svoje fotky plné zážitkov a dúfali, že si ich ilustrátori vyberú.
Výsledkom boli stovky facebook profiloviek ľudí s brandom becherovky, stovky obrázkov na instagrame a trendy hastagy. Nakoniec sme dokonca uskutočnili ozajstnú vernisáž.
Becherovka má už viac ako 200 rokov, ale nikdy nevyzerala tak mlado a sviežo.
Tatratea - Je to vec srdca | Karloff
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Sú veci, pri ktorých neviete presne povedať, prečo sa vám páčia. Jednoducho to tak cítite. To je aj prípad Tatratea - legendárneho alkoholu z tatranských chát. Získa si vás na prvý pohľad. Ale čím to je? Krásnou fľašou, kvalitným produktom alebo slovenským pôvodom? Ťažko povedať.

Na tomto pocite sme dokázali vybudovať neexistujúci príbeh značky. Príbeh, ktorý chytá ľudí za srdce. Už viac ako rok ho meníme na zmysluplný obsah na sociálnych sieťach, ktoré sú jedným z hlavných komunikačných kanálov značky.
Žihadielko | LIDL Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako rozhodnúť kde Lidl postaví desať nových ihrísk? Vyrobili sme kampaň, ktorá slúžila mestám ako nástroj na tvorbu vlastných podkampaní. Kampaň, ktorá rezonovala celým Slovenskom, zomkla obyvateľov miest, jej hymna bola počas spustenia najsledovanejším youtube videom na Slovensku a vyzbierala viac ako dva a pol milióna hlasov pre dobrú vec.

G5 - Selfpromo

Marketingový trhák | MUW Saatchi & Saatchi
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kalendár je vec, bez ktorej sa žiadny marketér na Slovensku nepohne. Ako z neho ale urobiť užitočný marketingový nástroj? Tak, že vytvoríte 1. ucelený zoznam marketingových príležitostí na Slovensku.

G6 - Media pre neziskové organizácie

Havran | VŠMU - Istropolitana Projekt
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Interná kampaň pre VŠMU pri príležitosti 21. ročníka festivalu divadelných vysokých škôl Istropolitana Projekt.
Viac ako 50 osobitne napísaných plagátov študentom
a pedagógom VŠMU s interným kontextom bolo presne to, čo spustilo lavínu energie a pozornosti. A o to nám išlo, vyprovokovať ich, aby sa ukázali na festivale.
Street promo | VŠMU - Istropolitana Projekt
Seriál: nie
Zoznam príspevkov
Mr. Čistič v outdoore | VŠMU - Istropolitana Projekt
Seriál: nie
Zriedkavé ležanie so Sajfom | Slovenská aliancia zriedkavých chorôb
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Posledný februárový deň je dňom zriedkavých chorôb. Po minuloročnej aktivite zriedkavé ležanie, do ktorej sa zapájali rôzni ľudia, sme tento rok nechali ležať Sajfu na celý jeden deň. Sajfa musel robiť všetko po ležiačky – od raňajok, cez moderovanie, až po večerné nákupy potravín. Pri tom všetkom ho sledovali nielen okoloidúci – celý deň sme Sajfu nakrúcali. YouTubové a Facebookové videá a fotky sme obohatili live vysielaniami na Facebooku a na YouTube aj snapchatovaním.

H – KREATIVITA V PR

H1 - Corporate Communications (Projekty na podporu firemnej povesti a imidžu. vzťahy s médiami, krízová komunikácia, komunikačná podpora strategických zmien, change management).

Juro - Šibenica | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Operátor Juro čelil ostrej gerilovej kampani konkurenčnej 4ky, ktorá pred jeho budovu postavila veľkú drevenú šibenicu. Juro však nezazmätkoval a všetku negatívnu energiu obrátil na pozitívnu.
Zoznam príspevkov
Zelený Telekom | Slovak Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Magentová farba je pre Telekom typická a posvätná po celej Európe. Nikto ju doteraz v žiadnej kampani nezmenil. Keď však Peter Sagan vyhral už štvrté zelené tričko v poradí, bol to dobrý dôvod na zmenu a tak sa celý Telekom prefarbil na pár dní na zeleno. Toto sympatické gesto ocenili všetci, ktorí oceňujú Saganove úspechy.
Zoznam príspevkov
Cícerová je nevinná | O2
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Jeden print, pár postov na Facebooku a firemný event s desiatkami kíl cícerovej na raňajky spustili malú lavínu na podporu neférovo obvinenej firmy
Alfa Bio. Pretože v O2 #NikdyNeprestaneme byť fér.
Žihadielko | LIDL Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako rozhodnúť kde Lidl postaví desať nových ihrísk? Vyrobili sme kampaň, ktorá slúžila mestám ako nástroj na tvorbu vlastných podkampaní. Kampaň, ktorá rezonovala celým Slovenskom, zomkla obyvateľov miest, jej hymna bola počas spustenia najsledovanejším youtube videom na Slovensku a vyzbierala viac ako dva a pol milióna hlasov pre dobrú vec.

H2 - Business to Business PR a Business to Consumer PR (PR projekty pri komunikácii firmy s obchodnými partnermi. Podpora značky, launch nových produktov a služieb, podpora existujúcich produktov, zákazníckych služieb.PR projekty pre podporu produktových

S4GAN FANBUS | Slovak Telekom, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Projekt S4GAN FANBUS mal vybudovať spontánne PR v online a offline médiách prostredníctvom fotiek, statusov, blogov a videí. Tie vytvárali víťazi súťaže o 5-dňový zájazd za Petrom Saganom (ambasádorom najrýchlejšej 4G siete) na Tour de France 2015.
Namiesto platených kampaní a nákupu reklamného priestoru sme vytvorili brandovaný obsah, ktorý by bol zaujímavý pre médiá, ale aj pre užívateľov sociálnych sietí, ktorí ho sami lajkovali a shareovali.
Pejko - knižka o sporení | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V kampani na Detské sporenie sme sa rozhodli využiť mediálne známu tému: slabú finančnú gramotnosť našich detí a mladých. Vytorili sme rozprávkovú knižku, ktorá cez originálne príbehy od známych autorov učí deti sporiť. Knižku dostal každý kto svojmu potomkovi otvoril sporenie pre deti. Nosnou tvárou kampane bola Tamara Šimončíková Heribanová, autorka ústredného príbehu o Pejkovi. Mediálne zaujímaví boli aj ostatní štyria autori, rovnako ako spojenie známych spisovateľov s nadanými študentmi – ilustrátormi. Kampaň mala obrovský výtlak v médiách, prispela k zvýšeniu predaja detských sporení o 300%, free PR presiahlo hodnotu 120 000 eur a pre veľký úspech sa po niekoľkých mesiacoch dotlačilo ďalších 10 000 kusov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Children and young people do not receive adequate financial education in schools. We decided to show them the importance of saving from a young age by what they love - fairytale book.
Do pätice všetko dobré | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ak má v O2 neobmedzené volania jeden, majú ich aj ďalší štyria.

Aby sme to ukázali čo najnázornejšie a zároveň najjednoduchšie, privolali sme do kampane štyroch profesionálnych Mímov.

Tí potom vybehli do ulíc, kde názorne napodobňovali náhodných okoloidúcich. A mali taký úspech, že okrem veľkému engagementu online navštívili aj sedem ďalších slovenských miest a jeden z najväčších festivalov na Slovensku.
Anglický preklad nosnej myšlienky: We explained the proposition of O2 - sharing unlimited calls with 4 others - by performing with professional mimes in the streets.
Rozprávky a Vianoce patria k sebe | Nikon
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako odkomunikovať pred najsilnejším predajným obdobím - akými Vianoce isto sú-, že Nikon prichádza s novým super foťákom? Načo slová, keď nesporným benefitom fotoaparátov je obraz! Dokážme, že 1 fotka je viac ako 1000 slov.
Rozhodli sme sa fanúšikov značky Nikon osloviť trochu nostalgicky – cez rozprávky, ale tiež cez kvalitu a preto sme siahli po špičke v slovenskej fotografickej brandži – Tomášovi Halászovi, ktorý je tiež Nikonistom a dokonca brand ambasádorom tejto značky.
Tomáš sa chopil výzvy pretaviť tradičnú slovenskú rozprávku do prerozprávania príbehu moderným spôsobom, na ktorý mu však museli stačiť len 4 fotky. Námetom sa mu stala slovenská rozprávka o Maťkovi a Kubkovi, na ktorej najmä vďaka jeho večerníčkovej popularite vyrástlo niekoľko generácií.
Rozprávkovú atmosféru, keďže rozprávky a Vianoce patria k sebe, sme vytvorili aj novinárom, pre ktorých bola pripravená rozprávková večera v Cvernovke. A jedálny lístok si mohli napríklad prečítať len vďaka novinke Nikon 1J5 
Že ich večera zaujala sme zistili tiež cez sociálne siete, nakoľko svoje pozitívne dojmy zdieľali na svojich profiloch, no tiež neváhali medializovať Tomášove spracovanie rozprávky svojim čitateľom v médiách.
Rovnakú výzvu, ako Tomáš, dostali aj fanúšikovia Nikonu na sociálnych sieťach. Keďže Nikonisti sú kreatívni ľudia, mohli sme vyberať z 500 rozprávkových príbehov, pričom traja víťazi, ktorí prišli s NAJ fotkami boli odmenení hodnotnou cenou – novým fotoaparátom Nikon 1J5. Celkový nárast kontentu, zásahu a konverzií k tejto kampani bol oproti iným komunikáciám podobných kampaní Nikonu viac ako 300%tný.
Vďaka netradične poňatému konceptu sa nám podarilo vygenerovať výstupy v celkovej PR value 32 000 eur, pričom v priebehu dvoch dní sa nám zdvojnásobil počet fanúšikov profilu Nikon.
Milka Posledný kúsok | Mondelez Europe Gmbh
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Milka odhaľuje v ľuďoch jemnosť. V kampani Milka Posledný kúsok sa Milka ako nositeľka jemnosti rozhodla potvrdiť výsledky prieskumu a ukázať, že Slováci sú jemní a zdieľni a sú ochotní sa podeliť aj o to najcennejšie – napríklad posledný kúsok čokolády. Svoju jemnosť mohol okrem Veronikinej podpory ukázať každý Slovák jedinečným spôsobom. Stačilo si kúpiť v čase kampane čokoládu Milka s chýbajúcim posledným kúskom a cez web poslednykusok.sk tento posledný kúsok poslať spolu s osobným vyznaním tomu, na kom vám najviac záleží - buď poštou, alebo (virtuálny) emailom. Nositeľom jemnosti a zdieľnosti Slovákov bola triatlonistka a bežkyňa Veronika Otrubová. Tá za 23 dní prebehla 650 km naprieč Slovenskom s osobným posolstvom, posledným kúskom čokolády Milka, pre svoje 3 najvzácnejšie ženy, ktoré pre ňu urobili v živote najviac – mamu, sestru a neterku. Počas svojej jedinečnej púte sa každý deň stretávala so zdieľnymi a obetavými Slovákmi, ktorý jej pomáhali prakticky celú cestu – bežali s ňou (spontánne sa pridávali po celom Slovensku), ponúkali jej nocľah, jedlo, ale tiež jej pomohli absolvovať pár kilometrov inak – na kanoe, bicykli, či lietadlom. Veroniku aktívne (spoločným behom i podporným videom) podporili aj viaceré známe osobnosti - moderátori Junior, Binďo a Marco, J. Mečiar, slovenskí reprezentační hokejisti, olympioničky M. Kohlová a I. Kmeťová i populárni YouTuberi Expl0ited a Matúš. Veronika sa delila každý deň so zážitkami na osobnom blogu na Poslednykusok.sk. Veronikin Beh posledného kúsku tiež podporili ďalší partneri - BMW, TV JOJ, Kompava, Eleven a Šport.sk. Kampaň Milka Posledný kúsok bola adaptáciou celoeurópskeho konceptu, bežecká aktivácia prebiehala súbežne na Slovensku a v Čechách.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Milka Last Missing Square
Chcemtovsetko.sk | ČSOB
Seriál: nie
Najlepšia serverovňa na svete | Microsoft
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Úlohou agentúry bolo otvoriť v IT médiách tému cloudu Microsof Azure, s ktorým môžete ušetriť desiatky tisíc eur, ak prestanete používať fyzické servery. Na promo sme preto využili skutočného klienta Microsoftu, spoločnosť Milennium, ktorým sme postavili vo firme Najlepšiu serverovňu na svete. Z nudnej témy sa tak stala mediálna atrakcia.

H3 - Community Relations a Internal Communication (Projekty zamerané na vytváranie dlhodobých vzťahov medzi firmou a ostatnými stakeholdermi. Ide napríklad o projekty z oblasti Corporate Social Responsibility, sponzorstva, firemnej filantropie, podpora zá

Orange sviatky | Orange Slovensko a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:

Informovať verejnosť o dobročinnom zámere Orangeu, ktorý sa rozhodol venovať Nadácii Orange 50 centov za každú zakúpenú službu v čase Vianoc

Riešenie:

Charitatívny rozmer vianočnej ponuky Orangeu sme podporili PR komunikáciou, ktorej základom sa stali stávky medzi celebritami z vianočných spotov (Lukáš Latinák, Braňo Bystriansky, Celeste Buckingham). Známe tváre podmieňovali splnenie svojich stávok vyzbieraním určitej sumy peňazí, ktorou Orange prispeje do grantového programu Darujte Vianoce. Nepriamo tak vyzývali ľudí, aby sa zapojili a zrealizovali aspoň jednu komerčnú operáciu v Orangei.

Výsledky

. 32.000 Eur vyzbieraných zákazníkmi

. 23.000 likes

. 700 comments

. 1500 shares

. Vyše 80 mediálnych výstupov across all media channels

. Zásah 50% SR populácie

- takmer 600 000 videní

Cieľová skupina :
Zákazníci Orangeu, široká verejnosť, médiá

H5 - PR pre neziskové organizácie a projekty

Plášte | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Expresívna udalosť vo verejnom priestore vzbudzuje záujem médií, ktoré šíria informácie o misii humanitárnej organizácie Magna.
Povedz mi to do očí | Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nadácia OSF sa rozhodla bojovať proti rozšírenému fenoménu hejtovania na internete. Pri tvorbe kampane sme vychádzali z myšlienky, že hejteri nemajú odvahu povedať svoj hejt do očí. V kampani sme 4 známe osobnosti konfrontovali s ich internetovými hejtermi. Celebrity vyzvali hejterov, aby im povedali priamo do očí hejty, ktoré im adresovali na nete. Kampaň Povedz mi to do očí okamžite vyvolala obrovský ohlas. Spontánne ju zdieľali všetky významné média. Magazíny, blogeri a redakcie sa téme venovali celé týždne... A čo je najdôležitejšie, bežní ľudia začali na nete hejterov z vlastnej iniciatívy vychovávať a vyzývať: Kritizuj, ale nehejtuj. Aj po 8 mesiacoch bola kampaň stále živá, a to dokonca s presahom do Českej republiky, kde sa videá premietali v rámci filmového festivalu v 34 mestách.
#dzivoKE | KOŠICE - Turizmus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mestská organizácia cestovného ruchu KOŠICE - Turizmus nás oslovila so zadaním, že by radi spropagovali Košice ako víkendovú destináciu medzi mladými Slovákmi. Chceli od nás nejaké bannery. Doslova. No my sme im pripravili komplexnú kampaň, o ktorej sa v odborných kruhoch (turizmus a cestovný ruch), ale aj medzi mladými doteraz hovorí.

Kampaň #dzivoKE sme postavili na slove, ktoré dokonalo vystihuje, aké Košice sú - dzivé, čo v preklade znamená &cool&. Zároveň, je to slovo, ktoré sa nachádza v košickom slangovom slovníku, takže s ním ani domáci nemali problém :).

Tvárami kampane sa stali Sajfa, ktorý bol zaujímavý pre staršiu vekovú skupinu a youtuber Expl0ited, ktorý zase pritiahol mladšiu časť vrámci celkovej cieľovej skupiny kampane.

Jedinečnosť, kreatívny prístup v oblasti PR pri tejto kampani je v 3 silných pilieroch komunikácie:
1.) #dzivoKE bola 1. čisto digitálna kampaň, ktorou sa propagovalo slovenské mesto ako turistická destinácia.
2.) Druhým silným momentom bola fyzická realizácia fotopointu #dzivoKE, čím sa Košice stali 1. slovenským mestom s vlastným fotopointom.
3.) Využitie YouTubera na propagáciu mesta.

Počas kampane sme zaregistrovali vysoký záujem médií o túto tému, chceli s nami prechádzať jednotlivé stanoviská, stať sa súčasťou &dzivokého& víkendu. Zároveň sa klientovi ozývali ďalšie a ďalšie inštitúcie, reštaurácie a kaviarene, ktoré chceli chalanov ku sebe pozvať.

Správa, ktorá najviac rezonovala bol hlavne prvý fotopoint slovenského mesta.

PR správa sa nešírila len prostredníctvom médií, ale aj samotné inštitúcie zdieľali informácie o kampani, a tak pomohli jej organickému šíreniu. Celá komunikácia tak vyznela veľmi autenticky a prirodzene.

Aj vďaka tomu, ako aj skvelej kreatíve a stratégii komunikácie sme dosiahli za predĺžený víkend reach viac ako 1 000 000 ľudí a cca 250 000 likov nášho obsahu.

I – EVENTS

I1 - B2B (...to bussines) event, externé podujatia (Live marketing, eventy a podujatia prihlásené v tejto kategórii sú riadené udalosti určené pre externú cieľovú skupinu „biznis“ – dodávatelia, obchodní partneri, klienti a pod. Primárnym cieľom je podpor

THE ART OF 7 | BMW organizačná zložka Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Úlohou agentúry bolo uviesť najnovší modelový rad BMW na slovenský trh pre úzku skupinu vybraných hostí. Práve kvôli takto citlivo nastavenému publiku bolo nevyhnutné, aby launch event zanechal u cieľovej skupiny silný zážitok naviazaný na pozitívnu brand & product experience.

Kreatívny koncept prekonáva tradičné prístupy k tvorbe launch eventov v predstavení kľúčových inovácií a noviniek nových modelov ako unikátnych umeleckých diel.

BMW radu 7 je výnimočné dielo. Skutočný unikát. Prepojenie inovácií nových modelov s umením posilňuje dokonalý zážitok ukotvený na vlnách Dunaja - na križovatke troch krajín, na spojnici Slovenska a Nemecka.
Sedem nových umeleckých artefaktov sa tak stáva súčasťou expozície moderného umenia galérie Danubiana, ako jedinečné „The Art of 7“.
Pre odkomunikovanie kľúčových noviniek nového modelového radu bolo vytvorených 7 unikátnych inštalácii, ktoré interaktívne prezentovali jednotlivé inovácie.

Prostredníctvom laserového mappingu na vlnách Dunaja, testovania nových esencií klímy, cez objavovanie nových ovládacích prvkov gestickou interakciou s mímom, ferrufloidné inštalácie, až po neopakovateľné odhalenia prístupov k ručnej výrobe cigár, topánok, či luxusných šperkov, pre dosiahnutie &money can't buy experience&.
Jedinečné prepojenie moderného umenia a noviniek BMW rady 7 tak splnilo náročné očakávania a prinieslo dokonalý zážitok v tesnom dotyku s lídrom inovácií v automobilovom priemysle.
Anglický preklad nosnej myšlienky: THE ART OF 7
Otvorenie karosárne Audi | Volkswaken Slovakia, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Protokolárne podujatie organizované pri príležitosti zahájenia výroby v novej výrobnej hale určenej na produkciu karosérií Audi Q7.
Počet hosti: cca 100 (politici, členovia obchodných komôr, management VW, novinári)
Krátky kultúrny program spojený s prehliadkou haly a rautom.
Pop-Up Pohostinstvo ´73 | Heineken
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Spoločnosť MW Promotion vyhrala výberové konanie vďaka originálnej myšlienke vytvoriť tzv. pop-up Pohostinstvo ´73. Agentúra vykreovala a zrealizovala nie len prestrešujúcu ideu biznis eventu, ale aj nadstavbový model eventu, nad rámec zadania - pokračovanie VIP eventu v podobe unikátneho konceptu pop-up Pohostinstva ´73 (typická retro krčma v priestoroch OD Dunaj), určeného širokej verejnosti. Koncept bol natoľko úspešný, že z pôvodných 7 dní sa predĺžil až na 16 a vyvrcholil akciou, na ktorej návštevníci vkladali symboly dnešnej doby do Časovej schránky na ďalších 43 rokov.
Uvedenie nového modelu Volkswagen Tiguan | PORSCHE Slovakia, spol. s r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Už tradične sa deň pred začatím Autosalónu predstavil nový model značky Volkswagen. Tento rok mala uzavretá spoločnosť možnosť v exkluzívnej predpremiére spoznať nový Tiguan. Zástupcovia spoločnosti Porsche Slovakia prichystali jedinečnú 3D projekčnú, laserovú a tanečnú šou.
Programom sprevádzal Marcel Forgáč.
Event sa odohrával v okrúhlom stane, ktorého kupolovitá strecha slúžila ako jedno obrovské premietacie 360 stupňové plátno. Takéto niečo doteraz nemalo na Slovensku ani v Českej republike obdobu. Filozofiu exkluzivity výrazne podporilo otvorenie celého podujatia v podaní Mirror Family. V netradičnej scéne a s použitím do detailov naprogramovanej laserovej šou tak divák dostal naservírovaný výrazne odlišný audiovizuálny koktail. Ten pokračoval absolútnou technologickou premiérou mapingu na kupole stanu. O vyvrcholenie eventu po odhalení nového modelu VW Tiguan sa postarala Svetlana Rymarenko podmanivým podaním hitu Light my Fire.
Ultramoderné poňatie prezentácie veľmi dobre korešpondovalo so samotným Tiguanom a jeho dostupnými technológiami uľahčujúcimi každodenný život.
Renault Talisman | Renault Slovansko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na jeseň 2015 spoločnosť Renault Slovensko predstavila svoju novú vlajkovú loď Renault Talisman. Krásne a charizmatické auto si priam pýtalo originálne predstavenie spôsobom, aký tu ešte nebol.
Aupard VIP Opening | Aupark
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Našou myšlienkou bolo umiestniť do srdca Auparku krásny a štýlovy carousel, ktorý bude symbolizovať nekonečný kolotoč módy. Dramaturgiu eventu sme navrhli tak, že na začiatku programu boli hlavnými účinkujúcimi práve kontúry vynoveného Auparku, ktoré sme zdôraznili laserovými lúčami. Carousel, ako originálne riešenie scény naplno ukázal svoj potenciál. Projekčná plocha vytvorená z výťahu elegantne sprostredkovala obraz divákom na všetkých poschodiach a v záverečnom grand finále dostali možnosť ešte raz zahviezdiť laserové lúče.

I2 - B2C (...to customers) event, externé podujatia (Live marketing, eventy a podujatia prihlásené v tejto kategórii sú riadené udalosti určené pre priame oslovenie cieľovej skupiny koncových zákazníkov – užívateľov produktov a služieb zadávateľom. Primá

Absolútne Elektrizujúca Noc | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zorganizovali sme launch párty s elektrizujúcou atmosférou komunikujúcou dizajn novej limitovanej edície produktu Absolut Electrik. Pre event sme vytvorili množstvo interaktívnych technologických vychytávok v téme Electrik. Feeling sme preniesli na CS naživo a realtime content sharingom tiež online.
Zoznam príspevkov
Reebok Delta Challenge | Reebok
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zorganizovali sme prvý celodenný fit festival Reebok Delta Challenge pre priblíženie výraznej zmeny brandingu a pozicioningu, ktorým značka v posledných rokoch prešla. Všeobecná športová výzva splnila očakávania, ukázala nielen profi športovcom, ale aj širšej cieľovke, že Reebok je pre nich partnerom, že fit lifestyle je aj pre nich. Festivalom sme prepojili celé spektrum športov, ktoré značka Reebok podporuje a nastavili sme ostatným športovým značkám benchmark.
Zoznam príspevkov
SUZUKIDRÓM | Suzuki
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Brief: Vymyslieť atrakciu na festival Grape, vďaka ktorej by sa Suzuki odprezentovalo aj mladšej cieľovke a zároveň bola inline s letnou kampaňou Svieža jazda.
Opis: Na veľkom evente - Grape festivale sme pripravili malý event Suzuki. Návštevníci nachádzali atrakcie od príchodu na festival až po jeho koniec. Okrem špeciálneho parkoviska alebo Suzuki stage-u bol hlavnou atrakciou eventu Suzukidróm, autodróm pre všetkých, ktorí milujú skvelú jazdu. Lístky získali ľudia cez súťaž na Facebooku alebo za fotenie priamo na festivale. Za víkend sa na Suzukidróme povozilo až 6000 ľudí a my sme automobilku Suzuki predstavili ako zábavnú značku aj mladšej cieľovej skupine.
Freshmob | TERNO Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Supermarket TERNO sa rozhodol pre komplexný re-pozicioning svojej maloobchodnej siete predajní smerom k zdravšiemu, krajšiemu a lepšiemu životnému štýlu s ponukou exotickejších kvalitných produktov, ktoré nie sú bežne dostupné na našich pultoch. Vlajková loď – mala predznamenať nové smerovanie značky.

Cieľovou skupinou boli zákazníci so záujmom v zdravý životný štýl a kvalitné potraviny, za ktoré sú ochotní zaplatiť extra. Toto chovanie je pozorované hlavne u mladých profesionálov a pri rodinách s deťmi. Preto sme pri kreovaní konceptu mysleli hlavne na to, ako zaujať túto náročnú cieľovú skupinu. Finálna idea bola postavené na troch základných keywords: fresh, nový, dynamický.
Počas 4 dňového ceremoniálu sa zákazníci stali súčasou zdravého víru, nakúpili a zabavili sa „fresh“ interaktívnym programom aby bližšie spoznnali a priblížili sa novým ideám.
Aktivity pozitívne ovplyvnili vnímanie nových zmien, podporili vedomie zdravšieho životného štýlu a hravo upozornili na vybrané produkty v predajni.

Vrcholom a opakujúcim highlightom sa stala energická a strhujúca flash-fresh-mob, tanečná show 30tich domácich performerov s príbehom viazaným k novému konceptu predajni.

Tisícky pozitívnych spätných väzieb zo strany zákazníkov na všetky predstavené zložky „live komunikácie a brand aktivácie potrvdili uikátnosť a čitateľnosť konceptu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Freshmob
Do pätice všetko dobré | O2 Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ak má v O2 neobmedzené volania jeden, majú ich aj ďalší štyria.

Aby sme to ukázali čo najnázornejšie a zároveň najjednoduchšie, privolali sme do kampane štyroch profesionálnych mímov.

Tí potom vybehli do ulíc, kde názorne napodobňovali náhodných okoloidúcich. A mali taký úspech, že okrem veľkému engagementu online navštívili aj sedem ďalších slovenských miest a jeden z najväčších festivalov na Slovensku.
Chladnička otvárana lajkovaním | ST.NICOLAUS - trade, a.s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Chladnička plná miniatúrnych vodiek, ktorá sa otvárala po získaní určitého počtu likov na stránke Nicolausky.
Anglický preklad nosnej myšlienky: like-to-open fridge full of miniature vodka bottles

I3 - B2I (...to internal) event, interné podujatia (Live marketing, eventy a podujatia prihlásené v tejto kategórii sú riadené udalosti určené pre cieľové skupiny smerom „dovnútra“ organizácie / zadávateľa – zamestnanci, manažment, akcionári a pod. Primár

ČSOB Bratislava Marathon | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľom je poukázať na prepojenie zamestnancov a vedenia banky ČSOB ako generálneho partnera s bežeckým eventom ČSOB Bratislava Marathon a náš úspešný krok v snahe rozhýbať bankárov, ktorí majú sedavé zamestnanie a venujú sa viac číslam ako športu. Dnes si zamestnanci kupujú tričká, žijú týmto podujatím už mesiac pred začiatkom eventu a začali behávať aj vo svojom voľnom čase. Zamestnanci a vedenie banky si vytvárajú tímy a pravidelne bežia štafetové preteky, ktoré v rámci ČSOB Bratislava Marathon organizujeme. Dokonca aj generálny riaditeľ ČSOB pán Daniel Kolár si tento rok odbehol svoj prvý polmaratón v živote (21 km). Podarilo sa nám zmeniť ich životný štýl a majú radosť z toho, že môžu športovať, dobehnúť do cieľa a spoločne potom zdieľať v práci príbehy a emócie, ktoré na podujatiach zažili. Podarilo sa nám zmeniť firemnú kultúru ČSOB a rozvíjať a zlepšovať medziľudské vzťahy v pracovnej sfére. Popri tom sa spoločne vytvoril jedinečný charitatívny projekt so symbolickým názvom 43. km, vďaka ktorému sa nám počas ČSOB Bratislava Marathon každoročne darí odovzdávať nemalé finančné prostriedky na podporu charity. Podporujeme bezplatným štartovných deti z detských domovov, zamestnanci ČSOB každoročne robia zbierku a ČSOB venuje za každého účastníka na bratislavskom maratóne 1 €, čo v roku 2016 urobilo sumu 12 000 €, ktoré búdu venované Kontu bariéry na zakúpenie rehabilitačných a ortopedických pomôcok pre hendikepované deti.
Volkswagen Mikuláš | Volkswagen Slovakia, a.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Stretnutie detí s Mikulášom spojené interaktívnym multimediálnym 3D mappingovym predstavením.
Difúzia | Tatra banka, a.s.
Seriál: nie
Orange Essence Party | Orange Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Event pre zamestnancov spoločnosti Orange, prostredníctvom ktorého sme odkomunikovali novú internú stratégiu Essentials 2020. Výzvou bolo skĺbiť zábavu na party a zložité komunikačné posolstvo.
JURO! Ľudový operátor | Slovak Telekom, a. s.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pri spustení nového ľudového operátora Juro! sme zvolili ako stratégiu kampane šokovú terapiu ladenú na ľudovú nôtu. Náročnosť kampane spočívala najmä v potrebe realizovať ju paralelne na šiestich miestach po celom Slovensku v dvoch odlišných líniách – zamestnaneckej a novinárskej.

V prípade prvej línie, nič netušiacim zamestnancom Telekomu vyhrávala už od skorého rána cimbalová kapela a tanečnice rozdávali koláče s pozdravom od „Jura“, ktorého však ešte nikto nepoznal... Vyvrcholenie prišlo v podobe ľudovej kapely s tanečníkmi a s hlásnikom, ktorí na každom oddelení odovzdali posolstvo o príchode Jura.

Novinárska časť kampane kopírovala zamestnaneckú líniu - vybrané redakcie bez ohlásenia navštevovala ľudová kapela s tanečníkmi, pričom novinári dostali ako pozornosť od Jura! skúšobnú SIM kartu a sladké pohostenie.

Výsledkom úspešnej akcie bolo okrem veľkého počtu usmiatych tvári aj viac ako 100 mediálnych výstupov.
Zoznam príspevkov

I4 - Selfpromo event (Live marketing, eventy a podujatia prihlásené v tejto kategórii sú riadené udalosti určené pre predovšetkým pre vlastnú prezentáciu agentúry s cieľom zviditeľnenia sa na trhu, poďakovania sa stakeholderom na všetkých úrovniach – inte

PS:Digital Breakfast | PS:Digital
Seriál: nie
Stručná charakteristika: PS:Digital Breakfast sa z internej akcie pre klientov s 30 ľuďmi za rok fungovania dostali na 100+ účastníkov a jednu z najúspešnejších pravidelných branžových akcii na Slovensku.

Pred vyše rokom sme sa rozhodli organizovať pravidelné mesačné vzdelávacie stretnutia s klientami vždy v posledný piatok v mesiaci. Jednou z motivácii bolo, aby sme sa stretávali a networkovali aj na osobnej úrovni, nakoľko väčšina našej komunikácie prebieha online príp. telefonicky. Tou druhou bol však aj fakt, že sme chceli našich klientov vzdelávať v novinkách a témach digitálneho marketingu, čo nám malo neskôr otvárať dvere pri predaji našich nových služieb. Táto stratégia sa ukázala ako správna a dnes vieme, že vzdelaný klient je oveľa náchylnejší na realizáciu odvážnejších digitálnych kampaní ako niekto, kto vôbec netuší, čo sa mu snažíme predať/vysvetliť.

Každé raňajky majú okrem súhrnu noviniek za ostatný mesiac (je ich vždy cca 25 - 30) aj špeciálnu marketingovú tému, ktorá sa môže, ale aj nemusí priamo týkať digitálneho marketingu, ku ktorej si pozývame jedného či viac hostí. Tým sme zabezpečili, že časť, ľudí chodí na raňajky kvôli novinkám z digitálu, časť kvôli téme/hosťovi a všetcy vôli dobrému jedlu, osobnému networkingu a skvelej atmosfére.

V máji 2015 sme začali špeciálnou Japan Edition s hosťom a našim klientom priamo z Japonska a ďalej nasledovali témy ako PR, Marketing, Brand, Product, Online video, Web, Google, Like, Snapchat, Showbiz, ale aj čisto selfpromo téma #dzivoKE Edition, kde sme účastníkom odhaľovali zaujímavosti a výsledky našej megaúspešnej kampane pre mesto Košice.

Našimi spíkrami za rok organizovania boli aj mená ako Igor Brossmann, Vlado Slivka, Martin Mazag, Adnan Hamzič, Nora Krchňáková ale aj Sajfa, Pil C, Boris Pršo či DJ EKG.

Od komorného podujatia pre tím agentúry a našich klientov v rozsahu 30-35 ľudí sme sa postupným získavaním popularity PS:Digital Breakfast dostali až na 100+ účastníkov pri Snapchat Edition, pričom cca tretinu tvorili účastníci, ktorí našimi klientami (ešte vtedy;) neboli.

PS:Digital breakfast sú pre našich klientov zadarmo a od tohto roka na ne predávame aj lístky pre odbornú verejnosť (v obmedzenom počte). Prioritou však ostávajú naši aktuálni klienti.

I5 - Event  pre neziskové organizácie a projekty (Live marketing, eventy a podujatia prihlásené v tejto kategórii sú riadené udalosti organizované zadávateľmi z prostredia neziskových organizácií a sú primárne určené pre externé cieľové skupiny – verejnos

Žabáky pre zdravie | Liga proti rakovine
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Náš klient nám zadal online kampaň, v ktorej sme mali mladých ľudí presvedčiť o užitočnosti pohybu. My sme mu navrhli zmenu zadania - všetky aktivity nahradiť jedným veľkým celoslovenským eventom.

Vyhlásili sme celoslovenský zber žabákov - výskokov z drepu. Tento cvik spaľuje veľké množstvo kalórií, no hlavne je pomerne jednoduchý a dá sa robiť všade.

S výzvou nám pomohli ambasádorky Cuky a Luky, ktoré na web zavesili svoje prvé žabáky. Takmer okamžite sa zapojili školy, kde sa o víťazstve rozhodovalo až v posledných hodinách. Pomocou street promo sme rozhýbali aj ľudí vo fastfoodoch a na vianočných trhoch, kde sa stravujú nezdravo.

Tento rok sme vyzbierali vyše 170.000 žabákov. Založili sme tak pre Ligu novú tradíciu (podobne ako Deň narcisov), kde miesto sledovania reklamy ľudia skutočne spaľujú kalórie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Jumping for Health
Plášte | Magna
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Expresívna udalosť vo verejnom priestore vzbudzuje záujem médií, ktoré šíria informácie o misii humanitárnej organizácie Magna.

J - KAMPAŇ

J1 - kampaň pre komerčné subjekty

BOJOVNÍCI ZA ZDRAVIE | DÔVERA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Každý boj sa dá vybojovať, ak uveríte, že sa dá vybojovať.
Bojovníci za zdravie sú ľudia, ktorí našli dôveru v seba a rozhodli sa neprehrať.
Motivačná imageová kampaň.
Fernet Stock Grand | Imperátor s.r.o
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Launch produktu Fernet Stock Grand, ktorý dozrieva v dubových sudoch
Riešenie:
Brandy s cieľovkou nad 35 rokov tradične vylučujú online terminológiu zo svojich insightov, no práve v tom sme videli príležitosť a predstavili vyzretý pohľad našej cieľovky na dnešný svet online komunikácie. Slová, ktoré rezonujú svetom mladých, sme premietli do dospelej reality cieľovej skupiny, ktorá už na zábavu a komunikáciu používa iný sociálny nástroj – Fernet Stock Grand.

V outdoore a POS sme stavili na najviac ikonický výraz dnešnej doby – Selfie a skombinovali ho s klasickou vychutnávacou pózou alkoholového sveta. V online sme uviedli tri videá, v ktorých sme cieľovke ukázali, ako sa v ich veku správne chatuje, shareuje či robí selfie. Stačí na to dozrieť a použiť Fernet Stock Grand.

Cieľovka:
Muži, 35 – 45 rokov, stredná až vyššia trieda, náročnejší konzumenti

Anglický preklad nosnej myšlienky: This is how grown-ups do selfies. You need to age into it
Pejko - knižka o sporení | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Finančná gramotnosť detí a mladých je u nás veľmi chabá. Preto sme v kampani na Detské sporenie vytorili rozprávkovú knižku, ktorá cez originálne príbehy od známych autorov učí deti sporiť. Knižku dostal každý kto svojmu potomkovi otvoril sporenie pre deti. Kampaň mala obrovský výtlak v médiách, prispela k zvýšeniu predaja detských sporení o 300% a pre veľký úspech sa po niekoľkých mesiacoch dotlačilo ďalších 10 000 kusov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Children and young people do not receive adequate financial education in schools. We decided to show them the importance of saving from a young age by what they love - fairytale book.
Byť mladým? To sa oplaaa! | VÚB banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Decká sa častokrát nevedia dočkať dospelosti, lebo si myslia, že zrazu budú mať všetky výhody sveta.

V kampani na Účet pre mladých od VÚB sme im preto ukázali, že aj mladosť môže mať oveľa viac výhod ako dospelosť.

Vzali sme ich hrdinky z televíznej obrazovky a postavili ich do polohy, v ktorej urobia všetko preto, aby sa stali mladými a získali tak Účet pre mladých zadarmo s množstvom výhod.

Potom sme rozohrali kampaň na všetkých kanáloch a sociálnych sieťach, kde mladí fungujú a oslovili ich tak známou a o to viac zábavnou formou.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Cuky and Luky pretend to be young again, so they can get personal account for youngsters by VÚB
Ľudove vozidlá | Volkswagen Slovakia
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Edícia Slovakia sú balíky výbav pre VW Golf a VW Polo, ktoré boli navrhnuté s ohľadom na najčastejšie požiadavky slovenského zákazníka. Našou úlohou bolo odkomunikovať netradične tradičnú výbavu.Téma slovenskosti sa pri edícii Slovakia priam ponúkala. Vychádzali sme z toho, že mnoho systémov a prvkov výbavy sa označuje slovom
s cudzím základom, prípadne rovno cudzím slovom. Slová ako airbag, tempomat alebo bluetooth sú pri automobiloch tak zavedené, že sa nad nimi už vlastne ani hlbšie nezamýšľame. Preto sme „angažovali“ najznámejšieho bojovníka za slovenčinu, národného buditeľa z 19. storočia, Ľudovíta Štúra. Jeho úlohou bolo vyzvať Slovákov, aby v súvislosti s automobilmi používali viac slovenčiny. Do konceptu zapadla aj zhoda krstného mena nášho hrdinu s prekladom názvu značky (ľudový / volks). Zhodou okolností pripadlo na rok 2015 aj 200. výročie jeho narodenia. Toto výročie nám skôr pomohlo, bola to aktuálna téma a ľudia jej boli otvorení.
Rozprávajme sa viac | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rozprávajme sa viac, svet bude krajší. Začiatkom roka 2016 sme mali za úlohu odprezentovať ponuku neobmezdených volaní pre O2 Paušály. Vedeli sme, že pre mnohých, najmä mladých ľudí sú omnoho príťažlivejšie dáta ako volania, preto sme sa rozhodli vytvoriť tému, ktorá zaujme všetkých a zastreší náš produkt.

Kampaň Rozprávajme sa viac odštartovalo online video experiment, potom nasledovalo rozvíjanie konceptu v OOH, v rádiu, v kine a samozrejme online. Súčasťou kampane bola aj aktivácia &Slová, ktoré robia radosť&. V nej ľudia mohli nahrať svoj odkaz a nechať si ho vytlačiť v 3D tlačiarni ako prívesok.
Becher Ateliér | Pernod Ricard
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako omladiť klasickú značku a pritom ju spojiť s umením a zručnosťou?
Vytvorili sme online ateliér, v ktorom traja mladí ilustrátori prekreslovali fotky ľudí na malé umelecké diela. Zároveň do nich zakomponovali symboly Becherovky vrátane produktov.
Z atleliéru sa stal hit internetu. Každý deň už o polnoci uploadovali desiatky ľudí svoje fotky plné zážitkov a dúfali, že si ich ilustrátori vyberú.
Výsledkom boli stovky facebook profiloviek ľudí s brandom becherovky, stovky obrázkov na instagrame a trendy hastagy. Nakoniec sme dokonca uskutočnili ozajstnú vernisáž.
Becherovka má už viac ako 200 rokov, ale nikdy nevyzerala tak mlado a sviežo.
Treska slovenská | Ryba Žilina
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď sa na Slovensku povie Treska, málokto si predstaví rybu žijúcu v oceáne. My poznáme predovšetkým tresku v majonéze. A o čo je taká treska horšia od tej oceánskej? O nič. Tak sme ju v našej kampani zaradili medzi ostatné tresky a hľadali paralely medzi jej životom a životom ostatných rýb. Zistené fakty sme verejnosti predostreli populárno-vedeckou formou.
Vedeli ste napríklad, že najväčší úhyn Tresky slovenskej je na raňajky?
Bažant 73 | Heineken Slovensko - Zlatý Bažant
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pivo ako zo starej doby dostalo aj kampaň ako z roku 1973.
Pohoda 2015 | Bažant Pohoda
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Bábätkám v logu Pohody tiahlo na dvadsiatku, no do roku 2015 ani nemukli. Najvyšší čas naučiť ich hovoriť. MAKE MY LOGO TALK!
Nosná časť kampane prebiehala na Facebooku, kde hovoriace bábätká zmenili suché ohlasovanie headlinerov na zábavný hádankový teasing. Jeden deň sme postli zašifrovaného interpreta, na druhý deň správnu odpoveď v coveri. Bábätká svojimi nekonečnými blábolmi pomohli ukecať ľudí, aby vykúpili všetky lístky a zažili najlepšiu Pohodu ever.
Žihadielko | LIDL Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako rozhodnúť kde Lidl postaví desať nových ihrísk? Vyrobili sme kampaň, ktorá slúžila mestám ako nástroj na tvorbu vlastných podkampaní. Kampaň, ktorá rezonovala celým Slovenskom, zomkla obyvateľov miest, jej hymna bola počas spustenia najsledovanejším youtube videom na Slovensku a vyzbierala viac ako dva a pol milióna hlasov pre dobrú vec.
FOFOLA | Kofola Československo
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Úlohou kampane bola podpora predaja 0,5l formátu Kofoly pre cieľovú skupinu 16-24 rokov. Propozíciou produktu je pozitívne pobláznenie a zábava.

Idea:
Aby sme šírili túto emóciu, použili sme online celebritu - amerického psíka Tunu, ktorý je známy svojim výrazným predkusom. Mať celebritu v kampani však nestačí. Preto sme Tunovi vytvorili unikátny charakter, ktorý si ani jeho najvernejší fanúšikovia doposiaľ nevedeli predstaviť. Spravili sme z neho nezbedného psíka, ktorého divák zakaždým pristihne pri neplechách, ktoré vyvádza. Psík sa pritom vždy snaží odvrátiť pozornosť od škôd, ktoré spôsobil, svojou legendárnou hláškou: “Dáš si Fofolu?” Podarilo sa nám tak dostať produkt do headlinu kampane a spraviť z neho kultovú hlášku, ktorá zľudovela.

Kampaň:
Našich desať 3D spotov sme v dvoch vlnách postupne nasadili do televízií a na Facebook a Youtube, kde doslova spôsobili senzáciu.
Kampaň ďalej pokračovala v outdoore. Vizuály s Tunom a jeho neplechami boli pre ľudí také zábavné, že sa s našimi billboardmi a citylightmi sami spontánne fotili a svojimi selfiečkami zaplavili internet.
Kapitolou samou o sebe je šušľajúci jazyk hlavného hrdinu, ktorý sa stal natoľko populárnym, že ním samotná cieľovka začala na internete komunikovať.
Rozhodli sme sa im to uľahčiť a priniesli sme im webový Fofola prekladač, ktorý akýkoľvek text preložil do nášho šušlavého jazyka a Fofola klávefnicu - jedinečnú aplikáciu, ktorá pri četovaní automaticky prepisovala napísaný text do fofolštiny.
Kapitolou samou o sebe sú memečká a paródie s hrdinom a jazykom našej kampane. Nielen, že sa počítajú v tisícoch, ale taktiež sa pričinili o ešte väčšie šírenie už i tak úspešnej kampane.
Pre obrovský úspech kampane sa tak Kofola rozhodla po prvý raz vo svojej 56-ročnej histórii premenovať svoj nápoj. Do predaja sa preto dostalo 6 300 000 fliaš s názvom Fofola.
Vďaka tomu všetkému sa Fofola stala nielen najúspešnejšou kampaňou v histórii legendárnej československej značky, ale podľa Nielsen Admosphere aj vôbec najobľúbenejšou reklamou v regióne.

Čísla:
• Viac ako 30 miliónov zhliadnutí online videí len na oficiálnych kanáloch Kofoly (78,5 % organických)
• Najúspešnejšia kampaň značky Kofola za posledných 10 rokov v zásahu aj predajoch
• 25 % medziročný nárast predaja Kofoly na Slovensku počas hlavnej sezóny a 20 % nárast predaja v Česku.
• Prvá kampaň slovenskej agentúry, ktorá získala ocenenie na EFFIE AWARDS CZ (Zlatá Effie za efektívnu komunikáciu)
• Najefektívnejšia slovenská kampaň minulého roka na EFFIE Slovensko (Jediná zlatá Effie)
• Historicky najobľúbenejšia kampaň v ČR podľa Nielsen Admosphere a projektu Český národní panel (Druhé miesto má Kofola Vianočné Prasiatko).
• Prvé 4 miesta v rebríčku najpopulárnejších videí roka YouTube Rewind.
• 10 miest v prvej pätnástke najúspešnejších reklamných spotov - Ads Leaderboard 2015
• Prvé miesto v AppStore. Viac ako 80 000 stiahnutí aplikácie pre iOS a Android.
• Najvyšie doteraz namerané hodnoty pri emočnom trackingu Emotion ID, ktoré predbehli doteraz všetky merané slovenské reklamy, vrátane reklám zo SuperBowlu (2Muse: Emotion Tracking)
• Vysoké spojenie so značkou v CS (16-24rokov) v ČR 92% a v SR 80% (hodnotenie Médea research: ADTrix)
• Najzdielanejší Facebook status profilu Kofola (viac ako 26 000 zdieľaní)
• Dominantnosť v rámci českého i slovenského Facebooku v počte interkacií počas kampane (Socialbakers)
• Vďaka organickému šíreniu kampaňového obsahu Reach Facebook page dosiahol rekordných 494,81%, pričom globálny benchmark Facebook page s 500 000 – 999 999 fanúšikov je Reach na úrovni 7,47%
• Rekordné čísla Facebook interakcií. (560 000 lajkov, 54 000 komentárov, 200 000 zdieľaní)
Rajec Blázni | Kofola Československo, a.s. / Rajec
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľom projektu bolo zaktivizovať ľudí a zapojiť ich do seriálu behov, ktorých je Rajec partnerom. Značka je prirodzenou súčasťou pohybových aktivít už niekoľko rokov, tento rok však prvýkrát podporuje športovú propozíciu aj komunikačne. Kampaň Rajec “Blázni” oslovila bežcov na internete aj priamo na behoch až tak, že patrí medzi najúspešnejšie v histórii značky a zdvihla predaje o 19%. Kampaň bola postavená na slove „Blázni“, avšak za bláznov nepovažuje bežcov, ktorých od behu neodradí ani extrémne počasie alebo skoré ranné hodiny, keď celý národ ešte spí, ale tých, ktorí ostali doma v posteli.

J3 - kampaň pre neziskové organizácie

Objavte radosť v drobnostiach | Liga proti rakovine
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Každoročnej žiadosti o 2% z daní sme chceli dať inú podobu.

Inšpiráciou bola vlastnosť onkologických pacientov užívať si maličkosti v živote. Každé nové ráno je pre nich víťazstvom. Vnímajú chute aj vône nášho sveta a dokážu si užiť každú sekundu svojho života. Každý ich len ľutoval. Prečo ich neukázať ako ľudí, od ktorých sa máme čo učiť?

Na spoločnom workshope sme ich poprosili, aby popísali, ktoré maličkosti milujú najviac. A potom sme celý mediálny priestor venovali ich malým tipom na radosť zo života. Tie sme sa snažili čo najviac prispôsobiť nosičom.

Všetko sú to teda skutočné postrehy pacientov chorých na rakovinu v inšpirujúcej podobe.

Anglický preklad nosnej myšlienky: Enjoy the little things
Ak neprídete, skončíme v reklame | VŠMU - Istropolitana Projekt
Seriál: nie
#dzivoKE | KOŠICE - Turizmus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mestská organizácia cestovného ruchu KOŠICE - Turizmus nás oslovila so zadaním spropagovať Košice ako víkendovú destináciu medzi mladými Slovákmi. Chceli od nás nejaké bannery. Doslova. No my sme im pripravili komplexnú kampaň, o ktorej sa v odborných kruhoch (turizmus), ale aj medzi mladými doteraz hovorí.

Kampaň #dzivoKE sme postavili na slove, ktoré dokonalo vystihuje, aké Košice sú - dzivé, a teda cool. Zároveň, je to slovo, ktoré sa nachádzav košickom slangovom slovníku, takže s ním ani domáci nemali problém :).

Tvárami kampane sa stali Sajfa, ktorý bol zaujímavý pre staršiu vekovú skupinu a youtuber Expl0ited, ktorý zase pritiahol mladšiu časť cieľovej skupiny kampane.

Kampaň sme odštartovali umiestnením fyzickej podoby #dzivoKE v centre Košíc, čím sa Košice stali prvým mestom s vlastným fotopointom.

Akýmsi warm-upom kampane bola výzva Súboj hashtagov, v ktorej sme vyzvali Košičanov, aby na Instagram uploadovali čo najviac fotografii s #kosice, a tak porazili ostatné krajské mestá. Košičania sa toho chopili, a to, že sú na svoje mesto hrdí dokázali tým, že počas tejto časti kampane narástol počet fotiek na Instagrame s #kosice o +viac ako 20 000.

Hlavnú časť kampane tvorila cesta týchto Expl0iteda a Sajfu, ktorá bola vopred náplanovaná, a tak sa k ním mohli ľudia pridať, odfotiť sa s nimi, sprevádzať ich svojím mestom. Je dôležité povedať, že úspech sočíval v tom, že obsah vyznel autenticky keďže chalani nemali presne určený scenár. Chceli sme, aby si Košice naozaj užili a túto emóciu posunuli ďalej.

Na šírenie kampane sme použili kampaňovú webstránku, Facebook a Instagram profil klienta, no predovšetkým sa médiami stali samotní ambasádori. Prostredníctvom Facebook Live Videí, Fotiek na Instagrame a YouTube videí sme počas víkendu Košice predali viac ako 1 miliónu Slovákov.
Všetky videá z víkendu dosiahli viac ako 685 000 video views a ľudia nám dali viac ako 250 000 likov.

Môžete nám veriť, my sme tam boli.

PS: Košice ostali dzivoke aj po ukončení kampane a domáci, ale aj turisti sa s týmto označením/prívlastkom stotožnili.

PS2: Kampaňový #dzivoke začali domáci aj turisti prirodzene používať a tak označovať svoje fotografie z návštevy Košíce. A to je to najlepšie, čo sa hashtagu môže stať.