Shortlist

A – VIZUÁL

A1 ­ Print

A čo nosíš vo svojej taške ty? | sobi.eco
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Sobi.eco je etická značka, ktorá sa rozhodla ísť inou cestou. Vyrába ekologické tašky z recyklovaného oblečenia a použitých plastových fliaš a zamestnáva zdravotne a sociálne znevýhodnených ľudí na Slovensku.

Myšlienka kampane vychádza z populárnych YTB videí na tému „What´s in my bag“. Známe influencerky v nich ukazujú, aké krémiky, púdre a iné čačky-mačky nosia v kabelke alebo taške.

Sobi.eco však vo svojich taškách nosí skutočné hodnoty ako lásku k prírode, druhú šancu pre vyhodené veci či prácu pre šikovné ruky bez predsudkov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: What is in your bag
Preto SME | Petit Press
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Penta odišla z vlastníckej štruktúry vydavateľstva Petit Press, čo sme komunikovali kampaňou Neustúpili SME. V rámci tejto kampane sme pripravili aj samostatné vizuály do printu a na sociálne siete, ktoré komunikovali postavenie SME naprieč históriou denníka, či už s Pentou, alebo bez.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The SME daily had a financial group Penta in its ownership structure. When they decided to leave, SME daily celebrated their departure with a campaign about the relentless nature of journalists throughout the newspaper's history.
COCA-COLA TOKYO 2020 | The Coca-Cola Company ČR/SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kľúčový vizuál, ktorý pracuje s nosným prvkom identity značky (vrchnákom) v prostredí , do ktorého Coca- Cola patrí- na stôl, k nám domov. Týmto spojením sme pri príležitosti veľkého otvorenia olympijských hier v Toky uvytvorili vizuálnu paralelu so štátnou vlajkou Japonska a trefný copytext odkazoval na „veľké otvorenie“ hier tak, ako na otvorenie fľaše Coca-Cola, ktoré je vždy veľkým zážitkom.
Najlepší nástroj živnostníka | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Unikátny živnostenský účet sme predstavili na Tatra banku netradične, spojením remeselných nástrojov a symbolov digitálnej banky - mobilov.

Lebo živnostenský účet je najlepším nástrojom živnostníka

A3 - Online vizual („Novodobý print“ - cover page, status s fotografiou, staticky baner – statický vizuál, ktorý nebol publikovaný v tlači, ale spĺňa kritériá printu, či posteru. Hodnotí sa takisto ako print a poster – idea, prevedenie, art direction a co

Príroda v tom má jasno | Tesco
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ak by si mohla príroda vybrať, určite by zvolila nákup bez tašiek. Rovnakú možnosť majú zákazníci Tesco online nákupov na konci nákupného procesu. Našou úlohou bolo upriamiť pozornosť na túto možnosť, a preto sme z checkboxu "nebaliť do nákupných tašiek" urobili hlavného hrdinu kľúčových vizuálov, ktoré sme následne využili vo všetkých možných social media formátoch, či banneroch.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Nature's choice
Jediné želanie | Depaul Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Depaul Slovensko má tento rok už 15. výročie. Vzhľadom na nedostatočné kapacity pre neustále narastajúci počet ľudí bez domova, však nie je moc čo oslavovať. Preto si spolu s ľuďmi bez domova želá iba jediné. Prežiť ďalšiu náročnú zimu.

Vizuál bol uverejnený aj vo výbere Ads of the world a bol najlepšie hodnoteným vizuálom v Hodnotení Stratégii za posledných 18 mesiacov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Depaul celebrates the 15th anniversary of its foundation. However, there is not much to celebrate. The shelter doesn't have adequate space to house the growing number of homeless people. That's why they only have one wish. To survive winter.
Maratónske psy | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Spropagovať 15. ročník bratislavského ČSOB Maratónu.

Riešenie:
Je dokázané, že sa bežcom trénuje lepšie vo dvojici. Avšak nie každý má parťáka, s ktorým by sa mohol pripravovať na náš maratón. Spojili sme preto svoje sily so Slobodou zvierat, s ktorou Nadácia ČSOB dlhodobo spolupracuje, a vo vizuály sme bežcom predstavili najlepšieho trénera človeka, ktorý si s nimi veľmi rád zabehá.
Zoznam príspevkov
Meeting Zombies | Slido
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Online a hybridné mítingy nás menia na meeting zombies. Našťastie je to Slido, ktoré nás svojimi nástrojmi preberá naspäť do života.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Make your meetings come alive, with slido.

B – OUT OF HOME

B1 ­ OUT OF HOME

Quiet Please | Peugeot
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Uvedenie novej identity značky Peugeot a prepojenie jednej z vlastností elektromobilu s hláškou z tenisu.
Anglický preklad nosnej myšlienky: -
Zoznam príspevkov
Sme s vami aj keď nesvieti slnko | Lidl
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Jedným z hlavných atribútov, na ktorých si Lidl ako zamestnávateľ zakladá, je stabilita. Zamestnanci sa môžu na svojho zamestnávateľa spoľahnúť aj v ťažkých časoch. Našli sme špeciálnu formu, ktorá v outdoore pomohla podčiarknuť obsah tohto odkazu. Odkazy ako „Stojíme pri tebe aj keď nesvieti slnko“, nasprejované pri 78 pobočkách po celom Slovensku, sa cieľovke zobrazia počas daždivých dní. Umožnuje to použitie vodeodolného spreja, ktorý počas daždivého počasia zanecháva na betóne suché miesta.

C – CRAFT

C1 - Best Copywriting

Fandi ako Klasik | St. Nicolaus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas kazdých majstrovstiev sveta v hokeji takmer každý Slovák žije hokejom. Hlavne, keď sa darí ...

Pri prvom zakopnutí sa však časť nášho národa zmení na profesionálnych hokejistov, trénerov či analytikov.

S Klasik St. Nicolaus sme sa rozhodli si z tohto fenoménu vystreliť spôsobom, ktorý je Klasikovi blízky.

V kampani sme roly medzi frflajúcim fanúšikom a hokejistom vymenili, aby sme fanúšikom nastavili zrkadlo.

Práve pomocou tohto twistu sme vyzvali k správnej fanúšikovskej etikete.
Vianočný hit z roku 73 | Heineken Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V pokračovaní konceptu Hit z roku 73 sme pripravili vianočný spot. V atmosfére sme sa presunuli do vianočnej estrády s dobovými prvkami a retro spiritom. A ako sa na sviatočnú šou patrí, pretextovanú pesničku tentokrát naspievalo šarmantné spevácke duo.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Zoznam príspevkov
Deň všetkých sviatočných | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas sviatkov mnoho vodičov vyráža na cesty. Medzi nimi sú aj takí, ktorí šoférujú veľmi sporadicky a zvyšujú tak riziko nehôd. S ČSOB Poisťovňou sme sa rozhodli využiť takýto unikátny insight sviatočných vodičov a prispôsobili im celú kampaň. Deň všetkých svätých sme na ich „počesť“ premenovali na Deň všetkých sviatočných a propozíciu s ponukou kondičných jázd sme trefne zaobalili do jazyka, ktorý s týmto sviatkom a netradičným typom šoférov úzko súvisí.
Zoznam príspevkov
Bratislava sa ráta / mesto na Dunaji so žalúdkom na vode | Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Copytext v šýle slam poetry popisuje nielen tie pekné stránky Bratislavy, ako by sa od reklamy Hlavného mesta SR očakávalo. Úprimný a otvorený text oslovoval mladšiu cieľovku vo videu, ktoré bolo súčasťou kampane na sčítanie obyvateľov Bratislavy.
 Kraj sveta: Hrdý na to, čo v ňom nenájdeš | Košice Región Turizmus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň na podporu turizmu v košickom regióne mala prilákať cieľovku backpackarov vyhľadávajúcich skryté nedotknuté miesta bez húfov turistov. Košice sa svojou infraštruktúrou nemôžu rovnať iným rozvinutým slovenským destináciám.



Preto sme stavili na úprimnosť a nevýhodu povýšili na zámer. Z Košického kraja sme urobili kraj hrdý na to, čo v ňom nenájdete. Natrieskané lanovky, prepchaté akvaparky, šoping centrá či tuctové suveníršopy.



Komik a rodák z Košíc Martin Hatala v sérii piatich videí z rôznych menej známych miest regiónu nastavuje zrkadlo obľúbeným slovenským destináciám. Nielen v roly účinkujúceho, ale aj scenáristu si so stand-upovou kadenciou a jasnou hyberbolou nepriamo uťahuje z neduhov každej z nich a ako alternatívu ponúka miesto v Košickom kraji, kde nič podobné nezažijete. Martinov autentický prejav, necenzurovaný humor a povýšenie nedokonalosti na zámer presne kopírujú región Košice so svojou neskazenosťou.

C2 - Best Artdirection

Webuj s ľahkosťou | Websupport
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme unikátny svet Websupport-u, v ktorom charakter Cary Webson reprezentujúci značku Websupport ide mestom a pomáha jednoduchým lusknutím prsta ľuďom so založením webstránky, e-shopu atď.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Web it easy... with Websupport you can easily get all web services
Zoznam príspevkov
Vianočný hit z roku 73 | Heineken Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V pokračovaní konceptu Hit z roku 73 sme pripravili vianočný spot. V atmosfére sme sa presunuli do vianočnej estrády s dobovými prvkami a retro spiritom. A ako sa na sviatočnú šou patrí, pretextovanú pesničku tentokrát naspievalo šarmantné spevácke duo.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Zoznam príspevkov
Aj platenie môže byť FUN | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Platenie kartou či hotovosťou? Nuda! Mladí odteraz zaplatia doslova tým, čo majú poruke. Študentský ČSOB FUN účet vo svojom klipe štýlovo ukazuje, že platiť sa dá aj tanečným krokom, dronom či boxovaním do platobného terminálu. Pretože platenie hodinkami a mobilom je FUN.
Zoznam príspevkov
Bejby Blue | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako zaujme najinovatívnejšia digitálna banka sveta generáciu zrodenú v digitálnej dobe?
Tak, že vytvorí ikonu digitálnej kultúry. Stvorili sme osobnosť. 100% digitálnu persónu ktorá nereprezentovala len inovatívnu značku ale všetky nekonečné možnosti, ktoré mladým digitálna doba ponúka. Bejby Blue je symbolom tých životov ktoré žijeme v online svete, ktoré sú často trochu iné od nášho "offline" života.
Bejby Blue tvorila hudbu ktorá k ním prehovárala, inšpirovala ich s inými “digitálnymi osobnosťami” zo sveta módy, hudby, gamingu, či udržatelnosti aby šli za svojim snom, podporovala ich v tom, aby sa správali zodpovedne a omnoho viac. Stala sa súčasťou kultúry mladých, bola nominovaná na viacero hudobných cien, spontánne o nej spravila pop star Tina song kde spieva že chce byť ako ona. So svojimi followermi je v každodennom kontakte na rôznych sociálnych sieťach. Dokonca pomohla mladým producentom presadiť sa v remixovej výzve svojho songu.
Výsledkom toho že sa stala súčasťou digitálnej kultúry je obrovský organický zásah, obľúbenosť u mladých, jasná priraditeľnosť ku značke ale hlavne udrženie si leaderskej pozície Tatra banky v segmente mladých v ťažkom roku. A to aj po obchodnej aj po imagovej stránke.

C3 - Best Digital craft

Let's play | Slovnaft
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Postavili sme školu v Minecrafte a vytvorili sériu úloh z rovnakých predmetov ako na skutočných prijímačkách. V livestreame ich žiaci riešili spolu s ich obľúbeným youtuberom Asimisterom.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Let's play
Bejby Blue | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako zaujme najinovatívnejšia digitálna banka sveta generáciu zrodenú v digitálnej dobe?
Tak, že vytvorí ikonu digitálnej kultúry. Stvorili sme osobnosť. 100% digitálnu persónu ktorá nereprezentovala len inovatívnu značku ale všetky nekonečné možnosti, ktoré mladým digitálna doba ponúka. Bejby Blue je symbolom tých životov ktoré žijeme v online svete, ktoré sú často trochu iné od nášho "offline" života.
Bejby Blue tvorila hudbu ktorá k ním prehovárala, inšpirovala ich s inými “digitálnymi osobnosťami” zo sveta módy, hudby, gamingu, či udržatelnosti aby šli za svojim snom, podporovala ich v tom, aby sa správali zodpovedne a omnoho viac. Stala sa súčasťou kultúry mladých, bola nominovaná na viacero hudobných cien, spontánne o nej spravila pop star Tina song kde spieva že chce byť ako ona. So svojimi followermi je v každodennom kontakte na rôznych sociálnych sieťach. Dokonca pomohla mladým producentom presadiť sa v remixovej výzve svojho songu.
Výsledkom toho že sa stala súčasťou digitálnej kultúry je obrovský organický zásah, obľúbenosť u mladých, jasná priraditeľnosť ku značke ale hlavne udrženie si leaderskej pozície Tatra banky v segmente mladých v ťažkom roku. A to aj po obchodnej aj po imagovej stránke.

C4 - Best Film craft

Deň víťazstva | Post Bellum
Seriál: nie
Stručná charakteristika: 8. mája pred 76. rokmi naši dedovia a staré mamy konečne vyhrali boj proti nacizmu v Európe. Keď sa pozrieme na to, čo sa deje v našom regióne, je teraz dôležitejšie ako kedykoľvek predtým pamätať na ich boj a cenu, ktorú museli zaplatiť. Tento film je odvážnym vyhlásením muža, ktorý predstavuje spomienky na minulosť i svedomie súčasnosti. Casting, unikátny strih a jemný zvukový dizajn sú kľúčové pre odovzdanie jednoduchej, ale silnej správy.
Anglický preklad nosnej myšlienky: This film is a bold statement from a man who represents both the memories of the past and the conscience of the present. The casting, the editing and the subtle sound design are key in conveying the simple, yet powerful message.
Zoznam príspevkov
Androgýn | NEHERA
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V posledných rokoch je debata ohľadom rodovej rovnosti oveľa intenzívnejšia a stále viac rozdeľuje spoločnosť. NEHERA vo svojej kampani oživila platónsky mýtus o Androgýnoch, nielen ako tému, ale zároveň aj ako odpoveď na súčasnú situáciu. Táto kampaň je esejou na ženskosť a potrebu rodového vyjadrenia sa, nie však vo forme izolovaného subjektu, ale vo vzájomnej súhre a prepojením sa so svojím protikladom.
Zoznam príspevkov
Vianočný hit z roku 73 | Heineken Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V pokračovaní konceptu Hit z roku 73 sme pripravili vianočný spot. V atmosfére sme sa presunuli do vianočnej estrády s dobovými prvkami a retro spiritom. A ako sa na sviatočnú šou patrí, pretextovanú pesničku tentokrát naspievalo šarmantné spevácke duo.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Zoznam príspevkov
Tri svety. Jedna banka. | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Televízna kampaň mala za úlohu odkomunikovať nový brand purpose Tatra banky, ktorá podporuje svet vzdelania, umenia a technológií. Tieto tri svety sme teda prepojili v televíznom spote. Vytvorili sme tri brány do týchto svetov a v každom sme rozvili jednotlivú oblasť, v ktorej má Tatra banka nezastupiteľné miesto. Podpisom kampane je imidžový claim Tri svety – jedna banka.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Zoznam príspevkov
Umenie je dar | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Tatra banka sa v roku 2020 rozhodla zmeniť stratégiu PFiek a priniesť nový formát, ktorý bude podporovať zero waste a zodpovedný prístup a budovať hodnoty. Našou ideou bolo zakúpiť dielo pre Slovenskú národnú galériu, ktorej partnerom je Tatra banka dlhodobo. Galéria tak do svojej zbierky mohla získať unikátne dielo, na ktoré by inak nemala rozpočet. Voľba padla na konceptuálne dielo svetovo uznávaného Romana Ondaka. V rámci kampane sme pripravili TV spot, ktorý neskôr slúžil aj ako pozvanie do galérie a na webe umeniejedar.sk si návšetvníci mohli prečítať viac o autorovi, diele ale aj novej tradícii banky, ktorá prináša hodnoty aj pre budúce generácie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Zoznam príspevkov
Prvé kroky | Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Telekom vie, čo všetko mobily pre ľudí znamenajú a akú dôležitú súčasť ich životov tvoria. Preto odteraz až navždy poskytne svojim verným klientom zľavu na nové zariadenie. Tento príťažlivý benefit potreboval klient predať v zapamätateľnom spote, ktorý by bol podporený správne trafeným insightom zo sveta smartfónov.

Riešenie:
Dovolenky, svadby, prvé slová či prvé kroky – to všetko si chceme zaznamenať na svoje mobily, ktoré tak s nami prežívajú tie najdôležitejšie chvíle v našich životoch. Problémom je, že väčšina týchto momentov prichádza neohlásene ako blesk z jasného neba. Práve to sa stalo ústredným motívom nášho príbehu o prvých krokoch dieťaťa, ktoré v živote mladej rodiny odštartovali dramatické hľadanie strateného mobilu.

Spot dramaticky a zároveň veľmi humorne zachytil insight, s ktorým sa stotožnia nielen rodičia. Zároveň prekvapuje svojou epickou kamerou a presne trafenou hudobnou dramaturgiou, ktorej dominuje legendárna skladba O Fortuna z pera nemeckého skladateľa Carla Orffa.
Zoznam príspevkov
Videoklip - 4eva - Dalyb, Bejby Blue, Saul | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Novú tvár študentského účtu Tatra banky, digitálnu Bejby blue sme predstavili v jednom z najlepších klipov Slovenska, 4eva kde hosťovala po boku Dalyba. Po tejto teasingovej časti kampane prišla 6 mesačná komunikácia vrámci ktorej Bejby Blue tvorila hudbu ktorá sa k mladým prehovárala, inšpirovala ich s inými “digitálnymi osobnosťami” zo sveta módy, hudby, gamingu, či udržatelnosti aby šli za svojim snom, podporovala ich v tom, aby sa správali zodpovedne a omnoho viac. Stala sa súčasťou kultúry mladých, bola nominovaná na viacero hudobných cien, spontánne o nej spravila pop star Tina song kde spieva že chce byť ako ona. So svojimi followermi je v každodennom kontakte na rôznych sociálnych sieťach. Dokonca pomohla mladým producentom presadiť sa v remixovej výzve svojho songu.
Výsledkom toho že sa stala súčasťou digitálnej kultúry je obrovský organický zásah, obľúbenosť u mladých, jasná priraditeľnosť ku značke ale hlavne udrženie si leaderskej pozície Tatra banky v segmente mladých v ťažkom roku. A to aj po obchodnej aj po imagovej stránke
Meeting Zombies | Slido
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Online a hybridné mítingy nás menia na meeting zombies. Našťastie je to Slido, ktoré nás svojimi nástrojmi preberá naspäť do života.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Make your meetings come alive, with slido.
Zoznam príspevkov

C5 - Best Sound Craft

#nezastavimesa | Slovnaft
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas pandémie zažívali športovci ten najťažší zápas. V tomto období dôležitejšie ako vyhrať, bolo zostať v hre. Chorálom prázdnych tribún sme im poslali jasný odkaz - #nezastavimesa. Fandíme športu a podporujeme ho aj v ťažkej chvíli.
V období keď natočiť chorál zboru fanúšikov bolo nemožné a dokonca zakázané, sme sa spoľahli na silu hlasu Tomáša Palondera a šikovnosť zvukového majstra Bajka, vďaka ktorému sme jeden hlas pretvorili na mohutné fandenie stoviek fanúšikov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: we won't stop
Zoznam príspevkov
Deň vojnových veteránov | Post Bellum
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Video z partizánskeho odboja, v ktorom počujete, či guľka letela bližšie, ďalej, alebo priamo do stromu je v obraze doplnená o komponovanú filmovú hudbu. Sound Craft, ktorý sa u nás tak často nepočuje. Odporúčame pustiť cez kvalitné slúchadlá s hlasom aj bez.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Hear, whether the bullet went wild or if it was a close miss and let the specifically composed music embrace you. Quality headphones are really recommended for this one.
Čistá pieseň | SPP
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Základnou osou remeselného prevedenia tohto diela je repetitívne používanie slova „čistý“ v texte, vždy v spojení s jednoduchými ľudskými hodnotami alebo s čistotou životného prostredia. Všetky slovné spojenia sú zámerne minimalistické, jednoduché a zrozumiteľné, aby výsledný dojem z diela evokoval rýdzosť ľudského prežívania, návrat do čias bezstarostného detstva, základné existenciálne pocity človeka.
V hudobnej rovine je text interpretovaný chlapčenským zborom, ktorý ešte viac podčiarkuje nevinný charakter výpovede. Pesnička tak pripomína detskú vianočnú koledu alebo trojkráľový vinš, pričom sa ale vyhýba archaizovaniu a rozpráva k poslucháčovi hoci jednoduchým, ale predsa len súčasným jazykom.
Výsledkom je výrazné sugestívne dielo, ktoré si počas Vianoc našlo množstvo obdivovateľov a ktoré posilnilo pozitívne vnímanie značky SPP v očiach širokej verejnosti.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Pure energy is the product of SPP. Therefore, we associated the product with a song that celebrates pure things in nature.
Zoznam príspevkov
Vianočný hit z roku 73 | Heineken Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V pokračovaní konceptu Hit z roku 73 sme pripravili vianočný spot. V atmosfére sme sa presunuli do vianočnej estrády s dobovými prvkami a retro spiritom. A ako sa na sviatočnú šou patrí, pretextovanú pesničku tentokrát naspievalo šarmantné spevácke duo.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Zoznam príspevkov
Tri Slová | Ministerstvo zdravotníctva SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Práve pieseň Tri slová od Deža Ursínyho bola v našej TV kampani kľúčová. Rozhodli sme sa však, že ju potrebujeme upraviť aj do špeciálnych aranžiem. Kampaň mala v ľudoch vzbudzovať nádej, pozitivitu či ukľudnenie. Presne to bolo aj zadanie na Kirsten Lash a Jacoba Greya, ktoríý pieseň Tri slová upravili tak aby to slovákom zahralo na tú správnu strunu. My si myslíme, že sa to podarilo. Dôkazom toho bolo aj pozvanie našich interpretov do Funradia, kde zahrali plnú verziu našej piesne.
Hudobná kariéra Bejby Blue | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Novou tvárou študentského účtu od Tatra banky sa stala digitálna speváčka Bejby Blue. Vrámci 6 mesačnej kampane sme sa spojili s popredným slovenským producentom Dalybom a najskôr pripravili song 4eva v ktorom hosťovala, následne launch spot s vlastnou epickou hudbou ale hlavne jej vlastný song "Click" hymnu ktorá oslavuje digitálnu dobu. Jej hudobná kariéra zaujala natoľko, že sa stala súčasťou digitálnej kultúry. Bola nominovaná na 5 cien hudobnej sútaže Ruka hore awards, získala viac ako milión organických streamov na svojich songoch a dokonca inšpirovala pop hviezdu TINU aby o nej spontánne zložila song BEJBY BLUE.

C6 - Best Illustration

Day Up - product visual | NOVOFRUCT SK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ideu printu sme sa rozhodli zobraziť cez fresh modernú 3D ilustráciu. Príklady toho všetkého, čo vám náš snack umožní stihnúť sme v printe vytlačili z jogurtu. Pretože náš produkt nie je len snack, je to to všetko, na čo vďaka nemu budete mať energiu.
Webuj s ľahkosťou | Websupport
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vytvorili sme unikátny svet Websupport-u, v ktorom charakter Cary Webson reprezentujúci značku Websupport ide mestom a pomáha jednoduchým lusknutím prsta ľuďom so založením webstránky, e-shopu atď.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Web it easy... with Websupport you can easily get all web services
Zoznam príspevkov

C7 - Best Photography

Meeting Zombies | Slido
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Online a hybridné mítingy nás menia na meeting zombies. Našťastie je to Slido, ktoré nás svojimi nástrojmi preberá naspäť do života.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Make your meetings come alive, with slido.

D – DESIGN

D1 - Logo & Identity

Websupport New Identity | Websupport
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Najväčší slovenský poskytovateľ hostingových služieb Websupport expanduje do ďalších krajín a pre svoju konzistentnú komunikáciu potreboval novú vizuálnu identitu pripravenú na komunikáciu od webu po televízny spot a reflektujúcu nový pozicioning značky.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Web it easy
Zoznam príspevkov
Toto sú Nivy! | HB Reavis
Seriál: nie
Stručná charakteristika:  Čo sú to Nivy? Je to autobusová stanica, nákupné centurum zelená strecha? Vy povedzte nám
365 identita | 365.bank
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako posunúť identitu dnešnej banky tak, aby sme rozšírili publikum o nové cieľovky a zároveň nestratili ani našich verných ani náš jedinečný štýl? Nuž takto.

D4 - Obalový dizajn

Dark - redizajn | St. Nicolaus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Našou úlohou bolo vytvoriť nový, atraktívnejší dizajn alkoholického nápoja Demänovka DARK. Hlavným motívom je symbol vlka vytvorený z mestských ulíc. Vychádzali sme z prostredia, kde sa naša cieľová skupina nachádza - ostali sme tak urbánny a zároveň sme ponechali hlavný symbol pôvodnej etikety - vlka. Doplnili sme ho o výraznú typografiu a "D" z materského brandu - Demänovka.
Zoznam príspevkov
Obal na dve veci | Harmony (SHP Harmanec)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V rámci návrhu dizajnu pre novú ekologickú edíciu od Harmony sme vytvorili špeciálny obal na toaletný papier, ktorý sa dá použiť ako vrecko na odpadky.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Toilet paper packaging reusable as trash bag.

E – AUDIO REKLAMA

E1 ­ Rádio

Rakovina nemá vlny | Liga proti rakovine
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Rakovina nemá vlny, je tu stále. Vlny pandémie Covid v paralele s vlnami vlasov, ktoré strácajú onkologickí pacienti. Ako ideu kampane predstaviť vo zvuku? Pomohli sme si zvukom nožníc, ktoré vykresľujú strihanie onko pacienta počas chemoterapie. Liga proti rakovine im pomáha, aby neboli odstrihnutí od života – aj vďaka vašim 2 percentám z daní.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Cancer knows no waves
Zoznam príspevkov
Keď takto znie, ako asi chutí? | KALTENECKER
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako sa dá pivo „uvariť“ vo zvuku? Kaltenecker vyrába najviac pivných špeciálov v krajine. V kampani pozýva zákazníkov objavovať nové a nové príchute. Ako im spektrum rôznych chutí sprostredkovať v rádiu? V spolupráci so skladateľom Šimonom Tomášom sme skúsili experiment - kľúčové ingrediencie vyjadriť pomocou minitém hraných relevantnými hudobnými nástrojmi. Napríklad austrálsky chmel sme vyjradrili typickou austrálskou digeridoo. Spojením hudobných minitém sme doslova uvarili vybrané tri špeciály. A poslucháčov pozvali ich aj ochutnať. Veď ak takto znie, ako asi chutí? Séria troch rozhlasových spotov vytŕča zo segmentových stereotypov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: If this is how it sounds, how does it taste?
Stíchnutie Nezábudky | Liga za duševné zdravie
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Linka dôvery Nezábudka zachraňuje životy nepretržite. 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Jej opodstatnenosť sa ukázala tiež v čase nástupu koronavírusu, kedy odbornú pomoc potrebovalo vyhľadať ešte viac ľudí. Bez finančnej podpory verejnosti je však fungovanie linky nemožné. V spolupráci s Funrádiom sme počas vysielania vypínali ľuďom pesničky a upozoňovali tak na to, ako ľahko môže Linka dôvery Nezábudka stíchnuť.
Zoznam príspevkov
Vypočujte si skutočného lekára | ČSOB
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Ľudia radi sledujú a počúvajú diagnózy od lekárov v televízii, ale svoj zdravotný stav si od skutočného lekára možno nevypočuli už roky. V kampani na životné poistenie Vital ich preto na dôležitú preventívnu prehliadku pozýval hlas najznámejšieho seriálového doktora, ktorý je v podaní Vladimíra Jedľovského okamžite rozpoznateľný. A tak vznikla bohatá rozhlasová kampaň, v rámci ktorej sa im prihováral v klasických rozhlasových spotoch, v cielených sponzorských odkazoch a tiež pred žánrovými playlistami na audio streamovacej službe.
Launch singlu Click od Bejby Blue ne Európe 2 | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Novou tvárou študentského účtu od Tatra banky sa stala digitálna speváčka Bejby Blue. Vrámci 6 mesačnej kampane vydala aj vlastný song "Click" ktorý oslavuje digitálnu dobu. Ten sme nasadili naozaj netradične. Stal sa súčasťou éteru Európy 2 kde ho najskôr Bejby predstavila a následne hral niekoľko krát denne počas 2 týždňov. Po skončení songu sa v špeciálnom krátkom brejku pustil komerčný message. Fungovalo to výborne a okrem presiahnutia obchodných cieľov si bejby vyslúžila 5 nominácií v prestížnej hudobnej sútaži Ruka Hore Awards.

E2 - Iné audio formáty (Spotify, Instore, vlaky, autobusy a ostatne)

AudioTrek | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Hory pozná najlepšie sprievodca. Ak by ste na turistickej trase chceli poznať všetky zaujímavosti, či nebezpečné miesta, potrebovali by ste mať takého sprievodcu stále so sebou. Spolu s ČSOB Poisťovňou sme preto vytvorili špeciálny podcast AudioTrek, ktorý fyzického sprievodcu turistom nahradí a môžu si tak vybrané horské chodníky kedykoľvek naplno a bezpečne užívať. Podobným spôsobom ako v múzeu či galérii si ho môžu pustiť priamo na zastávkach svojej trasy a dozvedia sa všetky zaujímavosti, upozornenia na nadchádzajúce nebezpečné úseky a tiež informácie o dôležitosti horského poistenia.
Pre lepšiu orientáciu a jednoduchší presun na konkrétne zastávky obsahuje aj záložky.

F – FILM

F1 - Televízna reklama

Rakovina nemá vlny | Liga proti rakovine
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na rozdiel od pandémie Covid, rakovina nemá vlny a na jej definitívnu porážku ľudstvo zatiaľ liek nevynašlo. Jej jedinými vlnami sú vlny vlasov, ktoré onkologickí pacienti strácajú hneď v prvých dňoch chemoterapie. Postupne, vo fázach, tak ako je to ukázané v TV spote. Voice over netlačí na pílu, nepodceňuje Covid nebezpečenstvo, len upozorňuje na problémy onkologických pacientov, pri ktorých Liga proti rakovine stojí. Aj v týchto ťažkých časoch. Pramene vlasov z TV spotu i printu sú skutočné, vyrábajú sa z nich parochne pre onko pacientov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Cancer knows no waves
Zoznam príspevkov
Cycling Struggles | Isadore
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Televízny spot, ktorý zaujme svojou autenticitou, bol vysielaný počas Tour de France na kanály Eurosport až v 53 krajinách sveta. Kampaň, ktorej bol hlavnou súčasťou priniesla skvelé predajné výsledky, ktoré sú bližšie rozobraté v priloženom pdf.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Road is the way of life
Petra a Laco | N I K É spol. s r.o.
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Séria spotov s Petrou Vlhovou a Lacom Borbélym, kde Petra predvádza neuveriteľné fyzické výkony, zatiaľ čo Laco je len veľkohubý teoretik.
Zoznam príspevkov
Traf to ako Attila | DOXXbet
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Zadanie: Odkomunikovať tipovanie cez DOXXbet v sponzorských odkazoch s Attilom Véghom
Riešenie: Attila je skvelý športovec, ale o tipovaní nevie nič. Divákom sme však chceli ukázať, že to nie je pri stávkovaní s DOXXbetom žiadna prekážka. Attilovu povestnú trefu z MMA sme si vypožičali do sveta tipovania. V sérii krátkych spotov Attila vždy bizarným, sebe vlastným spôsobom trafí ten správny tip. Do veľmi krátkej stopáže sa nám podarilo dostať mikropríbeh s celebritou, produkt aj vtip.
Už tam budeme? | Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Odpromovať vianočný darček pre zákazníkov Telekomu - 15 GB dát pre všetkých.

Riešenie:
Jedným z online fenoménov roka 2020 je sledovanie online omší. Tie si mimoriadne obľúbila predovšetkým staršia generácia. Využili sme tento mimoriadne aktuálny insight, s ktorým sa mnohé slovenské rodiny stotožnia, a postavili na ňom humorný a výrazný príbeh o jednej dlhej predlhej ceste autom.
Zoznam príspevkov
Zastávka | Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Telekom po prvý raz vo svojej histórii uvádzal na trh paušály s nekonečnými dátami. Ako ich odprezentovať zapamätateľným a výrazným spôsobom?

Riešenie:
Keď máte neobmedzené dáta, veľmi ľahko sa môže stať, že stratíte pojem o čase. A presne tento insight dramatizoval náš jednoduchý spot o jednom pokojnom dni na autobusovej zastávke.
Zoznam príspevkov
Kúp mi knihu | Martinus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Naozaj neviete, čo máte kúpiť pod stromček? Ale viete, a viete to už pekných pár rokov. Len sme vám to pripomenuli.
A viete, že tento song, nikdy doteraz nemal obrazovú podobu?
Anglický preklad nosnej myšlienky: Buy me a book
Zoznam príspevkov
Nenechajme to plávať | LIDL Slovenská republika
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ideou spotu je ukázať cestu sáčku z predajne až do rieky. Príbeh ale púšťame reverzne s posolstvom - Vy rozhodnete o tom, kde to skončí. Najlepšie hneď na začiatku, v momente keď sa človek rozhoduje, či plastový sáčok skutočne potrebuje.
Zoznam príspevkov
Máme vlastné značky, máme vlastné ceny | LIDL Slovenská republika
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Pre mnohých je doslova neuveriteľné, že v Lidli sa dá bez problémov spraviť kompletný nákup za dobrú cenu. Zamerali sme sa na neuveriteľnosť cenovej výhodnosti Lidl produktov a prostredníctvom dávky absurdného humoru sme ju zdramatizovali. Vznikla tak trojica spotov s bizarnými zápletkami, cez ktoré komunikujeme hlavný message našej kampane – v Lidli dostanete za rovnakú cenu oveľa viac.
Mačka z plagátu | S&D Pharma SK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Druhý zo série spotov Yomogi sa tiež odohráva na toalete, tentokrát kdesi v exotickej krajine. Plagát na dverách opäť ožije a mačka zaspieva smutný príbeh o nepohode pri ochutnávaní miestnych špecialít. Sediacemu neborákovi mačka pomôže, ponúkne mu Yomogi, jediný liek na prevenciu aj liečbu cestovateľskej hnačky.
Zoznam príspevkov
Duo z plagátu | S&D Pharma SK
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Za tie roky už záchodové plagáty videli kadečo…Speváci z Duo Vulcano ožijú na plagáte a bavia sa na utrpení mladého muža, ktorý ešte neskúsil Yomogi. Rozhodnú sa mu pomôcť.
Zoznam príspevkov

F3 - Online film a video

Pravda o podnikaní | Billdu
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Vdaka Billdu sa môžete venovať svojmu podnikaniu a nestrácať čas s opreatívnymi problémami. Billdu aplikacia vam ponukne podporu pri fakturacii, predaji akomunikacii
Anglický preklad nosnej myšlienky: Truth about enterpreneurship - thanks to Billdu app you can focus on your entrepreneurhip and not toloosetimewith the administrative obstacles
Zoznam príspevkov
Get hired faster - Dracula | Kickresume
Seriál: nie
Stručná charakteristika: S vybornými CV mustrami od Kickresume, získaš prácu rýchlejšie ! Dokonca aj takú ako si nečakal
Anglický preklad nosnej myšlienky: When using fabulous design resume templates from Kickresume, you get hired faster, even for a job you would not expect !
Zoznam príspevkov
Get hired faster - Astronaut | Kickresume
Seriál: nie
Stručná charakteristika: S vybornými CV mustrami od Kickresume, získaš prácu rýchlejšie ! Dokonca aj takú ako si ani sám nečakal.
Anglický preklad nosnej myšlienky: When using fabulous design resume templates from Kickresume, you get hired faster, even for a job you would not expect !
Zoznam príspevkov
Jediné želanie | Depaul Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Depaul Slovensko má tento rok už 15. výročie. Vzhľadom na nedostatočné kapacity pre neustále narastajúci počet ľudí bez domova, však nie je moc čo oslavovať. Preto si spolu s ľuďmi bez domova želá iba jediné. Prežiť ďalšiu náročnú zimu.

Nosným symbolom spotu sa stala narodeninová torta, ktorá je spojená so želaním oslávenca. V príbehu však zobrazujeme skok do budúcnosti, kde sa náš hrdina ocitne na ulici a namiesto sviečok na torte už fúka len do pahreby, aby sa zahrial v mrazivej zime. Spot je metaforou nielen na oslavu narodenín Depaulu, ale aj nato, že mnohí ľudia na ulici žili predtým rovnaký život ako my.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Depaul Slovakia celebrates the 15th anniversary of its foundation. However, there is not much to celebrate. The shelter doesn't have adequate space to house the growing number of homeless people. That's why they only have one wish. To survive winter.
Zoznam príspevkov
Fandi ako Klasik | St. Nicolaus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas kazdých majstrovstiev sveta v hokeji takmer každý Slovák žije hokejom. Hlavne, keď sa darí ...

Pri prvom zakopnutí sa však časť nášho národa zmení na profesionálnych hokejistov, trénerov či analytikov.

S Klasik St. Nicolaus sme sa rozhodli si z tohto fenoménu vystreliť spôsobom, ktorý je Klasikovi blízky.

V kampani sme roly medzi frflajúcim fanúšikom a hokejistom vymenili, aby sme fanúšikom nastavili zrkadlo.

Práve pomocou tohto twistu sme vyzvali k správnej fanúšikovskej etikete.
Vianočný hit z roku 73 | Heineken Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V pokračovaní konceptu Hit z roku 73 sme pripravili vianočný spot. V atmosfére sme sa presunuli do vianočnej estrády s dobovými prvkami a retro spiritom. A ako sa na sviatočnú šou patrí, pretextovanú pesničku tentokrát naspievalo šarmantné spevácke duo.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Zoznam príspevkov
Umenie je dar | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Tatra banka sa v roku 2020 rozhodla zmeniť stratégiu PFiek a priniesť nový formát, ktorý bude podporovať zero waste a zodpovedný prístup a budovať hodnoty. Našou ideou bolo zakúpiť dielo pre Slovenskú národnú galériu, ktorej partnerom je Tatra banka dlhodobo. Galéria tak do svojej zbierky mohla získať unikátne dielo, na ktoré by inak nemala rozpočet. Voľba padla na konceptuálne dielo svetovo uznávaného Romana Ondaka. V rámci kampane sme pripravili TV spot, ktorý neskôr slúžil aj ako pozvanie do galérie a na webe umeniejedar.sk si návšetvníci mohli prečítať viac o autorovi, diele ale aj novej tradícii banky, ktorá prináša hodnoty aj pre budúce generácie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Zoznam príspevkov
To je naša DOMOVINA | ST. Nicolaus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: DOMOVINA je prémiový rad destilátov úzko spätý s krásami našej slovenskej prírody. Práve o tom je aj náš online spot.
Zoznam príspevkov
Ťažký deň | Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Za posledný rok pribudlo nielen na Slovensku množstvo osamelých rodičov. A tí to veru nemajú ľahké pri výchove svojich detí. Tento novodobý fenomén nás inšpiroval k príbehu o jednom ťažkom dni v živote osamelého otca.

Pozreli sme sa z opačnej strany na najaktuálnejšiu tému na svete a prekvapivým spôsobom sme divákom pripomenuli, že tieto mesiace sú pre niektoré rodiny obzvlášť ťažké. Aby bol spot čo najautentickejší, do hlavných úloh sme obsadili herca Petra Oszlíka a jeho skutočnú dcéru - Lili.
Zoznam príspevkov
Vypočujte si skutočného lekára | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia radi sledujú a počúvajú diagnózy od lekárov v televízii, ale svoj zdravotný stav si od skutočného lekára možno nevypočuli už roky. V kampani na životné poistenie Vital ich preto na dôležitú preventívnu prehliadku pozýval najznámejší seriálový doktor. Hoci sme využili iba jeho signifikantný hlas v podaní Vladimíra Jedľovského, v online spote sa skutočný Dr. House predsa len na chvíľu objavil.
Zoznam príspevkov
Deň všetkých sviatočných | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Počas sviatkov mnoho vodičov vyráža na cesty. Medzi nimi sú aj takí, ktorí šoférujú veľmi sporadicky a zvyšujú tak riziko nehôd. S ČSOB Poisťovňou sme sa rozhodli využiť takýto jedinečný insight sviatočných vodičov a venovali im celú kampaň. Sviatok, kedy sa často vydávajú na cesty sme na ich „počesť“ premenovali na Deň všetkých sviatočných a na základe známych situácií, ktoré sa objavia aj v spote, sme im ponúkli možnosť absolvovať kondičné jazdy. Všetko trefne zaobalené do jazyka, ktorý s touto unikátnou vzorkou šoférov a sviatkom súvisí.
Zoznam príspevkov
Kraj sveta: Hrdý na to, čo v ňom nenájdeš | Košice Región Turizmus
Seriál: áno
Stručná charakteristika: Kampaň na podporu turizmu v košickom regióne mala prilákať cieľovku backpackarov vyhľadávajúcich skryté nedotknuté miesta bez húfov turistov. Košice sa svojou infraštruktúrou nemôžu rovnať iným rozvinutým slovenským destináciám.



Preto sme stavili na úprimnosť a nevýhodu povýšili na zámer. Z Košického kraja sme urobili kraj hrdý na to, čo v ňom nenájdete. Natrieskané lanovky, prepchaté akvaparky, šoping centrá či tuctové suveníršopy.



Komik a rodák z Košíc Martin Hatala v sérii piatich videí z rôznych menej známych miest regiónu nastavuje zrkadlo obľúbeným slovenským destináciám. So stand-upovou kadenciou a jasnou hyberbolou si nepriamo uťahuje z neduhov každej z nich a ako alternatívu ponúka miesto v Košickom kraji, kde nič podobné nezažijete.
Meeting Zombies | Slido
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Slido, slovenský softvér na interakciu s publikom, poukazuje na problém nudných mítingov, ktoré ľudí často menia na “míting zombíkov”. Predstavuje sa ako zbraň, ktorá zničí meeting zombies a vráti mítingom život.
Zoznam príspevkov
Nescrolluj, vychutnávaj! | Baliarne obchodu, a.s. Poprad
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Popradská káva sa tento rok zamerala na jeden z najväčších fenoménov doby - závislosť od scrollovania, ktorá bráni nielen užívaniu si skutočného života, ale čo je horšie, aj vychutnávaniu kávy! Preto sme vynašli unikátny antiscrollovací hrnček, ktorý ľudí tejto závislosti zbaví. Vo vtipnom battli, v ktorom hrnček predstavujeme kávičkárom, sa proti sebe postavili Nervózny palček a zástanca života bez scrollovania, zabávač Junior. To, že sú antiscrollovacie hrnčeky naozaj potrebné sme zistili okamžite. Po hrnčekoch sa zaprášilo už v prvý deň kampane.

G – DIGITAL

G2 ­ Social Media 

Let's play | Slovnaft
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Postavili sme školu v Minecrafte a vytvorili sériu úloh z rovnakých predmetov ako na skutočných prijímačkách. V livestreame ich žiaci riešili spolu s ich obľúbeným youtuberom Asimisterom. Na podporu kampane sme využili množstvo socialmedia formátov, v ktorých ľudia riešili rôzne úlohy.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Let's play
Zoznam príspevkov
Chuť žiť TikTok Challenge | EDIS
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Poruchy príjmu potravy sú nielen taburizovanou témou, ale v čase pandémie je ich liečba ešte nedostupnejšia.
Projekt Chuť žiť vytvoril online poradňu zameranú na mladé dievčatá (ktoré tvoria najohrozenejšiu skupinu) a prvýkrát vstúpil na platformu, kde sa prevažne zdržiavajú – na TikTok. Využil pre túto sieť typický “challenge”, ktorým organicky dosiahol viac ako 320 tisíc videní a dokázal tak zvýšiť počet prihlásení do online poradne päťnásobne.
Zoznam príspevkov
Kraj sveta: Hrdý na to, čo v ňom nenájdeš | Košice Región Turizmus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň mala za cieľ prilákať do regiónu Košice cieľovú skupinu backpackerov a challengerov, ktorí namiesto destinácií a atrakcií tzv. prvej voľby vyhľadávajú skôr miesta, ktoré na prvých stránkach Tripadvisoru nenájdete.



Cieľovke sme preto ako najväčší benefit návštevy nášho košického Kraja sveta ponúkli to, čo v ňom nenájde.



O čo nižší mediálny budget sme mali, o to drzejšiu kreatívu, ktorá dokáže vyvolať buzz, sme museli priniesť. Vďaka náboju, ktorý vyvolávalo nastavenie zrkadla rozvinutejším destináciám, sa nám podarilo vytvoriť niekoľkotýždňovú diskusiu skrz online priestorom. V nej sa na našu stranu postavila práve cieľová skupina, ktorú sme chceli osloviť.
Bejby Blue - Ukáž svoju digitálnu osobnosť | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako zaujme najinovatívnejšia digitálna banka sveta generáciu zrodenú v digitálnej dobe?
Tak, že vytvorí ikonu digitálnej kultúry. Stvorili sme osobnosť. 100% digitálnu persónu ktorá nereprezentovala len inovatívnu značku ale všetky nekonečné možnosti, ktoré mladým digitálna doba ponúka. Bejby Blue je symbolom tých životov ktoré žijeme v online svete, ktoré sú často trochu iné od nášho "offline" života.
Bejby Blue tvorila hudbu ktorá k ním prehovárala, inšpirovala ich s inými “digitálnymi osobnosťami” zo sveta módy, hudby, gamingu, či udržatelnosti aby šli za svojim snom, podporovala ich v tom, aby sa správali zodpovedne a omnoho viac. Stala sa súčasťou kultúry mladých, bola nominovaná na viacero hudobných cien, spontánne o nej spravila pop star Tina song kde spieva že chce byť ako ona. So svojimi followermi je v každodennom kontakte na rôznych sociálnych sieťach. Dokonca pomohla mladým producentom presadiť sa v remixovej výzve svojho songu.
Výsledkom toho že sa stala súčasťou digitálnej kultúry je obrovský organický zásah, obľúbenosť u mladých, jasná priraditeľnosť ku značke ale hlavne udrženie si leaderskej pozície Tatra banky v segmente mladých v ťažkom roku. A to aj po obchodnej aj po imagovej stránke.
Skutočné influencerky | Cesta von
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Influencerov chápeme ako ľudí, ktorí majú státisíce followerov. Na to, aby sme mali na niekoho vplyv, však v skutočnosti žiadnych followerov netreba. Dôkazom sú tzv. „omamy“ alebo „profesionálne mamy“, ktoré sa venujú deťom z chudobných osád, na ktoré ich skutočné mamy nemajú čas či možnosti, a tak doslova menia ich životy. A nepotrebujú ich ani státisíce. Túto myšlienku sme komunikovali v sérii social postov, v ktorých sme autentické zábery omám z terénu doplnili o vizuálne prvky typické pre Instagram. Kampaň sa ľuďom okamžite zapáčila a aj vďaka nej sa združeniu Cesta von, ktoré projekt Omama realizuje, podarilo vstúpiť do nového roka s darmi 40 000 eur, ktoré pomôžu netradičným influencerkám rozširovať rady svojich detských followerov.
Anglický preklad nosnej myšlienky: The real influencers don't need thousands of followers
Unboxing, ktorý má zmysel | Orange
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Minulý rok bol pre veľa rodín zlomový. Pandémia ich odkázala na pomoc - či už zdravotnú alebo finančnú. Preto sme v našej kampani využili symbol konzumu unboxing, ktorý sme využili na dobrú vec. Vymysleli sme unboxing, ktorý influencerov skutočne prekvapil. Unboxing, ktorý má zmysel. Naši ambasádori prvýkrát dostali krabicu, v ktorej sa nenachádzalo absolútne nič. Úlohou každého z nich bolo naplniť tento box produktami, ktoré môžu pomôcť tým, ktorí to skutočne potrebujú. Vďaka social media twistu sa nám podarilo vyzbierať viac ako 600 krabíc a spraviť tak #LepsiSvetDoVianoc.
Zoznam príspevkov

G4 ­ Influencer marketing

Let's play | Slovnaft
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Postavili sme školu v Minecrafte a vytvorili sériu úloh z rovnakých predmetov ako na skutočných prijímačkách. V livestreame ich žiaci riešili spolu s ich obľúbeným youtuberom Asimisterom. Následne sa video na jeho YT kanále sa dostalo do top3 v trendoch.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Let's play
Zoznam príspevkov
Zdieľaj s rozumom | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Influenceri sú v najužšom kontakte s fanúšikmi a často teda aj s hoaxami, ktoré títo šíria. Na spoluprácu sme vybrali dvoch kľúčových (Kristína Tormová a Zlatica Puškárová - ako tvár dôveryhodného média) a jedného s osobnou skúsenosťou, no boli sme milo prekvapení, ako sa témy zhostili všetci oslovení (aj viacerí neoslovení). Dokonca, na našu radosť uprednostnili výrobu vlastných kvízov pred použitím predpripravených dát, aby tak komunikáciu ušili čo najviac na mieru svojej “cieľovky”.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Influencers are in close contact with fans and therefore with hoaxes they spread. We chose two key ones but we were pleasantly surprised with the snowballing effect. To our delight, most even produced their own quizzes instead of using pre-prepared data.
Zoznam príspevkov
Dovolenka na tanieri | Bistro.sk
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pred letom 2020 nastúpila pandémia a obmedzenie cestovania. Vyše 50% Slovákov uviedlo, že im cestovanie chýba, no napriek tomu sa na dovolenku nevydajú. S Bistro.sk sme sa rozhodli pre zákazníkov pripraviť náhradu za ich letnú dovolenku. Aspoň na tanieri.

Počas leta vďaka nej mohli precestovať takmer všetky kúty sveta a spoznať nové jedlá.

Na pomoc sme si prizvali najväčších slovenských influencerov, ktorý sa v tomto unikátnom okamihu všetci naraz vyskytovali na Slovensku.

Každý týždeň jeden z influencerov previedol svojich followerov kuchyňou jedného zo svetových regiónov, presne tak, ako to robia na svojich cestách.

Každý deň im predstavil unikátne jedlo, ktoré si mohli na Bistro.sk priamo objednať aj so zľavou.
Bejby Blue - Ukáž svoju digitálnu osobnosť | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako zaujme najinovatívnejšia digitálna banka sveta generáciu zrodenú v digitálnej dobe?
Tak, že vytvorí ikonu digitálnej kultúry. Stvorili sme osobnosť. 100% digitálnu persónu ktorá nereprezentovala len inovatívnu značku ale všetky nekonečné možnosti, ktoré mladým digitálna doba ponúka. Bejby Blue je symbolom tých životov ktoré žijeme v online svete, ktoré sú často trochu iné od nášho "offline" života.
Bejby Blue tvorila hudbu ktorá k ním prehovárala, inšpirovala ich s inými “digitálnymi osobnosťami” zo sveta módy, hudby, gamingu, či udržatelnosti aby šli za svojim snom, podporovala ich v tom, aby sa správali zodpovedne a omnoho viac. Stala sa súčasťou kultúry mladých, bola nominovaná na viacero hudobných cien, spontánne o nej spravila pop star Tina song kde spieva že chce byť ako ona. So svojimi followermi je v každodennom kontakte na rôznych sociálnych sieťach. Dokonca pomohla mladým producentom presadiť sa v remixovej výzve svojho songu.
Výsledkom toho že sa stala súčasťou digitálnej kultúry je obrovský organický zásah, obľúbenosť u mladých, jasná priraditeľnosť ku značke ale hlavne udrženie si leaderskej pozície Tatra banky v segmente mladých v ťažkom roku. A to aj po obchodnej aj po imagovej stránke.
Medik Dr.Max - Prvá lekáreň v Gamingu | Dr.Max
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Dr.Max chce osloviť pre lekáreň netradičnú cieľovku, Generáciu Z.

Mladí ľudia ale lieky moc nepotrebujú a reklamy lekární sú pre
nich nuda. Zaujať Generáciu Z s našou komunikáciou bola výzva.
Pripravili sme preto kampaň LEVEL UP, ktorá vychádza zo sveta, ktorý
je mladým najbližší – svet online hier.

Dr.Max sa do tohto sveta dostal. Dali sme gamerov to, čo je pre
lekáreň najpriodzenejšie a to čo im v hrách chýba najviac –
Medika.
Postavu, ktorá je síce veľmi potrebná, no nikto z hráčov za ňu
nechce hrávať.

My sme vyslali jedného z influencerov FiFqa, ktorý bol zapojený do
celej kampane, aby hrával za medika v jednej z najobľúbenejších
hier Apex. Stal sa Medik Dr.Max. Dokonca si zafarbil vlasy do
korporátnej farby.

Nielenže sa prezentoval ako Medik Dr.Max na serveroch a svojich
streamoch na Twitchi a YouTube, ale dali sme našim fanúšikom
možnosť si so svojou hviezdou aj zahrať. A tí sami povedali, že
„ostatné lekárne sa môžu schovať, Dr.Max je najlepší“.

Z veľmi užitočnej no málo hranej postavy sme tak urobili nové
médium na mieste kde ešte žiadna lekáreň na svete nebola a
vytvorili tak pozitívny brand connection s náročnou cieľovkou.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Level up
Zoznam príspevkov
Unboxing, ktorý má zmysel | Orange
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Minulý rok bol pre veľa rodín zlomový. Pandémia ich odkázala na pomoc - či už zdravotnú alebo finančnú. Preto sme v našej kampani využili symbol konzumu unboxing, ktorý sme využili na dobrú vec. Vymysleli sme unboxing, ktorý influencerov skutočne prekvapil. Unboxing, ktorý má zmysel. Naši ambasádori prvýkrát dostali krabicu, v ktorej sa nenachádzalo absolútne nič. Úlohou každého z nich bolo naplniť tento box produktami, ktoré môžu pomôcť tým, ktorí to skutočne potrebujú. Vďaka social media twistu sa nám podarilo vyzbierať viac ako 600 krabíc a spraviť tak #LepsiSvetDoVianoc.
Zoznam príspevkov

G5 ­  Other digital solutions //screensavers, widgets, tickers, organisers, calendars, diaries, counters, calculators, etc.

Zombie Detector | Slido
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Virtuálna snap kamera, ktorá sa dá nainštalovať do akéhokoľvek počítača a vie tak priamo počas online meetingu snímať tvár a upozorňbovať na prítomnosť meeting zombie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Make your meetings come alive, with slido.
Zoznam príspevkov
Ciri Chatbot | Sloboda zvierat
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Starostlivosť o skutočné zviera je náročná, preto na ulici každoročne končia tisíce domácich zviera. Preto vznikol prvý psí chatbot na Slovensku – Ciri. Aby si ľudia predtým, ako si zaobstarajú vlastné zviera, vyskúšali najprv Ciri.
Zoznam príspevkov

H – MEDIA

H1 ­ Klasické médiá – TV, rádio, kino, print, poster, outdoor, budovy, objekty a zariadenia(výnimočné kreatívne využitie klasických nosičov, mediálna kreativita, mediálne plánovanie)

Stíchnutie Nezábudky | Liga za duševné zdravie
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Linka dôvery Nezábudka zachraňuje životy nepretržite. 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Jej opodstatnenosť sa ukázala tiež v čase nástupu koronavírusu, kedy odbornú pomoc potrebovalo vyhľadať ešte viac ľudí. Bez finančnej podpory verejnosti je však fungovanie linky nemožné. V spolupráci s Funrádiom sme počas vysielania vypínali ľuďom pesničky a upozoňovali tak na to, ako ľahko môže Linka dôvery Nezábudka stíchnuť.
Zoznam príspevkov
AudioTrek | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Hory pozná najlepšie sprievodca. Ak by ste na turistickej trase chceli poznať všetky zaujímavosti, či nebezpečné miesta, potrebovali by ste mať takého sprievodcu stále so sebou. Spolu s ČSOB Poisťovňou sme preto vytvorili špeciálny podcast AudioTrek, ktorý fyzického sprievodcu turistom nahradí. Klasickému podcastu sme tak dali nové využitie. Podobným spôsobom ako v múzeu či galérii si ho turisti môžu pustiť priamo na zastávkach svojej trasy a dozvedia sa všetky zaujímavosti, upozornenia na nadchádzajúce nebezpečné úseky a tiež informácie o dôležitosti horského poistenia. Pre lepšiu orientáciu a jednoduchší presun na konkrétne zastávky obsahuje aj záložky.

H2 ­ New media (kreatívne použitie netradičných alebo nových nosičov)

Let's play | Slovnaft
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľová skupina je až po krk v internetovej kultúre, memečkách, streamoch, počítačových hrách, technológiách a trendoch. Ak sa im chcete priblížiť, musíte hovoriť ich jazykom a nepôsobiť ako boomer. Skrátka prísť s niečím cool a z ich sveta.

Postavili sme preto školu v Minecrafte a vytvorili sériu úloh z rovnakých predmetov ako na skutočných prijímačkách. V livestreame ich žiaci riešili spolu s ich obľúbeným youtuberom Asimisterom.

Anglický preklad nosnej myšlienky: Let's play
Zoznam príspevkov
Medik Dr.Max - Prvá lekáreň v Gamingu | Dr.Max
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Mladí ľudia lieky moc nepotrebujú a reklamy lekární sú pre nich nuda. Zaujať Generáciu Z s našou komunikáciou bola výzva. Pripravili sme preto kampaň LEVEL UP, ktorá vychádza zo sveta, ktorý je mladým najbližší – svet online hier.

Dr.Max sa do tohto sveta dostal. Dali sme gamerov to, čo im v hrách chýba najviac – Medika.
Postavu, ktorá je síce veľmi potrebná, no nikto z hráčov za ňu nechce hrávať.

My sme vyslali jedného z influencerov FiFqa, ktorý bol zapojený do celej kampane, aby hrával za medika v jednej z najobľúbenejších hier Apex. Stal sa Medik Dr.Max.

Nielenže sa prezentoval ako Medik Dr.Max na serveroch a svojich streamoch na Twitchi a YouTube, ale dali sme našim fanúšikom možnosť si so svojou hviezdou aj zahrať. A tí sami povedali, že „ostatné lekárne sa môžu schovať, Dr.Max je najlepší“.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Level up your body with products by Dr.Max
Zoznam príspevkov

H4 ­ Branded content

Vianočný hit z roku 73 | Heineken Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V pokračovaní konceptu Hit z roku 73 sme pripravili vianočný spot. V atmosfére sme sa presunuli do vianočnej estrády s dobovými prvkami a retro spiritom. A ako sa na sviatočnú šou patrí, pretextovanú pesničku tentokrát naspievalo šarmantné spevácke duo.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Videoklipy Bejby Blue - 4eva a Click | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Novú tvár študentského účtu Tatra banky, digitálnu Bejby blue sme predstavili v jednom z najlepších klipov Slovenska, 4eva kde hosťovala po boku Dalyba. Po tejto teasingovej časti kampane prišla 6 mesačná komunikácia vrámci ktorej Bejby Blue tvorila hudbu ktorá sa k mladým prehovárala, inšpirovala ich s inými “digitálnymi osobnosťami” zo sveta módy, hudby, gamingu, či udržatelnosti aby šli za svojim snom, podporovala ich v tom, aby sa správali zodpovedne a omnoho viac. Stala sa súčasťou kultúry mladých, bola nominovaná na viacero hudobných cien, spontánne o nej spravila pop star Tina song kde spieva že chce byť ako ona. So svojimi followermi je v každodennom kontakte na rôznych sociálnych sieťach. Dokonca pomohla mladým producentom presadiť sa v remixovej výzve svojho songu.

I – PROMO & ACTIVATION

I2 – B2C (...to customers) event, externé podujatia (Live marketing, eventy a podujatia prihlásené v tejto kategórii sú riadené udalosti určené pre priame oslovenie cieľovej skupiny koncových zákazníkov – užívateľov produktov a služieb zadávateľom. Pr

Let's play | Slovnaft
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Na odpromovanie strednej odbornej školy chemickej sme využili live event v počítačovej hre Minecraft, na ktorom sa stretlo množstvo žiakov, aby si skúsilo prvé virtuálne prijímačky.
Postavili sme školu v Minecrafte a vytvorili sériu úloh z rovnakých predmetov ako na skutočných prijímačkách. V livestreame ich žiaci riešili spolu s ich obľúbeným youtuberom Asimisterom.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Let's play
Zoznam príspevkov
Maratónske psy | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Spropagovať 15. ročník bratislavského ČSOB Maratónu.

Riešenie:
Je dokázané, že sa bežcom trénuje lepšie vo dvojici. Avšak nie každý má parťáka, s ktorým by sa mohol pripravovať na náš maratón. Spojili sme preto svoje sily so Slobodou zvierat, s ktorou Nadácia ČSOB dlhodobo spolupracuje, a našli bežcom sparing partnerov, ktorí si s nimi veľmi radi zabehajú - Maratónske psy.
V kampani sme predstavili úplne nový a unikátny spôsob trénovania na maratón. Ten pomáha nielen bežcom, ale aj samotným psom, ktoré sa potrebujú vybehať. Navyše, bežci, ktorí si z útulku požičali psa, získali ešte jeden príjemný bonus - ak sa im ich parťák zapáčil, mohli si ho navždy adoptovať.


Výsledky:
- Maratónskym psom sa podarilo spropagovať ČSOB Bratislava Marathon aj medzi zarytými nebežcami. Pri minimálnych mediálnych nákladoch kampaň rozbehala tisícky ľudí.
- Videopozvánky na lokálny bežecký event mali takmer 600 000 videní.
- Psy sa dostali aj do bežeckých magazínov či do televízie
- Pod hashtagom #maratonskepsy takmer 400 ľudí zdieľalo svoj tréning so psami z útulku na sociálnych sieťach.
- Do kampane sa nám podarilo zapojiť až 24 útulkov naprieč celým Slovenskom, vďaka čomu si sparing partnera mohli požičať aj ľudia v regiónoch.
- Komunikačne najúspešnejšia kampaň v 15-ročnej histórii ČSOB Bratislava Marathonu.
- Až 24,5-percentný nárast v počte adopcií psov krátko po kampani.
Zoznam príspevkov
Tankujte Inaq | Škoda Auto Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Usporiadali sme unikátny event, na ktorom mohli ľudia jednu hodinu tankovať za rovnaké ceny, ako keby mali elektrické auto – teda až o 70 % lacnejšie.
Zoznam príspevkov

I4 – Promotion (Akcie na podporu predaja a loyality zákazníkov, in-store aktivity, špeciálne ponuky, ochutnávky, súťaže a pod.)

Hrdinské mikiny | Post Bellum
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako upozorniť mladšiu generáciu na dôležité, ale prehliadané miesta našej novodobej histórie? Do “lokálpatriotistických” mikín značky Bratiska sme na Deň veteránov obliekli skutočných veteránov SNP a vzdali tak poctu miestam, na ktorých v Povstaní bojovali. Výťažok z predaja tejto limitovanej kolekcie šiel na podporu Post Bellum.
Anglický preklad nosnej myšlienky: To draw the attention of the younger generation to important but overlooked parts of our modern history, we dressed real Slovak National Uprising veterans in the local-patriotic sweatshirts of the Bratiska brand on Veterans Day.
Zoznam príspevkov
Učebnica, ktorá nesmie byť vydaná | Post Bellum
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Keď sa prekrútené dejiny dostanú do učebníc, bude už neskoro. Pre Post Bellum sme preto spravili kampaň na učebnicu dejepisu plnú lží, hoaxov a tzv. “alternatívnych faktov” od samozvaných internetových historičiek a historikov, ktorá by mohla vzniknúť, ale našťastie nevznikla. Zatiaľ.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Once the twisted history gets into the textbooks, it will be too late. To show this, we campaigned for a history textbook full of lies, hoaxes and so-called "alternative facts" from self-proclaimed internet historians.
Zoznam príspevkov
Originál kolekcia pre milovníkov salámy | Tauris
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie: Odkomunikovať novinku - suchú salámu od Zipseru cieľovke násť-ročných.
Riešenie: Potrebovali sme okolo salámy vytvoriť rozruch. Identifikovali sme, čo mladých zaujíma a napojili na to produkt. Spojením fashion sveta a salámy vznikol bizarný produkt - kolekcia salámového oblečenia. Značku Zipser sme tak dokázali dostať do povedomia mladých, ktorí chceli okamžite po spustení kampaňového videa získať svoj kúsok merchu. Ten však nebol na predaj a získať sa dal jedine zapojením sa do súťaží na našom instagrame a facebooku. Salámový merch bol hitom a už čoskoro bude vonku nová kolekcia.
Tankujte Inaq | Škoda Auto Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Usporiadali sme unikátny event, na ktorom mohli ľudia jednu hodinu tankovať za rovnaké ceny, ako keby mali elektrické auto – teda až o 70 % lacnejšie.
Zoznam príspevkov
Dva domy za cenu jedného | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako budovať imidž spoločensky zodpovednej banky a umožniť aj našim klientom pomôcť včelám? Vylepšili sme produkt digitálna hypotéka s unikátnym benefitom - 2 domy za cenu jedného. Ku každej hypotéke na dom získali klienti aj hmyzí domček, ktorý poskytne bývanie tým najmenším obyvateľom mesta, ktorých je stále menej. Ľudia tak získali nielen nové beevanie, ale aj pomohli dobrej veci.

J – KREATIVITA  V  PR KAMPANI

J1 ­    Corporate Communications (Projekty na podporu firemnej povesti a imidžu. vzťahy s médiami, krízová komunikácia, komunikačná podpora strategických zmien, change management)

Každé dieťa sa môže naučiť programovať - Grantový program ENTER | Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Problém:
V budúcnosti bude 9 z 10 pracovných pozícií vyžadovať digitálne zručnosti. Digitálna gramotnosť detí na Slovensku je však jedna z najnižších v EÚ. Telekom sa to rozhodol zmeniť a posunúť digitálne vzdelávanie detí na nový level.

Riešenie:
Predstavili sme projekt digitálneho vzdelávania ENTER, ktorý má byť pre deti vstupnou bránou do sveta technológií a programovania. Cieľom projektu je vzbudiť v deťoch záujem o programovanie a motivovať ich k budúcemu štúdiu technologických smerov pomocou micro:bitu, malej programovateľnej doštičky.

Hlavným cieľom kampane bolo zbúrať predsudky ľudí o tom, že programovanie je iba pre jednotkárov a bifľošov. Vznikla tak hlavná myšlienka kampane: Programovať sa môže naučiť skutočne každý.

Aby sme tento message dostali k mladým, využili sme na jeho komunikáciu tváre, ktoré mladí prirodzene počúvajú - GoGo a Patra Bene. V TV spote sme potom ukázali deti, ktoré by za budúcich programátorov nikto neoznačil. Na YouTube sme vytvorili talkshow “micro:battle”, kde si GoGo zmeral sily so známymi osobnosťami v rôznych disciplínach. Súťažil v kričaní s Egom, v bubnovaní s víťazkou ČSMT, či v bicyklovaní so Saganom v sumo obleku. O víťazovi bizarných battlov vždy rozhodoval micro:bit, čím popularizoval kreatívne programovanie.

Do kampane sme zapojili aj osobnosti z IT biznisu, ktoré boli ďalším dôkazom toho, že aj z najväčšieho výmyselníka môže vyrásť úspešný človek. Kampaň dodnes sprevádza aj rozsiahla webstránka, na ktorej sú umiestnené tutoriály, inšpirácie, návody a všetky informácie pre učiteľov, rodičov aj žiakov, ktoré môžu potrebovať na prácu s micro:bitmi. Kampaň sa tiahla naprieč všetkými online a offline médiami, dokonca sme sa objavili aj v seriáli Oteckovia.

Výsledky:
35 médií informovalo o grantovom programe ENTER
90 % zásah ľudí vo veku 18-54 rokov
300 000 interakcií
818 000 organických videní na YouTube
255 škôl sa zapojilo do nášho projektu
6 000 rozdaných micro:bitov
350 učiteľov informatiky sme počas kampane vyškolili
3 000 detí absolvovalo online hodiny informatiky s micro:bitom
1 nová digitálna generácia Slovenska

J2 ­    Business to Business PR a Business to Consumer PR (PR projekty pri komunikácii firmy s obchodnými partnermi. Podpora značky, launch nových produktov a služieb, podpora existujúcich produktov, zákazníckych služieb.PR projekty pre podporu produktový

Zdieľaj s rozumom | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V O2 sa dlhodobo venujú zodpovednému dátovaniu, takže v dobe, keď konšpirácie na internete čoraz viac naberajú na sile, nemohli ostať ticho a rozhodli sa spustiť kampaň. Nesnažili sme sa byť sudcom a ísť do priameho boja s konšpiračnými médiami. Použili sme zmierlivý jazyk a snažili sa upozorniť ľudí, aby si dávali pozor. Celé to odpálilo prvé deepfake video na Slovensku s jednou z najdôveryhodnejších tvári televízie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Responsible mobile data usage has been important in O2 for some time so when conspiracies were gaining momentum, they decided to launch a campaign. Instead of being judgemental, we’ve opted for a conciliatory language telling people to be careful.
Kraj sveta: Hrdý na to, čo v ňom nenájdeš | Košice Región Turizmus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň mala za cieľ prilákať do regiónu Košice cieľovú skupinu backpackerov a challengerov, ktorí namiesto destinácií a atrakcií tzv. prvej voľby vyhľadávajú skôr miesta, ktoré na prvých stránkach Tripadvisoru nenájdete.



Ako však súperiť s vyspelými slovenskými turistickými destináciami, zatiaľ čo Košický kraj s menej rozvinutou infraštruktúrou nemá nič „naj“? Nemá najvyššie kopce s lanovkami, akvaparky s najdlhšími toboganmi, najluxusnejšie reštaurácie a butiky v najväčších šoping centrách ani kopu ďalších lákadiel vyhľadávaných lokalít.

Našťastie, to je vlastne to najlepšie, čo našej cieľovke môžeme ponúknuť. Preto sme stavili na úprimnosť a odľahčeným zapamätateľným spôsobom urobili z regiónu Košice nedotknutý kraj hrdý práve na to všetko, čo v ňom nenájdete.

O čo nižší mediálny budget sme mali, o to drzejšiu kreatívu, ktorá dokáže vyvolať buzz, sme museli priniesť. Vďaka náboju, ktorý vyvolávalo nastavenie zrkadla rozvinutejším destináciám, sa nám podarilo vytvoriť niekoľkotýždňovú diskusiu skrz online priestorom. V nej sa na našu stranu postavila práve cieľová skupina, ktorú sme chceli osloviť.

Hodnota earned media sa vyšplhala na 4-násobok nášho mediálneho bugetu.
Zoznam príspevkov
Tankujte Inaq | Škoda Auto Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Usporiadali sme unikátny event, na ktorom mohli ľudia jednu hodinu tankovať za rovnaké ceny, ako keby mali elektrické auto – teda až o 70 % lacnejšie.
Zoznam príspevkov

J3 - Community Relations a Internal Communication (Projekty zamerané na vytváranie dlhodobých vzťahov medzi firmou a ostatnými stakeholdermi. Ide napríklad o projekty z oblasti Corporate Social Responsibility, sponzorstva, firemnej filantropie, podpora

Svetový rekord | N I K É spol. s r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň ku svetovému rekordu v spracovaní futbalovej lopty z čo najväčšej výšky, ktorý vznikol počas natáčania futbalových spotov pre spoločnosť N I K É spol. s r.o.
Anglický preklad nosnej myšlienky: -
Zoznam príspevkov
Odpišeme ti | Nadácia Markíza
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pre Nadáciu Markíza sme vytvorili kampaň na podporu boja proti šikane. Využívame moderný insight z chatovaích aplikácií, pomocou ktorého dávame obetiam šikany nádej a svedkom šikany návod, čo robiť, keď uvidia šikanu. Stačí zareagovať.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Zoznam príspevkov
Maratónske psy | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Spropagovať 15. ročník bratislavského ČSOB Maratónu.

Riešenie:
Je dokázané, že sa bežcom trénuje lepšie vo dvojici. Avšak nie každý má parťáka, s ktorým by sa mohol pripravovať na náš maratón. Spojili sme preto svoje sily so Slobodou zvierat, s ktorou Nadácia ČSOB dlhodobo spolupracuje, a našli bežcom sparing partnerov, ktorí si s nimi veľmi radi zabehajú - Maratónske psy.
V kampani sme predstavili úplne nový a unikátny spôsob trénovania na maratón. Ten pomáha nielen bežcom, ale aj samotným psom, ktoré sa potrebujú vybehať. Navyše, bežci, ktorí si z útulku požičali psa, získali ešte jeden príjemný bonus - ak sa im ich parťák zapáčil, mohli si ho navždy adoptovať.


Výsledky:
- Maratónskym psom sa podarilo spropagovať bežecký event aj medzi zarytými nebežcami. Pri minimálnych mediálnych nákladoch kampaň rozbehala tisícky ľudí.
- Videopozvánky na lokálny bežecký event mali takmer 600 000 videní.
- Psy sa dostali aj do bežeckých magazínov či do televízie
- Pod hashtagom #maratonskepsy takmer 400 ľudí zdieľalo svoj tréning so psami z útulku na sociálnych sieťach.
- Do kampane sa nám podarilo zapojiť až 24 útulkov naprieč celým Slovenskom, vďaka čomu si sparing partnera mohli požičať aj ľudia v regiónoch.
- Komunikačne najúspešnejšia kampaň v 15-ročnej histórii ČSOB Bratislava Marathonu.
- Až 24,5-percentný nárast v počte adopcií psov krátko po kampani.
Zoznam príspevkov

J4 - Community building/management

Chuť žiť TikTok Challenge | EDIS
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Poruchy príjmu potravy sú nielen taburizovanou témou, ale v čase pandémie je ich liečba ešte nedostupnejšia.
Projekt Chuť žiť vytvoril online poradňu zameranú na mladé dievčatá (ktoré tvoria najohrozenejšiu skupinu) a prvýkrát vstúpil na platformu, kde sa prevažne zdržiavajú – na TikTok. Využil pre túto sieť typický “challenge”, ktorým organicky dosiahol viac ako 320 tisíc videní a dokázal tak zvýšiť počet prihlásení do online poradne päťnásobne.
Zoznam príspevkov

K - KAMPAŇ

K1 – Integrovaná kampaň

Zdieľaj s rozumom | O2 Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: V O2 sa dlhodobo venujú zodpovednému dátovaniu, takže v dobe, keď konšpirácie na internete čoraz viac naberajú na sile, nemohli ostať ticho a rozhodli sa spustiť kampaň. Nesnažili sme sa byť sudcom a ísť do priameho boja s konšpiračnými médiami. Použili sme zmierlivý jazyk a snažili sa upozorniť ľudí, aby si dávali pozor. Celé to odpálilo prvé deepfake video na Slovensku s jednou z najdôveryhodnejších tvári televízie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Responsible mobile data usage has been important in O2 for some time so when conspiracies were gaining momentum, they decided to launch a campaign. Instead of being judgemental, we’ve opted for a conciliatory language telling people to be careful.
Zoznam príspevkov
Petra a Laco | N I K É spol. s r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Čo všetko dokázala značka Niké vyťažiť so spolupráce s Petrou Vlhou, keď sme ju mali k dispozícii len na pár hodín?
Zoznam príspevkov
Vypočujte si skutočného lekára | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ľudia radi sledujú a počúvajú diagnózy od lekárov v televízii, ale svoj zdravotný stav si od skutočného lekára možno nevypočuli už roky. V kampani na životné poistenie Vital ich preto na dôležitú preventívnu prehliadku pozýval hlas najznámejšieho seriálového doktora, ktorý je v podaní Vladimíra Jedľovského okamžite rozpoznateľný. Prihováral sa im v mnohých rozhlasových spotoch v klasických rádiách aj v rámci streamovacej služby a objavil sa aj v online videu, kde sme na malú chvíľu diváka zaviedli, že ide o skutočného Dr. Housea.
Bratislava sa ráta | Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľom kampane bolo motivovať ľudí využívajúcich Bratislavu k zapojeniu sa do celoštátneho sčítania obyvateľstva, vďaka čomu mesto získa financie na svoj ďalší rozvoj. Po prvýkrát prebiehalo sčítanie primárne online. Sprievodný prejav online dotazníka - osvetlenie tváre zapnutou obrazovkou, sme využili ako symbol vykročenia Bratislavčanov z tmy, kde ich doteraz nebolo možné vidiet. Tento motív sme rozpracovali naprieč médiami. Výsledné percento počtu sčítaných obyvateľov presiahlo odhady a aj stanovený cieľ zadávatela.
Kúp mi radšej knihu | Martinus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Prvá vianočná kampaň Martinusu s televíznym spotom, ktorá všetkým pripomenula, že sú vňavejšie darčeky ako parfém a že knihy odolávajú móde dlhšie ako handry.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Buy me a book
Tankujte Inaq | Škoda Auto Slovensko
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Usporiadali sme unikátny event, na ktorom mohli ľudia jednu hodinu tankovať za rovnaké ceny, ako keby mali elektrické auto – teda až o 70 % lacnejšie.
Zoznam príspevkov

K2 – Digitálna kampaň

Let's play | Slovnaft
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Cieľová skupina je až po krk v internetovej kultúre, memečkách, streamoch, počítačových hrách, technológiách a trendoch. Ak sa im chcete priblížiť, musíte hovoriť ich jazykom a nepôsobiť ako boomer. Skrátka prísť s niečím cool a z ich sveta.

Postavili sme preto školu v Minecrafte a vytvorili sériu úloh z rovnakých predmetov ako na skutočných prijímačkách. V livestreame ich žiaci riešili spolu s ich obľúbeným youtuberom Asimisterom.

Kampaň sme podporili množstvom social media formátov, v ktorých žiaci riešili rôzne zaujímavé úlohy a tiež online display reklamou.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Let's play
Zoznam príspevkov
Maratónske psy | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Spropagovať 15. ročník bratislavského ČSOB Maratónu.

Riešenie:
Je dokázané, že sa bežcom trénuje lepšie vo dvojici. Avšak nie každý má parťáka, s ktorým by sa mohol pripravovať na náš maratón. Spojili sme preto svoje sily so Slobodou zvierat, s ktorou Nadácia ČSOB dlhodobo spolupracuje, a našli bežcom sparing partnerov, ktorí si s nimi veľmi radi zabehajú - Maratónske psy.
V kampani sme predstavili úplne nový a unikátny spôsob trénovania na maratón. Ten pomáha nielen bežcom, ale aj samotným psom, ktoré sa potrebujú vybehať. Navyše, bežci, ktorí si z útulku požičali psa, získali ešte jeden príjemný bonus - ak sa im ich parťák zapáčil, mohli si ho navždy adoptovať.


Výsledky:
- Maratónskym psom sa podarilo spropagovať bežecký event aj medzi zarytými nebežcami. Pri minimálnych mediálnych nákladoch kampaň rozbehala tisícky ľudí.
- Videopozvánky na lokálny bežecký event mali takmer 600 000 videní.
- Psy sa dostali aj do bežeckých magazínov či do televízie
- Pod hashtagom #maratonskepsy takmer 400 ľudí zdieľalo svoj tréning so psami z útulku na sociálnych sieťach.
- Do kampane sa nám podarilo zapojiť až 24 útulkov naprieč celým Slovenskom, vďaka čomu si sparing partnera mohli požičať aj ľudia v regiónoch.
- Komunikačne najúspešnejšia kampaň v 15-ročnej histórii ČSOB Bratislava Marathonu.
- Až 24,5-percentný nárast v počte adopcií psov krátko po kampani.
Kraj sveta: Hrdý na to, čo v ňom nenájdeš | Košice Región Turizmus
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň mala za cieľ prilákať do regiónu Košice cieľovú skupinu backpackerov a challengerov, ktorí namiesto destinácií a atrakcií tzv. prvej voľby vyhľadávajú skôr miesta, ktoré na prvých stránkach Tripadvisoru nenájdete.



Ako však súperiť s vyspelými slovenskými turistickými destináciami, zatiaľ čo Košický kraj s menej rozvinutou infraštruktúrou nemá nič „naj“? Nemá najvyššie kopce s lanovkami, akvaparky s najdlhšími toboganmi, najluxusnejšie reštaurácie a butiky v najväčších šoping centrách ani kopu ďalších lákadiel vyhľadávaných lokalít.



Našťastie, to je vlastne to najlepšie, čo našej cieľovke môžeme ponúknuť. Preto sme stavili na úprimnosť a odľahčeným zapamätateľným spôsobom urobili z regiónu Košice nedotknutý kraj hrdý práve na to všetko, čo v ňom nenájdete.
Zoznam príspevkov
Bejby Blue - Ukáž svoju digitálnu osobnosť | Tatra Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ako zaujme najinovatívnejšia digitálna banka sveta generáciu zrodenú v digitálnej dobe?
Tak, že vytvorí ikonu digitálnej kultúry. Stvorili sme osobnosť. 100% digitálnu persónu ktorá nereprezentovala len inovatívnu značku ale všetky nekonečné možnosti, ktoré mladým digitálna doba ponúka. Bejby Blue je symbolom tých životov ktoré žijeme v online svete, ktoré sú často trochu iné od nášho "offline" života.
Bejby Blue tvorila hudbu ktorá k ním prehovárala, inšpirovala ich s inými “digitálnymi osobnosťami” zo sveta módy, hudby, gamingu, či udržatelnosti aby šli za svojim snom, podporovala ich v tom, aby sa správali zodpovedne a omnoho viac. Stala sa súčasťou kultúry mladých, bola nominovaná na viacero hudobných cien, spontánne o nej spravila pop star Tina song kde spieva že chce byť ako ona. So svojimi followermi je v každodennom kontakte na rôznych sociálnych sieťach. Dokonca pomohla mladým producentom presadiť sa v remixovej výzve svojho songu.
Výsledkom toho že sa stala súčasťou digitálnej kultúry je obrovský organický zásah, obľúbenosť u mladých, jasná priraditeľnosť ku značke ale hlavne udrženie si leaderskej pozície Tatra banky v segmente mladých v ťažkom roku. A to aj po obchodnej aj po imagovej stránke.
Meeting Zombies | Slido
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Online a hybridné mítingy nás menia na meeting zombies. Našťastie je to Slido, ktoré nás svojimi nástrojmi preberá naspäť do života.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Make your meetings come alive, with slido.

L - DUCH DOBY

L1 - Kreativita v čase korony

Rakovina nemá vlny | Liga proti rakovine
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Marec 2021. Druhá vlna Covidovej pandémie spôsobila kolaps nemocníc, jedno opatrenie striedalo druhé v značnom komunikačnom chaose, krajina bola zamknutá v karanténe. Úplne prirodzene bol Covid hlavnou témou v médiach a zatienil všetky ostatné témy. Presne v tomto čase prebiehal zápas výziev o 2% z daní medzi neziskovými organizáciami, čo je aj jeden z mála príjmov Ligy proti rakovine. Jej rozpočet v Covid roku bol deklasovaný a organizácia bola nútená postupne obmedzovať svoju pomoc onkologickým pacientom – poradenskú linku i pomoc psychológov. Museli vyslať silný odkaz: Rakovina nemá vlny, je tu stále prítomná a nie je na ňu žiadna vakcína. Popri všetkých potrebných opatreniach nezabúdajme, prosím, ani na týchto pacientov. Symbolom kampane sa stali vlny vlasov, ktoré onkologickí pacienti strácajú hneď v prvých dňoch chemoterapie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Cancer knows no waves
Tri slová | Ministerstvo zdravotníctva SR
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Pamätáte tie časy, keď jedinou vakcínou proti koronavírusu bolo rúško odstup a dezinfekcia rúk? Aj takéto banálne opatrenia si v názorovo rozpoltenom Slovensku vyžadovali špeciálnu marketingovú podporu. Práve preto sme sa rozhodli vytvoriť jednoduchý, jasný, priamočiary TV spot, ktorý ľuďom ľahúčko vysvetlí, aké jednoduché je tieto opatrenia dodržiavať. Veď sú to len tri jednoduché slová.
Zoznam príspevkov
Pomáhame zdravotníkom | Telekom
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Telekom si mimoriadne váži nasadenie a obetavosť slovenských zdravotníkov. Ako poďakovanie sa im rozhodol na pol roka darovať nekonečné dáta. Tento benefit klient potreboval atraktívnym a najmä neopozeraným spôsobom odkomunikovať.

Riešenie:
Za posledný rok pribudlo nielen na Slovensku množstvo osamelých rodín. Tento novodobý fenomén nás v online videu inšpiroval k príbehu o jednom ťažkom dni v živote osamelého otca.
Ideu sme ďalej preniesli aj do rozhlasových spotov, native advertisingu, či do social komunikácie, kde sme ukazovali dôležité okamihy v živote každej rodiny, o ktoré zdravotníci v tieto mesiace prišli.

Výsledky:
Pozrieť sa z opačnej strany na najaktuálnejšiu tému na svete sa oplatilo:
- Online video kampane videlo takmer 600-tisíc ľudí.
- Nameraná až 92,6 % páčivosť videa - najvyššia spomedzi všetkých Telekom reklám za posledné roky. Aj vďaka tomu sa online video dostalo aj do televízneho vysielania.
Ale najmä:
- 3272 zdravotníkov si aktivovalo nekonečné dáta na pol roka zadarmo, vďaka čomu boli v častejšom kontakte s najbližšími.
Zoznam príspevkov
Meeting Zombies | Slido
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Online a hybridné mítingy nás menia na meeting zombies. Našťastie je tu Slido, ktoré nás svojimi nástrojmi preberá naspäť do života.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Make your meetings come alive, with slido.
Doma nakupujem | Slovenská sporiteľňa
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Koncom roka 2020 sme spolu so Slovenskou sporiteľňou vytvorili malý vianočný zázrak. V čase vianočných nákupov, zatvárania prevádzok a rušenia vianočných trhov sme Slovákov vyzvali, aby si navzájom pomáhali. Nakupovaním. Vytvorili sme iniciatívu Doma nakupujem, ktorá motivuje Slovákov, aby vymenili zahraničné nákupy za nákupy doma a pomohli tak domácim obchodníkom prežiť. Súčasťou výzvy bol bol okrem štandardného mediamixu aj najväčší vianočný obchodný event minulého roka - Vianočná tržnica. Projekt s dôrazom na lokálnosť, domácu módu, dizajn, umenie a knihy pomohol v náročnom období viac ako 200 lokálnym podnikateľom a za 4 týždne prilákal takmer 44 000 návštevníkov.

L2 - Kreativita v športovom marketingu

Cycling Struggles | Isadore
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Televízny spot, ktorý zaujme svojou autenticitou, bol vysielaný počas Tour de France na kanály Eurosport až v 53 krajinách sveta. Kampaň sme ďalej rozvýjali v printovú inzercii v cyklo magazínoch, online a social media, či na športovej platforme Strava. Kampaň, priniesla skvelé predajné výsledky, ktoré sú bližšie rozobraté v priloženom pdf.
Svetový rekord | N I K É spol. s r.o.
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Kampaň ku svetovému rekordu v spracovaní futbalovej lopty z čo najväčšej výšky, ktorý vznikol počas natáčania futbalových spotov pre spoločnosť N I K É spol. s r.o.
Zoznam príspevkov
Maratónske psy | ČSOB
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Zadanie:
Spropagovať 15. ročník bratislavského ČSOB Maratónu.

Riešenie:
Je dokázané, že sa bežcom trénuje lepšie vo dvojici. Avšak nie každý má parťáka, s ktorým by sa mohol pripravovať na náš maratón. Spojili sme preto svoje sily so Slobodou zvierat, s ktorou Nadácia ČSOB dlhodobo spolupracuje, a našli bežcom sparing partnerov, ktorí si s nimi veľmi radi zabehajú - Maratónske psy.
V kampani sme predstavili úplne nový a unikátny spôsob trénovania na maratón. Ten pomáha nielen bežcom, ale aj samotným psom, ktoré sa potrebujú vybehať. Navyše, bežci, ktorí si z útulku požičali psa, získali ešte jeden príjemný bonus - ak sa im ich parťák zapáčil, mohli si ho navždy adoptovať.

Výsledky:
- Maratónskym psom sa podarilo spropagovať bežecký event aj medzi zarytými nebežcami. Pri minimálnych mediálnych nákladoch kampaň rozbehala tisícky ľudí.
- Videopozvánky na lokálny bežecký event mali takmer 600 000 videní.
- Psy sa dostali aj do bežeckých magazínov či do televízie
- Pod hashtagom #maratonskepsy takmer 400 ľudí zdieľalo svoj tréning so psami z útulku na sociálnych sieťach.
- Do kampane sa nám podarilo zapojiť až 24 útulkov naprieč celým Slovenskom, vďaka čomu si sparing partnera mohli požičať aj ľudia v regiónoch.
- Komunikačne najúspešnejšia kampaň v 15-ročnej histórii ČSOB Bratislava Marathonu.
- Až 24,5-percentný nárast v počte adopcií psov krátko po kampani.

L3 - Ekológia a trvalá udržateľnosť

Zmena začína u každého z nás | Harmony (SHP Harmanec)
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Nikde inde v EÚ nerastie množstvo odpadu tak rýchlo ako na Slovensku. Harmony si uvedomuje, že firmy musia prinášať riešenia, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu.

A preto sme priniesli novú eko edíciu z recyklovaných materiálov a so špeciálnym obalom toaletného papiera, ktorý sa dá použiť ako vrecko na odpadky.

Na obalovej inovácii sme postavili aj komunikačný koncept. V príbehu malej „ekologickej aktivistky“ sme inšpirovali k tomu, že zmena začína u každého z nás. Influenceri s našim vreckom upratali prírodu vo svojom okolí a nezabudli sme ani na edukáciu cez lifestylové blogy a eko rozprávky.
Anglický preklad nosnej myšlienky: Change starts with us
Umenie je dar | Tatra banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Tatra banka sa v roku 2020 rozhodla zmeniť stratégiu PFiek a priniesť nový formát, ktorý bude podporovať zero waste a zodpovedný prístup a budovať hodnoty. Našou ideou bolo zakúpiť dielo pre Slovenskú národnú galériu, ktorej partnerom je Tatra banka dlhodobo. Galéria tak do svojej zbierky mohla získať unikátne dielo, na ktoré by inak nemala rozpočet. Voľba padla na konceptuálne dielo svetovo uznávaného Romana Ondaka. V rámci kampane sme pripravili TV spot, ktorý neskôr slúžil aj ako pozvanie do galérie a na webe umeniejedar.sk si návšetvníci mohli prečítať viac o autorovi, diele ale aj novej tradícii banky, ktorá prináša hodnoty aj pre budúce generácie.
Anglický preklad nosnej myšlienky: x
Ochrana prírody nemá cenu | VÚB Banka
Seriál: nie
Stručná charakteristika: Ochrana prírody až doteraz nemala cenu. Tak vznikol ATLAS - ocenenie pre tých, čo nesú na svojich pleciach osud tejto planéty.